Gödöllői üzenet-előzetes

• 211 válasz
  • 77541 megtekintés
*

izso60

• 573
Re:Gödöllői üzenet-előzetes
« Válasz #105 Dátum: 2016. December 09. 20:08 »
Üdv.Uraim!
És Texas Ranger!

Mi a gond az izsókával?

Megnyugtatlak.SEMMI!
Amennyiben ez tesz boldoggá,légy boldog,kívánom!
Ahogy főnix írta kizárólag Téged minősítenek az igen gyerekes,sértődöttségtől üvöltő hozzászólásaid!
Valószínűleg ezek valamelyike késztetett a becézésre,mint ahogy történt az a Kiskakassal is.

Te lettél a szócsöve?

Ismét vagy üstöllést megnyugtatlak.NEM
De mindenesetre megköszönöm önkéntes támogatását.
Ugyanis Ti itt néhányan azt gondoljátok hogy akinek van ellenvéleménye és azt le is írja az nem is ember és lehet szórni rá akár még átkot,meg akár piros lapot is!
Én senkit nem KEZDTEM mocskolni,esetleg nem értettem egyet néhány írással amire Ti eszetlenül támadásba lendülvén számon kértétek rajtam a OMME Magyarország Kft-ot.
Soha nem volt több közöm hozzá mint bármelyik átlag méhésznek,nem voltam,és nem is kívánok az ügyvezetője lenni!
Ezt a tényt ,miután a tények makacs dolgok Ti nem tudtátok elfogadni,ami egy idő után mi tagadás terhessé kezd válni,sikerült,(ha sikerült lerázni magamról.
Ekkor viszont jött a "Mészárosozás" no ez nem tagadom voltam egy ideig,de nem hívtak Mészárosnak ez időtájt sem és e tevékenységet a "nagy büdös alföldön" folytattam és nem Vácott,ahogy még a gyanú ma is felmerül néha.
Itt néhányan azt hiszitek hogy csak a volt vezetőknek lehetnek eltérő véleményei.
Pedig nem!
Nem vagyok egy világ utazó,de röghöz kötött sem jártomban keltemben beszélek emberekkel,néha még méhészekkel is,és nem vagyok meggyőződve hogy örülnél a "sötét"véleményeknek:
Arról is van véleményük az egyszerű méhészeknek hogy milyen ember az aki arra az asztalra piszkít melyről korábban jó ízűen falatozott!
De ezt most hagyjuk!
Egyébként engem sem zavarnak az irományaid,csak néha reagálok egyik másikára és az neked és elvtársaidnak rosszul esik,semmi gond ezzel.
Az más kategória ha ettől már az eltérő véleményű sötét gazemberré avanzsál,de ez sem tragédia, Titeket minősít csupán.
Ettől nekem vannak jó barátaim,kollégáim,és még sötétnek sem titulálnak,ez csak nálatok vállt általánossá.
Ezt ha időnként visszautasítjuk,nem hiszem hogy nagyobb bűn lenne mint maga a feltételezés!
Mint írtam ha egyenlő mérce és normális hangvétel lesz,egyszer talán boldogságodra láthatod az aláírásom is!
Addig elégedj meg az itt megtelepedett"homállyal"és találgass ha úgy jobban érzed magad!
Engem egyébként nem foglalkoztat hogy Ki Kicsoda,az egy másik csatorna,ha érted.

« Válasz #106 Dátum: 2016. December 09. 20:49 »
Tudod azt az asztalt sokszor cipeltem a hátamon (szó szerint is),
ami körül az urak most téged idézve "piszkít"-anak a méhészekre.

Az hogy ki, mikor, mire "piszkit" megint megosztja a méhésztársakat, de tudom nem a Te köreidből.

