A rajokat mindig műlépre telepítem, de kapnak egy olyan (NB) keretet is, aminek a felső fele kiépített munkás lép virágporral és mézzel, az alsó felében nincs semmilyen lép, szabad építmény céljából adom. Azért csinálom így, mert bár a raj többnyire munkássejtet épít, azért valamennyi here sejtet is szeretne húzni, pláne ha idősebb anyja van. Ilyenkor a műlépet "elrontják". Viszont ha teszek be egy ilyen hibrid építő keretet, akkor egyrészt ezen kiélik a hereépítési ösztönüket, valamint lesz némi virágporuk és mézük is a kezdéshez. Nagyon sokat számít az időpont is. Ha a raj májusi, akkor szinte biztos, hogy teljesen herés építményt húz az üres keretrészbe. Júniusi raj csak részben húz here sejtet, a többi munkás, vagy a kettő közötti méret, úgynevezett mézes sejt. Volt az idén olyan kései rajom, ami teljes egészében munkás sejtes szabad építményt húzott. Sajnos nem tudtam még lefotózni, de ha lesz rá lehetőségem, akkor készítek róla képet.
Próbálkoztam kis sejtes műléppel is (4.9 mm), 33 mm-es lépgerinc távolsággal. Sajnos nem vált be. Össze-vissza építették ki a műlépet. Az anya csak vontatottan és szórtan petézte be, többnyire here fiasítás lett a végeredmény. A méhek nem szívesen hordtak bele nektárt és virágport. Több családnál próbálkoztam, nem vált be, mint ahogy a mellékelt képek is mutatják.