Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286114 megtekintés
Re:Hír-les
« Válasz #1425 Dátum: 2015. Március 11. 19:30 »
Kedves Petró!

Nem hinném, hogy szükség lenne e hosszas bevezetőnek, ilyenkor mindig azt gondolom, hogy megütötte a guta a fóliában.
Szeretnék visszakérdezni: mert, létezik programja a magukat méhészeti érdekképviseletnek csúfoló jelenleg regnáló személyeknek?
Nos ez itt az igazi probléma, képtelenek még a jelenlegi gondok megoldására is, és ettől bármilyen más de szívből jövő megoldás is igazabb mint a jelenlegi.
Szaktanácsadókat erősíteni, igazat adok ebben, jó lenne kiszűrni a tehetségtelen, méhészkedéshez igazából nem is értő "valahogyan odakerült" személyeket. Nem vet jó fényt az egyesületre esetlegesen bűncselekményben közreműködő,  vagy méhek helyett más állatfajok tartásával foglalkozó álszakembereket megtűrni.

Akaratlanul is az az érzése támad az embernek, hogy lehetetlen viselkedésük oka az, hogy egymást védik!

Legyen Köztársaság, Győzzön az igazság!!

« Válasz #1426 Dátum: 2015. Március 11. 19:49 »
Kedves Petró.
Nagyon átlehet látni a szitádon.

Kiskakas idézete ugrott be.

„IB tag-alelnök-szaktanácsadó. 3 az 1-ben” és ebből kettő van.
KÉT Jolly Jóker.
Mit vársz a szaktanácsadóktól? Mert én semmit az IB katonákat már le kellene szereltetni.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1427 Dátum: 2015. Március 11. 21:18 »
QUQURIQ !!!

Kedves Kánya!
Petro, vagy kinek, hogyan is tetszik a neve, szakmai írásaira oda kell figyelni.
Ezekből az intelmekből amit ír, nem hiszem el, hogy nem volt a méhek közelében!
Nem, hogy nem volt, de olyan dolgokat is írt, ami nem a mostani méhegészségügyről szól.
Tehát, vagy Ő maga régen méhészkedett, vagy beleszületett méhész „volt”!
És ez miért is volna baj?
Amit ír, többnyire helytálló!
Olyankor leveszi az apokaliptikus retorikáját, és segítőkészen ír.
A szakma politikáját igen többen rakják Neki össze!
Érezhető benne a hátúról jövő gyűlölet! Nem „Ő” gyűlöl, Gyűlőltettetik!
Miért?
Mert akik gyűlőltetnek, azok egymást is gyűlölik!
Persze így leírva nem annyira szemléletes, egyenként figyeld egymáshoz való viszonyukat.
Kit, miért, kanál, meg víz….
Érted ugye?
Egyet azért tisztázni kell!
Ha nem lennének vezetői, (finoman fogalmazok) hibák, nem kellene újból és újból rendbe hozni!
Nem lenne mit támadnunk!
Csak ennyire egyszerű!

Az egyszerűsített Kiskakas!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1428 Dátum: 2015. Március 11. 21:56 »
QUQURIQ!!!

Olvassad, és értelmezzed amit írtam, és amit bejelöltél!
Amit ír, többnyire helytálló!
"többnyire helytálló"
Ezért írtam azt, amit Te is feszegetsz!
Én meg magamnak nem számítok, mással meg nem törődöm.
Jó a természetem!
Tudnád, hogy mennyi Tyúk van rám bízva?
Ezért viszont írígyelhetnél!
Az meg, hogy annak örülsz, hogy másokat szidnak számolj el magadnak.
A pálinkával meg telitalálat volt!
Tényleg, finom, illatos, saját birspálinkával kezdtem a vacsimat!

Egészségünkre!
a kISKAKAS!

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1429 Dátum: 2015. Március 11. 22:34 »
QUQURIQ!!!

Lehet, hogy a kiskakas még egy stampedlit sem bír el?
Lehet!
Lehet, hogy kár is volt, hogy ennyit fecsegett...
Üdv. Kiskakas!

« Válasz #1430 Dátum: 2015. Március 12. 07:38 »
Sziasztok!
A Tolna Népújságban olvasható a a következő cikk, mivel március 12-e az internetes szólásszabadság napja!

