Alapszabály

• 521 válasz
  • 200296 megtekintés
Re:Alapszabály
« Válasz #135 Dátum: 2015. December 26. 09:00 »
Kérdezném ismét ( tizenegyedszerre ) a hozzáértőket az OMME honlapon szereplő 4 alapszabály közül melyik alapján működik az egyesület a mai napon?

Mivel az alapszabályra nem vonatkoznak az ünnepek.....legalábbis nem olvastam egy olyan pontot sem, egyikben sem!

No de melyik az amelyik alapján nem vonatkozik?

Oly nehéz a válaszadás? Segítsetek Kedves Fizetett OMME alkalmazottak!

Fűrészes!

Felújítás alatt?

Köszörülik a fogaidat?

Ennyi favágás után el is kell egy kis wellness, hogy aztán az új évbe új lendülettel vethessenek be Téged az OMME négyszögletű kerek erdejébe!  ;)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #136 Dátum: 2015. December 26. 09:59 »
Ne hidd el Attila, De megtévesztettek.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #137 Dátum: 2015. December 26. 10:43 »
Geddekas!
Nem tudom miért vagy így rám kattanva, senki nem tévesztett meg.
Mivel tűzszünetet hirdettem, nem kívánok erősebben reagálni.
Szerintem én tartom be egyedül, de nem baj.
Kicsit gondold át miket írsz, mert úgy látom nem vagy a helyzet ura.
Önálló gondolkodással rendelkezem, minden kijelentésemet (szavazatomat) vállalom, viszont azt visszautasítom, hogy valaki ezt számon kérje tőlem.
Erre egyedül a Tolna Megyei Méhész Egyesület tagjainak van lehetősége!
Ha nekik nem felelek meg, keresnek mást.
Egyelőre még itt nem tartunk, mert egyre többen vagyunk, és szép egységesnek tűnik a csapatom.
Nagyernyei Attila

« Válasz #138 Dátum: 2015. December 26. 12:19 »
Mielőtt békétlenség és egyéb "ördögnek" tetsző megnyilvánulások jönnének előtérbe a megbékélés és a szeretet ünnepén.
Én úgy látom Geddekast az alábbiak készteti gondolatai ez irányú kifejtésére.
"Nem jogosult perindításra: aki a határozat meghozatalához szavazatával hozzájárult, kivéve tévedés, megtévesztés, vagy jogellenes fenyegetés miatt leadott szavazat."

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #139 Dátum: 2015. December 26. 13:38 »
Így van. Írtam, hogy 18 éves kort betöltött felnőtt emberek a küldöttek és nem állnak gyámság alatt, tehát minden küldött ura saját cselekedetének. Következésképpen csak azt feltételezhetem jóhiszeműen, hogy megtévesztés áldozatai mindazok, akik nem látták át Csipolla mester és társai művészi teljesítményének célját és okát. Vérprofi e művészi társaság, de ezért ne rám nehezteljen senki és te se Attila.

És IGEN. Nem perelhet az, aki a döntés pozitív részese. Érthető! Elveszíti etikai és jogi alapját a perlésnek. Bár a megtévesztés nyilvánvaló, ha valaki kivülről nézi a történteket, de ezt bizonyítani nagyon nehéz. Tehát jogalappal tényleg csak az perelhet, aki nem vesz részt a döntésben vagy egyértelműen tiltakozik a döntéshozatal során és kéri, hogy ez a jegyzőkönyben szerepelen.

Kérem, hogy olvassátok el a jegyzőkönyvet. Nem mondhatjátok, hogy nem hozzáférhető. Utána jártam és mindenki számára olvashatóvá tettem. Aki meg van győződve, hogy nem helyes tükröz bármit is a jegyzőkönyv, annak van 30 napja, hogy egyértelműen és írásban felszólítsa az elnököt a jegyzőkönyv módosításra. Ha nem teszi, akkor 30 nap után elévül ez a joga is.

Megértem, hogy az elnökök, küldöttek többsége nem ismeri fel a megtévesztést, hiszen a méhészeti közélet vezéralakjai évtizedek óta áldozatai néhány ember folyamatos agymosásának. Mikor is kezdődött a Mellifera ügy és mikor fejeződött be? Mi lett az eredmény? Kik voltak ott a fő hangadók és tisztségviselők az egyesület tagjai közül és kik most? A Mellifera ügy tökéletesen a mostani kótára ment. És akkor is bevette a tagság meg a küldöttek a cumit, ahogy most is. Mi a garancia, hogy más lesz az eredmény, mint a Mellifera ügyben?

