Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286145 megtekintés
*

linen

• 123
Re:Hír-les
« Válasz #4995 Dátum: 2020. Január 30. 07:13 »
Atya, a kérdésed nagyon jól mutatna az OMME honlapján.
Sajnos tudjuk, hogy nem fog megtörténni.
Azt csodálom, hogy Attila még nem vette le a kérdésedet, főleg mint moderátor tetted fel.
Tudod kampány van Attila szerint itt csak a szentháromság akarata érvényesülhet.
Vagy mint a bor pancsolás idején, eszembejutott az aranyháromszög kifejezés is Kecelről.
Három ember próbálja kézben tartani a mézárakat, tudjuk kik ők!Aranyemberek!
Lygo67 már belinkelte a tartalmát fentebb, a tetszik számokból szerintem tükröződik pár méhész véleménye.
Csak óvatosan a véleményekkel, nehogy egy újabb perhez keressenek alanyokat!
« Utoljára szerkesztve: 2020. Január 30. 07:23 írta linen »

*

Bicska

• 601
« Válasz #4996 Dátum: 2020. Január 30. 07:23 »
Én is várnám Kiváncsi111-Jenő véleményét. Főleg a cukrászmesterekkel kapcsolatban, akik cukoretetést pörgetnek. Pár éve privát üzenetben erősen szidta nekem őket....
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #4997 Dátum: 2020. Január 30. 07:34 »

"Kérdés ötlik fel bennünk, hogy az Eubee logóval akarja ránkhozni a jövőben az ukrán mézet, hogy az uniós vásárló azt gondolja Uniós termelőtől vásárol?"

Kérdés ötlik fel...! Ez jó. Jogilag gondolom megtámadhatatlan.
Bennem meg az ötlik fel, hogy mikor kapjuk meg végre a "tüntetők" névsorát a Klubvezető Úrtól?
Meg az is kérdés: miért kell ezzel a bohóckodással annyit foglalkozni?  ::)

Linen!

Mi köze ehhez az OMME-nak? Inkább el kellene hallgatni ezt a szégyent. Nem? ::)

Tudod Bicska én most is szidom őket, Te meg haverkodsz velük. Egyszer állj már le a "noteszos Emberrel", majd elmeséli neked némelyik múltját. Miként ment a cimbid méze el az olaszokhoz egységenként elkeverve, miután a lé egy részét vissza tudták követelni. Talán vannak még sokan, akik a hangfelvételre is emlékeznek. Az a baj, hogy neked is igencsak vastag a bőr a képeden, és nem szégyenled magad. Képes vagy mindenféle neveken beregisztrálni, és néhány írásod után már többé nem is szólalsz meg egyiken sem, mert mint az utolsókor is, azonnal megbuksz. A helyedben egy olyan ember, akinek van lelkiismerete, már rég elment volna innét, nemhogy ennyi égés után még pofátlanul játszaná itt a vezér szerepét. Nem vagy Te senki sem a méhészek között, csak szeretnél azzá válni, mint a Klubvezető Úr. Folytassuk?

*

linen

• 123
« Válasz #4998 Dátum: 2020. Január 30. 08:08 »
Az OMME a méhészek érdekképviselete.
A fentebb leírtak egy alternatíva többek között a cimkézésre.
Nyugodtan ki lehetne kérni a méhészek véleményét, nem történne katasztrófa.
Csupán annyi köze van hozzá.

« Válasz #4999 Dátum: 2020. Január 30. 08:14 »
Bicska tudod egyáltalán ki a noteszos ember ? Tudod te egyáltalán ,hogy a mézhamisítás mellett ment a tűntetés ahelyett ,hogy az ellen emeltétek volna fel a hangotokat mind a 20-an vagy 30-an!😂😂