"Nemzetközi szervezetek véleményszabadsággal foglakozó megbízottainak 2011.évi, Budapesten megfogalmazott állásfoglalása szerint a szólásszabadság az internetere is vonatkozik, ez a médium a szabad véleménynyilvánítás legelérhetőbb eszköze."
Az UNESCO védnökségével 2008 óta március 12-én tartja a nemzetközi akciónapot.
Írjátok le bátran véleményeteket a Fekete-Fehér Méhészklub internetes portálunkon!
Nagyernyei Attila

« Válasz #1431 Dátum: 2015. Március 12. 07:55 »
Na azért csak módjával!!!
https://kuruc.info/r/6/140505/

« Válasz #1432 Dátum: 2015. Március 12. 17:42 »
Tisztelt Petro!

Hozzászólásából valójában kiolvasható, hogy ténylegesen nem ért és nem is akar érteni sok mindent. Sajnálom, hogy gondolatait csak másodkézből szerzett információk és nem személyes tapasztalatok alapján teszi. Koránál fogva Önnek is tisztábban kellene látni a folyamatokat, ha mint ahogy említette "generációs méhész" még ha talán újrakezdő is. Ha kicsit félretenné cinizmusát és teljes mellszélességgel belevetné magát az egyesületi életbe, esetleg valamit vállalna is a választott közössége érdekében,ezáltal közelebb kerülne az információk forrásaihoz, közelebbről megtapasztalná a negatívumokat avagy a pozitívumokat is. Úgy veszem észre és nagyon sajnálom, hogy ÖN csak az utóbbi időben ébredt fel csipkerózsika álmából ezzel kapcsolatban. Szintén sajnálom, hogy nem találkozhattam Önnel még egy OV-n vagy Küldöttgyűlésen sem, vagy csak elkerültük egymást.

Üdv. jani bátya

« Válasz #1433 Dátum: 2015. Március 13. 00:23 »
Sziasztok!
A Tolna Népújságban olvasható a a következő cikk, mivel március 12-e az internetes szólásszabadság napja!

"Nemzetközi szervezetek véleményszabadsággal foglakozó megbízottainak 2011.évi, Budapesten megfogalmazott állásfoglalása szerint a szólásszabadság az internetere is vonatkozik, ez a médium a szabad véleménynyilvánítás legelérhetőbb eszköze."
Az UNESCO védnökségével 2008 óta március 12-én tartja a nemzetközi akciónapot.
Írjátok le bátran véleményeteket a Fekete-Fehér Méhészklub internetes portálunkon!
Nagyernyei Attila

Kedves Attila!

Kivancsi111 tökéletesen ráérzett, hogy a "szabadság" is csak viszonyítva értelmezhető, valamint nem szabad összekeverni a "szabadossággal"...

Egyszer régen Atyával már igyekeztem megértetni, hogy a szólás-, azaz a véleménynyilvánítás szabadsága olyan alapjog, mely az interneten is csak akkor érvényesülhet, amennyiben gyakorlása nem sért más alapjogokat. Ha sért, korlátozható és korlátozandó.

Nincs kedvem most újfent lepötyögni, az egykori fórumos hozzászólást, az idevágó részét inkább beidézném:
"Arisztaiosz   
 Hozzászólás témája: Re: OMME hírekHozzászólásElküldve: 2014.01.24. 11:56
........

