A méhcsaládok általános állapota

• 3973 válasz
  • 1065474 megtekintés
Re:A méhcsaládok általános állapota
« Válasz #2040 Dátum: 2020. Február 02. 17:03 »
Nem a klubot fogja beperelni hanem téged... amugy meg az értő olvasás második osztályos követelmény hacsaknem valaki személyiség zavarral küzd és klubnak képzeli magát! Milyen zeneszerző az ilyen? Ha festő lennél akkor meg a füledet vágnád le nem minket ki a klubról .

*

izso60

• 573
« Válasz #2041 Dátum: 2020. Február 02. 17:43 »
Üdv.Uraim!
A parti jelenlegi állásáról tudtok valamit?
A vég kimenetelét ismerem,borítékolom ha kell,csak a pillanatnyi állás nem világos,hány bábu van még talpon,elégedett-e a galamb,stb.?

« Válasz #2042 Dátum: 2020. Február 02. 18:34 »
Azért jól elvoltatok ma, míg én a méheknél tevékenykedtem.
Perelgessétek csak egymást, nekem ebből semmi bajom nem fog származni.
Csuja Laci nick nevét kikérte a bíróság, és ennyi.
Ha névvel írjátok az már nagyobb gáz.
Már csak az a kérdésem, hogy hol van itt a méhcsaládok általános állapota eldugva a hozzászólásokban?
Egymást szívatjátok elég "kocsis" módon.
Ha nem hagyjátok abba a Fekete-Fehér Méhészklub átmegy sima szakmai klubbá.
A méhészeti közélet picit szünetel.
Amit kivancsi111 itt ismét összehozott az épületes bizonyítéka a kötekedésnek.
Lehet a saját haveri körében jópofa, de ha sokáig ilyen stílusban nyomjátok, igen foghíjas marad a klub.
Még pár nap ultimátum, és ha nem tértek észhez jön a keményítés.
Ezek után elmondhatom, hogy 15 éve vagyok ezen a telephelyemen.
Mindig sóvárogtam tavasszal, hogy nálam 1 hét múlva lett csak virágpor, amikor másoknál már tömegével gyűjtötték a családok.
Ma a mogyoró bokrokat majd el vitték, és rendes virágporhordás volt. (Nem örülök neki.)
A méheket még nem szűkítem, és nem takarom be erősen, nehogy oktalanul beinduljanak.
Keddtől komoly lehűlés kezdődik, ha sok nyitott fias lenne, az már egyenesen káros.
Olvastam máshol, hogy a jó időt kihasználva valaki amitrázzal füstölt.
Remélem előadásokat erről nem tart, mert kutatással bizonyított, hogy ilyenkor a füst ártalmas az anyák petézési teljesítményére.(Legalább nem kell aggódnia a rajzástól.)
A másik csúnya baki ha valaki ilyenkor beveti a virágporos-fehérjés tuningolt puha cukorlepény bombát.
Nagyon korai, hova ez a kapkodás?
Nem sokára itt a valós tavasz, addig pedig nyugi.
Akinek már most kaja gondja van, egy sima kemény cukorlepényt tegyen a méhekre.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2043 Dátum: 2020. Február 02. 18:57 »
Na most nehogy már kivond ebből magadat!
"Amit kivancsi111 itt ismét összehozott az épületes bizonyítéka a kötekedésnek."
Ez biztosan így volt? Mit is kérdezett tőled Mézga, aki ugye én vagyok szerinted? :o
"Attila alig egy hónap a műlépre söprésig. Mi lesz a fias keretekkel."
Te meg nekiestél, hogy tessék már estig bizonyítani ...és így tovább...
...én meg beraktam neked. Hoppá. Tudom mekkora égés ez számodra. Keresed magadnak a bajt. Nem kell hazudozni, mellébeszélni, és mások méhkínzásának módszereit helyeselni, mert vannak akik ezt nem bírják elviselni, mert mondjuk szeretik is a méheiket.

Láttál valami perelgetést? Aki itt perel az én vagyok. Ebből sem mászol ki, ha te voltál. Milyen kokóról van tudomásod velem kapcsolatban, kitől származik ez az információ? Kérem az informátor nevét, aki ezt neked mondta, és akkor tőled elég egy bocs, MEGÍGÉREM.

