Hír-les

• 5611 válasz
  • 2302632 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #1140 Dátum: 2014. December 03. 18:21 »
Ma voltam a falugazdásznál zöld őstermelői igazolványom cseréje ügyében, mivel mindenhol azt lehet hallani, hogy még az idén le kell cserélni ezeket az igazolványokat (kivéve az OMME honlapon nem lehet egy árva betűt se olvasni erről...)
Szóval a falugazdász elmondta, hogy az igazolványcsere elsősorban a főállásúakat érinti, őket viszont nagyon, mert ha 2015. január 1-én nem rendelkeznek új, barna színű igazolvánnyal, akkor elveszítik a TB jogviszonyukat.

Hahó, ha valaki olvas minket, légyszi tegye már fel az OMME honlapra, hogy mások is tudjanak róla! Sokakat érinthet!

Itt elég jól le van írva a lényeg:
https://fustolo.wordpress.com/2014/11/22/foallasu-ostermelok-figyelmebe/

Egyébként pikk-pakk megkaptam az új igazolványomat, ami 2015-től érvényes, a régi meg maradt még 2014-re.

*

Kitin

• 934
« Válasz #1141 Dátum: 2014. December 03. 22:23 »

« Válasz #1142 Dátum: 2014. December 04. 07:44 »
Tisztelt jakabadam!

Nem kell hozzá nagy hírverés , mert ez a dolog elég jól ki van találva ugyanis akinél még zöld igazolvány van annak az érvényessége le fog járni és mindenképpen ki fogják cserélni barnára mint ahogyan azt már tavaly elkezdték és tavaly is már zömében az újítók barnát kaptak.

« Válasz #1143 Dátum: 2014. December 04. 11:44 »
Bogaras!

Elsőre én sem értettem ennek a jelentőségét, de aztán a falugazdász elmagyarázta, hogy a főállású őstermelőket kellemetlenül érintheti, ha csak jövőre cseréltetik le a zöld igazolványukat (megszakad az őstermelői jogviszonyuk folytonossága, elveszítik TB jogosultságukat). Amit írsz, egyébként igaz, de most a zöld igazolványokkal elég nagy kalamajka van emiatt.

« Válasz #1144 Dátum: 2014. December 07. 17:02 »
Nem méhészet téma, viszont tetszik.

A drágakő

Egy Indián bölcs asszony amikor a hegyekben utazgatott, egy folyóban talált egy különösen értékes követ. Másnap találkozott egy másik utazóval, aki éhes volt, így hát a bölcs Indián asszony kinyitotta a csomagját, és megosztotta ennivalóját a vándorral. Az éhes utas meglátta a drágakövet az Indián asszonynál, és kérte őt, hogy adja neki. A nő habozás nélkül neki adta a követ. A vándor örvendezve jószerencséjén továbbállt, hiszen tudta: a drágakő olyan értékes, hogy élete hátralévő részében nem kell többé szükséget szenvednie.

Ám néhány nappal később a vándor visszatért az Indián asszonyhoz, és visszaadta neki a követ.
„Gondolkoztam…”– szólalt meg. „Jól tudom milyen értékes ez a kő, de visszaadom abban a reményben, hogy adhatsz nekem valamit, ami még értékesebb. Add nekem azt a valamit belőled, ami képessé tett arra, hogy nekem add a követ.

Nagyernyei Attila

« Válasz #1145 Dátum: 2014. December 07. 18:45 »
Tetszet nekem is. Csak ezzel az a baj , hogy nagyon kevés az ilyen " utazó " . Nekem is van tőrténetem , minden évben szoktam adni a szómszédjaimnak egy űveg mézet .ki is probálták használni , mivel gondolták ez már jár nekik  . Most már nem teszem . Űdv .  Antal

« Válasz #1146 Dátum: 2014. December 08. 08:24 »
Tisztelt Méhésztársak!

SAJNOS A RÉGI BEJELENTKEZÉSETEKKEL NEM TUDJÁTOK ELÉRNI HONLAPUNKAT!

