ATKAIRTÁS, de ésszerűen

• 3257 válasz
  • 1597220 megtekintés
*

ati22

• **
  • 51
Re:ATKAIRTÁS, de ésszerűen
« Válasz #2760 Dátum: 2019. Augusztus 28. 10:23 »
Üdv mindenkinek!
Azt szeretném kérdezni,hogy meddig lehet bent hagyni a gliceroxos csíkokat?
Nekem már egy hónapja bent vannak.Meddig tart a hatása?Én úgy látom,hogy valamennyi még potyog tőle.Már nem annyi mint az elején, de esik le azért mindennap pár darab atka.Előre is köszönöm, annak aki válaszol.

« Válasz #2761 Dátum: 2019. Augusztus 28. 21:03 »
Szia Ati 22!

Azt nézd meg mennyire rágták el a családok a lapokat.
Ha csak fecnik vannak,akkor rakjál újat.Kis fecniknél is van valamekkora hatása,de igazi ilyen irányú kísérletekről nem tudok, én nem szórakoznék és tennék újat a lerágottak helyett.Amelyik lapot nem rágták el azt bent hagytuk,mert nem volt különbség atka hullásban a régi és az új lap között.Ennek ellenére óvatosságból a gyenge családnak egy csíkot(két lépucába,oxálsavra visszavetítve 10 g)a fias közé tettünk,erős családnak négy léputcába 2 lapot (20 g oxál),mindenképpen tettünk.
Ilyen “későn” még nem raktunk be gliceroxot,a legutolsó családok idén,másodszorra aug.22-én kapták meg.Viszont most olyan jó idő van keddig,hogy szerintem pénteken,szombaton még betehető.
Hallgasd meg a szekszárdi előadásom, ebben a topicban lentebb megtalálod.

Csányi Antal
« Utoljára szerkesztve: 2019. Augusztus 30. 08:28 írta Csányi Antal »

*

ati22

• **
  • 51
« Válasz #2762 Dátum: 2019. Augusztus 28. 21:20 »
Köszönöm szépen a gyors választ Csányi úrnak!
Igen az erős családok már jó részét lerágták a csíknak,ezeknél pótolni fogom,akkor én is.

*

furkesz123

• *
  • 8
  • Furkesz
« Válasz #2763 Dátum: 2019. Augusztus 29. 16:24 »
Tiszteletem mindenkinek, én timol áll és taktika küzdök felváltva de a tejsav as furetózás még kellene. Ki hogyan értékeli a hatását. Köszönöm a válaszokat, illetve a segítséget.

*

ata67

• 525
« Válasz #2764 Dátum: 2019. Augusztus 29. 18:39 »
A tejsavval kapcsolatban leíratam a tapasztalataimat régebben. Csúfos.
Röviden: ne csináld! Nem írom le újra.
Attila

*

furkesz123

• *
  • 8
  • Furkesz
« Válasz #2765 Dátum: 2019. Augusztus 31. 08:45 »
Sziasztok köszönöm a válaszokat, a hibákért bocsánat, de a telefon nem midig  az jön ősze amit én szeretnék, illetve nem minden fér a képernyőre. Azért kérdezem hogy valami még kel pluszba mert taktik után füstölve először bulik fehér atka utána meg csak fekete. Gondolom a környezetemben nem indenki törődik meg feleloen a méhek el. A csurgatas meg nem túl jó most szükségvan a kelő mehekre.

*

furkesz123

• *
  • 8
  • Furkesz
« Válasz #2766 Dátum: 2019. Szeptember 01. 10:05 »
Sziasztok kicsit viszabbi téma gyümölcs, tapasztalatom. A körtét, őszibarack, esetleg alma de csak az édes, szolo is kedvenc. A darazsak feltétlenül kel nekik hogy élő dolgozója, vagy a jég meg be segít. Nálam a kért Ben diófa, potyoszilva és szeder és ribizli van más nem marad meg olyan jó minőségű a talaj.

*

furkesz123

• *
  • 8
  • Furkesz
« Válasz #2767 Dátum: 2019. Szeptember 01. 10:08 »
Bocsánat ezt nem ebe a temaba szántam.