Én csak 2013 óta látom szemtől-szembe ezt vezetői garnitúrát, amikor küldött lettem. Azért akartam akkor küldött lenni, mert láttam, tudtam, hogy ez a vezérkar égadta világon semmit nem akar  tenni a neonikotinoid ügyben a méhészekért. Tudtam, hogy a minisztérium rájuk szólt, hogy ne tegyenek semmit ez ügyben a méhészek védelmében. Le akartam leplezni ez irányú korruptságukat. Emlékezzetek rá, hogy az első megszólalásomban követeltem Dr. Cserényi Péter és Tóth Péter lemondását a neonikotinoidos hozzáállásuk miatt.

Én nem kérek senkit számon, még Nagyarnyei Attilát se! Tényket állapítok meg és rávilágítok, hogy mik a cselekedetek következményei. Mi méhészek vagyunk és nem birkák, tehát ne viselkedjünk birka módra. A birka nem tanul. nekünk hibázni szabad és tanulni belőle kötelező. Megsértődni pedig tilos! Aki megsértődik, nem tudja sikerre vinni amit szeretne, mert elbizonytalanítja, legyengíti azokat, akik mellette állnak. A gyengeséget pedig a másik fél azonnal észreveszi és ki is használja. Nézzetek rá Mészároslacira, soha nem sértődik meg. Eddig legalábbis soha nem tapasztaltam nála ilyesmit.

Minden küldött 50 másik méhészt képvisel és felelős értük. Az elnökök pedig felelősek azért a szervezetért, akiket képviselnek. Sajnos ezt a felelősségérzetet hiányolom. Ez lett manipulációval elnyomva, eljelentéktelenítve. Nem érzi a küldött, hogy a szavazatának nagy súlya van. Csipolla mester és csapata gondosan vigyáz is rá, hogy ez így maradjon.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #140 Dátum: 2015. December 26. 14:23 »
"Kérem, hogy olvassátok el a jegyzőkönyvet. Nem mondhatjátok, hogy nem hozzáférhető. Utána jártam és mindenki számára olvashatóvá tettem. Aki meg van győződve, hogy nem helyes tükröz bármit is a jegyzőkönyv, annak van 30 napja, hogy egyértelműen és írásban felszólítsa az elnököt a jegyzőkönyv módosításra. Ha nem teszi, akkor 30 nap után elévül ez a joga is."

Ez nem az OMME fizetett alkalmazottainak és választott vezetőinek lett volna a dolga?

Neked kellett utána járni! Feltenni ide és felhívni rá a figyelmet!

Nem az OMME honlapján kellene ennek a jegyzőkönyvnek köz-nyilvánosan az esemény megtartása után a legrövidebb időn belül, a 30 nap lejárta előtt megjelennie? (Esetleg a Méhészfórumon, ahol mindig friss-ropogós a hírek!)

Köszönöm Neked az ez irányú munkádat, mert nélküle nem derült volna ki, hogy Én egy gonosz csapdaállító lennék!

A csapdaállítók a Trapperek, a Rangereknek más a feladatuk, mint majd később tapasztalni fogjátok!  ;)
Szabó György

« Válasz #141 Dátum: 2015. December 27. 06:28 »
Kérdezném ismét ( tizenkettedszerre ) a hozzáértőket az OMME honlapon szereplő 4 alapszabály közül melyik alapján működik az egyesület a mai napon?

Utolsó lehetőség a talány megoldására!

Kedves Fizetett OMME alkalmazottak és választott tisztség viselők?

Fűrészes?

Holnaptól másképp próbálom megtudni, hogy melyek most az egyesületi életünk szabályai? :D
Szabó György

« Válasz #142 Dátum: 2015. December 27. 09:00 »
Ranger
Kapnál egy  olyan magyarázatott hogy az egész csak mellé beszéls lenne(mint ahogy szokta). Meg  úgy is  csak félre vezetnének mint  általában a  kűldötgyülést meg a méhészeket. Kérdez meg inkább egy  jogtudort,hamarabb meg kapod a választ tőle mint az omme fizetet embereitől

« Válasz #143 Dátum: 2015. December 27. 10:04 »
Az OMME-nak nincs jogi képviselője?
Ezért fizetik állítólag.
Vagy valóban ő csupán az OMME elnökének védőügyvédje?
Ha a méhészek jogi képviselője lenne, akkor perek sem lennének!
Dr.Soós szépen elmagyarázta volna nekik, hogy szabálytalan az OMME jelenlegi működése, és ezen próbálna segíteni.
Itt másról van szó, ki kell mosnia a szennyesüket, ez pedig nem a tagok jogi képviseletét jelenti.
Mindenki tudja, hogy a Gödöllői Rendkívüli Küldöttértekezlet annyira szabálytalan, hogy a Fővárosi Törvényszék érdemben nem is vizsgálta.
Olyan súlyosnak minősítették, hogy lazán csuklóból I. fokon minden határozatát megsemmisítették.
Tehát, ha II. fok is hasonló eredményt hozna, megkérdőjelezendő az ügyvéd úrnak eddig kifizetett összeg is.
Ne is várjatok arra választ, hogy jelenleg melyik alapszabály érvényes, mert az rájuk nézve terhelő.
Ezért hallgatnak mint a sír.
A tárgyalóban hallottam amikor Dr.Karaszi Margarita bírónő azt mondta,"... meg kell vizsgálnom az OMME-nak jelenleg melyik a hatályban lévő alapszabálya."
Ezt már ezerszer kitárgyaltuk, hamarosan választ is kapunk rá, de nem az OMME uraitól arra mérget vehettek.
A méhészek korrekt tájékoztatása soha nem történik meg, mert akkor bukta lenne.
Szerintem amúgy is az lesz, de ez a magánvéleményem.
Ez a titkolódzás sumákolás sokáig nem folytatható.
Ezennel a tűzszünetnek vége!
Nagyernyei Attila