Az a vezetőség aki a saját tagságát nem tartja olyannyira felnőttnek, hogy az egyesületben történtekről hiteles tájékoztatást nyújtson a pártlapjába
(pl Kft gazdálkodásáról) az mekkorát sz...ik a közösségre?  :-[

;D Neve nincs izsó60. Ha neked így jó, hát legyen! ;D

Attól tényleg boldog lennék, ha még egy ember kiállna a véleménye mögé!
Esetleg Te izsó60?  ;)

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #107 Dátum: 2016. December 10. 14:37 »
GÖDÖLLŐI ÜZENET

Hát igen. A méhészek érdekképviseletére az igény 1983-ban Gödöllőn a Múzeum megnyitásakor lett meghirdetve. Innen szólt az ige Nikovitz Antal szájából, azokról a lépcsőkről, amelyek mára szétkorhadtak és cserére ítéltettek.

Büszkék voltunk és vagyunk a Múzeum épülétére, jelkép nekünk, ami a maga korában forradalmian új szemlélettel lett megtervezve és megépítve. Tartalmában is újdonság volt számunkra. Azóta eltelt egy pár évtized és az alkotó generáció is kifutóban van. Gyermekeink a mai felnőttek. Becsüljétek meg! Az épület megkopott, a lépcső hiányos és korhad széjjel. Sajnos még most sincs felújítva, kicserélve. Újítsátok fel, frissítsétek fel!

Sajnos az OMME is elkorhadt ennyi idő alatt. Cselekedni kell!
Cserére szorul az OMME is vagy felújításra?
Egy új korszakba lépett méhészet. Új kihívásai vannak a szakmának és új reményei céljai az embereknek. A régi módon nem lehet eredményesen a méhészek érdekeit megvédeni. Az OMME vagy alkalmazkodik szervezetében, szemléletében az új feladatokhoz vagy üres bábruhává válik. Hacsak nem, már most bábruhának tekinthető.
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 10. 14:51 írta Geddekas »
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #108 Dátum: 2016. December 11. 13:20 »
Igen 1983-ban Nikovitz Tóni felemelte a demokrácia zászlaját és szó szerint ezrével sorakoztak alá a méhészek. Ebben az időben már elindult a szocializmus erjedése, szétesése és elindult a lassú kapitalizálódás is. A rövid távú hasznot kereső individualista és jó beszédképességgel megáldott méhészek hamar rájöttek arra, hogy az MME-n belül az állampárttól független terepen viszonylag jól lehet érvényesülni és a tekintélyen túl anyagi hasznuk is lesz nekik belőle. Nem is tűrték sokáig Nikovitz Antal és körének demokratikus gondolkodását. Kihasználták az egyesület fiatalságából fakadó szervezetlenségét, a demokratikus közgondolkodás hiányát, és rendkívül mocskos, látványos lejáratással kiszorították a szervezetből Nikovitz Antalt és körét. Akkor még nem lehetett előre látni, de évtizedekre tönkretették a magyar méhészeti érdekképviselet. Az egyesület működött, mert az egyesületi eszme továbbélt, de a lényeg, a méhészek érdekeinek érvényesítési szándéka elveszett.

1990-ben rendszerváltás. Igen, lett rendszerváltás és bejött a kapitalizmus nem éppen szelíd változata. Ezért is lett a köznyelvben gengszterváltás a szinonimája a rendszerváltásnak.  Mi méhészek is kitermeltük a magunk rendszerváltását, tönkretettük és szétloptuk a Hungaronektárt, ahogy magát a szocializmust is (természetesen a tisztelt olvasó mindig kivétel, de ő is tudna néhány szaftos történetet ide lejegyezni, hogy mennyi mézet vitt be, mennyit számoltak el és milyen minőségben meg áron.).

Közben az MME-ből OMME lett, de ez a névváltoztatás nem gyógyította meg a szervezetet, egy cseppet se lett demokratikusabb. Ebben a nem demokratikus légkörben, de nagy álmokat szőve alig pár év múlva megszültük a Melliferát (a magunk gengsztereivel együtt). A demokratikus döntéshozatal hiánya miatt rövid virágzás után szorgos munkával tönkre is lehetett tenni az aranytojást tojó tyúkot. A mai mézkereskedőink jó része a Mellifera hullájából nőtt ki. Sőt az OMME elit is hol ki, hol belépett valamilyen tisztségre a Melliferába és szorgos munkával csipegetett abból is.

