Azért gondoltam Rádi úrra, mert már volt példa, hogy a Méhészet lapban az OMME változtatásokat tudott elérni
és ha elkezdik végre a rendrakást, először a saját portán illik, aztán az összes többin kivétel nélkül! 
Nem? 
Kedves Gyuri!
Mélyen egyet tudok veled érteni, mindenhol rendet kell tenni. Csak nem feltétlenül Rádi Tibornak. Van gazdája a Méhészetnek és van gazdája az OMME honlapjának is. Akinek portája, az rakjon rendet a portáján.
Ahol Bross a gazda, ott rakjon rendet Bross. Ahol nem Bross a gazda, ott ne Bross rakjon rendet, hanem a terület gazdája, a Méhészet esetében Dögei Imre. Mondjuk az ő hozzáállását ismerjük, mondott már olyat, hogy "meg kell élni valamiből a lapnak is". Ott Rádi Tibor hiába akar rendet tenni, mint ahogy szemmel láthatóan Szabó György is kevés hozzá, mint árvaházban a szülői értekezlet.
AZ OMME honlap valóban nem kereskedelmi alapon működik, gazdája is van: Bross Péter, az OMME elnöke. Semmi köze hozzá Rádi Tibornak. Rádi úrnak van egyéb feladata, amire megválasztották a küldöttek: ő az etikai-fegyelmi ügyek gazdája az OMME-ben. Van dolga éppen elég, Jogerős Csuja egymaga is ad elég munkát neki. Rádi úr Csuja ügyével foglalkozzon, ne egy olyan hirdetéssel, melynek tartalma nem etikai ügy, hanem jogszabályi kérdés. Ha Rádi úr a jogszabályokkal szembe menő hirdetésekkel foglalkozik, Csuja örökre a nyakunkon marad. (Mondjuk így is megvan rá az esélyünk...)
Marad tehát az eddigi megoldás: te szólsz Brossnak, Bross leosztja a szaktanácsadóknak a feladatot, a szaktanácsadók honlap-figyelő szolgálatot adnak, az anomáliákat jelentik, a jelentést továbbítja az illetékes a rendszergazdának. A rendszergazda meg vagy rendbe teszi a dolgot, vagy magasról tesz arra, hogy mi fáj bárkinek is. A kör itt bezárult, ha a rendszergazda úri gusztusa úgy hozza, akkor akár ki is javíthatja a hibát, ha viszont úri gusztusa nem úgy hozza, akkor Bross is csak széttárt karokkal konstatálhatja, hogy a rendszergazda nem is reagál az elnök úr felszólítására.
Mondjuk én innen -Vivaldi szóhasználatát kölcsönözve- a béka segge alól nem tudom és nem is akarom megítélni, miképpen lehet az, hogy a rendszergazda magasról tehet az elnök felszólítására. Vagy azért, mert"tud valamit", vagy amennyiben "nem tud semmit", akkor az elnök rendkívül gyenge vagy nemtörődöm. Mindenki döntse el, melyik verziót valószínűsíti. Nem érdemes azzal érvelni, hogy "Bross ezt a helyzetet örökölte", mert akiktől örökölte, azok meg éppen tőle és így örökölték anno, mikor Bross távozott a posztjáról...
Én szívesen látnék egy békében dolgozó elnököt és elnökséget, működőképes Egyesület s egyesületi honlap ügyeit intézve, s arra is hajlok, hogy ne kizárólag az OMME honlap működése, működtetése alapján alkossak ítéletet az alkalmasság/alkalmatlanság ügyében. Nekem más szempontjaim vannak, s nem is ragaszkodom hozzá, hogy mások az én szempontjaim alapján alkossanak véleményt. Az én szempontjaim és véleményem a sajátom, ám szívesen meghagyom másoknak a jogot, hogy ők is a sajátjuk alapján értékeljenek, cserébe kérve, hogy nekem meg hagyják meg a sajátomat. Ezt nevezik demokráciának és a vélemény szabadságának.
Rádi úr fölösleges provokálását és cseszegetését meg mindenki a saját vérmérséklete és értékítélete mentén nevezze el, az enyém ez ügyben nem szalonképes ezen a klubon, mert itt az eltérő, s nem a "központi vonalhoz" idomuló vélemények nem kívánatosak és egyes (természetesen rendkívül indokolt) esetekben módot és indokot adnak a nemkívánatos véleményt nyilvánító személy kizárására, legyen rajta sapka, vagy borzolja fürtjeit anélkül a szél...
Veled szemben pedig eszembe sem jutna kerek-perec kimondani a véleményem, a "végzetes személyeskedés" és a "lelki terrorizmus" vádjának damoklész-kardja már anélkül is ott lóg a fejem felett. Ez az oka annak is, hogy a provokációidat konzekvensen figyelmen kívül hagyom, mindazok ellenére, hogy bár a böszmeségre én is képes vagyok, csak nekem szmájlik segítsége nélkül is megfelelő nyelvi eszköztár áll a rendelkezésemre. Ne is fáraszd magad fölöslegesen, láthatod, hogy nem érdekel és érint meg a provokáció.
Ezek jegyében tehát ismételten úgy köszönnék el tőled, mint utóbb tettem:
"Békélj már meg magaddal, a sorsoddal, légy végre újra az a közösségi ember, akit lehetett szeretni, tisztelni, értékén becsülni... Légy végre te is Buddha... Ő mondta:
"Amit gondolunk, azzá’ leszünk." „Mindannyian saját tetteink rabszolgái vagyunk:
Miért haragudnánk emiatt másokra?”
P.s.: Előző üzenetedben utaltál arra, hogy némely kifejezésem szerinted átlépheti Rádi Tibor ingerküszöbét. Nos, javasolnám tesztelni a dolgot, nincs más dolgod a problémáddal, mint hogy fogalmazol egy felkérést Rádi Tibornak címezve, melyben kéred, vizsgálja meg, alkalmas-e ama kijelentésem vagy kifejezésem etikai vizsgálat elindítására. Javasolnám úgy fogalmazni, hogy kezdeményezed a kifejezés alapján az etikai vizsgálat lefolytatását és a vizsgálat lezárása után kéred a kizárásomat az Egyesületből. Ha nem boldogulnál a dologgal, szívesen segítek, de szerintem Jogerős Csuja is készséggel nyújt segédkezet a megfogalmazásban, neki már óriási gyakorlata van az ilyen eljárásokban. A vizsgálatra történő felkérést aláírva Fakla Katalinhoz kellene bevinned, ő majd iktatja és továbbítja Rádi úrnak és az általa vezetett bizottságnak.
Légy végre te is Buddha...!