Hír-les

• 5601 válasz
  • 2285906 megtekintés
*

atya

• 1043
Re:Hír-les
« Válasz #1860 Dátum: 2015. Szeptember 11. 11:11 »
Esetleg a te kezedben lehet egy ilyen „értékelés”, amit valakitől önállóan kérhettél, ugyanis az engem az ügyben képviselő ügyvéd az értékelését az OMME által kiadott magyarázat után csak most készíti. Ezért megkérlek, hogy egyes szám, első személyben fogalmazz, mert ez maximum a te egyéni akciód lehet!
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1861 Dátum: 2015. Szeptember 11. 14:58 »
Az Ítélőtábla ítélete szerinted nem mondja ki, hogy az OMME megsértette az alapszabályt?
Dehogynem.
És az bizony nemcsak a választott vezetőink kezében, hanem a mi kezünkben is megvan.
Az más kérdés, hogy Ők nem hajlandók nyilvánosságra hozni, hanem magyarázgatják.
Cselekedniük kéne!
Vajon mit tesznek?

Dr. Soós meg mehet a showhivatalba vagy egy showműsorba a sótlan magyarázataival.
Rájöhetne már Dr. Mészáros László, hogy Dr Soósnak az egyesületi jog ismerete nem a legerősebb oldala. Ha megnézte volna a referenciáit, akkor láthatta volna, hogy az államigazgatás, közbeszerzés területén bőven vannak tapasztalatai, de az egyesületi jogban csak egy ügyvitelt mutat be. 
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1862 Dátum: 2015. Szeptember 12. 19:39 »
És az bizony nemcsak a választott vezetőink kezében, hanem a mi kezünkben is megvan.

Nekem biztosan nincsenek vezetőim, én tudtommal egy egyesületbe léptem be, ahol nincsenek vezetők, itt választott tisztségviselők vannak. Nem mellesleg a magyar szabályozás ennek az egyesületnek a tagságát írja elő az ágazati támogatások igénybevételéhez, mintegy beterelve a méhészeket az egyesületbe. Persze nem azon szándékból írja elő a tagságot, hogy sok esetben alkalmatlan emberek vezetgessenek méltatlanul és jogalap nélkül másokat, hanem azért mert a szakmai képzést, ismeretterjesztést, szakmai igények feltérképezését stb., így látja a legegyszerűbben megoldhatónak. A jelen viszonyok viszont egyértelműen azt mutatják, hogy ez hibás út.

Ebben az egyesületben a tisztségviselők –tisztelet a kivételnek- speciel nem értenek ahhoz, hogy miként kell szabályosan, demokratikusan és egységesen működtetni egy egyesületet. Amíg egyes kommunista rendszerben szocializálódott tisztségviselők például abban a primitív elképzelésben élnek, hogy a személyükkel szemben megfogalmazott kritika szankcionálásaként ki lehet zárni méhészeket a nemzeti és uniós támogatásokból, addig itt mindenről lehet beszélni, csak éppen európai értékrendről nem. Az lenne a non plus ultra egy demokráciában, ha tényleg ilyen tisztségviselők vezetgethetnének kényük-kedvük szerint. Ezt nyugodtan el lehet felejteni.     

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1863 Dátum: 2015. Szeptember 13. 22:08 »
Litterae:
Idézet
Nekem biztosan nincsenek vezetőim, én tudtommal egy egyesületbe léptem be, ahol nincsenek vezetők, itt választott tisztségviselők vannak.

Megette a fene, ha választott tisztségviselőink nem vezetők. Vagyis, ha vezetésre képtelenek, vezetői képességük nincs. Dobzse Lászlókra nincs szükség.

Gyakorlatilag le is írtad, hogy a jelenlegi választott tisztségviselőink feladatukra pont azért alkalmatlanok, mert vezetői képességük közelit a nullához.

