Alapszabály

• 521 válasz
  • 200107 megtekintés
*

huber

• 144
Re:Alapszabály
« Válasz #330 Dátum: 2016. November 13. 18:11 »
..... A./ Az unió nem is tudja , hogy itt a támogatások kifizetése Omme tagsághoz van kötve. Valószínű, ha tudná eljárna ellene. ....
Kedves öcsém!
Az a fránya EU nem akar csak úgy, bemondásra pénzt osztogatni. Kell egy Nemzeti Program hozzá és kell egy szervezet amely kidolgozza, karbantartja, és bonyolítja a támogatási rendszert.......az FVM irányítása alatt.
Végezhetné ezt egy állami hivatal, vagy az Agrárkamara is. Az uniónak a név teljesen mindegy.
Jobb lenne?

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #331 Dátum: 2016. November 13. 20:13 »
Vivadi:
Idézet
Esetleg nem e fordulhat elő, hogy egyesek úgy is felvehetik az uniós támogatást, hogy nem tagjai az Omménak?
Jeenleg nem fordulhat elő. Jelenleg az MVH csak OMME tagok számára nyújt támogatást. Így szól az a rendelet, ami alapján dolgoznak.

Idézet
Ennek híján az omme úgy hullik szét, hogy a varjú se károg utána.
Nem hullana széjjel nyomtalanul. Meg tudna  maradni, ha valódi érdekképviseleti munkát csinálna a jelenlegi hiányos hatékonyságú munka helyett.

Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #332 Dátum: 2016. November 13. 20:22 »
Huber:
Idézet
Az a fránya EU nem akar csak úgy, bemondásra pénzt osztogatni. Kell egy Nemzeti Program hozzá és kell egy szervezet amely kidolgozza, karbantartja, és bonyolítja a támogatási rendszert.......az FVM irányítása alatt.
Igen, az EU-nak kell egy szervezet, ami a feladatot végrehajtja. Ez lehetne más szervezet is, de a miniszter rendeletben így döntött. És az elmúlt évek történése alapján az a következtetésem, hogy pont ez öli meg az OMME érdekképviseleti szerepét.
Miért?
Mert az FVM irányítása alá került állami hivatallá silányult ezzel a méhészek érdekképviseleti szervezete. Szüzen maradni és jót kefélni egyszerre NEM LEHET.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #333 Dátum: 2016. November 13. 20:27 »
Hát, hogy is mondjam neked, milyen néző pontból?
Egyszerűen az Omme léte függ attól, hogy a támogatásokat koordínálhassa, mert különben szétesik. De, minden féleképen jó, ha van egy méhész érdekeket képviselő országos képviselet. Ez egy felsőbb szempont.
 Más kérdés ha úgy van mint most, hogy semmit nem képvisel akkor megkérdőjelezhető a szerepe. Azt is meg kéne nézni, hogy a szarvasmarha tenyésztőknek ki csinálta meg a nemzeti programot, és nekik mennyibe kerül évente, hogy felvehetik a támogatást. Ez pedig az egyszerű tag szempontja.
Sok tagnak a különbség is számítana, ami az agrárkamarai tagdíj, és az Omme tagdíj között van. Másrészt azt is figyelembe kell venni, hogy agrárkamarai tagdíjat így is fizetni kell nekünk is. Tehát sok tagnak a tagdíj egy felesleges pénzkidobás.  Sokan ezért nem is fizetnék, ha tehetnék, még a helyi egyesület díját sem, persze ezt én nem helyeslem. Ám azért azt előbb utóbb érdemes megvizsgálni, hogy azt a pénzt amit az Omme nak küldenek az egyesületek, milyen haszonulással költik el. Mert azért a világvégéig nem fog menni, hogy évtizedek óta elherdálják a felküldött tagdíj különbséget.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #334 Dátum: 2016. November 13. 20:29 »
Jó rendben Csuja én elhiszem. De légyszives mutasd meg, hogy hol tudom megnézni ezt a kormányrendeletet.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #335 Dátum: 2016. November 13. 20:52 »
118/2013.(XII.16) VM rendelet.
 De én nem is állítottam, hogy itthon ez nincs lezsírozva, az viszont majdnem bizonyos, hogy az UNIÓ nem tud róla.
 Másrészt a kérdés az, hogy ki volt az elnök az említett időpontban? Mintha Mészáros lett volna.
Harmadrészt, mintha az említett rendeletalkotó, januárban megszűnne.
Negyedrészt pedig, ha nagyon jól megnézzük akkor valóban így adóként működik az egyesületi tagdíj. és a kérdés az, hogy erre van e hatályos jogszabály.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #336 Dátum: 2016. November 13. 21:10 »
Idézet
De, minden féleképen jó, ha van egy méhész érdekeket képviselő országos képviselet. Ez egy felsőbb szempont.
Félig egyetértek veled. Igen kell országos érdekképviseleti szervezet, de az viszont csak dogma, hogy egy. Mivel egy van, azért könnyű dolga van az FVM-nek, a növényvédős cégeknek és a kereskedőknek. Ha nem egy lenne, akkor lenne ugyan egyfajta megosztottság, de beindulna az érdekképviseletek versenye is. Bár ez lehet, hogy a magyar emberek számára még nem érthető, tehát nem biztos, hogy meg tudna valósulni.