« Válasz #5000 Dátum: 2020. Január 30. 08:49 »
Ezt írja nekem is címezve kivancsi111:
"Nem vagy Te senki sem a méhészek között, csak szeretnél azzá válni, mint a Klubvezető Úr. Folytassuk?"
Mivé szeretnék én válni?
Te már tudsz valamit Jenő?
Az alábbi hozzászólásokra nem kívánok reagálni, mindenki úgy ítéli meg a helyzetet ahogy jónak látja.
Véleményem azért van.
Európa egyik legnagyobb mézkereskedője francia, egy deka francia mézet nem ad el.
Románia legnagyobb mézkereskedője Balázsfalván egy deka román mézet nem ad el.
Szabad kereskedelem van úgy tudom, kit érdekel, hogy honnan veszi és kinek  adja a mézet?
Ezen kéne egyszer túllépni.
A magyarok olyan beállítottságúak, ha valami nem sikerül, vagy nem úgy jön össze ahogy gondolják, esetleg sikertelenek, akkor egyszerűbb azt másra fogni.
Egyébként sincs válság az ágazatban, ezt hangoztatja mindenhol a profik elnöke.
Szerinte csak pánikkeltés van, a profik fejlesztenek és semmi gond.
Jászberényben a vacsoránál ezen vitatkoztunk, mert nekem homlokegyenest más a véleményem  erről.
Ettől függetlenül nem tartom Bezzeg Lacit ellenségemnek mert más a véleménye.
Itt egymásnak estek ha valaki elmegy tüntetni.
Ezért is különös a méhészeti ágazat.
Otthon a fotelból ordítoznak, hogy miért megyünk tüntetni, közben nyüszítenek, hogy csináljunk már valamit.
Odáig is elmennek egyesek, hogy az agrárminisztert is szidalmazzák, hogy mert kiállni a méhészek mellé.
Na ez a szégyen Jenő!
Nagyernyei Attila

« Válasz #5001 Dátum: 2020. Január 30. 08:55 »
Kedves Linen értem én amit írni akarsz, de nem jól írod.

Az OMME nem érdekvédője a méhészeknek. Annak kellene lennie, de nem az. Teljesen át kellene alakítani, új emberekkel, akik tényleg tenni is akarnak, és ráérnek erre, nem a saját érdekeiket nézik.
A méhészek véleményét soha nem kérik ki, csak itt a fórumon esetleg, aminek semmi jelentősége. A küldöttgyűlésen nincs rá idő, és egyébként sem a méhészek döntenek, hanem a küldöttek, tehát a méhészre a tagdíj (be)fizetésen kívül semmi szüksége a vezetésnek. Azzal sem foglalkozik az "OMME" ami a feladata lenne, hát miként érdekelné a mézhamisítás, mert ugye ma az lenne a legfontosabb munka. Ezzel a vezetéssel már nem fogunk előrébb lépni. Az újjal sem valószínű, legyen az bárki csapata, vagy a régi átalakítva... Aki ezt nem érti meg, annak úgy kell, csak ábrándozzon. Amíg méhcsaládszám alapján és OMME tagsághoz kötik a támogatásokat, addig ez nem fog változni. A róka ha háziasítva van, és látszólag maga alá húzza a farkát, akkor is összeszedi a csirkéket, ha nem látja a gazda. Ezzel nem tudunk mit csinálni. Amikortól az egyesületnek pénzosztó szerepe lett, azóta nincs béke, és érdekérvényesítő munka. Előtte teljesem más világ volt. Akik becsületesen próbálnak tenni a méhészekért, azok azt ingyen teszik mint régen. Nézzétek meg a sok haknist!!! Megtalálták a NP szivattyúzás minden kiskapuját, miközben azzal hitegetik a méhészeket, hogy értük dolgoznak.
Na most amikor már a saját érdekeiket sem tudják felfogni, vagy nem is lehet velük megértetni, és hamis zászló alatt mennek néhányan tüntetésnek nevezett szerencsétlenkedésen bohóckodni, akkor még az OMME-t is bele kellene keverni??? Hát nem! Nagyon helyesen ebből legalább az egyesület kimaradt.
Az egyesületnek az lenne a legfontosabb feladata, hogy azonnal az uniós valamilyen bizottság által támogatást kérni-nem anyagi- a különböző mézek összegyűjtésére a boltok polcairól, és szigorú ellenőrzés után a megbukottak cégei elé szervezni tüntetéseket. De nem ám így, mint most tették. A Klubvezető Úr és néhány társa által információhiányos, vagy éppen jól informált emberkéket megbolondítani a semmiért. Tüntetni menni, amikor egy példával sem tudnak előállni, egy jegyzőkönyvet , egy statisztikát sem lehet bemutatni azoknak, akikhez fordulnak.
Na de biztosan van még valaki, aki emlékszik rá, hányszor is kérdeztem meg, miért mennek tüntetni. Van valami bizonyíték a kezükben? Hol? Mi az? Elolvashatnánk? Odamennek üres kézzel, egymást fényképezgetve, mint eddig valahányszor. Mindenki látja ezt a maréknyi -részben- jóindulatú megvezetett méhészt. Mára már csak ennyien maradtak. A legközelebbin -ha ezek után még marad álmodozó- már csak a szervezők lesznek, amelyeket a Klubvezető Úr tömegekként fog érzékelni.  ;D Na most abból a néhány emberből ha serkenti, és naponta szűkíti, soha sem lesz ütőképes csapat. ;D  Főleg úgy, hogy amikor azt mondják oltsa el a tüzet, akkor eloltja. Akkor kellett volna egy palackkal továbbszítani, arra talán felfigyelne a közvélemény, mert így csak a szeszélyes évszakokban kaphat helyet a mutatvány. Egymástól kérdezgetik, miért is jöttünk.
Ez az egész bohózat nekünk szólt, nem a világnak.

