Egyszer sem bontottam kaptárt, csak a fóliákat húztam néhány centit előre!
Nem is gondoltam a kaptárbontásra, nem is írtam ilyesmit, és tökéletesen értem amit csináltál. Beidézem, mert annyira feledékeny vagyok, hogy nem tudom mit írtam nemrég, meg olvasni sem tudok. Vagy nem is én vagyok az? Nézd csak mit írtam.
Tehát az akkor már a második kaptártető emelgetés volt,
Akkor ezen túljutottunk. OK?
Van akinél még nyitva vannak a higiénikus fenekek, vagy a felső takar még nincs telibe.
Én ezt sem tartom jónak, mert olyan mintha nyitva lenne itthon az ajtó, vagy az ablak, bent meg padlógázzal fűtenék.
Nem csináltál te részleges takarást, csak akartál. Le is írtad. Megint belekeveredtél a málnásba. Amikor leírtuk, hogy beindul a fiasítás, és aki nem takart az gyorsan takarjon, és ne részleges marhaságokkal kísérletezzen, akkor telibe takartál, és megszóltad azokat akik azt csinálják, amit előtte terveztél.
Tessék:
Van akinél még nyitva vannak a higiénikus fenekek, vagy a felső takar még nincs telibe.
Én ezt sem tartom jónak, mert olyan mintha nyitva lenne itthon az ajtó, vagy az ablak, bent meg padlógázzal fűtenék.
Na aztán senkinek nincs kedve, vagy nem érdekli már, de hogyan is van az a reggeli fagyokban veszélyen fiasítás fűtési elképzelés?
Na tessék!
Nálunk ma reggel 1 méter magasságban -2 fok volt, a talajon pedig -3.5
Holnap még hidegebb lesz.
Erről beszéltem (írtam) hogy milyen iszonyú energiájába telik a méheknek, ezt a hőmérséklet különbséget kifűteni, hogy az álcák meg ne fázzanak, majd egészséges méhek keljenek ki.
Iszonyú energiába? Ennek a 20-25dm2 fiasításnak a fűtése? A még meglévő valamennyi telelőméhnek? Most ez komoly?
Majd amikor a NEMZEDÉKVÁLTÁS LESZ, ÉS A 8 KERETEN LESZ FIASÍTÁS, MIKÖZBEN A TELELŐNÉPESSÉG DÖNTŐ TÖBBSÉGE ELVESZETT és még csak 10 000 idei méh lesz, na akkor lehet veszélyes hajnali komoly fagyok esetén, nem ám most. Egyébként nálad most még ettől nem kell tartani, mert nálad igen soká lesz 20-25 dm2 fiasítás.
És örvendek ennek az őszinte mondatnak!
"Ilyenkor már lenni kellene 20-25dm2 fiasnak. Van család amelyik elérte, olyan is aki jócskán túllépte, de a nagy átlag bőven alatta van."
Nincs mi hozzá tenni.
Ha lehetne két "tetsziket" kapnál tőlem.
Nagyernyei Attila