Hír-les

• 5601 válasz
  • 2285915 megtekintés
*

kiskakas

• 3249
Re:Hír-les
« Válasz #3420 Dátum: 2017. December 05. 08:16 »
QUQURIQ !!!

https://alfahir.hu/2017/12/04/mez_export_kulkereskedelem_kina
Nagyernyei Attila

Attila ezzel a hírrel indította a napunkat!
Olvassátok el, és gondolkozzatok el azon, hogy mire lehetett volna egy jó Kft vezetőnek a méhészek árualapját jó pénzé tenni!
Ki lehetett volna minden "kutyulmányozót " iktatni a kereskedelmi rendszerből!
Nekünk méhészeknek csak egy dolgunk lett volna, állandó, kiváló minőséget produkálni!
Kína hatalmas felvevő piac!
Így a méhészek is és a Kft is megtalálhatta volna a számítását!
...nem pedig a jelen szituációban a méhészek sarcolása!....

Kiskakas

« Válasz #3421 Dátum: 2017. December 05. 08:36 »

Mindeközben itthon, a kérdést továbbra sem érti akinek a legjobban tudnia kellene.. ::) :o :( 

http://hvg.hu/kkv/20171204_Kiutjuk_a_kinai_mezet_de_nem_Europaban

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3422 Dátum: 2017. December 05. 10:10 »
Bross Péter tökéletesen tisztába van a kereskedők és a mézpiac helyzetével. Ennek fényében nem értem, hogy a mézhamisítás elleni küzdelemben teljesen eszköztelenül áll ki az OMME. Ezen a fronton az érdekképviselet hatékonysága szinte nulla. A választási küzdelemben elhangzott ígéretekből semmi sem valósult meg.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3423 Dátum: 2017. December 05. 10:54 »
Még hogy valaki nem érti meg mit várnak el tőle, de hogy nem is tudja mit beszél, mit nyilatkozik az már nagyon szomorú..

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3424 Dátum: 2017. December 05. 17:16 »
Hangoskodó zsibvásár az Európai Parlamentben
(Morvai felszólalása: Bangladessel kell-e versenyeznie Magyarországnak?) - videóval

Az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén készült felvétel alapján a választópolgárok bepillantást kaphatnak a parlament „működésébe.” Láthatják azt az elképesztő káoszt és zsibvásárt, amelyet természetesnek tekint az „európai normákra” oly kényes Európai Unió.

Amint azt Morvai Krisztina EP képviselő az ülést vezető elnöknek ki is fejtette: méltatlan és mind az európai választópolgárok, mind a felszólaló képviselők számára megalázó és elfogadhatatlan, hogy zsibvásárszerű hangulatban, óriási hangzavarban kell felszólalni.

A többször elkezdett felszólalásában Morvai Krisztina egyébként az Európába áramló dömpingáruk által okozott társadalmi és gazdasági feszültségekről beszélt. Rámutatott: nem Bangladessel vagy Indiával kellene versenyeznünk a jövedelmek leszorításával és a munkajogi, munkavédelmi, környezetvédelmi és más előírások be nem tartásával, hanem meg kellene védenünk piacainkat a beáramló és a hazai vállalkozásokat, versenyképességünket veszélyeztető hatalmas mennyiségű dömpingárutól.

https://www.youtube.com/watch?v=WraQPdEeVxE
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

zümi

• 1382
« Válasz #3425 Dátum: 2017. December 07. 17:24 »
http://magyarmezogazdasag.hu/2017/11/30/egyes-mehek-jobbszarnyasok-mig-masok-inkabb-balszarnyasok?utm_source=MM%20Hírlevél&utm_medium=email&utm_campaign=tudta_e_hogy_a_mehek_is_lehetnek_bal_vagy_jobbkezesek_
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3426 Dátum: 2017. December 09. 19:23 »
Nekem hír, másnak lehet, hogy nem az.
Állítólag nincs akkora igény az eszközökre mint ezelőtti években. Ki, mit tud ezen dologról?

