Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286717 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #4800 Dátum: 2019. December 15. 18:35 »
Még mielőtt az olvasók elhiszik azt a sok badarságot amit összehozott Zwarte Piet
neki is felhívnám a figyelmét, hogy nem én vagyok a célszemély akit le kéne járatni.
Teljesen felesleges időpocsékolás, meg egy kicsit uncsi is.
Ezt írja:
"Vigyázz ezzel Attila, visszafelé is elsülhet! Csak kifejezetten Tóth Péter előadásain készült hangfelvételeket javasolok felhasználni és kommentálni a hangfelvétel-montázs esetén, a mások -elsősorban Dr. Darvas Béla- által kijelentett és a szövegkörnyezetből kiragadott állítások, vélemények egyrészt nem bizonyító erejűek, másrészt könnyen cáfolhatók, hiszen kijelentésének forrásai -ha vannak- könnyen visszakereshetők, ha nincsenek, akkor meg annyit is érnek."
Kérésednek eleget téve, köszönet proconsul méhésztársnak az alábbi hanganyag közzétételéhez.
Sok érdekesség hangzik el benne az OMME növényvédősétől, de a vége az valami szenzációs.
Ő egy igazi érdekvédő......
Nagyernyei Attila

« Válasz #4803 Dátum: 2019. December 16. 09:57 »
 Kedves Proconsul!
Már látom is amint Tóth Péter az omme ablaktalan pincéjében, minden féle füstölgő és párolgó lombikok meg üvegcsék között keveri a mérget. Előtte néhány döglött méh. Mellette meg a sok bankó, amit a méhek kipusztításáért kapott.
A kérdésem, vajon van e olyan hülye méhész aki ezt elhiszi? Bár én nem vagyok Tóth Péternek semmije, egyszer beszéltem vele Gyulán 2014-ben, amire ő nem is igen emlékszik.
De, tudjátok mit, aki ilyet elhisz, az maradjon is a ti barátotok, az megérdemel titeket.

« Válasz #4804 Dátum: 2019. December 16. 12:46 »
Ne lásd, hallgasd!!!

"Én a hatóságot képviselem."
"Kizárólag szakmai megállapítások alapján hozhatjuk meg a döntéseket!"
"Valóban igaz kiadtunk egy szükséghelyzeti engedélyt."
"Mi mint hatóság, valóban azt javasoltuk a minisztériumnak, hogy Magyarország NE szavazza meg a tiltást!.....mivel szakmailag nem tartottuk megalapozottnak."
"Majd lehet, hogy Tóth Péter kolléga ezt fogja részletezni, de mi is úgy tudjuk, meg a saját tapasztalatunk is az volt, és nagyon sok mindent tőlük is tudunk a méhészeti egyesülettől, hogy nem volt Magyarországon olyan méhpusztulás amely a neonikotinoidoknak a szabályszerű felhasználásából eredt volna."
Tóth Péter:
"Ha permetezéses technológia, vagy csávázásos technológia, akkor a két rossz közül máris láthatjuk, hogy melyik a kevésbé rossz."

« Válasz #4805 Dátum: 2019. December 16. 12:49 »
Egyébnént ahhoz képest, hogy nem ismered, szépen kampányolsz neki. A múltkor leírod, hogy nem a méhegészségügy megoldása a legfontosabb, aztán ajvékolsz, mint a rejtett erőforrások, hogy a méhegészségügy gyakolatilag összeomlott. Sírsz-rísz, minden rossz, mindenki hülye, csak Te vagy harci szekér. Kapányolj szépen csak tovább!

ÁVE

« Válasz #4806 Dátum: 2019. December 16. 14:52 »
Azon mit kell érteni, hogy    "Mi mint hatóság, valóban azt javasoltuk a minisztériumnak, hogy
Szóval, ki ez a hatóság, név szerin?

« Válasz #4807 Dátum: 2019. December 16. 18:35 »
Meg kell hallgatni abból kiderül, hogy amit  proconsul idézett azt Tőkés Gábor mondta!
Szerintem ez lemaradt az elejéről, de majd javítja ha akarja.
Amiatt gondolom így, hogy Tóth Péter növényvédőst nevezi Tőkés Gábor kollégájának.
Ha lesz hozzá "idegem" végighallgatom az egészet egyszerre.
Ha már itt tartunk, hogy lehet egy csávázott vetőmagot szabálytalanul használni?
A másik kérdésem, hogy lehet a csávázott vetőmagból kikelt növény kártétele ellen védekezni?
Permetezésnél el tudunk települni, bezárhatjuk a méheket... de csávázásnál?
És Tóth Péter ezt sokkal jobbnak, kíméletesebbnek tartja?
Európa méhészete majdnem kipusztult amikor végre észhez térítették a döntéshozókat.
Vivaldinak ez kamu.
Nagyernyei Attila

« Válasz #4808 Dátum: 2019. December 16. 19:49 »

Ha már itt tartunk, hogy lehet egy csávázott vetőmagot szabálytalanul használni?

