Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286153 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #2655 Dátum: 2016. November 23. 10:02 »
Grill pipi!

Ha már itt vagy mondd már el légy szíves a piacos történetet, hogy is gondoltad?

Tudod Mézzel Lélekkel. A Te lelked rendben volt amikor azt írtad?  ;)

Nem azért!  ;D
Csak azon gondolkodik, amikor turkált az állományba egész nyáron vajon mit szúrt el ennyire?
De nem baj, van aki majd pótolja a veszteséget.........
Köpönyeg fordít és megyünk tovább, mint jó lovaghoz illik!  :D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

főnix

• 104
« Válasz #2656 Dátum: 2016. November 23. 12:37 »
Grill pipi!

Ha már itt vagy mondd már el légy szíves a piacos történetet, hogy is gondoltad?

Tudod Mézzel Lélekkel. A Te lelked rendben volt amikor azt írtad?  ;)

Nem azért!  ;D
Csak azon gondolkodik, amikor turkált az állományba egész nyáron vajon mit szúrt el ennyire?
De nem baj, van aki majd pótolja a veszteséget.........
Köpönyeg fordít és megyünk tovább, mint jó lovaghoz illik!  :D

Kedves Gyuri!

Ha már itt vagyok, legyen, megmagyarázom, nehogy úgy találj maradni, ahogy most vagy...Nem is "becéznélek", a megszólítással is érzékeltetni szeretném, hogy nem érhet célba az az üzenet, amit nem odavaló megszólítással küldünk.
Jelentem, az én lelkemmel minden rendben, nem háborog az fölöslegesen, mint a tiéd. Ráadásul Teremtőnk a lelki béke mellett a szabatos írás-olvasás képességét is megadá nekem. Ennek folyományaképpen én nem ragadok ki a szövegkörnyezetből egyes elemeket, mint a jó "Texas Raner" (by Izso 60) s az ő kreatúrája és nemtelen bosszúja, Geddekas a la Csuja László gödöllői elnök szokta. Ti ugyanis kiragadtok a szövegkörnyezetből egy elemet, azt a koncepciótoknak megfelelően addig tekeritek, míg a kijelentés ezzel teljesen más értelmet kap. Így történt ez most is.

Én ezt írtam:
"Re:Mézmarketing / Mézhamisítás / Mézárak
« Válasz #1310 Dátum: 2016. November 12. 14:50 »

Csakhogy nem a piacon strichel a lelköm Péteröm hanem a mézes reggeli alkalmával ad jelentős árengedményt." 

Ugye képes vagy olvasni és értelmezni a teljes szövegkörnyezet fényében? Nem azt írtam, hogy a piacon értékesítő méhészek ott "strichelnének", mindössze arra akartam rávilágítani, hogy az itt rohadtul rühellt Lengyel Péter sem a piacon strichelt, hanem az oskolában adott árengedménnyel kvázi reklámot akart teremteni a méznek. A szövegből kiderülhet, hogy nem csak a saját mézének, hanem a "mézfogyasztásnak".

