Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286161 megtekintés
*

izso60

• 573
Re:Hír-les
« Válasz #4815 Dátum: 2019. December 16. 20:55 »
Üdv.Uraim!
jani bátya!
Ne terelj!
Nem Én szapulom a "méregkeverőket"kérd meg légyszíves a jó klubvezetődet hogy ne emeljen ki így egy nagy tudást igénylő szakmát és ne mocskolja egyébként a Ti segítségetekkel!
Én éppen nem kívánom bántani azokat akik ekkora tudás birtokában képesek elviseli az innen áramló szakmai alapokat nélkülöző mérhetetlenül kicsinyes támadásaitokat!

« Válasz #4816 Dátum: 2019. December 16. 20:59 »
Egyébnént ahhoz képest, hogy nem ismered, szépen kampányolsz neki. A múltkor leírod, hogy nem a méhegészségügy megoldása a legfontosabb, aztán ajvékolsz, mint a rejtett erőforrások, hogy a méhegészségügy gyakolatilag összeomlott. Sírsz-rísz, minden rossz, mindenki hülye, csak Te vagy harci szekér. Kapányolj szépen csak tovább!

ÁVE

íííííigen így is lehet érteni.
Mert ugye nektek a pótcselekvés az a vértekben van. Üldözitek a három éve üres kaptáros méhészeteket, közben a nagy méhészetekben gyakorlatilag senki nem tudja mi van, és senki nem is ellenőrzi.
Most még arra lennék kiváncsi mikor kampányoltam Tóth Péternek?
 No, most ugye, ha valaki most azt mondja, hogy minden rendben, az vagy hülye, vagy Bross rokona.
Te melyik vagy kedves Néró.

« Válasz #4817 Dátum: 2019. December 16. 21:11 »
"Nem mérgezzük a méheket, ugye?" Az ész megáll! Meddig megy az okoskodás? 16 éve pusztulnak a méhek, melynek fő oka a növényvédő szerek. Milyen kommunikáció hiánya miatt van méhpusztulás? El is hiszik, amit összehordtak? Meddig írja felül a pénz és a profit a szomorú valóságot? Egy több órás filmben pár napja a kutatók kijelentették, hogy az emberiség köszönettel tartozik a méheknek, mert ők jelzik, mekkora a baj a vegyszerhasználat által. Csak akkut vizsgálatok történtek az engedélyeztetések során. Ezek a mérgek az egész élővilágot veszélyeztetik (például az emberi magzat egyáltalán nem képes lebontani a toxint).

« Válasz #4818 Dátum: 2019. December 16. 21:41 »
Vivaldi...  :) :D ;D

Te nem pótcselekszel. Te szépen sunyin kampányolsz, ajvéknak álcázva.. Jáááj meghalunk mind, a világ egy pöcegödör... Mondom, rejtett erőforrás vagy! Aztán meg ha valaki csinál valamit, na az nem jó...  :D  Csináld csak! Hamar itt van az április nem kell már sokáig feszülj.

Izsó úrtól meg jön a szokásos. Most hogy a kedvenc brancsa Tóth Pétert indította, akkor jön a régi duma: Nincs is baj a neo-val..  ;D ;D ;D ;D

Akkor tudnám, miért kiabálta vöröslő fejjel egy éve az őszi küldöttgyűlésen, hogy Ő bizony levelét megírta, csak azt nem küldték tovább, mert Ő aztán megmondta, hogy a neo milyen veszélyes.  :) :D ;D

No! Akkor most veszélyes, vagy sem? Mellesleg meg miért nem küldte el Ő? Elfeljtette a címet???  :o  ;D ;D ;D ;D

Na ÁVE!

« Válasz #4819 Dátum: 2019. December 16. 21:47 »
izso60!
Végtelenül sajnálom, hogy ezt így látja. A terelés éppen az Ön megnyilatkozásával hozható összefüggésbe hiszen Ön írt TP fóbiáról meg mézkirálynő trónfosztásról, párhuzamot vonva a kettő között, ha rövid az emlékezete csak pár hozzászólást kell visszaolvasnia. Egyszerűen egy lapon sem említeném a kettőt, de ez én vagyok.

