Hír-les

• 5601 válasz
  • 2285946 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #2940 Dátum: 2017. Február 02. 22:17 »
Ha elemzőre van szükségük állok rendelkezésükre,megmondom ki mit termeljen és hova adja el,ha csak ez a probléma ezen könnyen segíthetünk.

Már elemeztél a múltkor is, de minek?

Az Unió globális piacain csak nemzetközi összefogással lehet érdemben fellépni!

Még mindig nincs az Uniónak globális piaca, globális piacai többes számban meg abszolút nincsenek. Mégis milyen habot akarsz verni nulla tudással? Propoliszosat? Szerencsétlen.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Február 03. 07:51 írta Bálint »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2941 Dátum: 2017. Február 02. 23:55 »
Idézet
Szerinted miért lenne az általad említett országok méze rosszabb
mint a magyar?

Csányi Antal

1.
Alapvetően igazad is lehet, de ezt bizonyítsa be a román, ukrán méhész és ne én. Nekem nem politikai érdekem, hogy az Ő mézüket tekintsem értékesnek.
2.
Mivel mind a két országban gyengébb az állam és jogrendszer, ezért sokkal bizonytalanabb a minőség. Lásd a GMO vagy a vegyszerhasználat. No persze a vegyszerhasználat tekintetében sajnos mi sem vagyunk sereghajtók.

Engem egyáltalán nem hoz zavarba Takács Feri levele. Azt teszi ami a dolga. Se többet, se kevesebbet. Ezért ért el ekkora eredményeket az elmúlt 30 évben. Az Ő álláspontja tejesen tiszta. Ennyit tud adni a virágmézért és még így is többet ad, mint más országban. Lehet ezt kevésnek tartani.

Engem sokkal inkább zavar az OMME elnökségének a töketlen semmit mondása. Az egyenesen tragédia. Persze a Mészáros Laci féle elnökség se volt különb ebben a vonatkozásban, csak szerencsésebb volt a világpiaci helyzet.

Azért nem ártana valamit mondania az OMME elnökségének az iparszerű mézüzemi hamisításokról (Távol-Kelet, Indokína és India). És arról, hogy mit akar ezek ellen tenni. Merthogy mindannyian tudjuk, hogy csak azért omlott össze a piac, mert az iparilag előállított "méz" annyi van, amennyi a megrendelés.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2942 Dátum: 2017. Február 03. 07:47 »
Örülök, hogy izso60-nak ennyire tetszenek írásaim.
Ebből látszik, hogy nem egy gerinces ember írogat homályba burkolódva, mert aki megszegi a fogadalmát.....
az inkább hallgasson.
Na de megszoktam már kirohanó írásait.
Most is így kezdi:
"Bár az írását szerintem a "humor"topic-ban kellett volna írnia!"
Azért annyira nem vicces a történet, de ő mégis úgy gondolja.
Ezt kérdezi:
"Nos az olasz állampolgár mit javasol a magyar tejtermelőnek?"
Nézd meg az elemzését és akkor nem kérdezel marhaságot!
A diagramokon látható a tej világpiaci ármozgása, és az, hogy mi várható.
Az elemző tájékoztatja a termelőket, hogy tudják a bevételüket tervezni.
De ettől is többre van szükség!
Egy méhészeti-ágazati stratégiai elemzőre.
Ez sokkal komplexebb probléma, de foglalkozni kell vele.
A következő sorból látható, hogy mennyire sötét szegény izso60!
Biztosan nem látta Forián Zoltán cukoripari elemző  előadását, valamint azt sem érti, mi a piac elemzése.
Szerintem jelentkezz az OMME Kft. ügyvezetőjének, előtte pedig relaxálj a Nagyatádi Uszodában.
Ott megfelelő kiképzést kaphatsz, hogy kell a milliókat úgy elsumákolni, hogy abból bajod sose legyen.
Valóban komoly gondot okoz számomra is a méztermelés, mert szinte megvan az összes tavalyi mézem, és nem tudom mi lesz a friss terméssel.
Éppen most alkudozok osztrák méhész kollégákkal,amint tegnap már írtam.
Ne irigykedj, izso60, mert az nem jó tanácsadó.
Ha pedig fogadalmat tettél, és megszegted, menj hamar gyónni.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2943 Dátum: 2017. Február 03. 09:21 »
Engem csak az érdekelne ha a külföldi is olyan jó mint a mienk és olcsóbb is, minek veszi a fáradságot és ír az omme nak, hogy valamit csináljanak. Egy kereskedő sem ellensége a saját pénzének, és ha a külföldi jó és olcsóbb minek töri magát, és fáradozik .... nemhinném azt sem, hogy érdekli a kis méhész sorsa. Persze csak hangosan gondolkodtam...... persze az is elgondolkodtató amit Attila ír, hogy Magyar méhészek meg el tudják adni külföldre a mézüket, akkor nekik az ottani jó minőségű olcsó méz miért nem kell, ök nem sokallják az árat, mennyi furcsa dolog ....
« Utoljára szerkesztve: 2017. Február 03. 09:25 írta Gömbi a virágbogár »

