Kft ügyek

• 510 válasz
  • 208831 megtekintés
*

kas62

• 146
Re:Kft ügyek
« Válasz #120 Dátum: 2015. Szeptember 02. 19:09 »
"Holló hollónak, nem vájja ki a szemét"

Személyi felelősség az nincs ??

« Válasz #121 Dátum: 2015. Szeptember 02. 20:42 »
KörmendyRácz ezt írta:

"Miért nem érdekli a méhész küldötteket egy EB jelentés? Akit nem érdekli, azt bizonyára csak a nemzeti programból kapott összegek érdeklik. Ők azért tagjai az OMMÉ-nak, mert azt a Miniszter így írja elő. Ha nem lenne Nemzeti Program, ezek a méhészek nem foglalkoznának közéleti kérdésekkel. Most sem foglalkoznak, de eljönnek szavazgatni, csak gyorsan, mert még hosszú az út hazafele."

János!
Ha látnád az én EB jelentésemet, nem így vélekednél.
Tiszta piros, meg felkiáltójelekkel tarkított!
Nem tudom, hogy rajtam kívül még hányan gratuláltak ehhez a munkátokhoz?
Viszont a volt "főnököd", Fáskerti Laci amikor ezt a beszámolóval együtt elfogadásra ajánlotta a küldötteknek, kész voltam.
Fáskertinek szankciókat kellett volna megszavaztatnia!
Az elnök fizetését azonnal felfüggeszteni, mert  az általa vállalt határidőre a feladatát nem végezte el!!!!!!!!
Van a csapatban egy IB tag aki nem onnan írja az útiköltség elszámolást ahol lakik, ez is kitűnt a jelentésből.
Egy kukk sincs róla, akkor ez így rendben?
Ez EB az OMME Rend Őrsége!
Legalább is annak kéne lennie.
Rengeteg szabálytalanság felett szemet hunyt az EB, így maradt, és marad a bíróság!
Ez a bizonyíték, hogy az OMME működésében súlyos zavarok vannak, mert az EB nem tölti be az Őrség szerepét, így marad a kontroll csoport, de mi már az EB munkáját is vizsgáljuk.
Ez egy önszerveződő társaság, mert nem hiszünk a jelenlegi vezetésnek!
Az EB miért ad engedélyt a Titkos ülésekére?
Legyetek kedvesek megmutatni,(mondjuk Te és Terjéki Feri már nem EB tagok)hol van a régi, vagy akár az új alapszabályunkban, hogy zárt ajtók mögött, titkolódzva, a méhészek dolgairól mehet a susmus.
Ha minden rendben, akkor nincs titok.
Tehát nincs minden rendeben, mert nem merik vállalni a nyilvánosságot, és titkolódznak!
Nagyernyei Attila

« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 02. 21:09 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #122 Dátum: 2015. Szeptember 02. 20:50 »
Attila!

Bocs egy kicsi hibát vétettél szerintem, nem így akartad írni.
"Ez egy önszerveződő társaság, mert nem hiszünk a szabályszerű működésben."
Én értem, hogy mit szerettél volna írni, de azért kérlek javítsd ki.

Üdv. jani bátya

Nem szoktam más írásába bele matatni, de köszönöm az észrevételt!
Valóban olyan fura.
Örülök, hogy figyeltek!
Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 02. 21:12 írta Nagyernyei Attila »

*

atya

• 1043
« Válasz #123 Dátum: 2015. Szeptember 02. 21:00 »
János!
Én nem láthatom azt, hogy melyik EB tag milyen szabálytalanságot vélt felfedezni az OMME-ban.
És történetesen azt sem láthatom, hogy a szabálytalanságokat miként tárgyalják meg, ha megtárgyalják egyáltalán.
Ha stílszerű szeretnék lenni, akkor a közhasznúság elvesztésének a megtárgyalásáról kérdeznélek, hisz akkor még te is tagja voltál az EB-nek. Vagy észre sem vettétek mint EB tagok, hogy az elnök nem tett eleget május végéig a közhasznúság megtartása mellett?
Egy biztos, eme nemes cselekedete az elnöknek elég volt arra, hogy év végén megkapja a szerintem meg nem érdemelt lóvéját. És szerintem ebbe minden EB tag a segítségére volt, mert nem ellenőrizték. ugyanis ha ellenőrizték volna akkor valami szankciót kellet volna kapnia . Vagy nem??
A másik de nem utolsó tény!
Én kérdezhetek, és van akinek hivatalból kötelessége válaszolni. Persze ha akar.
Az én kérdéseim, úgy mint másé, csak egy egyszerű kérdés, és mivel nem ismerem azt az EB anyagot amit te, így érdekel más kérdése is ez ügyben.
Be is linkelnék egy ilyet!

