Hír-les

• 5601 válasz
  • 2287863 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Hír-les
« Válasz #1980 Dátum: 2015. Október 26. 19:23 »
Takács Feri nyilatkozata kerek egész és hiteles volt. Ő már régóta készült erre a kampányra és biztos, hogy a brémai labor eredménye is régóta a kezében van.

Bár OMME elnökünk is azt nyilatkozza, hogy az OMME megvizsgáltatta a mézet, de ebbe viszont csak akkor hiszek, ha be is mutatja a jegyzőkönyvet. Miért vagyok hitetlen? Mert annyiszor mondott már valótlant, hogy az Ő esetében a bizalmatlansági faktorom nagyon magas.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1981 Dátum: 2015. Október 26. 20:23 »
Figyelem!
Ismét.....
 "OMME Elnökségi ülés
by Mészáros József • 2015-10-16
Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület soron következő Elnökségi ülésére, 2015. október 29-én (csütörtök) 10.00 órakor kerül sor.
Az ülés helyszíne: OMME Hivatala (1094 Budapest, Viola u. 50. tárgyalóterem).
OMME Hivatala"
Na tehát azért haladunk, ez legalább nem rendkívüli.
Csak hiszitek!
Olyan belháború tombol az OMME berkeiben, hogy az már süt.
Az OMMI-no rovatban írtam, hogy az egyik tartóelem megbillent.
Csütörtökön majd stabilizálni szeretné azt, amit már soha nem tud.
Kifelé egységet mutatnak, belül megy a harc.
Hála az égnek egyszer nem velünk küzdenek, hanem saját magukkal nincsenek kibékülve.
"Ez egy nagy játék!"
Mondta az OMME elnöke.
Én is így gondolom, és most már nekem is tetszik.
De ki játszik kivel?
Többet nem írhatok, mert a találós kérdésre azonnal tudnátok a megfejtést.
Eddig jó válasz nem érkezett.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1982 Dátum: 2015. Október 26. 20:31 »
QUQURIQ !!!

Talán Dr. Mészáros végre átvette a gyeplőt?
Vajon kinek ver először a hátára?
Két ló áll a szekér előtt, az egyik jobbra húz, a másik meg tolat!
Talán így várható egy alapos tengelytörés???...

A Kerékgyártó Kiskakas!

« Válasz #1983 Dátum: 2015. Október 26. 20:47 »
Kiskakas!
A tengelytörést meg kell előzni.
Ki kell Cserélni, akkor talán elkerülhető, hogy Mészárszékre kerüljön az OMME méhes, bocs ménes.
Előtte hőőő... heee, azonnal lassítani kell a tempón mert kisodródunk.
Száguld az OMME szekere, közös erővel egyfele, de a legerősebb ló megbokrosodott.
Tényleg jó játék.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1984 Dátum: 2015. Október 26. 20:56 »
Hogy lesz csütörtökön elnökségi ülés, ha csütörtök reggel indulnak a buszok Brüsszelbe? Vagy oda nem megy senki az elnökségből?

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1985 Dátum: 2015. Október 26. 21:12 »
QUQURIQv!!!

A méhészek busszal mennek, (18 óra)
Lesz aki meg repcsivel, (1 óra)

A légi kísérő kiskakas!

