Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286448 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #5460 Dátum: 2024. Február 28. 18:52 »
Kellemes ez az eszmecsere, de szerintem nagyon mellette vagytok a témának!
Amikor a miniszter egyik nap azt nyilatkozza, hogy fenntartjuk az ukrán méz stopot, másnap meg már a Magyar Közlönyben kihirdetik a feloldását, akkor gyanakszom, hogy ez nem az ő döntése lehetett.
Ilyen nincs.
A Nemzeti Agrárkamara meg semmit sem tudott róla, amikor az elnök több száz méhész jelenlétében bejelenti, hogy ezen a határon egy deka ukrán méz nem jön be?
Valami itt nem kerek.
A miniszternek is van főnöke, aki ezek szerint mindenkinek a főnöke Magyarországon.
Ezt máshol úgy nevezik személyi kultusz.
Aztán majd lassan kiderül, hogy ki a sáros, de én már kezdem kibogozni.
Ami viszont fatális hiba, az ügy kommunikációja!
Erre nincs mentség!
Nagyernyei Attila

*

Meki

• *
  • 27
« Válasz #5461 Dátum: 2024. Február 28. 19:01 »
Már megint csúsztatsz, ferdítesz, vagy csak megint nem tudod értelmezni amit írtam.
Olvsd el újra csak lassan, hátha akkor megérted.
Szegény ügyvédnőt kár volt lejáratnod, magadat mentve, mert én róla egy szót nem szóltam. Fel se tételeztem, hogy annyira analfabéta vagy, egy ilyen egyszerű dolgot, mint egy ekkora egyesület tisztújító közgyűlése sem tudsz levezényelni. Viszont, ha ez az ügyvédnőnek sem sikerült elsőre, az azért gáz.
Végülis neked a lényeg, hogy mégis tudod ezt is másra kenni.
A tagnyilvántartásos részt se árt ha értelmezed még egyszer!
Nem állítottam, hogy a te dolgod, (hisz az alapszabályotokat nem ismerem),sőt azt írtam nem is érdekel kinek a feladata, csak zárójelben jegyeztem meg, szerintem az elnöké, viszont a minimum az, hogy képben van tagja-e valaki az egyesületének! Ez azért alap!

*

Meki

• *
  • 27
« Válasz #5462 Dátum: 2024. Február 28. 19:15 »
Kellemes ez az eszmecsere, de szerintem nagyon mellette vagytok a témának!
Amikor a miniszter egyik nap azt nyilatkozza, hogy fenntartjuk az ukrán méz stopot, másnap meg már a Magyar Közlönyben kihirdetik a feloldását, akkor gyanakszom, hogy ez nem az ő döntése lehetett.
Ilyen nincs.
A Nemzeti Agrárkamara meg semmit sem tudott róla, amikor az elnök több száz méhész jelenlétében bejelenti, hogy ezen a határon egy deka ukrán méz nem jön be?
Valami itt nem kerek.
A miniszternek is van főnöke, aki ezek szerint mindenkinek a főnöke Magyarországon.
Ezt máshol úgy nevezik személyi kultusz.
Aztán majd lassan kiderül, hogy ki a sáros, de én már kezdem kibogozni.
Ami viszont fatális hiba, az ügy kommunikációja!
Erre nincs mentség!
Nagyernyei Attila
Már másodszor írod a miniszter előző napi nyilatkozatát.
Belinkelnéd, hol jelent ez meg épp a rendelet előtt egy nappal?
Láttad te ezt?
Ráadásul most úgy írod azt mondta "fentartjuk az ukrán méz import tilalmát", előzőleg meg azt írtad "az ukrán méz miatt nem lehet a magyar mézet eladni". Akkor most melyiket nyilatkozta?
Nem valami felületes olvasásról lehet itt megint szó?
Mert ha teszem azt netalán azt mondta (én nem tudom, nem olvastam, ezért kellene a link), hogy: az ukrán méz stop miatt nem lehet a magyar mézet eladni, ugyebár mindjárt más a lányzó fekvése. Már csa azért is, mert előzőleg a nyilatkozatok inkább erre a kijelentésre hajaztak, amiket én olvastam.

« Válasz #5463 Dátum: 2024. Február 28. 19:53 »
Az egyiket a miniszter mondta, a másikat pedig Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárkamara elnöke Záhonyban.
Ha ott voltál akkor mi a kérdés?
Nagyernyei Attila

*

Meki

• *
  • 27
« Válasz #5464 Dátum: 2024. Február 29. 08:19 »
Értem.
Szóval nem az mondta, nem úgy, nem ott, nem akkor. A többi stimmel.
Tehát csak a szokásos csúsztatás,félretájékoztatás részedről, az igényeid szerint.