Méhészeti közélet / Re:Szakma-politika
« Dátum: 2015. Augusztus 31. 09:24 »
QUQURIQ !!!

…avagy az OMME Controll Csoportja Maga az OMME ellenőrző Bizottsága!

Mert az OMME-nak nincsen EB-je, az EB maga az OMME vezetése!!!
Ez a rákfenéje az egész OMME vezetésnek!
Így aztán az EB a legnagyobb törvény sértő, mert hagyta és hagyja a törvénytelenségeket eluralkodni a méhészek civil szervezetében!
Már mindenki számára kivilágosodott, az IB-EB összefonódása!
…pedig az EB-nek ellenőrizni kellene, a hiányosságokat megkövetelően pótoltatni!
Amíg az IB-Eb-t el nem szakítjuk egymástól, ha kell jogi úton is, addig nem fog az OMME vezetése jogtisztelően működni!
Már pedig a Körmendy féle 38 oldalas EB vizsgálatot köteles az EB a köz javára bocsátani, mert hivatali vizsgálat hiányosságait tár fel!
Ezt akadályozta meg Fáskerti, és Körmendy mit vizsgálatot vezető.
Miért?
Mert az EB-re  „véletlenül” Cserényi is meg lett hívva, aki  minősíthetetlen hangon ordított Körmendyvel, és feljelentéssel fenyegetőzött!
Körmendy ez után mondott le a EB tagságról!
Ezek miatt Körmendy sem járult hozzá, hogy a 38 oldal vizsgálat tárgya legyen és,  hogy azt a tagság is megismerhesse!
Tehát Körmendy meg lett fenyegetve!
…de attól még a 38 oldal vizsgálat és hiányosságok még léteznek! 
Körmendynek is jobb lenne, ha feltárná a vizsgálat eredményeit, mert így Ő sem mentesülhet a felelőségtől.
…és mind ez az etikai bizottság tudtával mehetett végbe éveken keresztül!
Igaz, az Etikai Bizottságból Pertus Lajos írásban kifogásolta az elnök és az IB alkalmatlanságát!
Rádi (EB elnök) még sem indított vizsgálatot!
A fejétől büdösödig a hal, de már a farka is szagos…

A finnyás Kiskakas!

Idézet
Tehát Körmendy meg lett fenyegetve!
Erről mesélj valamit, mivel tudtak meg fenyegetni??
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #124 Dátum: 2015. Szeptember 02. 23:12 »
QUQURIQ !!!

Szerencsére Körmendy nem korrumpálható, de a koholt vádak miatt emberéletek is múltak!...
Körmendynek egy nagy baja van!
Nem megalkuvó, nem ugrik be a mókus kerékbe!
Nem hajlandó szemet hunyni a tőrvénytelenségen.
Ennek bizonyítéka többszöri hozzászólása az OV-n, és a küldött gyűlésen. Itt mindenki láthatta, hogy sokszor mint EB-tag szót sem kapott az OMME elnökétől!!!
Szólásszabadság, demokrácia?
Ez a két szó az OMME Vezetőinek hiányzik a szótárukból!
Körmendy egy nem kívánat személy volt, az EB-ben!
Nem szereti Fáskerti, ha valaki a fehérre rámondja, hogy igen is az fehér!
Körmendy meg azt nem szereti, hogy ha társadalmi munkában napokat tölt el vizsgálatokkal, lesöpri ez EB elnöke, és segítségként Cserényit is meghívta…
Ez az OMME demokrációja!
Vagy pl. emlékezhettek, azokra a Kft számlákra amit titkosítottak, a Controll Csoport viszont nyilvánosságra hozott itt a méhész klubon!
Körmendy egy kicsit most áthárítja a felelőséget joggal a küldöttekre…
De a félrevezetett tagság hogyan szavazhat objektíven?
Akkor most ki a hibás?
Az a hibás, aki a fekáliában durkál, és keveri, kevergeti…
Attól még a fekália fekália…
Soha nem lesz belőle jóízű fröccsbor!
Körmendy meg majd mesél…

A mesemondó Kiskakas!