« Válasz #2768 Dátum: 2019. Szeptember 03. 07:07 »
Jönnek a hírek, hogy bizony egyre több gond van az atkával.
Néhány napja írtam, hogy így lesz, de erre nem számítottam.
Több Tolna megyei méhegészségügyi felelős is jelezte, hogy gyalázatos (összeomlott) állományokat is talál, de a méhész nem aggódik.
Persze neki már nem is kell, csak a környezetének.
Azért vannak hatásos szerek még a fegyvertárunkban, tessék alkalmazni őket.
Tegnap egy másik megyéből is hívott egy elégedett méhész, hogy....az idén nem lesz az atkákkal gond, még nem is láttam.
Mondtam neki azt kívánom egy hónap múlva is ezt mondja.
Miért felétek baj van....kérdezte.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2769 Dátum: 2019. Szeptember 03. 08:00 »
Azért vannak hatásos szerek még a fegyvertárunkban,privátban elküldenéd mikre érted,?

« Válasz #2770 Dátum: 2019. Szeptember 03. 13:10 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. December 01. 20:14 írta kivancsi111 »

« Válasz #2771 Dátum: 2019. Szeptember 03. 16:59 »
Egy szóval tudok erre csak reagálni.
Szerencsétlen.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2772 Dátum: 2019. Szeptember 03. 20:16 »
Sajnos igen. Szerencsétlen vagy. De ha szóvá teszik, akkor ismét nem tudsz rá reagálni semmivel. Hülyíted a méhészeket, majd elmondod:
Néhány napja írtam, hogy így lesz, de erre nem számítottam.
Akkor mire számítottál? Senkinek nem nyílik fel a szeme? Neked teljesen mindegy, mert megint megfogott az atka, és majd elmagyarázod, hogy másoktól kaptad?
Persze neki már nem is kell, csak a környezetének.
Csak nem?

Miért felétek baj van....
Nagyernyei Attila

« Válasz #2773 Dátum: 2019. Szeptember 03. 21:13 »
Kivancsi111!
Írtam, hogy szomorú napom van, de te felvidámítasz.
Ennyi marhaságot összehozni, komoly megterhelést jelenthet.
Azt is olvashattad, hogy a tavalyihoz képest fény évnyivel jobbak a méheim, a gliceroxnak köszönhetően.
Gondolom örvendenél ha gondjaim lennének, de jelentem minden rendben.
Az-az még néhány anyát le kell cserélnem, de az állományom szép, és ezt nem én mondtam.
Azért írtam, hogy nem erre számítottam, mert írásom után szinte néhány nap telt el, és jöttek a telefonok.
Egyébként nem sok dolgod lehet mostanság, hogy ennyire ráérsz.
Mi holnap után megyünk a tengerre, a nyaralásunkat nem sikerült elrontanod.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2774 Dátum: 2019. Szeptember 03. 21:49 »
Tudom hiába kérdezem, de mi az a sok marhaság?

Ha a tavalyihoz képest fényévnyire jobbak a méheid,
Nata ebből a hozzászólásából látszik a végtelen rosszindulat.
...
Mint hónapokkal ezelőtt leírtam, sokkal jobbak voltak az idén a méheim, és így nem volt a tuningra szükségem.

....

akkor az azt jelenti, hogy mivel tavaly is nagyon szépek voltak, most már a szépektől is szebbek.
Vagy mégsem:

Ahogy most látom a sajátjaimat legalább 1 léputcával "vékonyabbak" mint tavaly.

Akkor ez hogy is van?

Gyönyörűek a méhcsaládjaim, nem úgy mint tavaly a legdrágább gyári készítmény után, nincsenek mászkálók, szárnyatlan méhek.

Miért voltak? ;) :o :-X

Egyébként nem sok dolgod lehet mostanság, hogy ennyire ráérsz.

Természetesen ráérek. Én mostantól március végéig semmit sem csinálok a méhekkel, mert nekem nem kell.
Egyébként mifelénk nincs semmi gond az atkával, és máskor sem szokott lenni, kivéve az okoskodókat.

Azért vannak hatásos szerek még a fegyvertárunkban,privátban elküldenéd mikre érted,?
Tehát akkor most daoli76-nak válaszként lehet-e érteni ezt?

Kivancsi111!

Azt is olvashattad, hogy a tavalyihoz képest fény évnyivel jobbak a méheim, a gliceroxnak köszönhetően.

Tehát a glicerox az a fegyver a tárból. Lehet, én nem tudom, mert még nem alkalmaztam, és erre mindig azt szoktad mondani, hogy aki nem próbálta, ne beszéljen bele. Hajrá fiúk!

Azért vannak hatásos szerek még a fegyvertárunkban, tessék alkalmazni őket.

Ez is marad. Az igazmondás ugye egyértelmű!
Majd tavasszal az üres kaptárak bontásánál térjenek vissza rá, akik még esetleg írnak ide.

« Utoljára szerkesztve: 2019. December 01. 20:13 írta kivancsi111 »