Idézet
Más kérdés ha úgy van mint most, hogy semmit nem képvisel akkor megkérdőjelezhető a szerepe.
Igazad van.

Idézet
lőbb utóbb érdemes megvizsgálni, hogy azt a pénzt amit az Omme nak küldenek az egyesületek, milyen haszonulással költik el.
Egyetértek.

Idézet
De én nem is állítottam, hogy itthon ez nincs lezsírozva, az viszont majdnem bizonyos, hogy az UNIÓ nem tud róla.
Ebben látod igazad lehet, hiszen a megoldás az adott országra van bízva. Csehországban lenyúlja a teljes összeget a kutatóintézetnek álcázott kft.

Idézet
ha nagyon jól megnézzük akkor valóban így adóként működik az egyesületi tagdíj.
Igazad van.

Idézet
Negyedrészt pedig, ha nagyon jól megnézzük akkor valóban így adóként működik az egyesületi tagdíj. és a kérdés az, hogy erre van e hatályos jogszabály.
Nincs, tehát a pénzszivattyú jól működik.
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 13. 21:18 írta Geddekas »

*

huber

• 144
« Válasz #337 Dátum: 2016. November 13. 21:24 »
Vivaldi!
Úgy nézem szándékosan játszod a bohócot.
Ha nem akkor elárulom az NP minden pontját ismeri az unió!
Úgy nézem itt néhányotoknak jól megy a varacskosdisznó sport, az iszapbirkózás. Nagyon belemerültetek.
Észre sem veszitek, hogy Tantó úr és a bizottság, ahol 1-2 helye van csak az OMME-nak (szerencsére) kikapart némi kis plusz pénzt számunkra.
Nem találjátok a méhészeket, mert az OMME-nak X tagja van, az APEH-nél meg Y van.
Hihetetlen bonyolult, hogy az adó alá anyuka, gyerek és apuka is be van jelentkezve őstermelőnek, mert a törvény megengedi, hogy családon belül szétosszák a jövedelmet 599999 Ft bevétele volt anyának és a gyerkőcnek külön-külön a maradék pedig apáé aki egyedül OMME-tag, jó esetben oda a teljes létszámmal bejelentve.

« Utoljára szerkesztve: 2016. November 13. 21:28 írta huber »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #338 Dátum: 2016. November 13. 22:26 »
Te most hülyének nézel? Hát a nemzeti Program nekik készül barátom, ezt hogy ne ismerné. De más nemzeti program is készült, mondjuk a szarvasmarha tenyésztőknek azt is ismerik, mert arra készült, hogy ők elolvassák, és nincs Marhatartó országos egyesület.
 Nem ez a kérdés, A kérdés az, hogy uniós törvény e, vagy tud e róla az unió, hogy akármilyen egyesülethez kötik az uniós támogatások kifizetését. Mert szerintem senki nem írta oda a nemzeti program mellé, hogy csak úgy lehet felvenni, hogy valaki tag az omme-ba.
Mert felteszem, és ez feltevés csak, de elméletben megállja. Ha én alapítok azokkal  a 8000 méhésszel, akik a hírek szerint nincsenek az ommeban egy ugyan ilyen egyesületet, mint az omme. Ugyan ilyet. Akkor jogom lesz e uniós pénzt osztogatni? Ha nem lesz miért nem lesz? Az Omme is csak szaros egyesület, mint több száz az országban. Az a törvény vonatkozik rá is. vagy az omme egy királyi egyesület nemesi kiváltságokkal?
 Másrészt. ha az Omme nem akar érdekvédelmet ellátni. Mert nem akar, ez tény, akkor nem kell ide senki. Négy iskolázott hölgy, meg egy hivatalvezető, és az megcsinálja a nemzeti programot, beszedi a sápot amit tagdíjként vonnak,  de ezt rögtön le lehet vonni a támogatásokból, és osztja a támogatásokat. Az elnök meg ellenőrzi, hogy bejönnek e dolgozni. Ehhez nem kell se vezetőség se más, legfeljebb a nav, hogy néha ellenőrizze őket, mert én nem bíznék bennük.
Amúgy meg mindenki tudja, a támogatások nagy része, kivétel azt amit a boltba veszel, mert annak ugyan az az ára, ha támogatásos ha nem, nem a méhészé, hanem az eszköz előállítókhoz, meg a méhanyanevelőkhöz vándorol. Próbáltál már tárgyalni például utánfutó gyártóval? Én igen, és elmondom mindnek csillog a szeme mint a bagzó macskának amint megtudja, hogy támogasásos utánfutót akarsz. Mindjárt fel is megy az ára.
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 13. 22:31 írta Vivaldi »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #339 Dátum: 2016. November 13. 22:38 »
Idézet
ha az Omme nem akar érdekvédelmet ellátni. Mert nem akar, ez tény, akkor nem kell ide senki. Négy iskolázott hölgy, meg egy hivatalvezető, és az megcsinálja a nemzeti programot, beszedi a sápot amit tagdíjként vonnak,  de ezt rögtön le lehet vonni a támogatásokból, és osztja a támogatásokat. Az elnök meg ellenőrzi, hogy bejönnek e dolgozni. Ehhez nem kell se vezetőség se más, legfeljebb a nav, hogy néha ellenőrizze őket, mert én nem bíznék bennük.
Sajnos nem tévedsz sokat a megállapításoddal. Ez van. És ez tökéletesen megfelel a méhészeknek. Legalábbis a szavazások valóban ezt mutatják.