*

atya

• 1043
« Válasz #125 Dátum: 2015. Szeptember 03. 06:40 »
Kiskakas!

Tetszik az írásod utáni aláírás, amit mindig úgy írsz alá, hogy mindenki tudja miként olvassa írásod.
Most pl "A mesemondó Kiskakas"

Lehet hogy sokan ismerik, de nem árt újra elmondani azt a mondást, miszerint: "egy horgász, egy időben, két különböző tóból, nem tud halat fogni"

A közmondást szerető atya!

János!
Idézet
Példával kezdem. Ha a kocsimat elviszem a szervízbe, akkor nem érdekel, hogy melyik csavart lazította
először a szerelő. Az érdekel, hogy megjavítva kapjam vissza a kocsimat.
De remélem megválogatod a szerelőt??
Idézet
Ugyanígy ellenőrzési javaslatot tehet bármelyik EB tag, ha bármilyen szabálytalanságot gyanít. Nos a gyanú az csak gyanú. Ezt követően összeülnek a tagok, és vitatkoznak, vizsgálódnak.
De a tagság nem látott még eredményt. Gyanú ide vagy oda.
Idézet
Azzal sem tudunk mit csinálni, hogy megválasztják küldöttnek, 50 embert képvisel, és nem jön el. 
Szerintem ebben tévedsz!
Idézet
Tudomásul kell venni, hogy egy egyesületben mindenki saját vérmérséklete szerint vesz részt, és ha történetesen nem érdekli, hogy az EB mit állapított meg, akkor sincs mit tenni. Nem érdekli, és kész.
De attól még kell tennie a dolgát, és az eredményt közölni kell, ha érdekel valakit, ha nem.

lemaradt egy t betű /pótoltam/
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 03. 09:20 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #126 Dátum: 2015. Szeptember 03. 09:23 »
Idézet
Példával kezdem. Ha a kocsimat elviszem a szervízbe, akkor nem érdekel, hogy melyik csavart lazította
először a szerelő. Az érdekel, hogy megjavítva kapjam vissza a kocsimat.
De remélem megválogatod a szerelőt??

Minden hasonlatot tovább lehet vinni száz irányba. Ezt is. Lehet kérdezni pl. de ugye nam hagyod, hogy lopott alkatrészt építsenek be? Vagy de ugye nem mindegy, hogy mikor javul mag az autó? Szóval százféle kérdést lehet egy hasonlathoz feltenni.

Ez a hasonlat egyetlen mondanivalóval szolgált: Ha leír valaki egy mondatot, akkor azt nem kell minden méhésszel azonnal megossza. Dolgozik. Majd a végeredmény a lényegi kérdés. Addig meg hadd jegyzeteljen, amennyit csak akar.
Idézet
Idézet
Ugyanígy ellenőrzési javaslatot tehet bármelyik EB tag, ha bármilyen szabálytalanságot gyanít. Nos a gyanú az csak gyanú. Ezt követően összeülnek a tagok, és vitatkoznak, vizsgálódnak.
De a tagság nem látott még eredményt. Gyanú ide vagy oda.

Atya, nem olvastad el az EB beszámolóját. Pont ez volt a mondanivalóm lényege. Olvasd el, hogy mi mindent kritizált az EB. Ott van egy halom eredmény. Nem azt mondtam, hogy nem maradt semmi dolga az EB-nek, hanem arra próbáltam meg felhívni a figyelmet, hogy a nagy többség kizárólag a Nemzeti Programból következő kényszer hatására tagja szabad akaratból az OMMÉ-ban, és nem érdekli az EB beszámoló.