Ha jól megnézem a cég történetét, éppen hogy elenyészett a Mellifera hullája, és eltűnt a hullaszag is, a csipegetők már jelentkeztek újabb koncokért. Újabb cégalapítási szándék jelentkezett. Ez a történet már a Bross idejére, majd a Mészi Laci idejére esik. De ne szaladjunk ennyire előre. Maradjunk annál, hogy az OMME Bross előtt válságban volt. A válságot a Mellifera bukása, kirablása, fosztogatása okozta.

Dr. Cserényi Péter - aki az agresszív főintrikus Vicze Ernő tanítványa, zászlóvivője és szellemi örököse volt - ismerte fel Bross Péterben a nagy lehetőséget, hogy Ő egy nagyon jó szónok, modern méhészeti tudással rendelkezik, megnyerő modorú és született diplomataként kellő mértékű konfliktus kerülő képességekkel van megáldva. Szinte a semmiből emelte fel az OMME elnöki székébe.

És itt kanyarodjunk vissza Nikovitz Antalhoz és Stork Sándorhoz, mert ha pozitívumot kell keresnünk és történelmileg is maradandót a 80-as és 90-es évek méhészeti érdekérvényesítésében, akkor el kell mondanunk, hogy ezek mind ehhez a két emberhez és a Fejér Megyei Méhészegyesülethez kötődnek valamiféleképpen. Bross Péter is egyik szereplője volt a Méhészújság körül kialakult és jóra, valódi előremutató érdekképviseletre törekvő holdudvarnak. Dögei Imre is hamar kihasználta Bross Péter képességeit, sőt ma is oszlopa a Méhészet újságnak.

Bross Péter OMME elnökké választása megújulást hozott az OMME életébe. Ebben az időszakban nagy lehetőségként néztek a méhészek az EU-hoz való csatlakozásra és Bross Péterben ezen remények megvalósulásának letéteményesét látták. Megnyílik számunkra egy vám nélküli sokszáz millió fős piac. Persze ezt máig se használjuk ki eléggé, de nem is olyan egyszerű, hiszen versenyezni kellene többek között a Hungaronektár és a Mellifera hagyatékából, sírhantjából kivirágzott mézkereskedőkkel, a folyamatosan erősödő Takács Ferenc vezette Aranynektárral, sőt néhány inkább hiéna jellegű és nagyon dörzsölt kereskedelmi vállalkozással.

Bross Péter tájékozottsága, nyelvtudása révén pillanatok alatt jó kapcsolatokat teremtett az OMME számára és az EU csatlakozásra áhítozó mezőgazdasági kormányzatnak is. Ennek a jutalma lett az, hogy más EU országgal ellentétben nálunk egyetlen országos méhészeti egyesület kezébe tette le a miniszter a Méhészeti Nemzeti Programot. Tehette volna ezt máshova is, de bízott Brossban és abban, hogy az OMME nagy létszámú stabil szervezet. Ráadásul pontosan tudja azt is a mindenkori miniszter, hogy az a ló, amelyiket Ő etet, arra megy, amerre a kötőfékkel irányítja. Merthogy tudomásul kell venni, hogy az OMME a mindenkori mezőgazdasági miniszter szócsöve, hámba fogott lova lesz mindaddig, amíg a Méhészeti Nemzeti Program az OMME működésének fő finanszírozási forrása.

Ne is álmodozzon senki, hogy az OMME a jelen állapotában a méhészek érdekképviseletét KÖVETKEZETESEN hajlandó ellátni. Kit fog a kutya utolsóként megharapni? A gazdáját. Az OMME alapszabálya azt hiteti el, hogy a méhész a gazda, tehát az OMME őt védi. NEM így van. Az OMME nevű lovat, kutyát, egyesületet (nevezzük bárhogy) a miniszter eteti és ő a gazdája. Ha nem így lenne, akkor fontos lenne, hogy a tagdíj befizetésnél az OMME tagjai és tisztségviselői a valós méhcsaládszám után fizetnek-e tagdíjat vagy sem.

