Bár ritkán írok, mint az az itteni aktivitásomból is látszik, de azért követek pár méhész oldalt, fórumot, facebook csoportot. Sajnos a facebook az nagyon zavaros és csak azt tolja az ember pofájába, amit ők akarnak, nehéz eligazodni benne., ezért a fórumokat jobban kedvelem, kölönösen az általad "zöldnek" nevezett a kedvencem, mert a legkorektebb az összes platform közül, a legtöbb szakmaisággal, nagyon komoly adatbázissal.
Ez az itteni se lenne rossz, hisz hasonlóan tematikus, csak van egy nagy problémája szerintem, éspedig az, hogy Attila a "klubvezető". Ez sajnos mindenre, a szakmaiságra is rányomja itt a bélyegét.
Pont ez az oka annak is, hogy végül, annak ellenére, hogy ódzkodok az írástól, most mégis billenytyűzetet húztam magam elé.
Az aproppó pediglen az, hogy többedszer olvasom már, amikor az itteni vezérszónok, Nagyernyei Attila, Örösi Tanár Úrra hivatkozik totálisan félrevezető módon, és ez nekem már többedszer cseszi a csőrömet.
Nem állítom, hogy betéve tudom a "Méhész Bibliát" de elmondhatom, hogy amikor úgy 45 éve, amikor elkezdtem a méhészkedést komolyan venni, szinte szóról szóra megtanultam, annyit forgattam. A könyvtáramban ,most is van 3 különböző kiadású példány a régiekből, mint ahogyan eredeti, bőrkötéses Báró Ambrózy is, az első kiadásból.
Szóval bosszant, amikor Attila valótlan dolgokat próbál Örösinek tulajdonítva lenyomni itt a népek torkán.
Többször is volt már ilyen, de valamiért most úgy éreztem szót kell már ez ellen emelni valakinek végre.
Tehát mit is ír , és hogyan vélekedik Örösi a közepes családokról?
Frissítsük már fel a vezérszónok oly sokszor homályos emlékeit, pontos idézetekkel, amit ugyan én fejből is meg tudnék tenni, de a történelmi hűség kedvéért legyin itt teljesen hitelesen a könyvből kifotózva, amiből nyilvánvalóvá válik Attilánk éppen aktuális szakmai tévedése. Csupán annyit sajnálok, hogy nagyon ritkán van kedvem írni és a többit is cáfolni, pl az ugyan ebben a hozzászólásben elejtett rajzásra készülő családdal kapcsolatos tévedése, stb.
(Pardon, javítok: ugyanis még egy idézetet kifotóztam, ami meg azt hivatott bizonyítani, az Attila féle anyakorlátozós termeltetés is mennyire zsákutca, amivel a "közepes" családjainál póbál elegendő kijáró méhet kreálni akácra)