« Válasz #2944 Dátum: 2017. Február 03. 16:49 »
Bross Péter ma délelőtt hívott az Amszterdami Repülőtérről.
Rögtön azt kérdeztem tőle, tud e az ominózus levélről?
Válasza.....milyen levél?
Semmit nem tudott, én vázoltam neki a történetet, hogy milyen levelet kapott az elnökség.
Tehát "valaki" úgy küldte ki ezt a levelet az OV tagoknak, hogy az OMME elnöke nem is tudott róla?
Csak úgy lazán csuklóból, hogy az elnököt erről nem értesítették?
Pedig teljesen úgy tűnik!
Akkor mi volt vele a cél?
Szerintem így már teljesen más irányt vesz ez a történet.
Én így látom.
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2945 Dátum: 2017. Február 03. 20:26 »
Az alapszabály szerint az OMME elnöksége a teljes létszám. Ha abból egy ember nem lett az ügyben megkérdezve, akkor ezt a levélben közölni kellene. Bocs, srácok, de ennek a levélnek a kiküldéséről ezekkel és ezekkel az emberekkel nem egyeztettünk. Fenntartom az álláspontomat, hogy ez egy húgyszagú állásfoglalás. Haszna nincs, de kárt okoz. Ha erre képesek csak akkor fölösleges nekik a napot lopni a tisztségükben és felnyalni a lét. Legalább a lét vonja meg tőlük a Küldöttgyűlés. Bár a tisztséget se érdemlik meg, ha így dogoznak. Ennyi.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2946 Dátum: 2017. Február 03. 20:40 »
Ez is olyan béke jobbos hadművelet volt?  :o

Szerintem is össze kéne fogni, ezeket az urakat és kirakni az egyesületből!

Csak nehogy kiderüljön megint, hogy volt aki "lehet" ott sem volt, de azért a köpönyegét készenlétben tartja....

Kinek az érdekeit képviselik ezek az urak, mert hogy a méhészekét az biztos nem!  :-[ :-[ :-[ :-[

Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2947 Dátum: 2017. Február 04. 08:24 »
Bross Péter ma délelőtt hívott az Amszterdami Repülőtérről.
Rögtön azt kérdeztem tőle, tud e az ominózus levélről?
Válasza.....milyen levél?
Semmit nem tudott, én vázoltam neki a történetet, hogy milyen levelet kapott az elnökség.
Tehát "valaki" úgy küldte ki ezt a levelet az OV tagoknak, hogy az OMME elnöke nem is tudott róla?
Csak úgy lazán csuklóból, hogy az elnököt erről nem értesítették?
Pedig teljesen úgy tűnik!
Akkor mi volt vele a cél?
Szerintem így már teljesen más irányt vesz ez a történet.
Én így látom.
Nagyernyei Attila
Ez a levél ott van a facen. Azt hiszem lefényképezve. Iktatószáma 17/2017. Most akkor ki a hülye megint?