Szabad kereskedelem van úgy tudom, kit érdekel, hogy honnan veszi és kinek  adja a mézet?

Akkor meg, mire ez a  felhajtás?

*

atya

• 1043
« Válasz #5002 Dátum: 2020. Január 30. 09:06 »
Atya, a kérdésed nagyon jól mutatna az OMME honlapján.
Sajnos tudjuk, hogy nem fog megtörténni.
Azt csodálom, hogy Attila még nem vette le a kérdésedet, főleg mint moderátor tetted fel.
Tudod kampány van Attila szerint itt csak a szentháromság akarata érvényesülhet.
Vagy mint a bor pancsolás idején, eszembejutott az aranyháromszög kifejezés is Kecelről.
Három ember próbálja kézben tartani a mézárakat, tudjuk kik ők!Aranyemberek!
Lygo67 már belinkelte a tartalmát fentebb, a tetszik számokból szerintem tükröződik pár méhész véleménye.
Csak óvatosan a véleményekkel, nehogy egy újabb perhez keressenek alanyokat!

Linen!
Arra hogy én moderátor vagyok, szerintem semmi köze ennek a linknek. NEM ÉN ÍRTAM!
Szerintem felesleges ezt így ilyen formában nyomnod!
Az hogy meddig marad ez itt fent, arról nem tudok nyilatkozni!
De mindentől eltekintve akkor vedd úgy hogy ezt a linket Elekes László osztotta meg !!
Remélem a gondod egyik fele megoldódott.
Biztos lehetsz abban is hogy én senkit nem fogok a véleményéért beperelni!
Eddig sem és ez után sem tettem.!
Nekem volt egy perem az OMME-val szemben.
Hidd el tanulságos volt.
Na nem azért mert pert nyertem.  A sok minden más miatt.
A perbe fogott témában változott valami? Szerintem semmi......
Vajon miért??
Látod, én is mint sokan mások tele vagyok érthetetlen kérdésekkel.
Még egy kérdés,: Ki ad a kérdéseimre (kérdéseinkre) igaz hiteles, választ?
Valamit félre értettél. Én nem a "tetszikekre" hajtok!!
A vélemény szerintem sokkal foltosabb, már ha szóban is ki tudják fejezni.

« Utoljára szerkesztve: 2020. Január 30. 09:11 írta atya »
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #5003 Dátum: 2020. Január 30. 09:15 »
Te Attila elolvasod azért , hogy miket írsz??? Nem lényeg ,hogy honnan jön a méz? Lépjünk ezen túl? Milyen méhész ember vagy te ??? Még helyesled ,  hogy a hamis mézzel meglopják, illetve tönkre teszik a méhészeket?? Ne haragudj de nem szégyelled magad ??  Nincs az ágazat vállságba!!! Csak a mézhamisítással keltettek válság hangulatot . Te hol élsz ? Szoljá má a Mari néninek , hogy ébresszen fel mert meseországba a Paff a sárkány , hogy miket beszél neked az ugyan nem igaz.
« Utoljára szerkesztve: 2020. Január 30. 09:20 írta Mézga Aladár »

« Válasz #5004 Dátum: 2020. Január 30. 09:18 »

Egyébként sincs válság az ágazatban, ezt hangoztatja mindenhol a profik elnöke.
Szerinte csak pánikkeltés van, a profik fejlesztenek és semmi gond.