Üdv. jani bátya

« Válasz #4820 Dátum: 2019. December 16. 22:31 »
Éljen TÓth Péter. Éljen Tóth Péter. Éljen stb.
Most aztán kampányoltam. És mi lett? Gondolom az összes kűldött összeszarta magárt tőlem. Most ébredtek fel, és most már mind T P-re szavaz.
Kedves Prokunsul. /Ez egyébként egy emberelőd maradvány neve is, a melyet az Olduvai szakadékban fedezett fel Leakey házaspár. Most nem tudom te melyik vagy , első konzul, vagy egy csomó ásatag csont./ nagyon hízelgő rám nézve ha túlbecsülik jelentőségemet, de jobb ha maradunk az igazságnál, a küldöttek akik majd szavaznak, magasról tesznek rám, ugyan úgy mint a tagságra. Sajnos. Mert a küldötteknek a tagságot kellene képviselni, de nem azt teszik. Meg se kérdezik őket. Ezért is manipulálhatók.
Mert ha a tagságon múlva, már rég a nemzetközi űrállomáson lennétek mind.
Bross, Takács, a kontroll csoport, a vezetőség, a küldöttek akik odaszavazták, és te is kedves Római.

« Válasz #4821 Dátum: 2019. December 17. 00:52 »
Éljen TÓth Péter. Éljen Tóth Péter. Éljen stb.
Most aztán kampányoltam. És mi lett? Gondolom az összes kűldött összeszarta magárt tőlem. Most ébredtek fel, és most már mind T P-re szavaz.
Kedves Prokunsul. /Ez egyébként egy emberelőd maradvány neve is, a melyet az Olduvai szakadékban fedezett fel Leakey házaspár. Most nem tudom te melyik vagy , első konzul, vagy egy csomó ásatag csont./ nagyon hízelgő rám nézve ha túlbecsülik jelentőségemet, de jobb ha maradunk az igazságnál, a küldöttek akik majd szavaznak, magasról tesznek rám, ugyan úgy mint a tagságra. Sajnos. Mert a küldötteknek a tagságot kellene képviselni, de nem azt teszik. Meg se kérdezik őket. Ezért is manipulálhatók.
Mert ha a tagságon múlva, már rég a nemzetközi űrállomáson lennétek mind.
Bross, Takács, a kontroll csoport, a vezetőség, a küldöttek akik odaszavazták, és te is kedves Római.

AranyoS Fekete Lyuk!

Éljen Simon Zoli! Éljen Simon Zoli! Éljen Simon Zoli!

Végre valaki felfedezte a mi Proconsulunk paleontológiai vonatkozásait is! Abban viszont komoly tévedésben vagy, hogy a mi proconsulunkra érvényes: "és te is kedves Római"...

A francot, nem consul-viselt consul-pótló helytartó, hivatalnok ő, hiszen még köszönni sem tud tisztességgel.

Vivaldi...  :) :D ;D

Te nem pótcselekszel. Te szépen sunyin kampányolsz, ajvéknak álcázva.. Jáááj meghalunk mind, a világ egy pöcegödör... Mondom, rejtett erőforrás vagy! Aztán meg ha valaki csinál valamit, na az nem jó...  :D  Csináld csak! Hamar itt van az április nem kell már sokáig feszülj.

Izsó úrtól meg jön a szokásos. Most hogy a kedvenc brancsa Tóth Pétert indította, akkor jön a régi duma: Nincs is baj a neo-val..  ;D ;D ;D ;D

Akkor tudnám, miért kiabálta vöröslő fejjel egy éve az őszi küldöttgyűlésen, hogy Ő bizony levelét megírta, csak azt nem küldték tovább, mert Ő aztán megmondta, hogy a neo milyen veszélyes.  :) :D ;D

No! Akkor most veszélyes, vagy sem? Mellesleg meg miért nem küldte el Ő? Elfeljtette a címet???  :o  ;D ;D ;D ;D

Na ÁVE!

A római üdvözlést ékezettel írja, ráadásul soha nem köszönt még római elköszönéskor "Ave!"-vel, arra a "Vale!" köszönés szolgált...