AZ ÁTÁLLÁSI KELLEMETLENSÉGEKÉRT ÚJBÓL ELNÉZÉSETEKET KÉREM!

ÜDVÖZLETTEL:
Nagyernyei Attila
klubvezető

« Válasz #1147 Dátum: 2014. December 08. 12:02 »
Köszönjük OMME!
A Kossuth rádió Hajnaltáj műsorában hírként említik a mézhamisítást!
Meddig fogják folytatni az OMME vezetői a bújócskát?
Meddig tűrjük, hogy az érdekképviseletnek már rég nem nevezhető OMME hallgat?
Mi kell még, hogy foglalkozzanak az OMME uralkodói a hazai ágazat súlyos problémáival?
Tisztelt méhészek!
A mézhamisítási botrány szelleme kikerült a palackból.
Ma a rácdióban, holnap a TV-ben, holnapután meg mézexport stop?
Hallja ezt valaki egyáltalán az OMME-ban?
Itt a hanganyag, talán így hisznek nekünk!
Még akkor sem foglalkoznak az égető problémával,mikor szakmai tájékoztatásra, párbeszédre  hívják őket!
Véleményem szerint tűrhetetlen, hogy a termelőket nem védi meg saját egyesületük a mézhamisítókkal szemben!
A tagdíjakból élők uralkodnak a tagság felett, és a gondok elől meg menekülnek?
06.21.30-tól hallgassátok, különösen a végét!
http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#20112-084-

Nagyernyei Attila
« Utoljára szerkesztve: 2014. December 08. 12:06 írta Nagyernyei Attila »

*

Veszti1982

« Válasz #1148 Dátum: 2014. December 08. 12:12 »
A mézhamisításról:
Valóban több vezető ember tud arról a "Tuti szirup" mézhamisításról ami 2 csatornán érkezett be az országunkba.
Kár volt megszellőztetni a témát így a karácsonyi vásár előtt, mert így épp azok ússzák meg akik benne voltak.
Az OMME tett lépéseket a probléma megoldására, de egy folyamatban levő ügy részleteinek kiszivárogtatása több kárral jár a tisztességes méhészeknek, mint amennyi hasznot hoz az információ.

« Válasz #1149 Dátum: 2014. December 08. 12:22 »
Veszti 1982!

Tudom, hogy képességeimet nagyra becsülöd, de a Kossuth rádióban nem én vagyok a tudósító.
Ha eltusolják a híreket, abból mindig nagyobb baj lesz, mert ezeket a szaftos dolgokat imádja a média.
Az OMME-ban meg csak az van mostanság.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1150 Dátum: 2014. December 08. 13:42 »
Veszti1982

Én úgy hiszem, hogy minimum az egyesületi elnököknek, és a küldötteknek is tudnia kellene arról, hogy milyen irányban és minőségben tett lépéseket az OMME a mézhamisítással kapcsolatban. A küldöttgyűlés kiváló alkalom lett volna erre!!!!
Pont karácsony előtt kell ezt megtenni!!
Talán el kellene mondani a médiában, hogy termelői mézet vegyenek az emberek, a saját közelében élő és számára hiteles termelőtől!
Ja és talán el kellene mondani azt is, hogy a minőségi méz nem olcsó kategóriás, és nem akciós áru!!

Nyilván Te is hallottál már "akácmézet" 1.5oo-. Ft-ért 0,95 kg-os kiszerelésben! (Ha az üvegbe nem fér bele az 1 kg, akkor az magáért beszél . Na hát erről van szó!!