TE TUDSZ VALAKIRŐL, AKI AZ EB BESZÁMOLÓT FIGYELEMBE VETTE, és tett bármit?
Idézet

Idézet
Azzal sem tudunk mit csinálni, hogy megválasztják küldöttnek, 50 embert képvisel, és nem jön el. 
Szerintem ebben tévedsz!

Pontosítok: Minden alapszervezet minden méhésze csak a saját küldöttjének megválasztásakor tud bármit tenni. Én nem tudok semmit sem tenni, ha a Kukutyin és Környéke Méhész Egyesület küldöttjeinek fele nem jön el. Azaz én nem tudok más egyesület életébe beavatkozni, és egyébként nem is akarok.

És már többször volt olyan is, amikor hiába akartam, nem tudtam elmenni egy küldöttgyűlésre.

A képviseleti jog gyakorlásánál javasoltam az alapszabályba belevenni, hogy lehessen a küldötteket helyettesíteni. Pont azért, mert bárki megbetegedhet, vagy lehet más, fontosabb dolga. De ezt sem támogatta senki a küldöttek között. Pedig fontos lenne, hogy minél teljesebb körben lehessen a dolgainkat megbeszélni.

Ha az ország irányításánál, a PARLAMENT-ben sok volt ez a négyszáz körüli fő, akkor a méhészeknek nem sok? Azért már be kellene néznünk a lelkekbe. Mindenki lenni akar valaki, és a "küldött státuszról" nem mondana le? Ad hoc javaslatom: Az OMME legfelső testülete ne lehessen nagyobb létszámú a mindenkori Parlament létszámánál. Működésképtelen, vitaképtelen és pazarló az, amit most csinálunk. A régi alapszabályból következő létszám a megváltozott szerkezetben esztelen. Esztelen az is, hogy nem vagyunk annyira karakánok, hogy merjük igazítani a döntési szerkezetet a megváltoztt körülményekhez...

De most nem másolom be a 127 javaslatomat, amit az alapszabály kidolgozásakor hetekig kidolgoztam, hogy aztán kidobják a szemétbe. Az alapszabály tele van problémákkal.

Einstein tévedett: Ha csak méheink vannak, már akkor leáldozóban az emberiség létjogosultsága!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #127 Dátum: 2015. Szeptember 03. 22:24 »
QUQURIQ !!!

Azt, hogy Soós ügyvéd úr mit értelmez, az egy szövegértési feladat (extra pénzért).
Az, hogy Egyed Árpád (OMME Kft ügyvezetője) mennyire meri a bőrét a vásárra vinni az meg az Ő ügye..
Az meg a mi ügyünk, (méhészeké), hogy kinek a befizetett pénzét viszik a vásárra! Egyed úr bőre is a vásáron, meg a mi pénzünk is a vásáron…
Csak az a kérdés, hogy ki kit vesz meg…
Azért a szöveg értés és olvasat mindenkinek más és más értelmezésben tükrözi az elmét!
Mindenki úgy értelmez, hogy az neki előnyös legyen!
Tehát csak képzeljétek, hogy milyen ciki is volna, ha az ügyvéd úr felveszi az extrát, és a törvényszék elmeszeli…
Szerintetek, visszafizeti a magunk által összeszedett és befizetett tagdíjainkat?
Ez csak egy olyan jó időhúzás, ami feledteti mindenkivel a bírói döntést!
Közben a jogerős ítélet ott lapul a dossziéban, egy sötét asztal fiókjában, és szégyenkezik, hogy már a törvény is törvénytelen…

A Kiskakas egy közeli fiókból…

« Válasz #128 Dátum: 2015. November 15. 16:15 »
 ;DAzért  tegnap  sikerült háromszori szavazás után  meg szavazni elég  vicces volt,de a küldöttek meg szavazták bár  nem is csodálom mert az elnökünk mindig így  kezdte, Én  azt javaslom, innentől  kezdve az volt amit ő  javasolt !!! :)

