Hír-les

• 5611 válasz
  • 2302831 megtekintés
*

Kitin

• 934
Re:Hír-les
« Válasz #1080 Dátum: 2014. Október 23. 21:39 »

*

ata67

• 526
« Válasz #1081 Dátum: 2014. Október 23. 22:16 »
Szia Antal!
It lehet mézes üveget venni:
Pécsi Üvegcenter Kft., Pécs, Verseny U. 17. - Cylex Tudakozó
https://pécs.cylex.hu/ceg-info/pécsi-üvegcenter-kft--381092.html
Pécsi Üvegcenter Kft., Verseny U. 17. itt Pécs, Telefon (72) 511 995

Nem tudom, hogy kiszállítják-e. én kis tételt vettem.
Akit érdekel, hangyasavat, és tejsavat lehet itt venni:
Biztonsági Adatlap Szkarabeusz Kft.
www.szkarabeusz.hu/MSDS/Ecetsav.pdf
Biztonsági Adatlap. Szkarabeusz Kft. Pécs, Nagy I. u. 148., Raktár, iroda: Pécs Verseny u. 17. Postacím: 7602 Pécs Pf. 161. Telefon: (06) 72-532-828,

A hangyasav ára 1.500 Ft/liter, a tejsav 1.800 Ft. (Csak azért írtam ide a hangyasavat, és a tejsavat, mert ugyanazon az ipartelepen lehet megvenni, mint az üveget. Az Eristánál ez a két sav 3.000 Ft/liter.
Üdv: Attila

« Válasz #1082 Dátum: 2014. Október 24. 07:58 »
Szia ata ! Kőszőnőm a választ  .

« Válasz #1083 Dátum: 2014. Október 27. 14:45 »
Tisztelt Méhészek!

Állítólag az a hír járja, hogy elkészült az OMME alapszabály tervezete.
Nem tudjuk mi ez a nagy titkolódzás, viszont a küldötteknek 14 nappal a rendkívüli küldöttértekezlet előtt meg kéne kapniuk, hogy véleményezni tudják.
Egyenlőre még az sem olvasható az OMME honlapján, hogy rendkívüli küldöttértekezlet lesz.
Nehéz ezt lekommunikálni úgy, hogy az OMME fogadott ügyvédje pont egy éve hívta fel erre nyomatékosan a figyelmet. Kínos ezt belátniuk, de az "ellenzékre" ezt nehéz rákenni.
Az OMME új alapszabály tervezete állítólag a cégbíróságnak készült, hogy megfeleljen a törvényi előírásnak az egyesület.
Mi a tagságnak írjuk, úgy hogy a cégbíróságnak is megfeleljen.
A jelenlegi vezetés magának írja, és a küldötteknek könnyes szemmel fogják előadni, hogy ezt mindenképpen meg kell szavazni, majd jövőre módosítjuk.
Ebbe a játékba nem kéne belemenni, mert az előző alapszabályunk 2005. április 2-a óta van érvényben.
Kicsit előrelátóbb volt a régi vezetés.
Kíváncsi vagyok a mostani tanulmány meddig lesz alkalmas az OMME működését szabályozottan irányítani.
Egy biztos, a mi véleményünket a mi tervezetünket a többszöri megkeresésünkre nem fogadják el.
Diktatúrában így szokás, ezen kéne közösen változtatnunk.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1084 Dátum: 2014. Október 28. 07:28 »
Tisztelt Méhészek!
Magam sem tudom eldönteni melyik rovatba írjam a következőket.

Munkamegbeszélés lesz az OMME központban október 30-án csütörtökön.
Meg ne próbáljon egy "idegen" egyesületi tag vagy akár OV tag, esetleg küldött bekéredzkedni a méltóságos nagyurakhoz, mert ez bizony zárt ülés lesz. Nem IB nem EB.
Olyan ülés ami irritál, megoszt, és ami ellen folyamatosan felemeljük szavunkat. Az alapszabály tervezetet ismét egy szűk "szakértői" gárda fogja áttekinteni, hogy ehető formába öntsék számunkra.
Arról egy kukk sem esik, hogy az ellenzéknek bélyegzett csapat társadalmi munkában már egy éve elkészítette ezt!
Még arra sem méltatnak bennünket, hogy elolvassák, hátha volna olyan elem benne amit fel tudnának használni saját fércmunkájukhoz.
Most már mi is elutasítóak vagyunk!
                                                          NEM MUTIBA KÉSZÜLT!
Egy alulról építkező, önkormányzatiság elvét szem ellőtt tartó javaslat, ami a tagságnak készült, az OMME urai nem kíváncsiak rá!!!!!!!!
Gratula!
Az alapszabály a magyar méhészeknek olyan mint az alkotmány. Ahogy jönnek a hírek ez is az lesz, csak kicsi módosítással.
A régi alapszabályunkat úgy kell alakítani, csűrni-csavarni, nehogy összeférhetetlenek legyenek magukkal, mert akkor új választás lesz.
Ez itt a tét. Jó nagy köd van ma reggel, én mégis tisztán látok.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1085 Dátum: 2014. Október 28. 10:51 »
Annyit tudok a hírhez hozzátenni, hogy két tervezet közül választhat a küldöttgyűlés. Egyik a közhasznú változat, a másik közhasznúság nélküli változat.