« Válasz #5465 Dátum: 2024. Február 29. 08:27 »
https://www.facebook.com/watch?v=255206660971134
Ezt nézd meg, és mindenre megkapod a választ!
Nagyernyei Attila

« Válasz #5466 Dátum: 2024. Március 06. 17:14 »
Gazda és méhésztüntetés a Parlament előtt! Március 9-11. Ott kell lennünk!

https://facebook.com/events/s/gazda-es-mehesztuntetes-budape/427285099757693/

« Válasz #5467 Dátum: 2024. Március 06. 20:20 »
Attila! Ott leszel velünk? Kérdezd már meg Brosst, mehetsz-e?!

*

vezer

• *
  • 42
« Válasz #5468 Dátum: 2024. Március 08. 15:10 »

« Válasz #5469 Dátum: 2024. Március 08. 20:05 »
Itt a válasz, csak a rosszindulatúságodban ezt "elfelejtetted" feltenni!?
http://www.omme.hu/szakma-helyett-politika/
Nagyernyei Attila

*

Apis

• 192
« Válasz #5470 Dátum: 2024. Március 08. 21:27 »
Itt a válasz, csak a rosszindulatúságodban ezt "elfelejtetted" feltenni!?
http://www.omme.hu/szakma-helyett-politika/
Nagyernyei Attila
Én nagyon örülnék , ha az OMME ilyen szakmaisággal vizsgálná meg a multik akciós mézeit, és az import ukrán mézeket is. Tudjuk, hogy a NÉBIH mit mondott a mi tavalyi repce mézünkre. Nagy tétben fogadnék, hogy az ukrán mézekben több a vegyszer és a GMO.

« Válasz #5471 Dátum: 2024. Március 08. 22:41 »
Nagy tétben fogadnék, hogy az ukrán mézekben több a vegyszer és a GMO.

Ne fogadj!

Tisztelt Körmendy Úr!

Nagyra értékelem, hogy nemcsak OMME EB tagként, hanem magánemberként is megszólalsz a méhészkedés közéleti kérdéseiben. Ahány ember annyi élethelyzet és annyiféle nézőpont. Ha beszélgetünk egymással nemcsak a különbségek, hanem az azonosságok is felfedezhetők. De nemcsak az azonosságok, hanem az elsődleges és másodlagos vagyis hátsó szándékok is érvényesülnek. Ezek a hátsó szándékok néha tudatosak, ekkor nevezzük őket csúsztatásnak, hazugságnak, félrevezetésnek. Általában indokolatlan félelemkeltés is társul hozzá vagy rágalmazó minősítés. Egyezzünk meg abban Körmendy úr, hogy ezeket itt a fórumon mellőzni kellene, mert értelmetlenül megnehezíti a beszélgetést.

Idézet
A rizsszirup akár szűrik akár nem, nem méz, még csak nem is méz alapanyag. Aki azt mézként forgalomba hozza, az hamisít. Kínában is, Nepálban is és Magyarországon is.
Ez tiszta beszéd. Egyetértek vele. Annyival kiegészítem, hogy Törökországban és Ukrajnát se felejtsük már el megemlíteni, mert az EU-val ők is növekvő mértékben kereskednek.

Idézet
Azt az álláspontot, hogy "akár a kínai" csak alapanyagot árul a hamisítók melletti kiállásnak tekintem, elutasítom. Ne vitázzatok a vita kedvéért.
A "kínai" ma már egy olyan jelző, ami mögött sok-százezer tonnás szomorú tapasztalat van a mézpiacon. Persze, tudjuk, hogy akár Ukrajánból és Törökországból is érkezhet "kínai" típusú méznek jelölt termék.

Azt is tudjuk, te is én is és sokan mások, hogy miért használjuk a méz alapanyag kifejezést a rizsszirup vagy répacukor enzimmel bontott és gyantakezelt változatára. Tudjuk, hogy hamisítás egy változatáról beszélünk.

Akkor is hamisításról beszélünk, amikor az 1100-1300 Ft-ért felvásárolt 20-50 % akácpollen tartalmú jó minőségű akácmézünk a boltokba jutva most nem részletezem ok okok miatt már csak 2-5% akácpollent tartalmaz, legyen ez a próbavásárlás az EU bármely országában.

Idézet
Riszszirup sehogyan sem méz, mégcsak nem is méz alapanyag. A méz alapanyaga a nektár, és abból a méh készít mézet. Nincs ilyen vámtarifa szám, hogy méz alapanyag.
100 %-ban egyetértek veled. Így van. A furcsa viszont számomra, hogy ha ez így van, akkor szerinted miért ne lehessen küzdeni a kínai típusú változatok, események, termékek ellen? Merthogy a következő mondatoddal már azt is felveted, nagyon okosan, de rendkívül tévesen, hogy aki beszél a kínai típusú hamisítványok létezéséről, az felbujtó.
Már bocsánat, de Ki ellen felbújtó?
De nézzük a következő mondatodat:
Idézet
Amit itt csináltok az bűncselekményre való felbujtás. Álljatok már le!
Miről beszélsz?
Itt mindannyian, én is, te is, mi is, nyíltan és minden hátsó szándék nélkül küzdünk a kínai típusú hamisítás és hamisítványok ellen. Legalábbis eddig én ezt reméltem. De javíts ki ha tévedek.
Mit értesz azon, hogy álljunk le? Azt gondolod, ha leállunk, akkor nem lesz kínai típusú hamisítás és kínai típusú hamisítvány az EU boltok polcain?
A nyilvánosság kizárásával hogy a jó fenébe képzeled el a kínai típusú hamisítványok eltüntetését a boltok polcairól?