Eme hitemben azóta sem ingatott meg senki, még a "by Mészáros József"-féle OMME üzenet és a brossi küldöttgyűlési deklaráció sem, mert én másképp látom, mint azok, akik egy ilyenfajta reklámot etikátlannak tartanak. Mint minden reklám, ez is valamilyen termék népszerűsítésére törekszik, s e funkciójának meg is felel. Ha elfogadjuk és deklaráljuk, hogy a "Mézes reggeli" a mézfogyasztás serkentését szolgáló reklám-akció, akkor nincs borongani valónk a fölött, hogy egyesek -legyenek bármennyire is népszerűtlenek- a közös reklámozáson túl egyéb marketing-fogásokkal is él. Az meg már csak hab a tortán, hogy olyan méz-vitéz is falsettoban sikoltozik, s vergődik itt eme  reklám láttán, akinek nem kellene feltétlenül az "etika napsugarainak" kitennie a fejét. Lengyel Péter vélelmem szerint természetes méz árából adott a "Mézes reggeli" reklámkampány alkalmával  jelentős engedményt, imigyen a mézet már kedvelő kisdedek is olcsóbban juthattak természetes mézhez, s azok is természetes mézhez juthattak önköltségi áron, akik talán éppen ezen akció révén válhatnak rendszeres mézfogyasztóvá. Ha meg alamizsnálkodni akar valaki, akkor az ne reklámozzon, hanem adományozzon. Magam is ezt teszem, amikor a "Mézet Dévának" akció keretei között adományozok mézet. Ennek nincs reklám-töltése, nem is névvel teszem azt, hiszen nem népszerűsíteni akarok, hanem adományozni. Nem keverem a két fogalmat, ha viszont reklámozni való termékem van, azt névvel reklámozom. Tanultam marketinget, s ama tevékenység kapcsán soha, senkiben nem vetődött fel annak gondolata, hogy az árengedményen alapuló piaci "akciók" etikátlanok lennének. Ellenkezőleg, az egyik leghatékonyabb marketing-fogás az akciós értékesítés. Eddig legalábbis bevált, működik.

Ami a "Lovagregényedet" illeti: ne légy rá különösebben büszke, nagyon gyenge próbálkozás volt, s miként beigazolódott, nem is értél el semmit vele. A választók megadták rá a csattanós választ: akit meg akartál semmisíteni, azt beválasztották az ügyvivői karba, téged, a megsemmisíteni szándékozót pedig azzal minősítettek, hogy nem kértek belőled. Kár, hogy képtelen vagy ezt belátni és feldolgozni, s tovább próbálkozol az ellehetetlenítéssel. A te lelked nem a "lovag urak" és "tetteik" miatt háborog, hanem szerencsétlenül alakult magánéleted révén. Csak kompenzálni próbálsz azzal, hogy támadgatod őket, ahelyett, hogy felkeresnél egy pszichiátert, aki segíthetne csillapítani a kínlódásodat. Ráadásul amíg ilyen barátaid vannak, nincs szükséged további ellenségre. Az a gyanúm, hogy talán még saját magadat is utálod néha. Békélj már meg magaddal, a sorsoddal, légy végre újra az a közösségi ember, akit lehetett szeretni, tisztelni, értékén becsülni... Légy végre te is Buddha... Ő mondta:
"Amit gondolunk, azzá’ leszünk." „Mindannyian saját tetteink rabszolgái vagyunk:
Miért haragudnánk emiatt másokra?”

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2657 Dátum: 2016. November 23. 12:41 »
Gondolom, Bross ajka szögletiben a mosoly viszont már egy újabb paradigma-váltás gondolatának jegyében fogant...

Magam is el-elsomolyodok, amikor konstatálom: a "Változás Fekete-Fehér Brigádjának" (vigyázok ám, nehogy bandaként hangozzék!) miként hervadozik le a mosoly az orcájáról, mikor szembesül az új elnöki békeprogrammal, melyben úgy tűnik, nemigen jut hely a " Black&White Brigade for Change" (Brigade, not Band or Gang...!) tagjainak és vérgőzös indulatainak...

Ennek a szelíden bujkáló és bizakodó mosolynak persze nem kell túlzott jelentőséget tulajdonítani, de Egyesületünk jövőképének szempontjából mindenképpen ígéretes nonverbális üzenetként értékelhető...

Mosolyogjunk mi is együtt a pozitív jövőképet sugárzó elnökünkkel, s ha már Klubvezetőnk a múltkor hajlandó volt leereszkedni a mi gyermeki szféráinkba, a mosoly mellé, annak mintegy aláfestéseként hallgassunk egy kedves gyermekdalt, mely nem csak bájos, de az elnöki mosolyt és kacsintást erősítve szintúgy üzenet-értékű:
https://www.youtube.com/watch?v=7WBPrlFJCY4

A gödöllői Chuck-ladozó meg inkább pillantson már bele abba a szerződésbe, amit Bross írt alá a HáGK-val az OMME méhesének pótlása tárgyában. Lehet, hogy "Józsi" már olvasta, azért néz ily szúrós tekintettel a jövőbe és a kamerába...?