« Válasz #2044 Dátum: 2020. Február 02. 19:09 »
Ne kínozd magad kivancsi111, mert nem először, de nagyon mellette vagy a dolgoknak.
Perelj nyugodtan, sőt szinte követelem!
Arra nagyon ügyelj, nehogy a puska visszafele süljön el.
Engem nem tudsz fenyegetni, ahhoz nagyon kevés vagy.
Annyit viszont biztosan elértél, ha nem hagyod abba ezt a vegzálást, nem egy hónapra, hanem örökre repülsz!
Én mindent névvel vállalok!!!!!!!!!!!!!!!
Érted!
Soha nem bújócskáztam, nincs több regisztrációm!!!!
Nekem a klub tulajdonosának ezt a legegyszerűbb bizonyítanom, és ne nézz már ennyire amatőrnek, hogy ezt a ziccert feladom nektek.
Aki engem JÓl ismer (nem úgy mint te) az tudja, hogy én nem bújok el a felelősség elől, és minden írásomat vállalom. (Azért írom alá.)
Bicskával éppen tegnap beszéltük, hogy meg kéne szüntetni a nick neveken írókat, és csak VALÓS névvel lehessen regisztrálni.
Egyébként ahogy értékelem írásaidat, magadból indulsz ki, a jellemed ilyen, ezzel nincs mit tenned.
Tehát kérlek szépen jelents fel!!!!!
Majd meglátjuk ki húzza a rövidebbet.
Én látom az IP címeteket, a lakhelyeket ahonnan írtok, tehát rajta.
Tisztelt Méhészklub olvasók!
Sajnálom, hogy ilyen dolgokkal kell benneteket untassalak, de most érkeztünk el arra a szintre, hogy meg kell újulnia honlapunknak, és ebbe a kivancsi111 stílusú kötekedők nem férnek bele....hacsak nem kér bocsánatot, amiben nem bízok.

Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila
Klubvezető 

« Utoljára szerkesztve: 2020. Február 02. 19:19 írta Nagyernyei Attila »

*

Nb18

• 797
« Válasz #2045 Dátum: 2020. Február 02. 19:49 »
Sziasztok!

Akkor legyen szó néhány gondolatig a méhekről is: ma 17-18 fokban intenzív mozgás volt a méhesben.
Eddig család veszteségem nem volt, az összes méhcsaládom bírja a gyűrődést.
A visszatérő méhek nagyrésze virágporral érkezett vissza. Az udvaromban a mogyoró barkái kedden 2-3 cm hosszúak voltak, amik mára a kétszeresükre nőttek és besárgultak...
Nem bánom, hogy keddtől visszatér a hideg és bízom benne, hogy nem keményít már be túlságosan a tél.

Nb18

Vörös Balázs
« Utoljára szerkesztve: 2020. Február 02. 19:53 írta Nb18 »

*

Nb18

• 797
« Válasz #2046 Dátum: 2020. Február 02. 20:04 »
A mellékelt képet elszerkesztettem.
Így már tuti.

*

Nb18

• 797
« Válasz #2047 Dátum: 2020. Február 02. 20:05 »
Csak sikerül..... :-[

*

linen

• 123
« Válasz #2048 Dátum: 2020. Február 02. 20:30 »
"Én látom az IP címeteket, a lakhelyeket ahonnan írtok, tehát rajta."

Ne legyél mágus, te csak azt hiszed, hogy tudod a lakhelyet.
Bizonyos esetekben tudhatod, de ha mobil netről, netán vpn-ről jelentkezek be akkor csak ip címet látsz.
Te nem látsz ott lakhelyet amely valós, sőt nincs olyan ember aki megmondja a lakhelyet ilyen esetben.
Majd ha a szolgáltatót kötelezi a bíróság, na majd az kiadja, hogy ki volt az aki az adott időben azon a bizonyos ip címen lógott.
Az, hogy egy vezetékes szolgáltató ip-jéről lehet tudni a helyiséget, az már alap dolog a mai világban.
Bocs ha kijavítottalak de ez így korrekt.
De ez már nagyon off, ez a A méhcsaládok általános állapota topik.
« Utoljára szerkesztve: 2020. Február 02. 21:07 írta linen »

« Válasz #2049 Dátum: 2020. Február 03. 07:48 »

Annyit viszont biztosan elértél, ha nem hagyod abba ezt a vegzálást, nem egy hónapra, hanem örökre repülsz!

Tisztelt Méhészklub olvasók!
Sajnálom, hogy ilyen dolgokkal kell benneteket untassalak, de most érkeztünk el arra a szintre, hogy meg kell újulnia honlapunknak, és ebbe a kivancsi111 stílusú kötekedők nem férnek bele....hacsak nem kér bocsánatot, amiben nem bízok.

Attila, tényleg komolyan gondolod, hogy egy vitafórumon az érveket pótolja a hentesbárd?

« Válasz #2050 Dátum: 2020. Február 03. 08:06 »
Német Lajos kérlek pontosan írd le milyen ÉRTELMES vitára nem válaszoltam.
A kekeckedő, és vegzáló Klubtagok a következőkben repülnek.
Aki nem tud kulturált módon vitázni, nincs helyük közöttünk.
Csináljatok egy hasonló Klubot, ott szabad a pálya.
Pont azok fenyegetnek feljelentéssel akik lezüllesztik honlapunkat.
Semmi bizonyíték nélkül (csak úgy gondolomra) alpári stílusban fogalmaznak.
Az sem érkel, ha páran maradunk, de ennek a stílusnak befellegzett.
Menjenek oda hol ezt engedik.
Megértésedet köszönöm.
Nagyernyei Attila
Klubvezető

« Válasz #2051 Dátum: 2020. Február 03. 08:14 »
ÉN ÚGY TUDOM, HOGY MEGBESZÉLTÉK A KOMOLY MÉHÉSZEK, HOGY IDE TÖBBET NEM ÍRNAK!
Így búcsúzom én is, az utolsó kapcsolja le a villanyt!