*

Kitin

• 934

*

wr

• 1013
« Válasz #3428 Dátum: 2017. December 10. 08:54 »
Nekem hír, másnak lehet, hogy nem az.
Állítólag nincs akkora igény az eszközökre mint ezelőtti években. Ki, mit tud ezen dologról?
Erről én csak annyit tudok, hogy részemről amíg úgy félárból elkészítem itthon a kaptáraimat, meg úgy harmada árból egy motoros pörgetőt, addig nem nagyon fogok ilyesmit venni. És az évek előrehaladtával ez csak rosszabb lett, 20-30 évvel ezelőtt ennyire nem nézték h.lyének a méhészt mint ma. Mostanra ott tartunk hogy a különféle szermaradványok, viaszimport meg hamisítás miatt az embernek a műlépet is saját magának kell elkészítenie, a saját viaszából, ha ki akar maradni ezekből a dolgokból. Nézd meg hogy mennyibe kerül egy pár műléphenger, aminek az előállítási költsége néhányszor tízezer forint (lassan megérné létrehozni egy műléphenger manufaktúrát  :D )!
A mai világban különösen muszáj leleményesnek lenni, meg a szükség is nagy úr, és szüli az olyan megoldásokat mint a műanyag keret, a több közeli méhész összefogása és gép vásárlása, meg a műlépből, műanyag sejtalapból, ebből abból, különféle technológiákkal történő műléphenger sablon mintájának öntése, vagy egyszerű tálcás műlépprés készítése stb.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3429 Dátum: 2017. December 10. 11:19 »
Én nem tudom, te ki vagy. De, ha végig olvastad irodalmi munkásságomat itt, vagy bármelyik fórumon, akkor láthatod, én mindig a méhészek szövetkezésének, a saját lábra állásának a híve voltam. Az eszközgyártástól a méz értékesítésig. Több mint 25 éve sikeresen akadályozzák meg azt , hogy a magyar méhészek saját lábukra álljanak.  Már régen is az volt a helyzet, hogy ahová a méhészek trabantal, oda a mézkereskedők audival érkeztek, /a kivétel erősíti a szabályt, és van egy két kivétel, ezt el kell ismerni/. De a legutóbbi hírek szerint a mi  élmunkás mézkereskedőnknek már helikoptere van.
 E közben a magyar méhésztársadalomban, a Cosa Nostrához hasonló maffia szerű képződmény alakult ki, ami magában foglalja az omme vezetőség egy részét is.
 Addig ameddig az értéktöbblet nem a méhészt, hanem a mézkereskedőt és az omme prominenseit segíti, semmi változás nem lesz a mézárakban.
A mézárak alacsonyan tartása, és az a tény, hogy magyarországon a méhészek érdekeit egyáltalán nem veszik figyelembe, mivel gyakorlatilag minden lobbizás megszűnt a
 mezőgazdasági minisztérium felé, lassan azt eredményezi, hogy a méhészek kiszorulnak olyan kultúrákból, mint a repce és a napraforgó. Ugyan is aki például neonikotinnal csávázott repcére megy, annak már nem kell akácra menni.
 Ezáltal a méhészetek száma lassan csökkennni, fog. És ez magával hozza a méhészeti eszközgyártás felé eddig fennálló meglehetősen nagy kereslet csökkenését.
Itt azonban még beszélni kell az uniós támogatásokról. Mostanra eljutottunk oda, hogy az utánfutó gyártók elszemtelenedése miatt, jobb rögtön egyenesben utánfutót venni, mivel amint megtudják, hogy az utánfutó méhésznek lesz, duplájára emelik az árát.
A gyógyszer cukor támogatás igénybevételekor megfigyelhető, hogy azt nem a támogatott gyógyszerek miatt kérik, hanem az abból 50%-ban vásárolható cukor miatt.
Ha az eredeti célt vesszük figyelembe, miszerint az uniós támogatás csak gyógyszerekre szólna, akkor igen kevesen vennék igénybe, lévén, hogy mindenki, más fajta, nem támogatott gyógyszerekkel védekezik, aki nem, annak rövidesen nem lesznek méhei.
Ezzel persze rögtön arányosan csökkenne az omme taglétszáma is.
 Tulajdonképpen az omme taglétszámát ma semmi más nem stabilizálja, mint az gyógyszer cukor támogatásból megvásárolható cukor.
Hogy ez így van, annak nyugodtan a figyelmébe ajánlhatom a a helyi egyesületeknél történő klubbfoglalkozások látogatottságát.
« Utoljára szerkesztve: 2017. December 10. 11:23 írta Vivaldi »

« Válasz #3430 Dátum: 2017. December 10. 11:40 »
Idézet Vivalditól:
" De a legutóbbi hírek szerint a mi  élmunkás mézkereskedőnknek már helikoptere van."
Én úgy tudom hét van neki.
A hét minden napjára van egy,sötét pirosat használja vasárnap
a zöldet szombaton,hétfőn szigorúan csak a fehérrel közlekedik.

CsÁ.