A mi Proconsulunk azt sem tudja, hogy az ókorban így üdvözölték egymást a rómaiak: egyes számban Ave! Salve!, többes számban Avete! Salvete!

Az Ave! köszöntést ritkán használták (elsősorban az Ave Caesar, morituri te salutant!, azaz a gladiátorok császárt üdvözlő köszöntése révén került a köztudatba. A köznapi üdvözlő köszöntés a Salve!, Salvete! volt, Ave!-t leginkább csak a gyertya, mécses bevitelekor mondtak: "Ave, lux amica!"

Búcsúzáskor: egyes számban Vale! többes számban Valete! volt a köszönés...

Szóval sose volt római ez a Proconsul, viszont az "ajvékolás" szó rendkívül gyakori használata esetében egy egykori római tartományból való származására utalhat. E római tartomány procuratori rangú praefectusa volt Quintus Pontius Pilatus,  26–36 között, Tiberius császár uralkodása idején... Most már csak azt nem értem, hogy akkor miért nem úgy köszön: Sálom! ez az amhórec azeszpónem Bross-kaseroló mesüge samesz?

Szóval visszatérve a Proconsul zoológiai megfejtésére, megmelegedett a szívem tájéka, látván, hogy Simon Zoli barátom milyen csalhatatlan biztonsággal találta meg a mi Proconsulunk nick-választásának legvalószínűbb eredőjét. Ha nem neheztel meg érte, kiegészíteném illetve pontosítanám.

"A Proconsul nevet Hopwood találta ki 1933-ban, jelentése „Consul előtti”. Akkoriban a Consul népszerű név volt, melyet a cirkuszi mutatványokban szereplő csimpánzoknak adtak. 1903-ban a párizsi Folies Bergère közkedvelt csimpánzát Consulnak hívták, és ugyanezt a nevet kapta a manchesteri Belle Vue állatkert csimpánza 1894-ben. Ez utóbbi halála után Ben Brierley egy verset írt emlékére, melyben azon elmélkedik, hogy hol lehet a hiányzó kapocs a csimpánz és az ember között:

‘Hadst thou a soul?’ I’ve pondered o’er thy fate
Full many a time: Yet cannot truly state
The result of my ponderings. Thou hadst ways
In many things like ours. Then who says
Thou’rt not immortal? That no mortal knows,
Not e’en the wisest – he can but suppose.

’Tis God alone knows where the ‘Missing Link’
Is hidden from our sight; but, on the brink
Of that Eternal line where we must part
For ever, sundering heart from heart,
The truth shall be revealed: but not till then –
The curtain, raised by the Almighty, when
Mankind must answer for the deeds of men.

Hopwood 1931-ben fedezte fel három egyed maradványait, miközben Louis Leakey csoportjában kutatásokat folytatott a Viktória-tó környékén. Az a Consul, melynek a nevét felhasználta, nem az előzőekben említettek valamelyike, hanem a londoni varieté népszerű, öltönyt, sapkát viselő és szivarozó csimpánza volt. A Consul szó Linné-módon szimbolizálja a csimpánzokat. Így – Hopwood szavaival – a Proconsul a „csimpánz őse”. A faj nevéhez az „africanus” szót is hozzátette."

Nos, láthatóan ez lehet a Proconsul nick helyes megfejtése, s ugyan nincs hangfelvétel e miocén-kori fosszilia makogásáról, de az itteni "ajvékolását" hallgatva fogalmat tudunk alkotni róla, s a hangprofil alapján valószínűleg jól felismerhetővé válik. Mindenesetre küldök egy képet, hogy ha valaki inkább vizuális és véletlenül szembetalálkozna vele Szekszárd (vagy inkább Gödöllő?) utcáin, biztosan fel tudja ismerni.