« Válasz #129 Dátum: 2015. December 01. 22:51 »
Nekem ma nem sikerült az ingyenes internetes céginfóban az OMME Magyarország Kft.-ről adatokat megnéznem. Azt írta a gépem, hogy jelen pillanatban nincs ilyen nevű a listájában. Pedig a cégjegyzékszámot, adószámot, nevet és címet is beírtam.
Azt szerettem volna megtudni, hogy a cégjegyzékben kik a Kft. tagjai.
Ugyanis a KGY-en - ha jól emlékszem a módosított PÜ-i beszámolóban -  az szerepelt, hogy a Kft. tagi osztalékot fizetett a tagjai számára.
Ez viszont nem szerepelt az OMME bevételi oldalán.
A "TESCO" újságban Dr. Ludányi úr azt írja, hogy a Kft. tagjai az OMME.
Valamit nem értek!

*

gewi

• **
  • 78
« Válasz #130 Dátum: 2015. December 02. 17:25 »
Cégközlönyben megjelent hivatalos adatok szerint:

OMME Magyarország Kft
A társaság tagjainak adatai:
Országos Magyar Méhészeti Egyesület HU 1094 Budapest, Viola utca 50

Adózott eredmény   2 376 eFt volt a 2014.01.10. - 2014.12.31 beszámolási időszakban.

Ha más adatra is kíváncsi lennél szólj nyugodtan, utána nézek.
Persze csak a hivatalosan közölt adatokra gondolok.
Nagy Zoltán

« Válasz #131 Dátum: 2015. December 03. 13:47 »
Köszönöm!
Így mindjárt jobb!

« Válasz #132 Dátum: 2015. December 03. 14:04 »
Jut eszembe Módos Adriennel mi lett?  :o

Neki úgy tűnik nem voltak barátai! (Nem úgy mint Gabikának!)

Bár nem is mosolygott a méhészekre soha, és a kérem, köszönöm szavak is hiányoztak a szótárából.
(Volt olyan vélemény, hogy majd felnő a feladatához!)

Ha valaki tudja mi lelte szegényt, írja már meg ide!

Aztán az új munkatársról is meg kéne emlékezni, kiféle, miféle, honnan fújta a szél... Nem?

Vagy a tervek szerint Ő is csak egy jött-ment lesz?
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #133 Dátum: 2015. December 03. 14:51 »
QUQURIQ !!!

Texas Ranger!

Kedves vadnyugati kóbor lovag...
Lóhátról, fentről minden más...
Sokat célzol... és így sokszor kell a lényeget eltalálnod...
Amit kérdeztél, nem rénk tartozik, csak mi vagyunk a szenvedő alanyai. (többek között)
Módos Adriennt szeretett elnököd hozta az OMME-ba onnan a környékéről.
Adriennt én is csak futólag ismertem, most, hogy mondod tényleg nem mosolygott.
Sajnos nagyon komoly családi gondjai lettek, ami miatt nem folytathatta a munkáját.
Az új munkatársat az Ügyvezető hozta a céghez, valami ismerőse a hölgy.
Ő sem szeret mosolyogni, de a szemei szépen csillognak...
Lehet, hogy még fog nekünk mosolyogni, ha leváltjuk a jelen vezetést?
Kiskakas azt szeretné, ha mindenki mosolyogna az OMME-ba, a munkatársak szeressenek bejárni dolgozni, és ha véletlenül Pestre keveredünk mi is szívesen beugrunk az Egyesület központjába.
Remélem, hogy az elűzött kollégák megint elfoglalhatják székeiket, és értünk dolgozzanak!
Már csak tavaszig kell várni erre az időre... ;D

Kiskakas a Texasi lélekbúvár...

« Válasz #134 Dátum: 2015. December 03. 15:15 »
 :'(

Lehet, hogy ezért nem mosolygott....

Az ügyfélszolgálat viszont olyan, hogy ha a szíved szakad akkor is mosolyogsz, mert a te bajod senkit nem érdekel..

(Még a főnökeidet sem, pl. OMME)

Lásd Gabika.

Erre valók a barátok! Ránézel a hülye fejükre és már röhögsz is!!! ;D ;D ;D ;D
« Utoljára szerkesztve: 2015. December 03. 15:26 írta Texas Ranger »
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!