Üdv: Bercsényi

*

Veszti1982

« Válasz #1151 Dátum: 2014. December 08. 16:33 »
Bercsényi

Azokat az információkat amelyeket én gyűjtöttem be még a saját feleségemnek sem mondtam el, így biztos, hogy nem szivárog ki. Majd csak akkor kerestem meg az OMME-t amikor már bizonyítékok voltak a kezemben. Akkor valóban nem volt rám idő, de miután lecsillapodtak a rendkívüli utáni események akkor nem csak meghallgatásra került az általam észrevett dolog, hanem konkrét lépések is történtek az ügy megoldása felé. Én nem hittem el, hogy tenni fog valaki ebben az ügyben valamit, és ezért vázoltam fel az Attilának is a helyzetet tőmondatokban, mert teljesen bízni benne sem tudtam. Így lehetett az, hogy a küldöttgyűlésen még az elnöknek is nagyon kevés információja volt.
Nagyon összetett ez az egész ügy és nincs éles határvonala a legális és az illegális részének, valamint nagy kutyák eszik ezt a csontot, és azért van bennem félsz is.

*

Veszti1982

« Válasz #1152 Dátum: 2014. December 08. 16:46 »
Had tegyek fel én is kérdést: miért minden év karácsony előtti készülődésében röppen fel hír mézhamisításról, antibiotikumról a mézben, mézminőség megkérdőjelezése?
Ezek nem egy szándékosan manipulatív hírek? Ezt nem a nagy mézkereskedők generálják? (elsőre úgy tűnik nem érdekeik nekik)

Ja és még valami. Meghallgattam a Kossuth rádióban a reggeli műsort. Egy mondatban megjegyezték, hogy van hamisított méz. Attila: Ezt a témát egy kicsit felfújtad... 
« Utoljára szerkesztve: 2014. December 08. 17:07 írta Veszti1982 »

« Válasz #1153 Dátum: 2014. December 08. 20:48 »
Veszti 1982!

Érdekes, hogy engem vádolsz azzal, hogy ezt a témát felfújom.
Múlt héten az OMME központban miről is volt szó?
Na majd az lesz igazán felfújva, de nekem ahhoz semmi közöm, fújódik az magától.
Ezt írod még:
"... és ezért vázoltam fel az Attilának is a helyzetet tőmondatokban, mert teljesen bízni benne sem tudtam."
Én soha senkitől nem kérem, hogy bízzon bennem. Amit állítok azért vállalom a felelősséget.
Én most azt állítom, hogy nagy baj van a méz minőségével. Mi ezzel a gondod?
Talán ez amire utalsz:
"nagy kutyák eszik ezt a csontot, és azért van bennem félsz is....."
Én nem félek a nagy kutyáktól, inkább azoktól akik elsumákolják a problémát.
Különben több nagy kutya is van, azt elhiszem, hogy a kicsi Veszti fél tőlük.
Ha azt állítod, hogy én a dolgot felfújtam, az hamarosan ki is fog pukkanni.
Amikor már kereskedőknek fekete listája van, hogy kiktől nem vesz soha többet mézet, beszélnünk kell róla.
Szerinted az sem hír ami a Kossuth rádióban elhangzott?
Minek kell még történne, hogy hír legyen?
Ma a Bonyhádi méhészklubon volt egy perc amikor rettenetesen kellemetlenül éreztem magam.
Majdnem kikotyogtam egy nagykutya nevét. Van bennem egy feszültség, ordítani tudnék az OMME tehetetlenségén, Te meg arról beszélsz, hogy semmi gond, ne fújjuk fel azt ami nincs.
Gyere el január 5-én én a Szekszárdi méhészklubba, és ha azután azt mondod semmi gond, akkor tényleg nem kell ezt a témát feszegetni.
Én megelőlegezem, hogy Te leszel utána a leghangosabb, hogy ezt nem gondoltad volna.

Nagyernyei Attila

,

« Utoljára szerkesztve: 2014. December 08. 20:51 írta Nagyernyei Attila »

*

Veszti1982

« Válasz #1154 Dátum: 2014. December 09. 06:43 »
Attila! Ott leszek január 5-én
Amire szerettem vola rávilágítani, az hogy erről a témáról még nem kellett volna a fórumon írni,mert lebuktatni kell a szereplöket és nem egérutat hagyva menekíteni.