Nem akarja a jelenlegi vezetés tudomásul venni, de a kockás sapka és kisnyúl esete ez a történet. Ugyanis akár sima egyesület, akár közhasznú, az összeférhetetlenségek akkor is fennállnak, tehát azokat meg kell szüntetni.
Miért?
A Magyar Méhészeti Nemzeti Programban vállalt feladatok miatt.
A Fekete Józsi feltette a kérdést az MVH-nak, hogy az Ő személyében és pozícióhalmozásában felmerül-e az összeférhetetlenség.
Ő azt a választ kapta, hogy nem.
A kérdésre adott válasz függ a feltett kérdéstől és függ a válaszadó jogi ismereteitől.
Meggyőződésem, hogy a kérdésben is volt hiba és a válaszadó sem rendelkezett elég alapos felkészültséggel, hogy pontos választ adjon.

Véleményem szerint Újra kell kérdezni, felsorolva a pozíciókat és a válaszadónak fel kell hívni a figyelmét, hogy az uniós szabályok szerinti összeférhetetlenségre kérdezünk rá.
Még mindig jobb, ha mi kezdeményezünk, mintha az állam kezdi a szervezetünket számon kérni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1086 Dátum: 2014. Október 28. 20:40 »
A Fekete Józsi feltette a kérdést az MVH-nak, hogy az Ő személyében és pozícióhalmozásában felmerül-e az összeférhetetlenség.
Ő azt a választ kapta, hogy nem.
A kérdésre adott válasz függ a feltett kérdéstől és függ a válaszadó jogi ismereteitől.
Meggyőződésem, hogy a kérdésben is volt hiba és a válaszadó sem rendelkezett elég alapos felkészültséggel, hogy pontos választ adjon.

Véleményem szerint a kérdés, és a kapott válasz is helytálló. Az MVH ugyanis a nemzeti programos kifizetésekre vonatkozó jogszabályok alapján vizsgálta és válaszolta meg a kérdést (másként nem is tudja, hiszen az MVH ügyintézője nem civilügyi szakjogász...).
Márpedig ezek a jogszabályok nem tiltják azt, hogy az egyesület valamely vezető tisztségviselője szaktanácsadó legyen.

Azonban jelen esetben a kérdést inkább a bírósághoz kellett volna intézni, ott már nyilván másként nyilatkoznának arról, hogy az egyesület által "alkalmazott" (szerződtetett) szaktanácsadó lehet-e vezető tisztségviselő?

Ez már megint terelés...

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1087 Dátum: 2014. Október 28. 21:23 »
QUQURIQ!!!

Üdv. Mindenkinek!

Semmi  gond, majd mi is megkérdezzük a megfelelő helyen, hogy egyes titulosok és beosztások összeférhetetlenek-e?
Mert!
Kérdezni is tudni kell!!!
Nem mindegy, hogy hogyan és kitől kérdezünk!

Kiskakas!

« Válasz #1088 Dátum: 2014. Október 28. 21:42 »
"Annyit tudok a hírhez hozzátenni, hogy két tervezet közül választhat a küldöttgyűlés. Egyik a közhasznú változat, a másik közhasznúság nélküli változat."

Remélem ezzel nem arra akarsz kilyukadni, hogy a küldöttgyűlésen először is a közhasznúság kérdéséről kell majd szavazni a küldöttgyűlésnek? Ez valójában, mint már többször leírtam, véleményem szerint nem lehet kérdés.
Ha ezt valaki is felveti az az Egyesület alapszabályával megy szembe ami tudomásom szerint érvényben van, mert ha nincs akkor ergo a jelenlegi vezetésnek nevezett emberek sem tölthetik be a posztjukat, és a pénzüket sem vehetik fel.
Az ,hogy az ügyészség felfüggesztette az egyesület közhasznúságát, egyértelműen a jelenlegi vezetés felelőssége. Lehet bármit mondani, a tények azt bizonyítják, hogy előnyére vált és válik az egyesületnek a közhasznúság.10 ember felelősségét nem lehet, nem szabad a tizenkétezer tag által delegált küldöttek nyakába varrni.

Üdv. jani bátya

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1089 Dátum: 2014. Október 28. 21:59 »
QUQURIQ!!!

