A méhészeknek nem cukor kell!
A méhészeknek érdekvédelem kell!Nem a vezetők önérdeke!
Az "OMME" felirat a mézeinkre kell nem a cukros zsákra!/önfényezés,2300Ft-os ingyen újság...
/
Az általunk választott vezetőink limitálják a családonként felhasználható cukor mennyiségét?Nevetséges!
A hamisítás megakadályozásának ha ez a módja, akkor tiltani kellene a méhek takarmányozását!Nevetséges!
Adnak kapaszkodót,(-de hát ez OMME cukor-)az ügyeskedőknek!
A méhcsaládok számát így lehet növelni,igaz, csak papíron.Valahol,valakiknek ez bevétel
...
OMME cukor....
OMME méz....
A vásárló nagyot néz...
Hát... nekem meg kéne, bár én csak 23 év omme tagságot tudok bizonyítani.
Miért?
Mert az nem volt jó, hogy két éve még a cukor kilója 300ft körül volt. Most jó, meg a mert a cukor ára kicsi, de a méz ára magas, igaz csak azért magas mert egyáltalán nincs.
Nekem kellene egy olyan omme, ami némi biztonságot ad. Korrekt cukor, és mézárakat, amihez lehet tervezni. Vigyázat a korrektség nem azt jelenti, hogy csak akkor korrekt valaki amikor neki jó. Akkor is korrektnek kéne lenni amikor kicsivel rosszabbul járok. Egyszerűen mert ez így működik.
És itt álljunk meg egy szóra. Vegyük azt, hogy létezik egy ilyen nagy szakmai egyesülés mint az omme. Ismerjük el semmilyen más ágazatnak nincs ilyen, mert a tejtermelők meg mások nagyon örülnének a fele szervezettségnek is.
Tehát, akkor gondolkodjunk hazafelé. És ebben az esetben eljutunk azonkérdésig, hogy miért más húzza a le a hasznot a méhészekről ha nem az omme? Nyilván senki se gondolja azt, hogy úgy is működne a dolog, hogy az omme jól jár a méhész meg rosszul. Mert ez így sem működik. De azt azért ne állítsuk már, hogy nekünk omme tagoknak jobb, ha például a cukor árak úgy ugrálnak mint a kecskebéka, a mézárak meg teljesen a felvásárlóktól függnek.
Én állítom mindenkinek az lenne jó, ha az összes ágazati tevékenység, a kaptárgyártás, a méztermelés, az üvegezés értékesítés a cukor a gyógyszer kereskedelem egy kézbe kerülne, és ez jól kiszámítóvá tenné a méhészeti ágazatot ami még így is igen hektikus ágazat , ha az időjárást illeti.
Ez azért lenne jó, mert minden jól működő országban minden jól működő ágazat csak így tud fennmaradni hosszú távon.
Térjünk ki most az omme igen gyakran bírált tevékenységére az üveg, és az újság.
Nos azért el kell ismerni, hogy az üvegezés /sajnos/ még mindig csak egy bizonyos rétegét, bár el kell ismerni egyre növekvő rétegét érinti a méhészeknek. Ezért ez a tagság túlnyomó többségének nem okoz álmatlan éjszakákat.
Az újság és az omme tagság közti össze függést most megpróbálom megvilágítani.
vegyünk egy olyan méhészt aki 100 családdal méhészkedik, mert így könnyebb számolni.
Ez a méhész abban hasonlít hozzám, hogy még egy fillér eszköztámogatást nem kapott soha, viszont felveszi a gyógyszer cukor 5 eurós támogatást.
Ebben az esetben neki a tagdíja egy szer 5000, és a száz család után befizet még 6000ft-ot. Tehát amit befizet 11000ft.
Mit kap ezért? Egy újságot minden hónapban, ami cca. a piacon az újságárusnál mint hasonló szakmai lap megér 450ft-ot. Ez tizenkétszer 5400ft. Ez mindjárt lejön a 11000-ből. Tehát a tagdíj neki már csak 5600ft. Ez meg lejön az 500 euróból ami ugye 100 család 5 eurós támogatása. Ez közép árfolyamon és egyszerűen 150000ft. Tehát marad neki 14400Ft ja. 20 családnál ugyan ez a maradék 24400ft. Tehát még így is megéri.
Ez egy ilyen árukapcsolás. Hogy ez valakinek tetszik e vagy nem, és szivesebben fizetne 3600ft tagdíjjat újság nélkül az az ő dolga. De azért 1400ft-os emelésért, most kap alacsony áron számolva is 5400ft-ot.
Ezért gondolom, hogy az újság kiadás bírálata nem teljesen állja meg a helyét. illetve nem mindenki gondolja így a tagság közül. És mivel nagyobb tiltakozást az újság ellen nem tapasztaltam, a tagság túlnyomó többsége nem is bánja az újságot.