« Válasz #340 Dátum: 2016. November 13. 22:56 »
Hello Uraim!

Nem értem miért töltitek itt időtök 80%-át, és lamentáltok néhányan bizonyos témákról, amikor úgy hallom, hogy ez a "kemény" érdekérvényesítő képességetek valahogy nem akaródzik átjönni a küldötteknek... De már az OV-n sem...!  8)

« Válasz #341 Dátum: 2016. November 14. 07:50 »
Írta Vivaldi
"Esetleg nem e fordulhat elő, hogy egyesek úgy is felvehetik az uniós támogatást, hogy nem tagjai az Omménak? "

Az én tudomásom szerint:
Nem fordulhat elő, de lehetséges hozzájutni !
- Komoly pályázati feltételekre  alapozott üzleti terv, komoly, meglehetősen költséges  és bizonytalan elbírálású apályázatot kell megnyerni hozzá
- tehát támogatásként semmiféleképpen NEM fordulhat elő.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #342 Dátum: 2016. November 14. 10:14 »
Elmondanám nektek az igazi omme felépítést. Tsanyinak főleg.
Van 13336 tag. És van a kényszer tagdíj.
 Ebből igazi nagy pénzt, vagy kb. tizen szakítanak. /itt lehet, hogy tévedek/
Van 30 akit vérig sértettek.
 Van kb. 300 aki ezért azért, mondjuk előadásért, tamácsadás stb. kap még valamennyit.
Van kb. 3000, aki a támogatásokat felszedi. Itt azért a nagy összegűekre gondolok, teherautó Konténer, utánfutó. Részben azért is mert kb ennyien tudják előfinanszírozni. Ezekben nincsenek benne akik  60000-100000 ft-ost kapnak néha.
Ez a 3000 elmegy különböző méz napokra, gyűlésekre meghallgatja az elnököt, és az egyesületében szavaz.
Van kb 100000 olyan tag aki csak gyógyszer -cukor támogatásért tag. Ezek azzal nyílvánítanak véleményt, hogy le se sz@rják az omme-t. Elballagnak befizetik a tagdíjat egyszer egy évben , "oszt kész".
 Van, kb. Csuja aki nem kell sehova.
 És végül utolsó sorban vagyok én állandó ellenzékben , aki a béka segge alól brekeg felfelé.

No, most a jövőt illetően, Ebből a 13336 tagból, erre a 3000 lehet számítani csupán, ha minden így marad. / Meg rám, ha Csuja ki lesz rúgva./

No most, én ebből a VM rendeletből azt a következtetést vonom le, hogy ez olyan mint a vásárjog, hogy a király adja és elveszi. Tehát egyáltalán nem biztos, még január elseje után sem, nem hogy 2020-ban.
Ezért kellene megpróbálkozni némi érdekvédelemmel , hogy biztosan lábon álljon az omme.
Szerintem, de úgy látom vannak akiknek így is jó. Pedig ők ebből élnek.
« Utoljára szerkesztve: 2016. November 14. 10:20 írta Vivaldi »

« Válasz #343 Dátum: 2016. November 14. 11:06 »
.
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 19. 13:25 írta deGonosz »

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #344 Dátum: 2016. November 14. 14:12 »
Hát akárhogy is nézem én nem látok hibát a számításomban. Persze nyilván ez csak nagyságrendileg értendő, de akinek egy kis esze van az kivette belőle.
 Persze szivesen látok egy olyan vitát miszerint ez nem ennyi, hanem annyi stb. De ilyen beszólásoktól kíméljetek meg, mert így beszólni minden oktondi be tud.
Ha valamit nem értesz kispajtás azt konkrétan kérdezd meg, vagy mond el, hogy szerinted mi a helyes. Ezzel tudok mit kezdeni, de ilyen bele büfögésekkel nem. Mivel ebből azt sem érteni, mit nem értesz.