« Válasz #144 Dátum: 2015. December 27. 10:48 »
A bíróság ha jól tudom január 26-án nyilatkozik II. fokon.

Addig viszont nem áll az élet az OMME háza táján! Vagy igen?  :o

Ha viszont dolgoznak, amire nagyon büszkék, hogy ráadásul mennyit, akkor kéne tudniuk milyen alapszabály, szabályrendszer szerint teszik.

Nem a rengeteg munkát sajnálom ami esetleg kárba vész, mert azt ingyen is végezhetnék...

De ha már fizetünk is érte, nem is keveset, ugye Legdrágább, akkor talán elvárható lenne, hogy nem feleslegesen tegyük!

Tudjátok ezt szerintem csak a saját szájukból, mint egyetlen, hiteles forrásból kéne megtudnunk!  ;)

Még a végén az is kiderülhet, hogy azt se tuják mi alapján csinálják azt amit éppen csinálnak!

Rendkívül kellemetlen!  :-[

Háborgó kisebbség, sértődött emberek, csapdaállítók szavára meg ebben a közösségbe (OMME) nem adnak!  ;D

Így maradnak Ők! Tényleg maradnak?   ;D ;D ;D
Szabó György

« Válasz #145 Dátum: 2015. December 27. 18:46 »
"A perindítás a határozat végrehajtására halasztó hatállyal nem bír, indokolt esetben a bíróság a határozat végrehajtását felfüggesztheti. Ha a határozat jogszabályt sért, vagy a létesítő okiratba ütközik, a bíróság a határozatot hatályon kívül helyezi, új határozat meghozatalát írhatja elő. Ha jogszabálysértés, vagy a létesítő okiratba ütközés nem jelentős, nem veszélyezteti a jogi személy jogszerű működését, a bíróság csak a jogsértés tényét állapítja meg."

Több a neten megtalálható különböző egyesületi és egyéb alapszabályt illetve módosított alapszabályt elolvasgattam. Szinte kivétel nélkül találtam bennük a hatályosság kezdetére vonatkozó adatokat, és ezekben az esetekben szinte kivétel nélkül az előző alapszabály hatályon kívül helyezésére vonatkozó leírást is.

Üdv. jani bátya

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #146 Dátum: 2015. December 27. 21:20 »
Az OMME elnöke jogászi végzettsége okán viseli a doktori címet, de azzal sincs tisztába, hogy az alapszabályt készítő ügyvéd nem lehet perben ügyvéd az egyesület tagjával szemben.

Jogász elnökünk azzal sincs tisztába, hogy a kft bejegyzéséig a cégalapító áll minden költséget és ezt az alapító költségvetésében elkülönítetten kell szerepeltetni, mivel egyesület az alapító. Az egyesületeknek a vállalkozási tevékenységüket elkülönítetten kell kezelnie.

Jogász elnökünk azt se tudja, hogy egy alapszabály csak akkor lép életbe, ha a bíróság azt jogerős végzéssel elfogadja.

Jogász elnökünk azt nem tudja, hogy az OMME szövetség.

Jogász elnökünk azt se tudja, hogy az alapszabályt a valós szervezethez kell igazítani és alapos belső egyeztetéssel.

Ennyi nem tudásnak meglesz a következménye

« Válasz #147 Dátum: 2015. December 28. 08:30 »
Nos akkor Tisztelt Méhésztársak és Fűrészes!

