Így van. Írtam, hogy 18 éves kort betöltött felnőtt emberek a küldöttek és nem állnak gyámság alatt, tehát minden küldött ura saját cselekedetének. Következésképpen csak azt feltételezhetem jóhiszeműen, hogy megtévesztés áldozatai mindazok, akik nem látták át Csipolla mester és társai művészi teljesítményének célját és okát. Vérprofi e művészi társaság, de ezért ne rám nehezteljen senki és te se Attila.
És IGEN. Nem perelhet az, aki a döntés pozitív részese. Érthető! Elveszíti etikai és jogi alapját a perlésnek. Bár a megtévesztés nyilvánvaló, ha valaki kivülről nézi a történteket, de ezt bizonyítani nagyon nehéz. Tehát jogalappal tényleg csak az perelhet, aki nem vesz részt a döntésben vagy egyértelműen tiltakozik a döntéshozatal során és kéri, hogy ez a jegyzőkönyben szerepelen.
Kérem, hogy olvassátok el a jegyzőkönyvet. Nem mondhatjátok, hogy nem hozzáférhető. Utána jártam és mindenki számára olvashatóvá tettem. Aki meg van győződve, hogy nem helyes tükröz bármit is a jegyzőkönyv, annak van 30 napja, hogy egyértelműen és írásban felszólítsa az elnököt a jegyzőkönyv módosításra. Ha nem teszi, akkor 30 nap után elévül ez a joga is.
Megértem, hogy az elnökök, küldöttek többsége nem ismeri fel a megtévesztést, hiszen a méhészeti közélet vezéralakjai évtizedek óta áldozatai néhány ember folyamatos agymosásának. Mikor is kezdődött a Mellifera ügy és mikor fejeződött be? Mi lett az eredmény? Kik voltak ott a fő hangadók és tisztségviselők az egyesület tagjai közül és kik most? A Mellifera ügy tökéletesen a mostani kótára ment. És akkor is bevette a tagság meg a küldöttek a cumit, ahogy most is. Mi a garancia, hogy más lesz az eredmény, mint a Mellifera ügyben?
Én csak 2013 óta látom szemtől-szembe ezt vezetői garnitúrát, amikor küldött lettem. Azért akartam akkor küldött lenni, mert láttam, tudtam, hogy ez a vezérkar égadta világon semmit nem akar tenni a neonikotinoid ügyben a méhészekért. Tudtam, hogy a minisztérium rájuk szólt, hogy ne tegyenek semmit ez ügyben a méhészek védelmében. Le akartam leplezni ez irányú korruptságukat. Emlékezzetek rá, hogy az első megszólalásomban követeltem Dr. Cserényi Péter és Tóth Péter lemondását a neonikotinoidos hozzáállásuk miatt.
Én nem kérek senkit számon, még Nagyarnyei Attilát se! Tényket állapítok meg és rávilágítok, hogy mik a cselekedetek következményei. Mi méhészek vagyunk és nem birkák, tehát ne viselkedjünk birka módra. A birka nem tanul. nekünk hibázni szabad és tanulni belőle kötelező. Megsértődni pedig tilos! Aki megsértődik, nem tudja sikerre vinni amit szeretne, mert elbizonytalanítja, legyengíti azokat, akik mellette állnak. A gyengeséget pedig a másik fél azonnal észreveszi és ki is használja. Nézzetek rá Mészároslacira, soha nem sértődik meg. Eddig legalábbis soha nem tapasztaltam nála ilyesmit.
Minden küldött 50 másik méhészt képvisel és felelős értük. Az elnökök pedig felelősek azért a szervezetért, akiket képviselnek. Sajnos ezt a felelősségérzetet hiányolom. Ez lett manipulációval elnyomva, eljelentéktelenítve. Nem érzi a küldött, hogy a szavazatának nagy súlya van. Csipolla mester és csapata gondosan vigyáz is rá, hogy ez így maradjon.