« Válasz #2052 Dátum: 2020. Február 03. 08:54 »
Na végre!
Ez így a legjobb.
Be sem kellett avatkoznom.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2053 Dátum: 2020. Február 03. 10:08 »
Német Lajos kérlek pontosan írd le milyen ÉRTELMES vitára nem válaszoltam.
A kekeckedő, és vegzáló Klubtagok a következőkben repülnek.
Aki nem tud kulturált módon vitázni, nincs helyük közöttünk.
Csináljatok egy hasonló Klubot, ott szabad a pálya.
Pont azok fenyegetnek feljelentéssel akik lezüllesztik honlapunkat.
Semmi bizonyíték nélkül (csak úgy gondolomra) alpári stílusban fogalmaznak.
Az sem érkel, ha páran maradunk, de ennek a stílusnak befellegzett.
Menjenek oda hol ezt engedik.
Megértésedet köszönöm.
Nagyernyei Attila
Klubvezető

Attila, ez a Te fórumod, azt csinálsz vele, amit akarsz.
Amire figyelmeztetni szerettelek volna az a jelenlegi tendencia, amely kísértetiesen hasonlít azokhoz a folyamatokhoz, amelyek néhány éve egy jobb sorsra érdemes vadászfórum teljes kiürüléséhez vezettek.
Volt "szerencsém" végignézni azt az agóniát és levonni bizonyos következtetést:
Az ilyen jellegű fórumoknak pont a nagy taglétszám, a sokszínű vélemény a lényege, amelyek ütközéséből netán értelmes dolgok is kisülhetnek. A fórumgazda csak keretet biztosít, a hozzászólók, a hozzászólások töltik meg azt tartalommal.
Minél belteljesebbé válik a tagi kör, annál annál gyorsabb a szellemi erózió. Csak a tökéletesen idióták, vagy totál agymosottak számára vonzó perspektíva az, hogy a saját véleményüket hallják vissza mindenfelől, értelmes ember fenntartja magának a kételkedés, legfőképpen a saját igazában való kételkedés jogát.
Ezért gondolom azt, hogy nem a hentesbárd a legmegfelelőbb eszköz a "rendcsináláshoz".   

« Válasz #2054 Dátum: 2020. Február 03. 14:00 »
Akkor úgy kezdem, hogy..
Kedves Német Lajos.
Írásod nagy részével egyet értek, kivéve ezt a sort:
"Az ilyen jellegű fórumoknak pont a nagy taglétszám, a sokszínű vélemény a lényege, amelyek ütközéséből netán értelmes dolgok is kisülhetnek."
Itt nem sok sokszínű véleményről van szó, hanem ugratásról, szívatásról, vegzálásról.
Azt szeretném tőled is kérdezni, hogy hol olvastad tőlem, amikor javasoltam a februárban a méhcsaládok műlépre seprését.
Ezt visszautasítom, sőt ellenzem!
Erről nekem ez a véleményem, de csinálja aki akarja.
Amit pedig Jenő hozott össze, az egy borzalom.
Azt sem tudom, hogy miket vág a fejemhez, elmondtam ezerszer, hogy nem bújócskázok, sok nick néven írogatóval ellentétben vállalom írásaimat.
Senkit azért nem róttam meg, ha más a véleménye, és nem is zavar.
Viszont az rohadtul kiakaszt, ha valaki úgy mond véleményt, hogy halvány lilája sincs, egyedüli célja a kötekedés.
Erre utalt Jenő amikor a vizsla kutyámat emlegette, hogy hajnalban vacogott az akácerdőben, aznap pedig bomba hordásunk lett.
Jenő sosem volt második akácon, akkor pedig hogy merészeli tapasztalatomat kétségbe vonni?
Ki ő, talán a teremtő?
Értelmes vitának továbbra is helyt adok, aki pedig zülleszteni kívánja közösségünket....pá.
Természetesen rád számítok Lajos.
Akkor legyen egy kis szakma is.
Tehát holnap búcsút inthetünk a tavasz a télben hőmérsékleteknek.
Emiatt nem érdemes kapkodni, mert sírás lehet a vége.
Majd májusban meg mindenki ismét arról fog panaszkodni, hogy nem bír a méhekkel, rajzási lázban van az állománya.
Akkor meg hová ez a nagy sietség?
Nagyernyei Attila