« Válasz #1986 Dátum: 2015. Október 27. 06:42 »
Tisztelt Méhészek!
Ismét foglalkoznom kell a másik oldallal.
Nagyon meg vannak lőve, mert Ludányinál tett látogatásuk alkalmával "szaglászuk" arra szeretett volna választ kapni, hogy Takács-Bross páros nálam tagok e.
Jobb lett volna ha a méheket nézegetik, mert annyira nem volt rossz idő, így csak a kaptárakban gyönyörködtek, és marhaságokon agyaltak.
Nagy bajban vannak, mert Petrus Lajost nem tudják ebben a történetben hova tenni, és megy az agyalás, már amelyiknek van.
Annyira mellette vannak a történetnek, így csak találgatnak, és ebből lesznek olyan elképesztő mesemondák, ami nagyon mulatságos.
A rosszindulat, kézzel tapintható úgy mint Arisztaiosz írásában:
"Este Takács úrral és a hamis kínai mézzel tértem nyugovóra, reggel Takács úrral és a hamis kínai mézzel virradt fel a nap... Csak óvatosan mertem megnyitni a fürdőszobai csapot is, félvén attól, hogy esetleg abból is Takács úr és a hamis kínai méz csorog...
Ráadásul a brüsszeli tüntetés(ek) fő szervezője démoszthenészi kvalitások híján szemmel láthatóan rendkívül szenved a kamerák előtt. Remélhetőleg Brüsszelben nem ő lesz kénytelen nyilatkozni majd a médiának."
Ő is azzal a csapattal azonosul akik mindenkibe belekötnek, és nincs olyan cselekedet, ami neki jó.
Az ő koponyája túl kicsi ahhoz, hogy felfogja érte is szól a harang!
Egyáltalán mit akarnak ezek az emberek?
Állandóan nyüszítenek, hogy kevés a felvásárlási ár, a multikban nincs már magyar méz, ha pedig ez ellen fellép valaki támadják.
Láthatóan rettenetesen szenvednek azok, akik másként gondolták az események alakulását.
Takács Ferenc felkavarta az álló vizet, és amit mondott a valóságban is működik.
"Valakinek borítania kellett az asztalt!
Ezek most mi vagyunk!"
Ez nem fér bele "Józsi bácsi" és Arisztaiosz gondolatiba.
Hát ha az OMME tökölődik akkor ez lesz.
Már látom a fényt az alagút végén!
Ezek az emberek még az alagútban is hátal állnak, ott pedig a sötétséget látják.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1988 Dátum: 2015. Október 27. 08:39 »
Sziasztok!
Én már semmit nem értek!
A TV2-őn ismét Takács Ferenc beszélt a mézbotrányról.
Az OMME előző elnökét folyamatosan azzal támadta főként dr.Cserényi Péter, hogy Takács embere!
Most akkor Dr.Mészáros László is Takács embere, meg doktor Úr is?
Egy kereskedő orránál fogva vezeti az egyesületet?
Ennyire nyilvánvalóan még nem irányította kereskedő az OMME-t!!!!!!!
Lehet Takács Ferenc az OMME hivatal 21. szaktanácsadója?
Maximálisan egyet értek a brüsszeli demonstrációval, de Takács Ferenc szájából érdekes azt hallani, ami az OMME feladata lenne.
Jobban védi az érdekünket mit a jelenlegi OMME vezetés!
Havonta 26 ember vesz fel fizetést, remélem lesz bennük annyi becsület, hogy összedobnak neki egy kis lóvét, mert végre valaki dolgozik.
Nagyernyei Attila

*

bükk

• 169
« Válasz #1989 Dátum: 2015. Október 27. 09:32 »

Ő is azzal a csapattal azonosul akik mindenkibe belekötnek, és nincs olyan cselekedet, ami neki jó.

Attila,ez nagyon "ommésre" stílusra sikeredett amit eddig magad kifogásoltál. :-[ Nem kell mindenkiben ellenséget látni mert más valamiről a véleménye.

Egyszer már voltam Brüsszelben,de most nem megyek.Talán majd januárban ha lesz folytatás.
Most itt zűrzavar van pontos célok nélkül,még az időpont sem biztos.
Na meg alkalmas embert sem látok aki kellő szakmai szinten( és világnyelven) elővezetné a magyar méhészek problémáit.
Arisztaiosznak igaza van,Takács Ferenc erre nem alkalmas.
Mert Ö vajon kit képvisel?Az ormánsági kis méhészt(per pillanat) vagy nemzetközi szinten ismert mézpiaci szereplőt?
Arról meg ne is beszéljünk milyen "széles alapokon nyugvó" demokratikus döntési folyamatok előzték azt,hogy most tüntetés lesz.
(Geddekas alkalom adtán bizonyára kioszthat majd néhány tárgyalásra invitáló meghívót.) :)

« Válasz #1990 Dátum: 2015. Október 27. 10:27 »
Arról meg ne is beszéljünk milyen "széles alapokon nyugvó" demokratikus döntési folyamatok előzték azt,hogy most tüntetés lesz.
(Geddekas alkalom adtán bizonyára kioszthat majd néhány tárgyalásra invitáló meghívót.) :)

Feri!