A profik elnöke sajnos nem képes magát megvédeni, vagy az is lehet nem méltat téged válaszra sem soha. Az utóbbit tartom valószínűbbnek. :P
Annyira (HÚ majdnem SZ@.. írtam, amiért egyszer ki lettem tiltva egyedüliként :o :'() rossz a helyzet, de tényleg, nem is tudom elmondjam-e. Tudod Attila tényleg katasztrófa ez a vegyes méz ár, de az akác a tavalyelőttihez képest emelkedett. Emelkedhetne még tovább, de van akinek így is jó. Vannak egyszerű technológiával működő rendszerek, amelyek hatékonyan nagy állományok kezelésére adnak lehetőséget az arra fogékony méhészeknek. Olyan termelők is vannak, akik nem csak itt a fórumon pergetnek mennyiséget, még úgy is, amikor az a méz csak melléktermék. Tudod veled ellentétben nekem nem kell titkolóznom. Talán emlékeznek még néhányan, hogy nemrég végeztem hét köbméter hárs keretléccé alakításával. A tüntetés első napján eladtam a készleten lévő akácmézemet, mert rosszak a tapasztalataim ilyen esemény után. Ma már nem vesznek. Stop van. Tegnapelőtt meg vettem 10 raklap üveget, és lapkákat. Tényleg van rá kereslet, és a híresztelésekkel ellentétben, van bőven, de napokon belül ismét emelkedni fog az ár. Egyébként köszönjük Neked, tényleg ma már keresik az általad is létrehozott OMME-s üveget a vevők. Megkedvelték. Éppen tegnap mondtam a haveroknak, ha továbbra is így taposnak bennünket felülről, akkor grátisz lesz az üveg a mézhez. 2000-ért. :-X Ti meg tüntessetek! Jó hatással van a vásárlókra a sok hír. ;)

« Válasz #5005 Dátum: 2020. Január 30. 09:32 »

Valamit félre értettél. Én nem a "tetszikekre" hajtok!!

Ha tetszik, ha nem, tőlem erre kapsz egyet. ;D
(Meg Linen is.)

« Válasz #5006 Dátum: 2020. Január 30. 09:37 »
Ezt kérdezi kivancsi111....bár azt gondoltam ezt legalább tudja.
"Akkor meg, mire ez a  felhajtás?"
Azért, hogy VALÓDI TERMELŐI MÉZ legyen Európában a polcokon.
Vagy te ez ellen tiltakozol?
Nagyernyei Attila

« Válasz #5007 Dátum: 2020. Január 30. 09:46 »
...
Azért, hogy VALÓDI TERMELŐI MÉZ legyen Európában a polcokon.
Vagy te ez ellen tiltakozol?
Nagyernyei Attila

Én nem, de Te igen:

Most négy helyzetet tudok elképzelni.

1. Nem olvasol, csak írsz. (Pedig ma már egyszer beidéztem.)

2. Percek alatt elfelejted amit írtál. (Vagy olvastál.)

3. Szétszórt vagy a mai tárgyalás miatt- ami érthető- mint a román tmk-s.
https://www.youtube.com/watch?v=YQILmLUcfDw&feature=emb_logo

4. -na ezt nem írom le-
« Utoljára szerkesztve: 2020. Január 30. 09:50 írta kivancsi111 »

« Válasz #5008 Dátum: 2020. Január 30. 09:51 »
Most olvasom Mézga Aladár benyögését, bár valószínű ő ezt a rajzfilmbe szánta.
"Még helyesled ,  hogy a hamis mézzel meglopják, illetve tönkre teszik a méhészeket?? Ne haragudj de nem szégyelled magad ??"
Miről beszélsz?
Szerintem te valamelyik más bolygón élsz.
Egyébként nagyon szerencsés lenne ha letennél az asztalra egy vizsgálati jegyzőkönyvet, amely bizonyítja a hamis méz állításodat.
Szerintem végig ez ellen tiltakoztunk, nem tudom miért kéne szégyellnem magam.
A diszlexia alapesetét vélem nálad felfedezni.
Apró terápiával gyógyítható.
Végezetül kérlek idézd be azokat az írásaimat ahol én a hamis mézeket kipártolom!
Most jöttem a rádióból, pont ez volt az élő műsor címe is, hogy az "Európai méhészek forronganak a mézhamisítás miatt."
Azt csak meg kell hallgatnod, nem kell magad az olvasással terhelned, mert az látható, hogy nehézségeket jelent számodra.
Nagyernyei Attila

« Válasz #5009 Dátum: 2020. Január 30. 10:04 »
Te Attila milyen méz hamisítás ellen ? Be tudtatok mutatni egy hamis mézet vagy jegyzőkönyvet hamis mézről ???
Melyik uniós országban melyik cég forgalmazta ?? Colombo felügyelő felesége ellen tiltakoztatok, mert nem zöld gondolatú mosószerrel mosta a felügyelő ballon kabátját??
Vagy a tibeti jeti hamisít , amiről tudjuk , hogy nincs.
Tudod mi a különbség a jeti és a hamis mèz között ??? Semmi.
Senki sem mutatott be róla bizonyítékot. Én mutassak be róla jegyzőkönyvet amikor ti mentetek el tüntetni ?