*

wr

• 1013
« Válasz #3431 Dátum: 2017. December 10. 11:45 »
Tisztában vagyok vele hogy nem lehet mindenki ezermester, pláne ha ideje sincs rá. De amíg egy pörgetőt el lehet adni félmillióért is, addig el is fogják adni. Az is érdekes, hogy ha pl. egy adott paraméterekkel rendelkező villanymotort meg akarok venni, akkor az feleannyiba sem kerül, mintha ugyanazt egy méhészeti eszköz részeként szeretném megvenni.
A támogatások sora meg egy vicc. Mit nyerek vele, az áfát? Mondjuk ahol kell évente 300 anyát cserélni, ott lehet hogy egyszerűbb megvenni, és igénybe venni rá azt a támogatást amit adnak. De hogy olcsóbb-e, azt meg nem mondom.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3433 Dátum: 2017. December 10. 18:13 »
Idézet Vivalditól:
" De a legutóbbi hírek szerint a mi  élmunkás mézkereskedőnknek már helikoptere van."
Én úgy tudom hét van neki.
A hét minden napjára van egy,sötét pirosat használja vasárnap
a zöldet szombaton,hétfőn szigorúan csak a fehérrel közlekedik.

CsÁ.

Cáfolatnak ez nagyon szegényes. Jobban jársz, ha hallgatsz.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3434 Dátum: 2017. December 12. 09:44 »
Mivel érdemleges cáfolat nem érkezett a dologra, ezért talán néhány "odafönt" a husos fazék mellett leledző, kedves kollégának elmondanám, hogy hogyan néz ez ki innen a béka segge alól.
Sok mindenre rá lehet húzni, hogy" nem elég becsületesnek lenni annak is kell látszani" mondást.
 Én most erre úgy húznám rá, hogy nem az a lényeg, van e helikoptere az említett, már már sztratoszférai magasságokba emelkedett mézkereskedőnek, hanem, hogy elhiszi e azt róla, egy egyszerű béka segge alatt vegetálló mezei méhész, akikből azért több mint tízezer van.
 No, most ehhez tudni kell hogyan is gondolkodik ez a tízezernél több méhész.
 Elmegy akármelyik üzletbe, és leveszi az ott méznek nevezett trutymót, és megnézi az árát. Aztán kivonja belőle azt amit neki fizettek amikor elvitték tőle hordósan, és elgondolkodik, hogy a különbséget bizony valakinek le kellett nyelni. És ekkor bizony felmerül benne, hogy létezhet emez csak a nevén, de típusán nem nevezett légi jármű.
/Arra már ne térjün ki részletesen, hogy ő, már mint a béka segge alatt vegetálló méhész, az üvegben lévő vegyüléket meg sem enné, más kérdés, hogy hány év és milyen módszerek kellettek, a nyugat európai fehér embert két lábon járó agyhalottá degradálni, hogy ilyen és ehhez hasonló, ismeretlen eredetű kotyvalékot fogyasszon./
De, térjünk vissza ide.
Kénytelen az ember időnként párhuzamot vonni a politikával is, bár nem jókedvében.
A politikában az van, hogy a népek időnként megbüntetik azokat az embereket pártokat, akik túlzásba viszik a kizsákmányolást.
Itt azonban valljuk be erre nincs lehetőség. A tagság idősebbik része már beletörődött, /és még ők járnak gyűlésekre/ha 25 év alatt egy cm-t sem sikerült előre haladni ez ügyben, akkor ezután sem.
/Megérne egy vitát az is, hogy a mai omme küldötteket az illető tagság hányad része választja, kiindulva a legutóbbi időkben elhatalmasodó közönyösségből.
 De, ugye senkinek nincs sem kedve sem energiája elmenni a küldöttválasztó közgyűlésekre, és megszámolni, hogy meg van e az 50+1 fő./
 Tehát azért felmerülhet némi gyanú az ügyben is. Azért említeném a küldötteket, mert egyetlen összeköttetés lenne a vezetőség és a mezei tagság között.
De, hogy ez sehogyan sem működik az jól látszik ezen az emlegetett helikopteres ügyön is.
Ugyan is ők elvannak, nem mondanak sem igent sem nemet. A tagság pedig azt hisz el amit akar.
De, semmi gond, "lesz ahogy vót", mondta az egyszeri ember aki elment a felségéért, mivel az otthagyta őt.
Itt ugyan is nincs négyévenkénti szavazás, ezért maradunk mi szegények, és lesznek mások gazdagok.