Tisztelt 3000-sek nem vitatkozni akartam, csak elgondolkodtam a teljesítményen.Én nem azt a matekot használtam amit Anti, nálam 24 óra =1440percel, ebbe az időbe bele kell férni: az anya megtalálja a megfelelő sejtet,(munkás ,here , bölcső) érett pete legyen a pete vezetékben, minden petecsövecske egészséges legyen, táplálkozzon , pihenjen. Mivel én kis méhész vagyok, ezért van időm nézni a méheket kezelés közben. Nagyon sok érdekességet láttam tapasztaltam, csak azt nem ,h az anya kapkodott volna. Végig csinálta a protokollt minden pete lerakáskor. Anya nevelők mondták, amikor anyát akarnak nevelni, a kiválasztott anyát -akitől lesznek az anyák-pihentetik azért, h a pete megfelelően érett legyen,és ezután teszik a petéztető tokba. Gondolom a munkás peténél is számít a pete minősége."Ideje lenne elfogadtatni a szakmával,hogy az anyák tavasszal több mint 3000-et is tudnak ...". Igazad van, csak mi értelme, ha túl hajszoljuk az anyát, nincs meg a megfelelő alap anyag( dolgozó méh),a méhek immunrendszere gyengül érzékeny minden betegségre. van értelme? És ez az anya fogja végig petézni a szezont. Csak gondolkodom.......
Az Öregek többször eszembe jutnak mint gondolnád,és tisztelettel gondolok rájuk.Az biztos, ha vissza jönnének nem hinnének a szemüknek. Azt amit fel építettek az akkori méhészekkel és méhészekért, és látva az utódok görcsös nagy semmit tevésüket, az ilyen piti vitatkozásokat, nagyot mondásokat, jól fenékbe billentenének bennünket, és sírva vissza mennének. Nem akartam ki oktatni senkit bocsi. Én a magam módján reálisan próbálom tovább adni a tudásomat, remélem tudnak vele mit kezdeni. A kezdő v profi, kicsi v nagy méhészettel rendelkezők azok nálam =.
Azt hiszem jobb ha kiszállok .
Albert