Ismét olvastam egy érdekeset odaát a Zöldön.
Ezt kérdezi az egyik méhésztárs:
"tud valaki választ adni?
Pár megválaszolandó kérdés, amire az OMME tagok -és nem tagok is - választ várhatnak, hogy mit tesz az OMME..."Erre Fekete József alelnök válaszol, amiből csupán egy sort idézek, amely a Kft.-ről szól.
"4.OMME cukor: ha csak az árat nézzük valóban nem sikertörténet. Viszont mindenütt van most már répacukor, ezelőtt pedig senki nem tudta hogy melyik a répa? melyik a nád? Részeredmény. A cukorforgalmazást vagy máshogy kell csinálni, vagy ki kell belőle szállni. Az OMME Kft-nek a méhészek érdekét kell szolgálnia! Vagy olyan szolgáltatást kell végezni ami olcsóbb, vagy olyat ami jobb, vagy olyat amit más nem csinál. Az a baj, hogy a kft-vel szemben nagyon nagy az előítélet és a bizalmatlanság, ami sok embernek ( közülünk is és rajtunk kívül is) érdeke."Akkor kezdjük.
A cukorral nem foglalkozok, annyira gáz.
Valóban a Kft.-nek a méhészek érdekét (és az OMME érdekét) kell szolgálnia!
És mit tesz helyette?
Szét szívatja a tagságot, mi pedig ehhez asszisztálunk!?
Azért tartjuk életben, hogy jóval drágábban kaphassuk azt az üveget, ami nekünk készült?
Azért tartsuk életben, hogy az ügyvezetők miniszteri fizetéstért ötleteljenek?
Közben ez valójában nem is egy piaci elven működő gazdasági társaság, mert mi méhészek a drágábban kapott üveg eladásából tartjuk kómában a Kft.-t.
Azt szögezzük le, hogy a Kft. az OMME-s üvegek eladásából él, tehát Fekete József itt téved, mert ez nem az érdekünket szolgálja!
A mi érdekünk a minél olcsóbb üveg, viszont a Kft.-n keresztül jóval drágábban kapjuk.
Ez egy agyrém méhésztársak!
És itt a bölcs megfogalmazás, amiből látszik, hogy semmi elképzelés, iránymutató koncepció:
"Vagy olyan szolgáltatást kell végezni ami olcsóbb, vagy olyat ami jobb, vagy olyat amit más nem csinál."Tisztelt Méhésztársak!
Olvassátok vissza írásaimat pont erről írtam, sőt OV-n, Küldöttgyűlésen ezt szorgalmaztam!
De mikor?

?
Éppen 3 évvel ezelőtt, a Kft. alapítása előtt kellett volna ezzel a kérdéssel foglalkozni, mert ez a piackutatás, hatástanulmány amiről pofáztam!!!!!
Az OMME Kft. egy szégyen, a mi szégyenünk.
Olyant kell csinálni, vagy jobbat amit más nem csinál?
Ordítani, üvölteni volna kedvem, mert bebizonyosodott, hogy végig igazam volt!
Totálisan mellette vannak választott képviselőink annak, hogy működik a világ.
Ha valaki egy fodrászszalon nyitásán gondolkodik, előtte körbejárja a leendő kuncsaftokat (mondjuk én itt kimaradok) és felméri a terepet, hogy ebből meg tud e úgy élni,hogy közben az adott településen még számtalan működik.
Kár ezt az egész borzalmat ragozni!
A Kft.-t azonnal meg kell szüntetni, mert akik a további üzemeltetésén fáradoznak, azt sem tudják mit kéne csinálnia.
Ezek az "Egyedi" elképzelések már az elején megbuktak.
A piacgazdaságnak vannak szabályai, a fenti írásból kiderül, hogy ehhez semmi lövésük sincs.
Mi méhészek vagyunk, szakemberre kellett volna bízni a Kft.-t nem pancserokra, olyanokra akik az életben még hasonlót sem csináltak, akkor talán mára megvalósulhatott volna az amiről Fekete József írt.
Így pedig marad a további ötletelés, hogy olyant csináljuk amit még mást nem csinált.
Egy biztos, ez már megvalósult!
A saját tagjainak lehúzásából él az OMME Kft!!!!!
Nagyernyei Attila