P.s.: Sárosi Pista pedig fölöslegesen ne agyaljon a stílusváltásomon, mindössze beláttam, hogy a Fekete Fehér Klubhoz illetlen és méltatlan az én eddigi eklektikus és pongyola stílusom és nyelvezetem. Eme belátás nyomán az itt elfogadott és alkalmazott nyelvi eszköztárat félretéve paradigmát váltottam, s akár az érthetőség rovására is olyan lingvisztikai, stiláris, szemantikai és etimológiai értékrend mentén igyekszem írásaim eddigi nyelvi színvonalát feledtetni,  mely méltó e Klubhoz és tagjainak nyelvi elvárásaihoz. Korlátaimat ismerem, ezért bekapcsoltam a helyesírási és szövegszerkesztői segítséget a gépemen. Ha pedig stilárisan megakadnék, majd megkérem valamelyik ismerősömet, lektorálná nyelvészeti és stiláris szempontból az írásaimat. Mindent a színvonalért és a Kedves Kundschaftért...
"Bammeg" Tomipapa, én tudom, hogy te élvezed a stílusodat, de így még Alaszkából is fel lehet ismerni. Miért nem vagy egyszerűen Tomipapa, "oszt kész". Nékem például egyáltalán nem lenne jobb, ha négy név alatt is utálnának. Utáljanak csak egy név alatt "oszt kész."

« Válasz #2658 Dátum: 2016. November 23. 13:13 »
és a helyesírása is megjavult  ;)

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2659 Dátum: 2016. November 23. 14:34 »
Rájöhetne ez a sose volt méhész Tomipapa, hogy a méhészek érzékenysége más mint a trágyatologató kertészeknek. A méhész nagyon finnyás ember, hiszen ami náa terem, az mind illatos. Amikor már szagos a kaptár, megette a fene. Akkor már beleesett a kórság vagy a mérgezés.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2660 Dátum: 2016. November 23. 14:55 »
A te lelked nem a "lovag urak" és "tetteik" miatt háborog, hanem szerencsétlenül alakult magánéleted révén. Csak kompenzálni próbálsz azzal, hogy támadgatod őket, ahelyett, hogy felkeresnél egy pszichiátert, aki segíthetne csillapítani a kínlódásodat.

azt gondoltam van az a szint, ami alá az ember nem megy le! tévedtem!

Ezzel a hozzászólással maximálisan egyetértek!
Igen, ez az a szint amiből mi nem kérünk, ettől elhatárolódunk!
Ha már valaki odáig lesüllyed, hogy a méhészkolléga magánéletébe is beletipor, lelki sivárságra utal.
Főnix ezen beszólása olyan alpári, amely mélységesen elszomorít.
Egy lelki terrorista keveredett közénk!
A következő hasonló megnyilvánulását ismét végleges tiltással díjazom!
Bocsánat, hogy ebbe a hozzászólásba írtam!
Nagyernyei Attila
Klubvezető

« Utoljára szerkesztve: 2016. November 24. 07:28 írta Nagyernyei Attila »

« Válasz #2661 Dátum: 2016. November 23. 15:00 »
Kedves Grill pipi!

Velem semmi baj, köszönöm jól vagyok!
Neked miért kell állandóan nevet változtatnod?  :o
Ez valami pszichés dolog nálad?
Nem vagy magaddal megelégedve?
Pedig haverok, pénz, buli ezt mind biztosítják neked pipikém!
És mégis ez a folytonos arctalanság, mondhatni pofátlanság.................bár ahány ház annyi szokás.  ;)
De így legalább még arcul csapni sem lehet kegyelmedet......... ;D
Bár van amibe nem nyúlunk, úgy-e..............?  :-[

Miért szerinted így hogy nem ragadom ki a szöveg környezetből talán mást jelent, pipike? 

