Kedves Méhésztársak!
Hol olvastok gyalázkodást?
Senki nem állítja, hogy a NEM egyenlő lépes rakodóval nem lehet méhészkedni!
Én azt állítom, hogy sokkal több rajotok lesz, valamint sokkal kevesebb mézetek.
Ha valaki viszont azt állítja, hogy a természetes rajnál többet tud termeli a méhcsaládja, annak megemelem a kalapom.
Pekár Pali méhészetében többször jártam, tényleg sokat kérdeztek, és tudtam neki és tesóinak segíteni.
A rajládáimat is ők vitték el, jó méhészek de nem hiszem, hogy megtanítanak kesztyűben dudálni.
Amikor együtt nyaraltam velük az Adrián, akkor is végig méhészkedtünk, soha nem vitatkoztunk.
Volt amikor ők vettek tőlem méheket, volt amikor én vettem tőlük néhány családot (tuningnak.)
Mit értetek gyalázkodáson?
Azért mert nem maszatolok, élesben leírom a különböző kaptártípusok hibáit, majd összehasonlítom őket, ezt jobbító szándékkal teszem, és ezt nevezitek gyalázatos beszédstílusnak?
Én névvel, arccal vállalom írásaimat, Ti pedig lesből, egy Nick név alatt nyomjátok az arctalan rizsát.
Pekárékra visszatérve.
Ők főként méhcsaládok eladásából élnek, mert a Hunor10-es fészket hamar kinövik a méhek!
A plusz fiasokat kiveszik, kölyökcsaládokat képeznek, mert megrajoznának!
Itt az akácon való termelésre van kihegyezve a méhcsaládok, és a kaptártípusok összehasonlítása.
Ha valaki azon megsértődik, hogy az egy fiókra korlátozott 1/2 NB és a 4-5-6 keretre korlátozott NB, vagy a fészekben korlátozott Hunor méhcsalád többet gyűjt, őket csak sajnálni tudom, hogy mit hagynak ki.
Az erős méhcsalád a termelés alapja?
Na Te aztán megmondtad a frankót, soha nem hittem volna.
De milyen a kor-összetétele, és mennyi ebből a kijáró méhek aránya?
Attól, hogy tele van a kaptár méhekkel, még nem záloga a biztos sikernek!
Szerintetek miért vannak azok a technológiák, hogy....hordásban minden második kaptárt hátrahúzzák egyesek?
Azért, hogy a kijáró méhek számát egy kaptárra koncentrálják.
Az ilyen kaptárak valóban hamar megtelnek!
Amelyik családnál viszont a hordás kezdetén rengeteg az álca, pete, ott nagy a fék.
Ezért akác induláskor viszont sokan a nyílt fiasokat elveszik, és ebből képeznek kölyökcsaládokat.
A témát lezártam.
Aki ezen megsértődött, nem sajnálom.
Én annak örülök, ha valaki szól ha hibázok!
Nagyernyei Attila