Országos Magyar Méhészeti Egyesület
H1094, Budapest, Viola utca 50.
Mészáros József
Hivatalvezető Úr részére

Tisztelt Hivatalvezető Úr!
Azzal a kéréssel fordulok Önhöz, hogy részemre szíveskedjék tájékoztatást nyújtani az alábbi kérdésre.
Kérdezném, hogy az OMME honlapján szereplő 4 alapszabály közül melyik alapján működik az egyesület a mai napon?
Várnám az Ön mielőbbi megnyugtató válaszát, ami lehet akár egy soros is!
Mivel levelemet az OMME könyvelt küldemények fogadására fenntartott e-mail címre küldtem, számomra e-mailben megküldött válasza is megfelelő lesz.
Tájékoztatnom kell továbbá, hogy a válaszát a közérdeklődésre való tekintettel a nyilvánosság részére közzéteszem.
(Ha lesz válasz akkor azt, ha nem lesz akkor azt!)
Kívánok további munkájához sok sikert!
Szabó György, méhészmester
Gödöllő

Itt kell keresni Legdrágább:

feladó:   Szabó György <adribaratja@gmail.com>
címzett:   omme <omme1984@enternet.hu>
dátum:   2015. december 28. 8:16
tárgy:   Alapszabály?
küldő:   gmail.com

Ugye, hogy meg vannak a Gödöllőről küldött e-mail - ok?

Ha valaki szintén meg szeretné kérdezni Hivatalvezető Urat, akkor a fenti levelet kimásolva, a nevét aláírva, az OMME könyvelt e-mail leveles fiókjába elküldheti.  :D

Várjuk a választ!
Szabó György

« Válasz #148 Dátum: 2015. December 28. 12:08 »
Teljes mellszélességgel támogatom Szabó György kérdését, és érdeklődéssel várom az OMME "Hivatalvezető" válaszát.
A választásokhoz közeledve érdekes dologra lettem figyelmes.
Előadásaim után rendre előkerülnek szakmapolitikai kérdések is.
Van ahol erre külön megkérnek, van ahol nem szeretnék ha erről beszélnék.
Ami szinte minden helyszínen elhangzott.....
"Tudom , hogy kik indulnak a különböző posztokért?"
A másik hasonló kérdés: "XY indul?"
Ezeken a felvetéseken teljesen meg vagyok rökönyödve.
Alapszabályunk úgy rendelkezik (az összes), hogy a választások előtt jelölteket lehet állítani, és ha ők elfogadják a jelölést, akkor rájuk lehet majd szavazni.
És mi van a valóságban?
Önjelöltek jelentkeznek, hogy "....indulni fogok én is".
Döntsük már el, hogy ez nem egy önként vállalt mezei futóverseny!
Kövessük a demokratikus utat, és akit a méhészek  szeretnének a következő vezetésben látni, adjanak le rá szabályos jelölést.
Megjegyezni kívánom, hogy már ez is nehézkes lesz, mert meggyőződésem, hogy a jelölő bizottság "Elnökség által" való ajánlása is antidemokratikus, minden jogi és erkölcsi normát nélkülöző volt.
Szerintem ezt akarattal csinálják!
El sem tudom képzelni, hogy az OMME elnöke jogi diplomával a kezében ekkorákat vétene, ha ezt nem kész akarva tenné.
Talán lesz egy szabályos választás, és akkor túl leszünk végre rajtuk.
Egyet már érzékelni lehet.
A jelenlegi politikai elitnek is egyre kínosabb ez a társaság, ők ugyanis a nyugodt szavazópolgárokat szeretik.
Haáát, a méhészeti ágazatra mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy nyugalom van.
Kérdés, hogy ennek ki vagy kik az okozói?
Azok akik a szabályos rendet követelik, szakmailag felkészülten a méhészeket kívánják szolgálni, vagy akik a káoszt, bizonytalanságot okozzák, sumákolnak, titkolódznak, hazugságokkal félrevezetnek bennünket?
Erről fog szólni a 2016-os választás!
Nagyernyei Attila

« Válasz #149 Dátum: 2015. December 28. 13:10 »
Kedves Chuck!

Rájöttem, miért nem kapott választ eddig a kérdésére! Eddig nem adta meg az új e-mail címét...

Szegény "Legdrágább" Elnökünk meg egyfolytában a <katikavoltparja.paranoidskizofren@gmail.com> címére küldözte eddig a válaszleveleket...

Egyébként ha valóban a feltett kérdésére várna választ, azt javasolnám, hogy a továbbiakban az illetékesektől kérdezze. Barátja, Nagyűr, a Fekete Lyuk már rendkívüli éleslátással megvilágította, miért nem nálam kell keresnie a választ. Hallgasson rá, mert meggyőződésem: nincs igazán szüksége arra, hogy azok, akik eddig méhészmesterként ismerték és becsülték, egy magából kifordult és önmagából permanensen szomorú bohócot csináló paprikajancsival találkozzanak lépten-nyomon...

A Favágókat pedig szemmel láthatóan nemigen foglalkoztatja a szenvedése, legfeljebb visszaüzennek néha. A magam részéről lehet, hogy a végén tényleg felcsapok favágónak, az utóbbi időben annyit szólongat, idővel még nekem is meghozza a kedvem...