A fenti gondolatok azt követően jutottak eszembe, hogy elolvastam a ződ méhészfórumon egy viszonylag jó hangvételű vitát az OMME érdekképviseleti munkájáról. Ott azt hangsúlyozták, hogy óriási előny az érdekérvényesítésben az OMME nagysága és egyedülállósága.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #109 Dátum: 2016. December 11. 17:31 »
Dik má, Nikovitz "TÓNI". bammeg azt nem mond má, hogy puszi pajtások vótatok.

*

izso60

• 573
« Válasz #110 Dátum: 2016. December 11. 18:10 »
Üdv.Uraim!
Ez simán le TÓNIZZA azt az embert akinek ennél azért nagyobb tisztelet járna,egyébként meg soha a nyomába nem érhet.
Drága Geddekas!
Nekem volt egy hasonló korú barátom aki alapító tagja volt az egyesületnek,éjszakákon át beszélgettünk ele a szakmáról is és az egyesületről is.
Nálad már ne haragudj többszörösen hiteles embernek tartották és tartottam magam is.
Id Boros László-nak hívták a megboldogultat,csak Ő miután benne nem munkált a sértődöttség,soha rossz szót nem mondott sem Dr Vicze Ernőről sem Dr Cserényi Péterről.
Azt hogy téged érthető okokból egyik sem ölelt a keblére azt csak a magad törtető,mindent jobban tudó,stb.stílusodnak köszönheted.
Egyébként Nikovitz Antal és Bross Péter elnöksége között volt még pár jó képességű és jó akaratú elnök,akik munkássága többszörösét éri mint a ti áldott kontrollcsoportotok valaha is érni fog!
Az előbbi a Te az utóbbi az Én véleményem,egy egy vélemény.

« Válasz #111 Dátum: 2016. December 11. 18:31 »
"Egyébként Nikovitz Antal és Bross Péter elnöksége között volt még pár jó képességű és jó akaratú elnök"

Biztos azokra gondol izsó60, akik a legdrágább elnökünk meghívását elutasítva nem vettek részt az OMME évfordulós megemlékezésén..... ;)

Vajon miért?  :o

Aztán Te izsó60 mit tettél le arra az asztalra amit én a hátamon cipeltem és ami mellől az elvtársaid a mai napig sz.......nak a tagságra?

Várom megtisztelő válaszod.  ;D
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #112 Dátum: 2016. December 11. 19:21 »
Mészáros elévülhetetlen hibája, hogy talán abban bízva, hogy olyan lesz mint Kim Zsong Il, az Omme örökös elnöke lehet, nem változtatott semmin, pedig nem olyan buta ember , hogy ne látta volna, hogy az egész Ommet Bross a saját képére szabta.
 Az alapítók, és az elnökök valószínű akkor sem fognak elmenni, ha Bross meghívja őket, ámbár Brossnak ettől több esze van.
 Egyszerűen ezek az emberek nem ilyen lovat, lásd Ommet akartak.

« Válasz #113 Dátum: 2016. December 11. 19:29 »
Képzel az összes volt OMME elnök eljött azon az őszön Gödöllőre!

(Sajnos volt aki betegsége miatt mondta csak le a felkérést, de jött volna!)

Ezt mivel magyarázod?  ;)

Aztán a nyilatkozataik sem a pártlapunkban jelentek meg.................hanem a Bross féle Méhészetben.