Ami pedig a véleménynyilvánítás szabadságával kapcsolatos nézeteit illeti: az valóban alapjog, melyet nem is szabad korlátozni. Egészen addig, míg a szabad véleménynyilvánítás alapjogának gyakorlása nem sért egy-két másik alapjogot, jelen esetben pl.: mások személyiségi jogait, jogos érdekeit, becsületét nem sértheti. Ha mégis ezt tenné, a szabad véleménynyilvánítás joga korlátozható és korlátozandó. Esetünkben az interneten történő szabad véleménynyilvánítás jogáról beszélünk, konkrétan a felhasználó ilyen jogáról. Az internet egy olyan felület, melyen nem feltétlenül névvel, arccal helyeznek el tartalmakat, emiatt arctalan, névtelen felhasználók korlátlanul tehetnek fel jogsértő tartalmakat is. A jogsértő tartalmak elhelyezése miatt a szolgáltatók, szervertulajdonosok szűrik a tartalmakat, hogy később jogi úton ne lehessen őket megtámadni a jogsértő tartalmak miatt. Az egyik ilyen szűrő-"eszköz" a felhasználói szerződés elfogadtatása. Ez a szerződés esetünkben a Szabályzat. Az abban deklarált szabályok elfogadása a feltétele a regisztráció elfogadásának. A szerződést ön is megkötötte a Fórumtulajdonosokkal, amikor regisztrált a Fórumra. Ha nem tartja be a szerződésben foglaltakat, akkor szerződést szeg, melynek következménye, hogy a szerződésszegőt moderálják, halmozott esetben kizárják. Nincs ezen mit borongani, természetesen tehet kísérletet a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő jogainak polgári peres úton történő érvényesítésére, de ez több okból is kétélű fegyver lenne, mert amennyiben ön, önök ezen joguk gyakorlása közben megsértették mások személyiséghez fűződő jogait, becsületét, akkor önnek, önöknek is felelniük kell ezért, ha a sértett is érvényesíteni óhajtja a jogait. Az előbb említett jogsértéseket pedig az önök fóruma folyamatosan elköveti, amikor rágalmaz, becsületsértő kijelentéseket tesz és prejudikál. A moderátorok nem tesznek itt mást, mint érvényt szereznek a szerződésben (Szabályzatban) foglaltaknak, s óvják a Fórum felületét a jogellenes tartalmaktól és az azokat ide elhelyezőktől. Ahol meg gyalulnak, ott alkalmasint a forgács is hullik... Inkább részlegesen sérüljön itt a szabad véleménynyilvánításhoz, tájékoztatáshoz való joga néhány provokátornak, mint a Fórum teljes tagságának azon joga, hogy szabadon, kedve szerint használhasson egy olyan internetes oldalt, melyet magánszemélyek hoztak létre és üzemeltetnek, azzal a kitétellel, hogy az ide szabadon, a Szabályzat megszabta korlátok között ellátogató felhasználók betartják a regisztrációkor megismert és elfogadott szerződést. A szabad véleménynyilvánításhoz fűződő joga egyébként sem sérült, az internet egyik áldása, hogy ha az egyik szolgáltató kiszűrte az ön által feltett tartalmat, azt egy másik szolgáltatónál szabadon a világhálóra viheti, mindaddig, míg a másik szolgáltatót meg nem támadja valaki a jogsértő tartalmak miatt. Az önök klubjának működése során nem kellene nagyon képzett ügyvéd, hogy az önök által rágalmazott személyek keresete nyomán bezárassa a "Felszabadító Klubot".

Ezek kapcsán jut eszembe: a szabad véleménynyilvánítás szabadságához fűződő jogomat tervezem visszaállítani az önök klubjában. Nagyernyei Attila kizárásommal e jogomat súlyosan megsértette, mikor azzal zárt ki, hogy a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő jogom gyakorlása ott nem kívánatos. Tudtommal az ókori megváltó klubon regisztrációkor nem volt feltétel a Szabályzat elfogadása, lévén Szabályzat sem volt, ezért az ott elhelyezett hozzászólásaimat is vissza kell állítania, mivel több alkalommal is kijelentette, hogy azon az internetes oldalon a felhasználói tevékenység, a véleménynyilvánítás teljesen és korlátozások nélkül szabad. Természetesen, ha arra gondolt, hogy minden olyan véleménynyilvánítás korlátozások nélkül szabad, amit ő megenged, az egy lehetséges érv lehetne kizárásomra, de akkor eme szándékát a regisztrációkor kötött felhasználói szerződésben, a Szabályzatban előzetesen rögzítenie kellett volna. Mivel ez nem történt meg, kizárásom miatt polgári peres úton fogok érvényt szerezni a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő jogomnak. Ettől csak Nagyernyei Attila nyilvános bocsánatkérésének megtörténtével vagyok hajlandó eltekinteni, mert álláspontom szerint nem helyeztem el ott jogsértő tartalmakat, mindössze azon véleményemnek adtam hangot, mely kifejezte, hogy milyen erkölcsi, etikai normákat sért az ott folytatott "felszabadító" harc. Nézőpontom szerint e kinyilvánított véleményemmel nem sértettem senki jó hírét, személyiségi jogait, becsületét... Várom tehát a bocsánatkérést, aztán ott találkozunk, hogy ott is szabadon ki tudjam nyilvánítani a véleményemet..."   