A lassan mögöttünk álló év bármelyik OMME rendezvényén osztogathatott volna tárgyalásra szóló invitációt. S nem cinikus vagyok, hanem tárgyilagos. :)
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 27. 11:19 írta Litterae »

« Válasz #1991 Dátum: 2015. Október 27. 10:29 »
Bükk!
Ezt írod:
"Most itt zűrzavar van pontos célok nélkül,még az időpont sem biztos."
Az időpont biztos, zűrzavar eddig is az OMME vezetők fejében volt.
Már több mint egy éve volt Dunavarsányban a kezdet, és a cél meghatározás.
Az OMME-t ez akkor nem érintette meg, most, hogy Petrus Lajosék végre csináltak valamit, és ennem Takács az élére állt, felébredtek azok s Csipkerózsika álmukból, kiknek ez feladata lett volna.
Én soha nem azt nézem, hogy Mészáros, Cserényi, Takács, Bross, hanem hogy ki képviseli a méhészek érdekét.
Ez nem személyhez kötött.
A legutóbbi OV-n is egyet értettem a mostani vezetők elképzelésével (lett is nagy derültség), mert végre megmozdultak.
A multik elé tervezett demonstrációt akkor és most is hibás lépésnek tekintem, viszont a brüsszelit az első pillanattól kezdve támogattam.
Írásodban érzem a Takács ellenes megnyilvánulásod, viszont előző írásomban már utaltam arra, hogy ilyen nyíltan még soha nem mutattak irányt az OMME szakmapolitikájában.
Akkor most az OMME egész vezérkarát okolod azért, hogy Takáccsal közösen összefogva küzdenek érdekünkben?
Szerintem most először a pályafutásuk során helyesen cselekedtek.
Egyszer már kérdeztem, most újra ezt teszem.
Szerinted, szerintetek ha az Aranynektár is kínai mézhez 1% magyart kevergetne akkor nem ordítanátok?
Most a cél közös, és ezt már több ország is támogatja.
Az európai és természetesen a magyar termelőktől vásárolt kiváló minőségű mézre kell lecserélni a pancsokmányokat.
Az Aranynektár magyar méhészek mézét vásárolja főként.
Az, hogy mennyiért megér egy misét, mivel Takács Ferenc is kereskedő.
Nem kell odaadni neki annyiért, és akkor esetleg emelkedhet az ár, persze ehhez a kínait ki kell vonni az európai mézpiacról.
Ez egy nagy játék.
Mondta az OMME elnöke.
Nagyernyei Attila

*

atya

• 1043
« Válasz #1992 Dátum: 2015. Október 27. 11:09 »
Attila!

Az OV-n semmilyen közös összefogás nem hangzott el, még vélemény kérés gyanánt sem!
Szerintem az hogy most így beszélnek az sok mindennek köszönhető, főként a Kaposvári egyesületnek.
Már uram bocsá, mégis hogy nézett volna ki az hogy egy (önálló)a Kaposvár és Térsége Méhészeinek Egyesülete
szót mer emelni Brüsszelben a Magyar méz, és ezáltal méhészek, és nem utolsó sorban a fogyasztók érdekében! 
Az OMME honlapján is csak a tegnapi dátummal van fent; Tájékoztatás a brüsszeli demonstrációról
Posted: 2015-10-26
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1993 Dátum: 2015. Október 27. 11:59 »
Az októberi OMME OV-n egyhangú állásfoglalás született. Ez akkor és ott ésszerű volt mindannyónk szerint, tehát szerintem is. Már ott mondtuk, hogy a helyszín kiválasztása rossz, mert a minisztériumot kellene magunk mellé állítani, ezért ott kellene demonstrálni. Szerintem semmi ellenérzésük nem lenne, sőt sajtó elé is kiállnának mellettünk. De elnökünk ennyire nem ért az érdekképviseleti munkához, nem vállalta a módosítást. Az ügy jó, a hibát korrigálni kell később. Hosszú harc lesz még ez.

Az akácméz hungarikum. Ennek alapján nem lehet forgalmazni Magyarországra utaló jelzéssel olyan akácmézet, amiben akár 1%-nyi idegen méz van. Olyat meg végképp nem amiben a nézem kívül más édesipari termék is van, mert az még az élelmiszerkönyvnek sem felel meg.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1994 Dátum: 2015. Október 27. 16:00 »
"Ez okozza Európában a nagy gondot: az üvegekben 70 százalékban kínai méz van, amihez 30 százalékban hozzákeverik a kínai mézet - magyarázta az államtitkár. "

No ebbe egy kicsit belekeveredett, vagy nem merte tárgyilagosan közölni, hogy mindent ellep a kínai méz akár 100% ban.

Üdv. jani bátya
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 27. 16:06 írta jani bátya »