A lovas hasonlatod ezennel kilőve!  ;D
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #114 Dátum: 2016. December 11. 19:32 »
Milyen őszön koma? Azóta már kiderült, hogy büdös a hal. Most meg sem meri hívni őket mert egy se menne el.
 Most Gödöllőn hányan voltak ott? Nyald ki a fülit a főnöködnek.......
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 11. 19:36 írta Vivaldi »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #115 Dátum: 2016. December 11. 19:34 »
Soha nem neveztük Antalnak. Nikovitz Antal, Tóni a főnököm és munkatársam volt a Méhészeti Kutatóban. Együtt láttuk szellemileg szétesni és meghalni Örösi tanárurat. Együtt szenvedtük el Suhajda Jenő osztályvezetőnk önzését, együtt mentünk kiszállásokra és néhány tanulmányútra is, sőt olyan kirándulásra is, ahova hasonló korú feleséggel és gyerekekkel mentem én is, Ő is. Jókat nevettünk, beszélgettünk. Szép volt. Elmúlt.

Vicze és Cserényi urak tevőlegesen hozzájárultak az OMME antidemokratikus légköréhez, ami ma is uralja a szervezetet. Ezt nem lehet túlragozni, annyira bizonyos. Attól még, hogy valaki jó méhész, lehet gyalázatosan rossz stratéga és egyesületi tisztségviselő. Ők ennek az emberi változatnak mintapéldái.

Igen volt az OMME életében több jó képességű tisztségviselő, de a lényegen nem tudtak változtatni, nem tudták a szervezetet valódi érdekvédelmi szervezetté alakítani. Amióta a Magyar Méhészeti Nemzeti Program feletti jogokat uralja az OMME, azóta pedig a már ismertetett okok miatt esély sincs arra, hogy a legcsekélyebb módon is eleget tegyen az érdekvédelmi feladatának.

« Válasz #116 Dátum: 2016. December 11. 19:37 »
Tudod akkor még én voltam az elnök koma és a Gödöllői Méhészegyesület gyűléseire jöttek sorba!

Bross Péter is végig ülte a gyűléseket és utána csinálta velük a riportokat......

Nálatok nem jártak ott fenn északon? Meghívtátok őket?  :)

Ez a nyalakodás valami palóc népszokás?
Az általános elnökhelyettes úr ezért ragyog folyton?  :o
Szabó György

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #117 Dátum: 2016. December 11. 19:39 »
Ez már 600 éve volt bammeg. Még a dinoszauruszok idején.
 Azóta már ők is megismerték Brosst.

*

izso60

• 573
« Válasz #118 Dátum: 2016. December 11. 19:40 »
Üdv.uraim!
Drága Szabó Gyurika!Drága Pici Csacsi Gyerek!
Az elutasítás és ellenségeskedés leginkább a Te és elvtársaid "nemes és következetes fúrókalapácsos munkájának gyümölcse!
A tevékenységet ugyan büszkén vállaltátok de a gyümölcs savanyú lett,és ezt már nem szeretnétek magatokénak tudni,pedig csak is a Tiétek,és Mi is nektek köszönhetjük-e savanyú "termést"!
Másik téma:
Te kicsi csacsi gyerek nem vagy tudatában a saját lehetőségeiddel sem!
Tudod,jó elnököd szerint a "tények makacs dolgok"!
A "tény" pedig az kicsi csacsikám hogy egy azaz egy ember van a világon akin számon kérhetsz bármit,de azt az egyet ha nagyon akarod meg is változtathatod,csak az az egy Te magad vagy csacsikám!
Térjünk kicsit vissza az ominózus asztalhoz.
Csacsikám,Én,veled és néhány elvtársaddal ellentétben egy morzsácskát sem fogyasztottam a szóban forgó bútorról,amiről Ti azért jókat falatoztatok,utána pedig oda kakiltatok néhányan,ejnye ejnye.
Vigyázva hogy nehogy a te hibádba essek,nem követelve,csak csöndben megjegyezve,egy pici szégyent azért..........

« Válasz #119 Dátum: 2016. December 11. 19:43 »
Két éve!  ;D

Gyorsan öregszel koma!

Ez a bammeg meg kinek is volt a szava járása?  ???
Szabó György