Sziasztok!
Augusztus 28.-án kezdtem meg az őszi atkairtást, Amitrázos rajzlap lapkákkal. A kezelés 5 hétig tartott, heti lapka cserével, egy család ekkor még ~10 NB keretet foglalt, az időszaknak megfelelő fiasítással. 1 család 2 lapkát kapott, a fészekbe lógatva. Az atka lehullás a kontroll családnál, ~70 db atkával kezdődött, ez tartott a 2. kezelésig, majd a 3.-tól 10 alá csökkent. Az utolsó kezelés után, 16-ot számoltam. A receptet a 2009-es OMME monitoring vizsgálatból vettem.
Kérdésem a következő. Vasárnap a négyből két családnál még fedett fiasítást tapasztaltam, talán 2-3 kereten , tenyérnyi-fél tenyérnyi.Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy az utolsó kezelésem óta, eltelt nagyjából egy hónap alatt folyamatosan volt fiasítás és kelés, így az atka is újra felszaporodhatott, belógathatok-e még a már hidegebbre fordult idő ellenére 1 hétig újabb 2 lapkát, vagy ez ilyenkor már nem kívánatos? Tegnap egyébként még nagyban hordták a virágport...Nálunk az időkép szerint, holnaptól egy hétig 15-16 fok, felhős, ködös, esetleg szeles idő várható mérsékelt napsütéssel. Szép napot! P