Kiskakas!
Ne szemből, kijárón kezelj!!!! Eszembe se jutna beállni semmiféle védőfelszerelés mellett sem a méhek által átforgatott és kijárón kezelés közben kifújt oxálsav-gőzbe!!!! Nálam hátul felül, a felső keretvállak illeszkedése alatt sacc 1 cm-el vannak fúrva a kaptárjaim! (NB18-19-21-24, Hideg építményű, alsó kijárós) Így a 7-8mm es lyukon bejuttatott szer a lehető leghosszabb úton távozhat csak a kaptárból, még akkor is, ha egyetlen méh se rezzenti közben a szárnyait! Természetesen saválló kesztyű, teljes álarc van rajtam, de a lyukon hátrafelé, tehát felém szinte semmilyen oxálsav egyszerűen nem kerül kezelés közben!!!! A gép a lyukon bedugva a kazán alatti egyenes nyélkialakításra támaszkodva stabilan megáll, kezelés közben ott is hagyható, én akkor szoktam a következő családnál a fatiplit kivenni a lyukból, valamint a másik kupakot a hűtővízből kivenni. A méhész egészségügye is pont olyan fontos, mint a méheké! Ezért a magam részéről nem térdelgetek a kijárók előtt se most, se még anno a furettos időkben sem tettem! Pont ezért voltak és vannak a furatok a kaptárjaimon sacc 15 éve!