Nos, valahogy így fest az "internetes szólásszabadsággal" kapcsolatos véleményem, s ha netán rosszul közelítettem volna a témához, gondolom Litterae majd helyreigazítja a tévedésemet.

« Válasz #1434 Dátum: 2015. Március 13. 03:08 »
Tisztelt Petro!

Hozzászólásából valójában kiolvasható, hogy ténylegesen nem ért és nem is akar érteni sok mindent. Sajnálom, hogy gondolatait csak másodkézből szerzett információk és nem személyes tapasztalatok alapján teszi. Koránál fogva Önnek is tisztábban kellene látni a folyamatokat, ha mint ahogy említette "generációs méhész" még ha talán újrakezdő is. Ha kicsit félretenné cinizmusát és teljes mellszélességgel belevetné magát az egyesületi életbe, esetleg valamit vállalna is a választott közössége érdekében,ezáltal közelebb kerülne az információk forrásaihoz, közelebbről megtapasztalná a negatívumokat avagy a pozitívumokat is. Úgy veszem észre és nagyon sajnálom, hogy ÖN csak az utóbbi időben ébredt fel csipkerózsika álmából ezzel kapcsolatban. Szintén sajnálom, hogy nem találkozhattam Önnel még egy OV-n vagy Küldöttgyűlésen sem, vagy csak elkerültük egymást.

Üdv. jani bátya

Tisztelt Jani Bátya!

Nem igazán értem a hozzászólását... Esetleg akart valamit közölni, vagy kérdezni? Vagy talán arra szeretne utalni, hogy nem tudom, miről beszéltem?
Tudja, nem mindenkinek létkérdés, hogy bekapcsolódjon a "felszabadító" küzdelembe. Nekem nem jelenti a megélhetést a méhészkedés, s nem prioritás az életemben a megélhetési "érdekképviseleti" tevékenység sem, nincsenek hatalmi ambícióim, nem vagyok megsebzett lelkű forradalmár, nem motivál bosszúvágy. Még csak önfelmutató szándékaim sincsenek, egyszerűen látogatok néhány internetes portált, ahol az érdeklődési körömnek megfelelő témákkal és az azokkal foglalkozó emberekkel találkozhatok. Így keveredtem a méhészeti témájú fórumokra is: érdekel a méhészet, s ez attól teljesen független, hogy momentán effektíve tartok-e méheket. Az érdeklődés szempontjából indifferens az is, hogy tagja vagyok-e a szakmai szervezetnek. Amíg nem indult el a Méhészújság, nem is éreztem olthatatlan szükségét, hogy OMME tag legyek, a lapindítás kapcsán viszont egyszerűen kiszámoltam, hogy még kevés megtakarítást is elérhetek, ha nem "külsősként" fizetek elő a lapra, hanem tagi jogviszonyom révén juthatok hozzá. Azóta OMME tag vagyok...
Nehezen látom be, hogy csak az juthat információkhoz, aki rendszeresen az OV-n és Küldöttgyűléseken szerzi be azokat. Szerencsémre -s nem utolsó sorban koromnak is köszönhetően- nagyon sok embert ismerek, sokakat barátként tisztelhetek, kapcsolataimat igyekszem ápolni, s ennek révén könnyen hozzájuthatok azon információkhoz, melyekre szükségem van ahhoz, hogy azokat szintetizálva a saját véleményemet képes legyek kialakítani. Nem értem, ehhez miért lenne szükséges teljes mellszélességgel bekapcsolódnom az egyesületi életbe, az érdekképviseleti tevékenységbe. Én nem az egyesületi élet és az érdekképviseleti tevékenység iránt érdeklődöm, hanem a méhészet iránt. Ehhez nem kell aktív egyesületi életet élnem, szükségtelen OV-re, Küldöttgyűlésre járnom. Ez a része nem érdekel, engem a szakma érdekel. Ha az egyesületi élet, érdekképviseleti munka érdekelne, akkor már régen küldött lennék, s nem lett volna OV sem nélkülem. Nem hiszem, hogy az "ellenzék"sokat profitálna abból, ha én belevetném magam az egyesületi életbe, s higgye meg, attól a véleményem még nem változna, ha személyesen tapasztaltam volna meg, tapasztalnám meg az egyesületi élet múltbéli és jelen belső viszályait, kicsinyes és nemtelen torzsalkodásait. Addig ez nem érdekel, amíg a viszálykodás nem próbálja meg ellehetetleníteni a szakmai munkát. Ha viszont annak rovására menne, megy, akkor a saját értékrendem mentén -habitusomnak megfelelően-  némi iróniával, szatírával (sajnos néha valóban cinizmussal, szarkazmussal is) fűszerezve szoktam a jelenség ellen szót emelni. Sajnálom, ha ez nem nyerte el a tetszését, de higgye el, egy dolgot nem vethet a szememre: azt, hogy tájékozatlanul, hiányos vagy fals információk alapján teszem ezt. Lehet, hogy nem mindent mondok ki, de amit kimondok, nem légből kapott híreken, félretájékoztatáson alapszik. A lehetőségeim keretén belül szeretek "jolinfrmalt" lenni...   

