Te most hülyének nézel? Hát a nemzeti Program nekik készül barátom, ezt hogy ne ismerné. De más nemzeti program is készült, mondjuk a szarvasmarha tenyésztőknek azt is ismerik, mert arra készült, hogy ők elolvassák, és nincs Marhatartó országos egyesület.
Nem ez a kérdés, A kérdés az, hogy uniós törvény e, vagy tud e róla az unió, hogy akármilyen egyesülethez kötik az uniós támogatások kifizetését. Mert szerintem senki nem írta oda a nemzeti program mellé, hogy csak úgy lehet felvenni, hogy valaki tag az omme-ba.
Mert felteszem, és ez feltevés csak, de elméletben megállja. Ha én alapítok azokkal a 8000 méhésszel, akik a hírek szerint nincsenek az ommeban egy ugyan ilyen egyesületet, mint az omme. Ugyan ilyet. Akkor jogom lesz e uniós pénzt osztogatni? Ha nem lesz miért nem lesz? Az Omme is csak szaros egyesület, mint több száz az országban. Az a törvény vonatkozik rá is. vagy az omme egy királyi egyesület nemesi kiváltságokkal?
Másrészt. ha az Omme nem akar érdekvédelmet ellátni. Mert nem akar, ez tény, akkor nem kell ide senki. Négy iskolázott hölgy, meg egy hivatalvezető, és az megcsinálja a nemzeti programot, beszedi a sápot amit tagdíjként vonnak, de ezt rögtön le lehet vonni a támogatásokból, és osztja a támogatásokat. Az elnök meg ellenőrzi, hogy bejönnek e dolgozni. Ehhez nem kell se vezetőség se más, legfeljebb a nav, hogy néha ellenőrizze őket, mert én nem bíznék bennük.
Amúgy meg mindenki tudja, a támogatások nagy része, kivétel azt amit a boltba veszel, mert annak ugyan az az ára, ha támogatásos ha nem, nem a méhészé, hanem az eszköz előállítókhoz, meg a méhanyanevelőkhöz vándorol. Próbáltál már tárgyalni például utánfutó gyártóval? Én igen, és elmondom mindnek csillog a szeme mint a bagzó macskának amint megtudja, hogy támogasásos utánfutót akarsz. Mindjárt fel is megy az ára.