Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286010 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #3945 Dátum: 2018. Augusztus 13. 06:48 »

Ez most úgy letaglózott, hogy teljesen megnyugodtam :-)

Azért nem hiányzik mindennek a tetejibe.
Persze. Nem hiányzik senkinek. De ha a szúnyogirtás lenne a legnagyobb veszélyforrás, akkor inkább 30 000 tonna mézexportunk lenne és nem 15-20 000 tonna.

Ezt mire alapozod? Hol van egyetlen tanulmány, mérés a szubletális szúnyogirtó, a család összeomlás, mászkálás vagy bármi méh élettani jelenség és a permetezőszer között? Melyik permetező szerre mondtad?

A neoktól is azt hitték... Aztán kellettek az évtizedek, hogy bebizonyosodjon, hogy hopp itt egy rombolás, ott egy másik, és sok kicsi akció együtt, hosszú távon pusztít. Pl. hogy fél évre rá az anya magtarisznyájában a sperma már rég halott, az anya egyre nagyobb mértékben herepetézővé vált. ...

Szóval Te pontosan melyik szakirodalomra gondolsz?

Ha nincs adatod, légyszíves ne nyilatkoztass ki, hogy ez meg az lenne!

Addig, amíg nincs mindegyik felmérve, meg nincs legnagyobb veszélyforrás. Van az ismert és van a még nem ismert.

Ahogyan Te most lesöpörsz egy felvetést, pontosan így söpörték le a neópártiak annak idején 

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3946 Dátum: 2018. Augusztus 13. 08:49 »
Olvastam!

Állj le! Pihenj!

Miért? Mert szúnyogírtószernek lassú lebomlású, hosszú felezési idejű mérgeket nem alkalmaznak, mert értelmetlen, alkalmatlan. A ma forgalomba levőkre pedig ez fokozottan igaz. A szúnyogírtószerek alkalmazása ráadásul lokális, zömében lakott teruleteken vagy közelében történik, kevéssé tslálkozik szántófölddel.

Tudom, hogy neked tetszene, ha ezzel a fingnyi problémával ellensúlyozhatnád a 2 millió hektáros méhmérgezést. Ne próbálkozz, de hát matematikus vagy és a lehetetlen neked nem jelent problémát.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3947 Dátum: 2018. Augusztus 13. 23:03 »
https://www.teol.hu/gazdasag/helyi-gazdasag/az-orszagosnal-is-tobb-meh-pusztult-el-1230411/

Ezt nem tudom ki mondta az újságírónak, de érdekes:
Idézet
Összességében a normális húsz-huszonötezer tonnás magyar méztermésnek csak kétharmadára, mintegy tizenhatezer tonnára számíthat a szakma.

« Válasz #3948 Dátum: 2018. Augusztus 14. 08:03 »
13Ft/kg a léalma  :o! A gazdák már szervezik a tüntetést!

« Válasz #3949 Dátum: 2018. Augusztus 14. 08:32 »
Olvastam!

Állj le! Pihenj!

Miért? Mert szúnyogírtószernek lassú lebomlású, hosszú felezési idejű mérgeket nem alkalmaznak, mert értelmetlen, alkalmatlan. A ma forgalomba levőkre pedig ez fokozottan igaz. A szúnyogírtószerek alkalmazása ráadásul lokális, zömében lakott teruleteken vagy közelében történik, kevéssé tslálkozik szántófölddel.

Tudom, hogy neked tetszene, ha ezzel a fingnyi problémával ellensúlyozhatnád a 2 millió hektáros méhmérgezést. Ne próbálkozz, de hát matematikus vagy és a lehetetlen neked nem jelent problémát.

Császár Úr,

Az alattvalóinak osztogasson katonai vezényszavakat!

Mellébeszéltél, tippelgettél, amikor kérdezünk nincs bizonyíték.

Ja csak egy császári kinyilatkoztatás volt. És a császár nyugodtan hazudozhat. Állíthat minden alap nélkül bármit.

Kedves CSÁSZÁR!

Arról, hogy nekem, vagy a népnek mi tetszene halvány fin..ja sincs! De ez már csak így van!

Alleluja, éljen a császár, a többieket kussoltatja.

Ja és szalmailag nulla. Sajnos. Melyik szúnyogirtóról fogalmazol meg megint ilyen állítást? Ugye magad sem tudod?

A parancsszavakkal meg lebuktattad a bomlasztó főnöködet. Kapsz majd érte fejmosást, hogy nem tudsz majd eleget mentegetődzni.
« Utoljára szerkesztve: 2018. Augusztus 14. 09:24 írta Olvastam »

« Válasz #3950 Dátum: 2018. Augusztus 14. 09:43 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 23:24 írta kivancsi111 »

« Válasz #3951 Dátum: 2018. Augusztus 14. 09:50 »
111
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 29. 23:23 írta kivancsi111 »

*

Kitin

• 934
« Válasz #3952 Dátum: 2018. Augusztus 14. 13:30 »
Tisztelt Gróf urak!

Terelés-ide / terelés oda,
Veszekedés- ide 6 veszekedés oda,

az a baj, hogy sokszor nem látjátok a fától az erdőt /pedig Geddekas már rég tudja, hogy a balta nyele az áruló/

Arra szerettem volna rávilágítani, hogy a 2 millió hektáros méhmérgezés tetejébe még + !!!! kapunk a nyakunkba egy kiadós rovarírtást ismét értelmetlenül, mert szúnyogok száma nem indokolta a gyérítést!

