Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286147 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #5415 Dátum: 2024. Február 07. 20:45 »
Idézet a Telex cikkből:
Idézet
Az elektronikus nyelv már 10 százalékos cukorszirup-koncentrációt is könnyen kimutatott, az infravörös spektroszkópiával pedig 5-10 százalék hozzáadott cukorszirup esetén már el tudtuk különíteni a hamisított mézet a nem hamistól”, teszi hozzá.

Hát én úgy gondolom,  ez nem fog elterjedni itthon.  Sok méhészt tenne taccsra.

*

leo

• 210
« Válasz #5416 Dátum: 2024. Február 09. 21:51 »
« Válasz #5415 Dátum: 2024. Február 07. 20:45 »
Idézet a Telex cikkből:
Idézet
"Az elektronikus nyelv már 10 százalékos cukorszirup-koncentrációt is könnyen kimutatott, az infravörös spektroszkópiával pedig 5-10 százalék hozzáadott cukorszirup esetén már el tudtuk különíteni a hamisított mézet a nem hamistól”, teszi hozzá.

Hát én úgy gondolom,  ez nem fog elterjedni itthon.  Sok méhészt tenne taccsra."

Lehet,csak újra kell ismételni, hogy mindeki értelmezze.

« Válasz #5417 Dátum: 2024. Február 15. 08:26 »
9 órakor Bross Péter az OMME elnöke a Kossuth rádióban.
Nagyernyei Attila

« Válasz #5418 Dátum: 2024. Február 15. 12:13 »
Akkor már melóztam. Nem tudnád felrakni!

(Reggel korán meg a Balog Zoltán volt. Ő sem akar lemondani.)
https://mediaklikk.hu/musor/napi-ima

« Válasz #5421 Dátum: 2024. Február 20. 08:02 »
Nagyon szomorú vagyok, hogy Magyarország miniszterelnöke nem törődik a gazdákkal (méhészekkel), érdekképviselettel, kamarával, gazdakörökkel, és az agrárminiszterrel, tejhatalmúlag átnyúl mindenki feje fölött és hoz egy ilyen felháborító döntést!
Köszönjük miniszter elnök Úr!
Ezzel a lépéssel a FIDESZ veszített minimum 100.000 szavazót!
Ha nekik ez megérte.....

Nagyernyei Attila

« Válasz #5422 Dátum: 2024. Február 20. 08:31 »
~20.000 db "méhészcsalád" vs. ~5 db kereskedő (vagy inkább csak 1 ???  ;) )   
Most, amikor több helyről azt lehetett hallani, hogy mozgolódik a piac...

« Válasz #5423 Dátum: 2024. Február 20. 09:55 »
Hát így jó alaposan pofánköptek minket. Orbán csulájától én még mindig nem látok ki rendesen a fejemből tegnap este óta. Fel nem tudom ezt fogni. Most volt tüntetés az ukrán méz ellen... Végtelen elkeseredettség.

« Válasz #5424 Dátum: 2024. Február 20. 11:07 »
Nagyon szomorú vagyok, hogy Magyarország miniszterelnöke nem törődik a gazdákkal (méhészekkel), érdekképviselettel, kamarával, gazdakörökkel, és az agrárminiszterrel, tejhatalmúlag átnyúl mindenki feje fölött és hoz egy ilyen felháborító döntést!
Ha nekik ez megérte.....

Nagyernyei Attila

Na ilyenkor van ideje a lemondásnak / Bross, Nagy István/.  Természetesen nem fognak mert ragaszkodnak a pozícióhoz.
Az meg, hogy vesztett szavazókat a Fidesz, teljesen komolytalan. Már régóta szektaként működik, nincs jelentősége mi megy az országban a másfél milliós bázis megmarad,
Csak kérdezd meg Cserényit...