Az OMME elsődlegesen, másodlagosan és harmadlagosan is érdekképviseleti szervezet és csak mind ezek után, mellett következik a támogatási rendszerben a hivatali feladatellátás.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1864 Dátum: 2015. Szeptember 14. 09:09 »
Láthatóan nem érted az egyesületei szervezeti felépítés lényegét, és ezzel bizonyára nem is vagy egyedül. Anno ez valóban nem képezte az általános oktatás részét, az elmúlt tíz évben viszont már biztosan szerepelt tantervi anyagként, jómagam is tanítottam egy középiskolában. Én ilyen triviális kérdést nem fogok most magyarázni, ha érdekel a téma, akkor utána tudsz olvasni, az Internet korában ez csak egy kis időráfordítást igényel.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1865 Dátum: 2015. Szeptember 15. 17:55 »
Szerintem ez nem iskolás kérdés és ennek megvitatása a nyilvánosságra tartozik. Lehet, hogy ugyanazokra gondolunk, és még a felelősség tekintetében sem áll távol kettőnk gondolkodása, de szavak tartalmát kell kifejtenünk, hogy érthető legyen.

Vezetői képességek nélküli embereket megválasztani tisztségviselőnek a szervezet legyengülésével szétesésével jár. Ma ezt éli át az OMME. A demokráciát nem szabad úgy értelmezni, hogy akinek tisztséget ád a nép, annak észt is ád.

Buchinger, Bross, Sajermann stb nem attól voltak jó vezetők, mert meg lettek választva egy adott tisztségre, és Dr. Mészáros László sem azért halmoz hibát, hibára mert megválasztották. Buchinger, Bross, Sajermann, Mészáros között a különbség, hogy látta vagy nem látta a közös érdekeket, tudta vagy nem tudta mit kell tenni a közös érdekek érvényesítéséért.

Az egyesületekben működő választási rendszernek, demokráciának éppen az a feladata, hogy visszajelezzen és az alkalmas, tehát vezetői képességekkel rendelkező választott tisztségviselőket megerősítse, a gyenge képességűeket pedig menessze.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1866 Dátum: 2015. Szeptember 17. 19:07 »
QUQURIQ !!!

Még is az említett vezetők közül Mészáros vívta ki magának a hallhatatlanságot!
Ennyi baromságot az összes vezető nem csinált hétszer annyi idő alatt mint Mészáros „elnökünk”!
Felvett, (a tagság által meg nem szavazott) feleslegesen a fizetése és ügyvédekre szétszórt OMME tagdíjaik elherdásásának viszont a nagymestere!
Most hasonlítgassuk csak össze, hogy mennyi pénz is folyt ki Mészáros idejében az OMME kasszából!.
…és még nincs vége a diktatúrájának!

A demokratikus és tagságát féltő Kiskakas!

*

Kitin

• 934
« Válasz #1867 Dátum: 2015. Szeptember 18. 21:27 »

« Válasz #1870 Dátum: 2015. Szeptember 28. 21:03 »
Figyelem!
Holnap reggel 7 óra 50 perctől a Duna World TV-n, Buchinger György az OMME alapító elnöke, salgótarjáni méhésszel készült kisfilmet láthatjátok 26 percben.
Szerintem ne hagyjátok ki.
Buchinger György szeptember 25-én ünnepelte 75. születésnapját!
A Fekete-Fehér Méhészklub nevében gratulálok Neki, és egyben további jó egészséget kívánunk!
Üdvözlettel: Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1872 Dátum: 2015. Szeptember 29. 15:40 »
Micsoda szöveg ez, hogy mézben fűrdik. A japán vásárló mindig sok mézet evett és ebben az Aranynektár féle mézmennyiség csepp a tengerben.

« Válasz #1873 Dátum: 2015. Szeptember 29. 19:16 »
Milyen nehéz eladni a mézet, mégis újabb gépsor beállítása  következik. Nem ellentmondásos kicsit ez az egész?

« Válasz #1874 Dátum: 2015. Szeptember 30. 21:56 »
"http://www.sonline.hu/somogy/gazdasag/megszunik-a-cukorkvota-nagy-kuzdelem-lesz-a-piacon-631162"

Az itt közölt írás szerint azért csak csurranhat cseppenhet az OMME KFT-nek is abból a mostani 42 ft/kg árkülönbözetből, s  mint az írás állítja ez korábban is megvolt. Egyed úr azt nyilatkozta anno, a cukron szinte semmi nyereség nincs. 25 tonnával számolva egy kamionnyi tétel 1millió 50 ezer minusz a szállítás.

Üdv. jani bátya