Az idézetben nem a csávázott vetőmag, hanem a neo szabálytalan használatáról történik említés.

A másik kérdésem, hogy lehet a csávázott vetőmagból kikelt növény kártétele ellen védekezni?

Nem a növény kártétele ellen kell védekezni, hanem (leegyszerűsítve) a repcebolha ellen.

Bármennyire is nonszensz látszólag, ezt a problémát a növénytermesztők, a növényorvosok, a méhészek és a kutatók EGYÜTTESEN tudják megoldani, vagy legalábbis mérsékelni.
Nem egymás pocskondiázásával, a másik keresztre feszítésének követelésével, hanem valamiféle, mindenkinek, de leginkább az élő természetnek megfelelő kompromisszummal.

« Válasz #4809 Dátum: 2019. December 16. 20:14 »
Az nektek pocskondiázás ha tiltakozok a méhek, a rovarok és az élővilág elpusztítása ellen?
Ha annyira "Bio" lenne az a négy neo, akkor nem tiltották volna be őket.
Aki ezeket sztárolja, az ellenség.
Soha nem fogom simogatni a "méregkeverőket".
Minden élelmiszerben benne van a méreg.
Szerintem ez zsákutca, csak azért nyomják mert kényelmes, valamint a vegyszerlobbinak kedvez.
Az ökogazdálkodásra, és a bio élelmiszerekre kellene ennyi időt tölteni mint amennyit a rovarölők fejlesztésére töltenek.
Igen is tiltakozok az ellen, hogy növényvédős legyen az OMME elnöke.
Ha nektek tetszik, kampányoljatok mellette.
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #4810 Dátum: 2019. December 16. 20:15 »
Üdv.Uraim!
Tisztelt Németh Lajos!
Engem meglep ugyan a tény,de rendkívül örülök,mondhatnám"örvendek"hogy maradt még ezen a fórumon reálisan gondolkodni tudó ember.
Részemről köszönöm.
Én ebben a témában az itt publikáló emberek többségével már nem vagyok képes ilyen türelemmel eszmét cserélni.
Itt mindenki ellenség akinek más a véleménye bármiről.
Noha legtöbbüknek halovány lilája nincs többek között a növényvédelemről sem.
A békés egymás mellett élésről már nem is beszélve.

« Válasz #4811 Dátum: 2019. December 16. 20:21 »
Ezt írja izso60:
"Noha legtöbbüknek halovány lilája nincs többek között a növényvédelemről sem."
Amikor éveken keresztül bokáig álltam a méhhullákban napraforgóvirágzás alatt, akkor volt valami halvány lila sejtésem, hogy ez milyen jó dolog.
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #4812 Dátum: 2019. December 16. 20:25 »
Üdv.Uraim!
Külön felhívás Nagyernyei Uram részére

Kérem a Tisztelt klubvezető Urat azonnali hatállyal kezdeményezze a jelenlegi Mézkirálynő trónfosztását!
Amennyiben nem fér bele a vonalasságába kénytelenek leszünk kínunkba nevetni a TP fóbiáján.
Ne feledje kedves "Uram" sok vagy még több növényvédős méhész létezik mint ahányan az Ön "végzettségét"jegyzik.
Egy régi "méregkeverő".

« Válasz #4813 Dátum: 2019. December 16. 20:42 »
izso60!
Még mielőtt felkorbácsolod itt a kedélyeket egy link:

https://szie.hu/szivugyem-beporzas-interju-szemerits-eszter-mehkiralynovel

Én nem hasonlítanám össze azért a kettőt.
Tisztelet a hölgynek a nyilatkozatért!

Üdv. jani bátya

*

izso60

• 573
« Válasz #4814 Dátum: 2019. December 16. 20:45 »
Üdv.Uraim!
Nagyernei Uram írja:

Amikor éveken keresztül bokáig álltam a méhhullákban napraforgóvirágzás alatt, akkor volt valami halvány lila sejtésem, hogy ez milyen jó dolog.

A sejtést minden bizonnyal megtoldja Kend szíves kérésemre egy bizonyító erejű labor eredménnyel.
Amennyiben ilyen nem létezik akkor ez is inkább hangulat keltés,mintsem valamire való érv.
A magam részéről örülök ha betiltanak jelentős kockázattal járó növényvédő szereket,akkor is ha ma sem bizonyított a kockázat mértéke sehol a kontinensen.
De ezért EGY embert támadni egy nagyon nagyon laikusnak több mint szerencsétlenség!