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2948 Dátum: 2017. Február 04. 08:33 »
Nem mindenki fészbukkol, én sem pedig van, de már egy éve nem voltam ott, akkor sem érdeket a fiam csinálta nekem hogy apa legyen neked is, mondom jó van és úgy maradt.
Üdv:robi

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2949 Dátum: 2017. Február 04. 08:42 »
Igen vannak itt is, meg a ződön főleg akik kurvára lenézik a facebook-ot, mert olyan kurva nagy méhészek már, hogy nekik aztán a szaros forgács se éri el az orrukat.
 Na most ha tetszik nektek ha meg nem, jelen állás szerint csak az egyik méhészklub csoportnak 6356 tagja van.
Nyilván olyanok is vannak, akik utálják mind a ződ mind a jelen fórumot, és inkább tartózkodnak ott.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2950 Dátum: 2017. Február 04. 09:07 »
Hát hagy legyenek ott :D, amúgy meg nem nézem le egyszerüen nem érdekel, nekem már sok lenne még azt is lesegetni, böven elég a két fórum nekem.

*

Bicska

• 601
« Válasz #2951 Dátum: 2017. Február 04. 09:25 »
Tudod Vivaldi, sajnállak. Nagyon meg lehetsz keseredve. Én is tagja vagyok annak a facebook csoportnak. Tehát nem nézem le. Két hete síelni voltam, és nem néztem sem a facebookot, sem méhészklubot. Külföldön az ember nem feltétlenül a kütyükön lóg. Persze lehet, hogy Te igen, mert teszem azt, net guru vagy, de lásd be, ha az ember elutazik, nem az az első dolga (mármint ha nem tini), hogy a neten lógjon. Gyanítom, hogy a Péter nem sörözni volt Amszerdamban. Hovatovább, még az is lehet, hogy annyi ideje volt csak, hogy az e-mailjeit elolvassa reggel.. Ugye nem hiszed, hogy minden nap ezerrel görgeti a kb 20-25 méhész facebook csoportot??? Ezt még az általad igen nagyra tartott LEGKEDVESEBB ELNÖK sem tette meg. Ha jól tudom, addig jutott el, hogy reggel megkérte a titkárnőt, mondja már el:
"Mit írnak ezek a ******* a méhészklubon?" A ******* helyére helyettesíts be amit gondolsz.

Üdv: Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2952 Dátum: 2017. Február 04. 09:39 »
Vivaldi!

Olyan kérdést tettél fel, amire csak egy válasz van. Attól meg qrvára megsértődsz. TE
A történet szépségeit és illatát elemeztem. Ebben az elnökségben ott ül két zseniális jogász (bár ne választottátok volna be őket). Nekik lehetett volna annyi eszük, hogy ne írják oda, hogy ez az elnökség álláspontja, hisz az elnök nem látta se a Takács levelét, se az elnökség tagjainak a kreálmányát.

Az állásfoglalás szar, a méz ára szar, az elnökség szellemi képessége meg ......

Még szerencse, hogy a méhészek és méhek eszes lények.

Egyébként meg az elnökség tagjai egyenként külön külön magánemberként képesek normálisak lenni. De így együtt a rövidlátás és önzés csimborasszóját teljesítik. Ezt csak Vivaldi képes meghaladni. :)

*

robi 75

• 1010
« Válasz #2953 Dátum: 2017. Február 04. 10:19 »
Szegény vivaldi mit csináljon? Ott fenn messze északon a hó meg a medvék körbevették a faluját, onnan gyerekek április négyig se ki se be, marad a netezés.

*

Bicska

• 601
« Válasz #2954 Dátum: 2017. Február 04. 12:51 »
Szia Robi! Ez a gőzölgőbe való személyeskedés. Nem itt van a helye.

Üdv: Bicska
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"