Idézet
Lehet, hogy van olyan méhész, aki beleesik a mézhamisításba, de a többség - biztosan mondom neked - tisztességes!
Ez a mondatod a legszebb.
Szerinted az EU boltok polcain levő mézek hány %-ra van az ráírva, hogy Kovács 3 János méhész termelte méz? Mind a ketten tudjuk, hogy nagyon kevés termelői feliratú méz kerül a kiskereskedelmi boltok polcaira.

A mézek döntő többsége 3-6 lépcsőn keresztül jut el a fogyasztóig. Hol van esély a kínai típusú hamisítványok előállítására? A jó labor háttérrel rendelkező mézüzemekben. És itt le is zárhatod a felelősök keresését, mert NEM a méhészek miatt van a boltokban annyi kínai típusú hamisítvány.

*

Apis

• 192
« Válasz #5472 Dátum: 2024. Március 08. 22:48 »
Igazad lehet…

« Válasz #5473 Dátum: 2024. Március 09. 06:43 »
Azért jó messzire elkalandoztatok az álhírtől.
Ugyanis arról volt szó, hogy egy ellenzéki párt vezetője azt állítja, hogy kínai méz volt a mézes reggelin, meg ezt osztogatták az OMME tagok.
Ehhez, hogy jönnek az alábbi okfejtéseitek?
Maradjatok a témánál.
Ja, hogy már nincs téma, mert az OMME megadta a szakmai választ.
A gyűlölet, az ellenszenv elnyomja a józan észt?
Nagyernyei Attila

« Válasz #5474 Dátum: 2024. Március 09. 07:43 »
Egyszer, egyetlen egyszer próbálnál kicsit gondolkozni!
Egyszer, egyetlen egyszer kérdeznél meg a Brosson kívül valakit, hogy miként is van ez!?
Neked adta meg ismét az OMME a szakmai választ, és valamennyi zakkantnak, meg butának.

https://www.google.com/search?q=China+honei+youtube&rlz=1C1GCEA_enHU884HU884&oq=China+honei+youtube&gs_lcrp=EgZjaHJvbWUyBggAEEUYOTIJCAEQIRgKGKABMgkIAhAhGAoYoAHSAQoyNTg2NmowajE1qAIAsAIA&sourceid=chrome&ie=UTF-8#fpstate=ive&vld=cid:63eb88f1,vid:Cd-ZpF22YEg,st:0
https://www.youtube.com/watch?v=YyPvH6e3eVo&ab_channel=ChinaIcons

https://www.origo.hu/tudomany/2016/04/kina-mehek-mehpusztulas-beporzas-kornyezetvedelem

https://www.youtube.com/watch?v=GsNbxU9SkI0&ab_channel=euronews

"Kína 2021-ben 473 ezer tonna mézet termelt,"

Naná. Olyan családocskákkal mint amilyenekkel te küzdesz. Akinek felraknak egy januári meleg napon egy telelőfürtöt éppen elhagyó családról készült fényképet, és te azt mondod ez májusi kép. Nálad. Akiknél májusban nincs fenn a méztér, ott nincs méz. Kínába nem kell. Elég egy tálcácska, kiskanál, kézi pergetgető a lyukacsos szórt fiassal pergetve. Vagy hegyoldalban kötéllel méhészkedés. Vagy az egyéb videókon látható sokemberes kézi pergető.
Na most onnét, meg a háború sújtotta Ukrajnából dől az olcsó vámmentes kiváló minőségű áru. Valahogy mindig belekeverednek a hírekbe az érdemkeresztesek. Nem politika? Amikor a Süth Miklós tényleg lépett, akkor az politika volt? Hát hogyne. Aztán hirtelen felmentek a felvásárlási árak. Majd kormányváltás után rotty. Az nem politika amikor valaki "mézüzemeket" szponzorál? Méhészpolitikus. Aki meg megmutatja mi van az üvegekben, az egy szélsőséges politikus, ugye Attila? Mert Bross mondta.
Szerencsére többnyire nyugati partnereim vannak, és oda nem jut el a magyar politika.
« Utoljára szerkesztve: 2024. Március 09. 08:27 írta seed150 »