« Válasz #1435 Dátum: 2015. Március 13. 07:06 »
Kedves Petro!

Igazi elmebeteg gondolatok, egy megfáradt, ellehetetlenült egyesület vezetésétől, apóka tolmácsolásában.
Még ti fenyegetőztök?
Szétnéztetek már valaha a saját házatok táján?
Nosza rajta tegyétek, benneteket meg az olaf fog vizsgálni.
Nos mit szólsz?  :o :-[
A gátlástalanság időszaka kezd a végéhez közeledni!
Hord el magad, és zárd magadra a sátrat veőfényes napsütésben.  ;D
Kellett ez nektek, jaj te szerencsétlen.

Győzzön az igazság, Legyen Köztársaság!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 13. 07:24 írta Legyen Köztársaság! »

« Válasz #1436 Dátum: 2015. Március 13. 07:53 »
 Petronius arbiter!

Azt gondolod most rohanok a "seduxenemért"?
Nem gondolom,hogy bár kitől tanácsot kéne ahhoz kárnem, ha ki szeretném innen zárni.
A Méhészklub tagságot önként vállaltad, erre senki ne kényszerített.
Eszem ágában bocsánatot kérni, én minden írásomat aláírva névvel vállalom.
Először anyakönyvezni kéne a Petronius arbiter nevet, mert így a bíróságot nehéz helyzetbe fogod állítani.
Vagy így fogsz bemutatkozni a tárgyaláson? Nincs jogi vénám, de egy nick név kitiltásáért nem gondolom, hogy valaki érdemben fog veled foglalkozni. Szakmai hozzászólásaidat villogtasd, az láthatóan többünket érdekel, mint amikor megbízóid pribékjeként villogsz. Ne csacsiskodj!
Inkább a március 1-i OV-n elhangzottakra koncentrálj.
Az igazi szólásszabadság korlátozás ott történt!
Akinek más a véleménye annak KUSS!
Nagyernyei Attila

*

hang

• *
  • 23
« Válasz #1437 Dátum: 2015. Március 13. 09:03 »
Hát mit mondjak adrikter barátom. Kellet ez nekef?  Miért szolsz bele a nagyok dolgába? Te még egysorban sem láttál annyi kaptárat  mind amennyi éve méhészkedik  Nagyernyei Attila. Égesd csak magaf itt is.
Lehet te büszke vagy arra, hogy tag vagy közöttünk, de én nem vagyok büszke arra, hogy köztünk vagy!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 13. 09:06 írta hang »

*

Kitin

• 934
« Válasz #1438 Dátum: 2015. Március 14. 16:53 »

« Válasz #1439 Dátum: 2015. Március 14. 17:36 »
Hát mit mondjak , ötletes megoldás, de a nevét elég rendesen benézték. :)

Üdv. jani bátya