18:16-kor kezdte el fújni a gép a permetjét a méhesem fölött.
Engem érint, rettenetesen bosszant, akiket meg most éppen nem érint a probléma az legyen szíves ne bagatellizálja el a dolgot, hanem inkább minden eszközzel vegye fel ez ellen is a harcot!

« Válasz #3953 Dátum: 2018. Augusztus 14. 13:59 »
13Ft/kg a léalma  :o! A gazdák már szervezik a tüntetést!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3954 Dátum: 2018. Augusztus 14. 15:22 »
Sokkal több eszük van nekik, mint a mi vezetőinknek.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3955 Dátum: 2018. Augusztus 14. 16:14 »
Idézet
Arra szerettem volna rávilágítani, hogy a 2 millió hektáros méhmérgezés tetejébe még + !!!! kapunk a nyakunkba egy kiadós rovarírtást ismét értelmetlenül, mert szúnyogok száma nem indokolta a gyérítést!

18:16-kor kezdte el fújni a gép a permetjét a méhesem fölött.
Engem érint, rettenetesen bosszant, akiket meg most éppen nem érint a probléma az legyen szíves ne bagatellizálja el a dolgot, hanem inkább minden eszközzel vegye fel ez ellen is a harcot!

Régebben a méhészek és a szúnyogirtók között az Önkormányzatokon keresztül volt kapcsolat. A méhész megadta a saját elérhetőségeit és a pontos helyet, ahol a méheit tartja. Lehetett egyeztetni, hogy a méhészet környezetét hagyják el.

Másrészt valóban igazad van abban, hogy tök fölösleges ilyen időjárás mellett szúnyogot irtani. Ha a helyi méhészek élő kapcsolatot tartanak az önkormányzattal, akkor le is tilthatják a szúnyogirtást.
Miért?
Mert nem az önkormányzat kasszájából megy erre a pénz, hanem a Katasztrófavédelem intézi.

« Válasz #3956 Dátum: 2018. Augusztus 14. 16:19 »
Na akkor erre mit lépsz Geddekas?
Szombaton voltam Bezzegpusztán a Kurultájon.
Nem voltunk sokan, csak vagy 100-150.000-en.
Hihetetlen nagy hagyományőrző rendezvényre sikerült.
Látványos, színpompás előadások, és rengeteg árus, köztük 20-25 méhész.
Biztos nekik is az OMME súgta, hogy 1.400-ért adják a vegyes mézet, és 1.800-ért az akácot.
Néhányan ettől drágábban adták, és egy helyen találkoztam 2.500-as akáccal is.
Odamentem a kollégához (bár sokukat ismertem) és gratuláltam neki.
Elmondta, hogy nem panaszkodik, elég sokat eladott, pedig mellette mindenki olcsóbb.
Volt akinek elmeséltem, hogy mi mennyiért adjuk és ott emelte fel az árat.
18 nemzet vett részt a Kurultájon.
Rengeteg külföldi autó, egy igazi népvándorlás.
Ha itt nem kérik meg a méhészek a méznek a méltó árát akkor mit akarunk?
Biztos gyantaszűrték, meg teleöntötték rizssziruppal.....
Sokat megkóstoltam, ízre szuper mézek.
A galagonyára nagyon kíváncsi voltam, de az is nagyon intenzív, nagyon fini volt.
Csak mi ezt éppen 4.000-ért adjuk háztól.
Ja és szépen fogy.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3957 Dátum: 2018. Augusztus 15. 15:48 »
Attila. Már megint mindent össze mostok.
Nem mehet mindenki a piacra árulni, mert ha csak a méhészek fele menne ki, már akkor is 900ft lenne az akác, a napra forgó meg 300.
 A Magyar piac, nem képes felvenni, a Magyar méztermés 30%-át sem.
 Abban azonban valóban igazad van, miért adjon a felvásárló 800ft-ot a napraforgó mézért , mikor oda adják 600-ért is. De még 500-ért is odaadnák, erre a nyakamat ráteszem.
 Ezzel szemben, én itt kijelentem, hogy én Simon Zoltán Vivaldi, ezután, és már az idén sem, senkinek nem vagyok hajlandó 600 ft-os mézet pörgetni.
 Számoljunk csak, tonna méz ára 600000 ft. Ez kb kicsivel több mint hat hordó.
 Hat hordó méz , uraim. Aki csinálta már tudja, milyen munkával jár 6 hordó mézet elő állítani. Mit jelent ez a méhek szempontjából, mit kell dolgozni velük, hogy erősen, napraforgóra vigyük őket, és ott a nagy melegben kipergessünk 6 hordó mézet. Nem is beszélve arról, hogy legújabban, már csak visszük a nagycsaládokat napraforgóra, és a felét hozzuk vissza annak a méh mennyiségnek amit leviszünk.
 Úgy, hogy kiszámoltam, 26 évet vándoroltam és most lett elegem. Én nem gazdagítok másokat.
 Ennyi, el lehet rajta gondolkozni.

« Válasz #3958 Dátum: 2018. Augusztus 15. 16:11 »
Ez az első olyan hozzászólásod Vivaldi amivel egyet értek.
Nagyernyei Attila

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3959 Dátum: 2018. Augusztus 15. 16:16 »
Huha, akkor valami baj lehet. ;D