« Válasz #4822 Dátum: 2019. December 17. 08:21 »
Az nektek pocskondiázás ha tiltakozok a méhek, a rovarok és az élővilág elpusztítása ellen?
Ha annyira "Bio" lenne az a négy neo, akkor nem tiltották volna be őket.
Aki ezeket sztárolja, az ellenség.
Soha nem fogom simogatni a "méregkeverőket".
Minden élelmiszerben benne van a méreg.
Szerintem ez zsákutca, csak azért nyomják mert kényelmes, valamint a vegyszerlobbinak kedvez.
Az ökogazdálkodásra, és a bio élelmiszerekre kellene ennyi időt tölteni mint amennyit a rovarölők fejlesztésére töltenek.
Igen is tiltakozok az ellen, hogy növényvédős legyen az OMME elnöke.
Ha nektek tetszik, kampányoljatok mellette.
Nagyernyei Attila

Attila, először is... Én én vagyok, nem Ti. Tehát már a második szavad bántó, ugyanis én kizárólag a saját véleményemet írtam le. Tehát a mondat helyesen így kezdődne: Ha neked....
Ne moss össze, légy szíves, semmilyen érdekcsoporttal.
Engem személy szerint hóttra nem érdekel, hogy ki lesz az OMME elnöke. Bross, Tóth, Caligula lova, vagy a kertész kutyája, engem ez teljesen hidegen hagy.

Egyet biztosan tudok. Magyarországon van 6 millió hektár termőföld. Ez a hatalmas termelő potenciál a "mi kedvünkért" nem fog parlagon maradni.
Megoldást kell találni a vegyszerszennyezettség csökkentésére, vagy megszüntetésére. Ez kétségtelen tény, mert a jelenlegi trend az emberiség és a bolygón lévő valamennyi életforma ellen dolgozik.
A paraszt is élni akar. Termelni. Nem csak vetni, aratni is. A jelenlegi technológiák szinte teljesen vegyszeres növényvédelmen alapulnak. Ki kell dolgozni olyan, széleskörűen alkalmazható növénytermesztési rendszereket, amelyekben mellőzhető a vegyszer.
Ez így, feladatfelvázolás szintjén rém egyszerű, csakhogy az ördög a részletekben rejlik.
Abban is biztos vagyok, hogy nem én, nem is Nagyernyei Attila fogja megtalálni a megoldást, ahhoz a miénknél jóval nagyobb tudományos háttérismeret kell.
Ezért ismétlem: a jelenlegi kátyúból való kilábaláshoz széleskörű összefogás kell, minden érintett részvételével.
Hiába akar a paraszt vegyszermentes termelést, ha nincs hozzá sem vetőmag, sem technológia.
Hiába a kész technológia, ha a paraszt nem hajlandó alkalmazni.
Hiába akar a méhész vegyszermentes környezetet, az agrárszféra többi szereplője nélkül ez nem lesz más, mint pusztába kiáltott szó.

« Válasz #4823 Dátum: 2019. December 17. 08:48 »
Nem volt szándékomban megbántani senkit, Németh Lajost meg egyáltalán.
Azt felejtem el mindig, hogy nekem sokkal nagyobb a tűrőképességem.
Bocsánat.
Ezt írod:
"A paraszt is élni akar. Termelni. Nem csak vetni, aratni is."
Mi pedig méhészkedni, és féltjük a méheket.
Ezt kéne összehangolni, ebben egyetértek veled.
De nem úgy, hogy kitalálnak egy új csávázásra alkalmas hatóanyagot, azzal megint évekig küzdünk mire betiltják.
Erre lenne jó egy valóban hatékony, előremutató monitoring.
A kísérletek úgy zajlanak, hogy mi méhészek csak futunk az események után.
Állandóan azzal jönnek, hogy szedjünk méhhullákat a vizsgálatokhoz!
Csakhogy ez nem klasszikus méhmérgezés.
De ha nincs hulla, mert elvésznek?
Ők azt mondják akkor nincs mérgezés.
Itt tartunk, megy a fogócska.
Nagyernyei Attila

« Válasz #4824 Dátum: 2019. December 17. 14:39 »
Zwarte Piet = Tomi papa szépen kibontakozott. ;D

*

Bicska

• 601
« Válasz #4825 Dátum: 2019. December 17. 16:17 »
Mint rendesen.
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #4826 Dátum: 2019. December 17. 16:25 »
Zwarte Piet = Tomi papa szépen kibontakozott. ;D

Salve amica anseris aequabis!

A rohadt életbe, most le akar buktatni...?

Oups, j'ai fait une betise...?

Vale, amice!

« Válasz #4828 Dátum: 2019. December 18. 18:00 »