Valóban ez nem szakmai fórumnak indult, de hagytam a történetet, nem avatkozok bele merre viszi a Fekete-Fehér Méhészklubot a sors.
Eddig is a méhészek szerkesztették, és ezután is így lesz.
Még néhány év aztán választások, ismét meg kell védenünk az OMME-t, ami az első körben sikeres volt.
A közhasznúságunkat visszakaptuk, van bejegyzett alapszabályunk, és a zsarnokok nagy részével leszámoltunk.
Az a néhány meg amelyik az elnökségben rontja még a levegőt, nem sok vizet zavar.
Ennyit a szakmapolitikáról.
Nem probléma,hogy próbálnak szakmailag "megfogni", de ez nem fog menni.
Érzek magamban annyi erőt, és felkészültséget, hogy a válaszokat mindig meg tudom adni.
Aki nem fogadja el (általában nem érti), hogy miről beszélek. (írok)
Érmelléki méhésztárs azt írta, hogy az akácot tartom szem előtt, ennek mindent feláldozok.
Ez így is van, én így méhészkedek.
Teljesítményemmel nem szoktam handabandázni, mert attól nem leszek sem több sem kevesebb, esetleg további ellenségeket szerzek.
Aki folyton azzal kardoskodik, hogy kifolynak a méhek a kaptárból, még soha nem láttuk a "mézes" hordóit, amit egy szezonban produkált.
Többször idéztem a "Zöldről" Zsíros méhésztárs szlogenjét, ami nagyon találó.
"Értékmérő a tele hordók."
A többi csak rizsa.
Adott méhészetre (betelelő állományra) kivetítve ki mennyi mézet produkál a következő évi akácon.
Ebben benne van ugyan úgy a méhpusztulás, mint a szaporítás, vagy családösszepakolászás is.
Véleményem szerint ezért kell egy bázisszám, az pedig a jelenlegi állapot.
Sokan mondják akácon, hogy ....."Voltak olyan családjaim tökig meghordták, lehetett vagy 40 kiló benne."
Aztán mennyi az átlagod?
Tizennyóc, ......amitől pergettem.
Tehát az én számolásom szerint 10-11kiló csupán.
Ne kábítsuk egymást.
Írásaimban mindig arra törekszem, hogy elmondjam a saját tapasztalataimat, és ha lehet fényképeket mellékelek.
Addig amíg számolgatják, hogy jön ki a 18NB keret napraforgó végére a 8 keretről való start után, csak nevetni tudok.
Had fúrja az oldalukat.
Nagyernyei Attila