Kérdezzük meg Rádi urat, mit szól az irományodhoz?
Biztos megsimikéli majd az égett tollacskáidat pipikém.  ;D

Jut eszembe, honnan tudod Grill pipi, hogy mi áll az OMME HáGK szerződésben?
Csak nem olvasgatja valaki az OMME hivatalos iratait?
Ha már arra jársz esetleg a Kft. jelentésről pár laza mondatot ha lehetne, vagy erre nem szól a keret?  :D
Szabó György

« Válasz #2662 Dátum: 2016. November 23. 15:20 »
"ami alá az ember nem megy le! tévedtem!"

NEM TÉVEDTÉL!  ;D ;D ;D ;D ;D

Tudod csiga biga!  ;D
Szabó György

*

Bicska

• 601
« Válasz #2663 Dátum: 2016. November 23. 18:42 »
Főnix!!!

Nekem nagyon tetszik a "Black&White Brigade for Change" kifejezés!

Köszönet érte!

Én is küldenék neked egy tuti kis zenét! Hallgasd figyelmesen!!!

https://www.youtube.com/watch?v=QQ0dqeRS-80

Üdv: Bicska (Szabó József)
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

« Válasz #2664 Dátum: 2016. November 23. 19:33 »
Ismét működik az OMME hirdető felülete!  ;D

Hirdető adatai
Hirdető bigboy7312
Phone: 709434982
Terület: Magyar, Bàcskiskun
Ár: HUF650.00
További adatok
Kiépitett nb keretek vilàgos szinű,àllatorvosi igazolàssal eladó

Vajon kinek kell az állatorvosi igazolás?
Tényleg van olyan doki aki ennyire nem ért a szakmájához?
És ez a hirdetés már 20 napja fenn van az OMME honlapon?  :o
Rádi úr?
Egy kis fegyelmi vizsgálat?  ;)
Hatósági dokik?
Szabó György

*

zümi

• 1382
« Válasz #2665 Dátum: 2016. November 23. 20:27 »
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

főnix

• 104
« Válasz #2666 Dátum: 2016. November 23. 20:45 »
Ismét működik az OMME hirdető felülete!  ;D

Hirdető adatai
Hirdető bigboy7312
Phone: 709434982
Terület: Magyar, Bàcskiskun
Ár: HUF650.00
További adatok
Kiépitett nb keretek vilàgos szinű,àllatorvosi igazolàssal eladó

Vajon kinek kell az állatorvosi igazolás?
Tényleg van olyan doki aki ennyire nem ért a szakmájához?
És ez a hirdetés már 20 napja fenn van az OMME honlapon?  :o
Rádi úr?
Egy kis fegyelmi vizsgálat?  ;)
Hatósági dokik?

Kedves Gyuri!

Szeretném én is segíteni önként vállalt keresztes hadjáratodat a kiépített lépek jogszabályba ütköző forgalmazásával kapcsolatban. Mivel láthatóan az OMME honlapját naprakészen figyeled, én egy másik hirdetésre hívnám fel a figyelmed, mely fölött sajnos elsiklottál. Már nem új keletű az alábbi ajánlat:

Kiépített Hunor méztéri szűz tartalék keretek, 1-2 évesek, a lépek ragyogóan, hibátlanul kiépítve, a készlet erejéig eladók.
Janovics, (+36)-(30)-436-3886.

Nos, eme hirdetés minden Méhészetben megjelent az utóbbi hónapokban (én hirtelenjében csak augusztustól néztem vissza), igény esetén szívesen visszakeresem, az idei esztendőben hány alkalommal találkozhattunk még vele.  Minden alkalommal az atkairtó befúvókészülék hirdetése alatt találod, hat hirdetésnyire a Klubunkat népszerűsítő apróhirdetéstől.

