Tehát nálad is lendületesen petéznek az anyák.
Nem, azt írtam, hogy van fias. Ezt abból gondolom, hogy intenzíven járják az itatót, mivel ha nem lenne fias, akkor egyetlen méh se lenne rajta. Sőt, igazából az itatót csak tavasszal járják, már nyáron is hanyagolni szokták, most meg valamiért járják. És nem a szublimálás miatt, mert már az előtt is járták.
Én pedig erre azt mondom (27 évi Hunor méhészkedés után), hogy amelyik keretekben (főként ha egymás mellett vannak) nagy kiterjedésű fiasaid vannak, egy komoly tél esetén megtudod mi a magyarok Istene.
Az anyák ezeken a lépeken kezdik a fiasítást tavasszal, és ha kifogy a kaja, akkor gond lehet.
Azért írtam, hogy nálam "Hunornyi fiasok" vannak, mert ezek fölött van még 9 centis mézkoszorú, neked meg a keretléc.
Látod látod Attila, hiába írom le újra meg újra, hogy nem ismered a rakodó kaptárat, semmit nem értettél meg abból amit írtam, ugyanúgy a helytelen régi gyakorlatodat szajkózod! Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem! Nem fogy ki a kaja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nálad 9 centi mézkoszorúk vannak, nálam meg 24,5 centi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Érted? Most menjek ki, vegyek ki a méztérből egy keretet, és mutassam meg neked, hogy alsó lécig fedve van? Mikor fog az elfogyni? Még áprilisban sem! Nem is kéne ennyi telelő élelem, de ezt nem én adtam nekik hanem ők hordták be!
Ha te ebbe most belekötsz, akkor sajnálom, de ez nem a kezdők klubja.
De, sajnos ez a kezdők klubja! Kénytelen vagyok belekötni a hülyeségeket írsz. Vagy ennyire gyenge voltál matekból, és nálad a 9 centi az több mint a 24,5?
Azzal meg soha ne foglalkozz, hogy én mennyit dolgozok a méhekkel.
Engem az kicsit sem érdekel, én azzal foglalkozom, hogy nekem mennyit kell dolgoznom velük, szerencsére sokkal kevesebbet mint amikor még fekvőm volt.
Aztán sok sikert a pakolászáshoz, pántoláshoz, a fiókok molyoktól való megvédéséhez, a fiókok közötti szaglászáshoz...soroljam?
Semmit nem pakolászok, de már ezt is ezerszer leírtam. Tavasszal kiviszem a harmadik fiókot, ősszel meg behozom, ennyi. Vándorolni meg elvből sem vándorlok, meg hát tudod, nem én vagyok az aki pakolászik, mert én nem pakolászom! A molyok ellen semmi más nem kell mint néhány zacskó kénlap, soha nem ettek meg egyetlen keretemet sem. Fel kell rakni tornyokba a fiókokat, alul és felül lezárni, felülre egy üres fiók kerül, abban meg van gyújtva a kénlap és ennyi. És ezt is csak addig kell csinálni míg be nem áll a hideg, amikor már nem megy 8-10 fok fölé a hőmérséklet akkor már a molyok sem jönnek. És ha a fiókot nem ilyen olyan vetemedő deszkából csinálod hanem mondjuk osb-ből akkor olyan sincs hogy szaglászás, mert az nem vetemedik, nincsenek hézagok.
A lényeg, hogy ezen kár vitatkozni!
Így van, ezeknek alapvetőnek kéne lenni, de sajnos évek alatt sem sikerült megértened ezért újra és újra le kell írni.