Valamit nagyon nem értesz, értetek. A "táborotokban" szó sokat elárul arról a gondolkodási sémáról, amibe bezártátok magatokat. Én nem tartozom egyik "táborba" sem és szerintem a küldöttek többsége sem. Nem Mészáros pártiak, Cserényi pártiak, vagy Nagyernyei pártiak a többség, hanem az OMME pártiak. A legtöbben az OMME pártján állnak, abban vagyunk érdekeltek, hogy az egyesület jól működjön, eredményes legyen. A küldöttek többsége szerintem ezt tartja szem előtt és ezért tűnhet néha irreálisnak egy-egy döntés. Ha most Mészárosban látja az OMME érdekét érvényesülni, akkor sokan őt támogatják, ha majd másban, akkor meg azt fogják támogatni. Képzeld el ezt a helyzetet és add hozzá azt a hírt, hogy formai okok miatt megtámadták a közgyűlés érvényességét. Mi lesz szerinted a reakció? Azt fogják mondani, hogy de jó, helyreállt a törvényesség, mert ez mégis csak botrány, hogy nem volt még egy 15. napom is olvasgatni a tervezetet? Frászt.
Pedig meg lehetett volna sok egyebet is kifogásolni, ezt meg el kellett volna felejteni, Csujával nem biztos, hogy jó ötlet volt szövetkezni. Miért nem arról szól a történet, hogy az új alapszabályban törvénybe ütköző tételek is vannak? Én is küldött vagyok, volt vagy 3-4 pont, ami ellen szavaztam. Ha most azt olvasnám, hogy eltörölte a bíróság azt a pontot, hogy pl. csak az összes tag jelenléte mellett lehet új napirendi pontot felvenni, akkor gratulálnék, mert azt mondanám, hogy ez igen, ez valami! Vagy az önálló egyesületekre vonatkozó rész is törvényellenes. Tényleg a közgyűlés összehívása itt a legnagyobb gond?
Ezt a beteges hozzáállást pedig, ami sajnos a magyar belpolitikából már ide is beszivárgott, hogy csak ellenségekben és szövetségesekben lehet gondolkodni, el kellene felejteni. Méhészek vagyunk, a méhészeti ágazat jövőjéért dolgozunk, abban vagyunk érdekeltek, nem egyes személyek pozícióban tartásában vagy eltávolításában az egyesületben. Attól meg egyenesen a gyomrom fordul fel, hogy ha valaki itt olyat ír, ami egyeseknek nem tetszik, akkor egyből ismeretlenül is elkezdik beskatulyázni, hogy biztos ennek meg ennek az embere és nyomozni kezdenek utána. Mi ez, KGB?
Én a magam részéről nem vágyom semmilyen pozícióra, nem kívánok senki mögé helyezkedni, de azt fogom támogatni, akiben azt látom, hogy elősegíti az egyesületet, az ágazatért dolgozik és nem hátráltatja azt. Nem érdekel, hogy ez a személy valami ellenzékből kerül-e ki vagy a mostani vezetésből. De a pitiánerséget nem díjazom.