Úgy sejtem, hogy Rádi Tibornak a Méhészetben megjelenő apróhirdetésekre nincs ráhatása, ezért azt javasolnám, hogy ne is nála tégy panaszt. Gondolom, Bross Péterrel vagy olyan viszonyban, hogy esetleg neki tedd fel a kérdést, ki felel a lapjában az apróhirdetések tartalmáért. Bizonyára a Méhészet lapban sem a felelős szerkesztő cenzúrázza a hirdetéseket, de talán ő szólhat a felelősnek. Ennek analógiájára feltehetően azt sem nehéz talán belátnod, hogy Rádi Tibornak sem róható fel, ha egy jogszabályba ütköző hirdetés nyomán nem indít etikai és fegyelmi vizsgálatot. Nem az ő dolga, s nincs is ráhatása a honlap üzemeltetésére, ráadásként nem is etikai ügy. Ha jogszabályba ütközik a hirdetés tartalma, azért kizárólag a honlapért felelős rendszergazda vonható kérdőre, tudomásom szerint az apróhirdetések (is) máig hozzá tartoznak. Ha Rádi urat gondolod molesztálni a problémával, az nem biztos, hogy felgyorsíthatja a hirdetés levételét, de ajánlanék a honlap esetében is megoldást: szólj Bross elnök úrnak, hogy ha már leveteti a Méhészetben megjelentetett hirdetést, egyúttal intézkedjen, hogy a honlapról is távolítsák el a kiépített lépek értékesítésére irányulót. Egyúttal említsd meg neki a szintúgy a Méhészetben megjelent, mézbor forgalmazásával foglalkozó hirdetések jogszabályba ütköző voltát is...

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2667 Dátum: 2016. November 23. 20:55 »
Tomipapa!

1.
Rádi Úr sok tekintetben nincs a helyzet magaslatán. Ez tény és nem kérdés.
2.
Ha az illető nem OMME tag, Rádi úr nem tehet semmit.
3.
Jól esik mószerolnod Bross Pétert, de ezért hiába téped az istrángot. A Méhészet újság felelős szerkesztője nevét te is ismered. Írjál neki lécci.

Egyébként meg gondozd lécci a fóliasátraidat. Ott valóban otthon lehetsz. Itt meg még évekig csak tanonc lehetsz.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2668 Dátum: 2016. November 24. 09:00 »
Grill pipi!

Itt az alkalom, hogy csillogtasd irányomban már megnyilvánuló szeretetedet Janovics úrral szembe is!  ;)

Bármilyen hihetetlen többször szóltam már a fent nevezett úr ez irányú méhészeti gyakorlatával kapcsolatban........

Mivel a Méhészet magán újság, ami a méhészetről szól.............így ez a történet gáz!

Viszont egy országos érdekképviselet honlapja, amit az állítás szerint a szaktanácsadók váltásos rendszerben ellenőriznek.............az meg nagyon gáz!

Én mindig azt képviseletem, hogy a szabályok mindenkire vonatkozzanak! Legyen az bárki!

Azért gondoltam Rádi úrra, mert már volt példa, hogy a Méhészet lapban az OMME változtatásokat tudott elérni
és ha elkezdik végre a rendrakást, először a saját portán illik, aztán az összes többin kivétel nélkül!  ;D

Nem?  :)
Szabó György

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2669 Dátum: 2016. November 24. 11:22 »
Soká fog még Tomipapa belejönni a méhészkedés rejtelmeibe. Nem ismeri azt a mondást se, hogy más szemében a szálkát, magáéban a gerendát se látja meg. Tényleg jobb lenne, ha az eredeti és egész életében gyakorolt mesterségével a  kertészkedéssel foglalkozna és nem a méhészettel. 58 évesen már késő ebben a szakmában elindulni. Nem vagyok abba se biztos, hogy a méhek nem "eszik meg" őt. Volt olyan tanítványom már, aki akármit csinált a méhek szúrták, marták, majd megették és állandóan szkafanderben dolgozott. A másik tanítványom meg békésen méhészkedett mellette kesztyű nélkül.

Kíváncsi lennék rá, hogy Ha Tomipapát a kaptár mellé állítanám, tudná-e hogy éppen mit kell a méhcsaláddal csinálni. Nem vagyok biztos abban, hogy átmenne a vizsgán. Pedig közismerten galamblelkű vizsgáztató vagyok.