IDŐJÁRÁS

• 969 válasz
  • 417671 megtekintés
Re:IDŐJÁRÁS
« Válasz #600 Dátum: 2017. Április 05. 02:27 »
Nem régen nagyon ugattak a kutyák, így hát ki mentem szétnézni a méheknél, illetve az állatoknál. (Tanyasi parasztember vagyok....)
Örömmel tapasztaltam, hogy egész baráti mennyiségű eső esett, sajnos mm-re pontosan nem tudom. Szerencsére úgy tűnik csak a vadakat ugatták a kutyák (erre van bőven belőllük......) így hát a puskát továbbra is csak vadászatra használom. :) egész kellemes 8 fok van kint. Most meg nem bírok aludni....

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #601 Dátum: 2017. Április 05. 11:08 »
Borult idő és nem esik az eső. Pedig jót tenne egy tavaszi langyos eső.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

zümi

• 1382
« Válasz #602 Dátum: 2017. Április 05. 15:22 »
Nálunk 0:00-kor kezdett el szakadni az eső, 20-percig nyomta folyamatosan.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

robi 75

• 1014
« Válasz #603 Dátum: 2017. Április 06. 07:03 »
Itt most "paraszt ünnep" van.
Üdv:robi

*

Bicska

• 601
« Válasz #604 Dátum: 2017. Április 06. 07:13 »
Én már tegnap is "parasztünnep"-re készültem, aztán mégis szép idő lett. Dél körül egy meseszép méhesben jártam, és úgy mentek a méhek, hogy szinte Forma-1-es zúgást produkáltak!! Különösen tetszett a melegvízes itató! Sajnos napokig nem várható szép meleg idő. Mára jócskán várható szél is.. Végülis április van!
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

robi 75

• 1014
« Válasz #605 Dátum: 2017. Április 06. 07:53 »
Én is így jártam, de aztán egész nap tudtam dolgozni a méheknél, ez az eső meg kellett nagyon.
Üdv:robi

« Válasz #606 Dátum: 2017. Április 08. 20:22 »
Sziasztok!

Ha elnézem az időjárás előrejelzést és a keddtől várható időjárást, akkor nem vagyok tőle túl boldog. :(
Remélem tévednek...  :-\

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #607 Dátum: 2017. Április 08. 23:58 »
Hol a boldogság mostanában? Barátságos meleg szobában.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #608 Dátum: 2017. Április 12. 07:03 »
Sziasztok!
Mindenki aggódik, hogy áprilisban lesz akác.
Most is van, csak nem virágzik. ;D
Mivel a hajnalok hűvösek, és nappal is mérsékelt meleg van, áprilisban nem lesz még hordás.
Az, hogy fehéredik egy erdő, nem jelent még semmit, vagyis ekkor kell (lehet) az anyákat korlátozni.
Mégis én mit tippelek?
Hogy május 5 előtt nem fog a mérleg akácról megmozdulni.
Majd meglátjuk.
https://www.idokep.hu/hoterkep
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #609 Dátum: 2017. Április 12. 08:18 »
Gödöllőn a völgyekben -3C fok volt. Holnap már látni fogjuk, hogy a virágok milyen magasságban sérültek meg.

« Válasz #610 Dátum: 2017. Április 14. 07:09 »
Na akkor áprilisban lesz akác?
Mármint akácról hordás?
Annak drukkoljunk, hogy ne fagyjon meg.
Áprilisban szinte biztosan nem fogunk még akácról mérni, ha a mellékelt időjárási helyzetet nézem.
Különösen a hajnali hidegek fogják a virágbimbókat, és végig 20 fok alatt marad a hónapban a hőmérséklet.
Aki repcére vándorolt, vagy repce közelében tanyázik, nem irigylem.
A 13-14 fok teljesen alkalmas  arra, hogy kicsalja a méheket, és rádermedjenek a virágra, különösen akkor ha még meg is ázik.
Ezért (IS) nem szabad a repce közvetlen közelébe lepakolni mert kiürülhetnek a kaptárak.
http://koponyeg.hu/t/P%C3%A9cs
Nagyernyei Attila

*

nata

• 176
« Válasz #611 Dátum: 2017. Április 14. 20:29 »
Nagyon remélem, hogy bejön az az idő, amit május elejére jósolnak. Eddig a tavalyihoz nagyon hasonló az időjárás.

« Válasz #612 Dátum: 2017. Április 15. 00:39 »
Itt 3 fok van, tolvaj idő (a hold bevilágít mindent rendesen). Szerintem fagy lesz reggelre. :(

*

Kitin

• 934
« Válasz #613 Dátum: 2017. Április 15. 12:44 »
De mégis merre van az az "Itt"  ?   

:)

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #614 Dátum: 2017. Április 15. 12:45 »
Gödölőn, hajnalban szélcsend és +3 C fok. A fagytól ma megmenekültünk. De sajnos már volt. És hatása is volt.