Hát ezekről beszélek.
Emiatt én nem folytattam klasszikus etetést, csak serkentést.
Én meg egyiket se. A családjaim több mint fele hordott annyi aranyvesszőt a bent lévő szotyira, hogy saját magát betelelte. Kivettem jobb szélről a harmadik keretet, kettőt hármat elhúztam picit, és amikor láttam hogy a keretek talpig mézesek vissza is raktam mindent a helyére. Ezekhez azóta sem nyúltam, nem is fogok majd csak tavasszal, addig csak a tepsit húzogatom hogy lássam mennyi atka potyog.
Emiatt még most is sok a nyitott fias, és lendületesen petéznek az anyák.
Nem gondolnám hogy amiatt. Nálam is van fias, de nem azért mert serkentettem hanem mert rengeteg virágport behordtak. Szinte úgy lepik az itatót mintha április eleje lenne. Most meg méhjobban fogják, mert nekiálltam szublimálni, hogy a maradék atka is elfogyjon. Vannak családok ahol 0 hullott, sajnos van néhány olyan is ahol 150 felett, a zöménél 40 alatt, szóval talán nem kell végig szublimálnom egy teljes sorozatot.
Emiatt még 1X fogom szűkíteni a fészkeket, mert így kicsik lesznek a mézkoszorúk az egymás melletti lépekben.
Én meg csak szublimálok. Azoknál a családoknál ahol hiányzott néhány kiló élelem azokat még augusztusban beetettem. Nem szeretnék az idén már kaptárt nyitni.
A Hunor emiatt sokkal veszélyesebb!
Nem, ellenkezőleg, a hunor épp emiatt (is) sokkal jobb! A kaja hetek óta bent van, virágpor dögivel, az anya annyit petézik amennyit akar, ha akar. Ha nem akar akkor meg nem.
Ismét az okosok azt fogják tanácsolni, hogy jó sok cukorral az anyát ki kell szorítani, és akkor nincs gond.
Nem kell kiszorítani, leírtam mit kell csinálni, persze ahhoz rakodókaptár kell...
Mekkora költség ez most 2023-ban?
Akinek volt maradék cukra otthon annak nem nagy, akinek nem volt az most még tudott venni 389-ért bármennyit. Szotyit meg vittem fel a Balatonra még előző hónap végén egy kis hordóval, úgy vették mint a cukrot, mert hogy ott a környéken drágábban mérik. Meg az akácot is. Azt is viszek majd még egy hordóval. Én is jól jártam és a vevők is.
Aki tud eladni túléli, aki meg aranyárban méri az majd otthon nézegeti, vagy odaadja a felvásárlónak bagóért.
Aztán mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja.
Én úgy látom jónak, hogy minél kevesebb munkával minél több bevételem legyen. Szerintem valahol ez lenne a normális.