*

vezer

• *
  • 42
« Válasz #5425 Dátum: 2024. Február 20. 12:14 »
Segíthetett a döntésben a méhészek elégedetlensége
Ahogyan arról korábban írtunk, a magyar mézexportőrök elégedetlenkedtek, amiért a – hazai méhészek védelmében meghozott
https://index.hu/gazdasag/2024/02/20/mezogazdasag-ukrajna-fuvarozas-mez/
A tilalom káros a magyar fogyasztók szempontjából is. A magyar méz és méhészeti szakma hatalmas küzdelem árán idáig nagyrészt távol tudta tartani a magyar piactól a kínai hamisított mézet. Az ukrán méz kitiltásával a kínai a magyar piacon óriási versenyelőnyt kapott
https://index.hu/gazdasag/2023/12/21/magyarorszag-mez-ukrajna-haboru-europai-unio-omme-bross-peter-fazekas-gyula-brunner-ferenc-kinai-mez/?fbclid=IwAR0pis9tZHKyA6RGccdnTKEnLfm2qJqcC93FuHYg_5gseUy958DJYSUxMoE
« Utoljára szerkesztve: 2024. Február 20. 12:28 írta vezer »

*

Meki

• *
  • 27
« Válasz #5426 Dátum: 2024. Február 20. 18:00 »
Ha nekik ez megérte.....

Nagyernyei Attila
Istenem! Attila! Te ezt komolyan írtad? Ezt elhiszed amit ide nagy piros betűkkel írtál, hogy a miniszterelnök átnyúlt mindenkinek a feje fölött és önhatalmúlag senkit meg nem kérdezve vette ki a mézet a tiltott listából?
Remélem ez komoly tényleg mert viccnek durva lenne.
Nézd már meg a facebook oldalakat, ahol számon kérik a minisztert az üggyel kapcsolatban! Nem csak az derül ki a kommentekből, hogy ő tudott róla, hanem még az is, hogy az OMME-ban is tudtak róla. A te istenített elnököd Attila. Tudta, miközben te kockásra ülted ismét a hátsódat a tüntetésre autókázva ő már tudta mi készül!
Így arcul még nem csapta a tagságot senki. Ne gyere itt azzal, hogy az európai egyesület alakulás miatt nem volt ott a tüntetésen! Amiatt simán ott lehetett volna előző nap ha akar. De nem akart, mert tudott erről a gyalázatról, amit a mentora indított el és végig is vitték.
A minimum az lesz, hogy úgy kullog el szégyenkezve ebből az ágazati érdekvédelemből, mintha sosem lett volna benne, veled, meg a többi szekértolójával együtt! Ja, hallom volt egy-két érdekesség a tolna megyei választáson is. Erről nem hallhatnánk pár keresetlen szót Attila? Mintha valamikor azzal kérkedtél volna, hogy itt mindenről kendőzetlenül és őszintén lehet és kell írni! Na lássuk!

*

vend

• *
  • 15
« Válasz #5427 Dátum: 2024. Február 20. 18:09 »
Hogy kell azt érteni hogy a méhészeknek nem okoz kárt az import tilalom feloldása? Szerintem van még bőven vegyesméz a méhészeknél,szégyen de 550 ért elvihető! Az ukrán  ennél is olcsóbb ? Ha dömping áron azt veszik a kereskedők az miért nem fáj nekünk? Valaki felvilágosithatna!

« Válasz #5428 Dátum: 2024. Február 20. 20:31 »
Meki!
Mindenről hamarosan ITT fogok tájékoztatást adni, de folyamatban lévő ügyről nem nyilatkozom.
A záhonyi bohóckodásról viszont megvan a véleményem.
Hogy ki kit b@szott át most még nem tudom, de ez nagyon csúfra sikerült.
Nem vagyok naiv, de nem szeretem ha hülyének néznek!
Amikor Győrffy Balázs (tőlem 7-8 méterre) bejelenti, hogy üdvözli a sok megjelent méhészt, és megígéri , hogy ezen a határon agy deka Ukrán méz nem fog átjönni, megnyugodtam, ezért mentünk oda.
Rá 10 napra meg feloldják a tilalmat?
Itt valaki nagyon sáros!
Majd az élet eldönti, hogy ki, de azt én sem hiszem el, hogy ezt 10 perc alatt döntötték el.
Katasztrófa ez a maffia szerűen működő "demokrácia".
Ha nem lettem volna ott akkor is fájna, de így sokkal jobban.
Csalódás, de még nem tudom mindig ki a fogó, csak reménykedek.
10 kereskedő érdekéért feláldozni 18.000 méhészt....nem gyenge mutatvány.
Nagyernyei Attila

*

leo

• 210
« Válasz #5429 Dátum: 2024. Február 20. 21:13 »
Meki légyszi írjál.Szükség van a felvilágosító írásokra.