Egyszer a küldött közgyűlés már elfogadta a közhasznúságot!
Most ki a gyenge elméjű???
Hányszor kell még elfogadni???
Ez egy nagyfokú köcsögség!
Gyenge elméjűségre vall, vagy az egész OMME tagságot hülyének nézik???
Ezt kikérem a tagság nevében Magunknak!
A Jelen vezetés több milliós kárt, kárt (csak, hogy megértsék) csinált!
Húzzanak el, és végre had működhessen normális módon az érdekvédelmi szervezetünk!

Egy felháborodott OMME Kiskakas, a 12 000 tagsággal!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1090 Dátum: 2014. Október 28. 23:51 »
Az én álláspontom egyértelmű. A közhasznúság elvesztése erkölcsi és anyagi erőforrások elvesztését jelenti és a szervezet erejének, alku pozíciójának súlyának elvesztésével jár. Ezt az OMME nem engedheti meg magának.

A felelősség kérdésében is egyértelmű az álláspontom. Ezt tükrözi a erkölcsi-fegyelmi vizsgálati kérelmem.

Jani bátya!
Tévedsz! Az MMNP két forrásból tevődik össze, és abból az egyik (EU Mezőgazdasági Garanciaalap) sokkal szigorúbb összeférhetetlenségi feltételt állít, mint a közhasznúság. Az MVH-nak ezt bizony az OMME-n köteles számon kérni.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1091 Dátum: 2014. November 03. 20:06 »
Nos, látom az Ellenőrző Bizottság elnöke teszi a dolgát, és intézkedett arról, hogy végre felkerüljön a honlapra a Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület által meghírdetett Év Méze pályázat versenykiírása!   ::)

(És igen!! Időközben az alapszabálytervezeteket is sikerült feltenni, igaz, elég kezelhetetlen formátumban...  >:( )

UPDATE: Én tényleg nem tudom, hogy ez az új honlap miért jobb, mint a régi???
"Túl sok időt vett igénybe a dokumentum keresése az eredeti forrásban. Próbálkozzon újra később.
Ide kattintva megpróbálhatja letölteni az eredeti dokumentumot is."

"Elérte azt a sávszélességkorlátot, amely a Google Dokumentumok formátumától eltérő fájlok megtekintésére és letöltésére vonatkozik. Próbálkozzon újra később.
Ide kattintva megpróbálhatja letölteni az eredeti dokumentumot is."

Megpróbáltam... Katasztrófa....
« Utoljára szerkesztve: 2014. November 03. 20:12 írta jakabadam »

« Válasz #1092 Dátum: 2014. November 04. 06:51 »
Tisztelt Méhészek!

Tegnap a Szekszárdi Méhészklub vendége volt Szalainé Mátray Enikő.
Ott hangzott el szájából, hogy jövő hétfőn az Akadémián az "Akác megmentése" című konferencia lesz.
Érdekes. Az OMME honlapon egy kukk sincs róla. Talán nincs kampány? VAGY TALÁN MÁR EZ IS TITOK?
Mondott még érdekes dolgokat a neonikotinoidokról, meg az OMME által tavasszal regisztrált 30%-os méhpusztulásról.
Mondjuk nekem nagyon bejött Enikő előadásának ezen része, mert idáig is tudtam, hogy nem valami hiteles az OMME tájékoztató gépezete, de egy szakelőadó szájából megnyugtató hallani, amit már rég tudtunk.
Makacs, sokszor konok embernek sőt néhányan személyeskedőnek tartanak, ez megítélés dolga.
Persze, hogy személyeskedéstől sem mentesek írásaim, ha a méhészek elleni bűnöket személyek és nem szellemek követik el.
Igen személyes bűn, aminek személyi felelősei vannak, hogy az IB újság címlapján reklámozták a méhgyilkos vegyszereket és ezért senki nem tiltakozott az OMME vezetőségéből.
Lehet, hogy ezért személyesen ők a felelősök?
Nagyernyei Attila 

« Válasz #1093 Dátum: 2014. November 04. 21:01 »
Szép estét kívánok!

Egy üzenetet szeretnék közölni.
Bíró Sándor Svédországban élő magyar méhésztárs gratulált a Méhészklub színvonalához.
Külön kiemelte, ahogy írásainkkal a kezdőkhöz viszonyulunk, és milyen segítőkész méhészek vannak.
Kérte, hogy NB 18 fedőnevű méhészünket külön emeljem ki, mert nagyon jó a stílusa.

Más.
Én pedig Keller Tamás méhésztársnak szeretném megköszönni a több száz ezüsthárs csemetét, amelyeket a hétfői Szekszárdi Méhészklub után osztott ki ingyenesen a parkolóban!
Nagyernyei Attila

*

Nb18

• 797
« Válasz #1094 Dátum: 2014. November 04. 21:20 »
Sziasztok!

Köszönöm az elismerést, bár nem tudom, hogy mivel érdemeltem ki! ;D

Nb18