Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286905 megtekintés
*

hang

• *
  • 23
Re:Hír-les
« Válasz #1410 Dátum: 2015. Március 08. 06:19 »
Szebb napokat!

Jóemberek. Nem igaz, hogy az elnök felkészületlen. Igen is felkészült, csak ő másban jobb. Neki jobban megy az önös érdekképviselet. Igazán nem is tehet mást, mert lassan de biztosan mindenki kihátrlál mögülle. Őszintén kimondható, van gondja rendese. A másik, addig amíg az egyik előadó az álomvilágról tart beszédet, a másik a realitásról, addig nem szerencsé a két dolgot egy kalapba tenni, és arról beszélni, hogy melyik jobb.
Mert kinek melyik. A felelössen gondolkozónak, a realitás talaján kell állni, mig a másik felébred álmából, mert bele lóg a keze a bilibe.
Az utobbival, meg ráér még a tagság, mert "Király" itt minden. De kinek?
Méhészkolegák, miért nem álltok már végre a sarkatokra? Miért nem hiszitek el végre azt a tény, hogy amit most folytat az OMME vezetése, az a jogaitok sárbatiprása. Én személy szerint úgy vélem, hogy azért nincs minden veszve, mert igen nagy valószinűséggel 2015-03-10-én történni fog valami, valami olyan ami a kétkedőknek utatmutat, vagy választ adhat.
Én minden esetre becsületes igaz embernek tartom azt, aki ezt végig csinálja, minden hátsó szándék nélkül.

« Válasz #1411 Dátum: 2015. Március 08. 08:31 »
Nekem a nemzetközi kapcsolatokról írt bejegyzés tetszik a legjobban!
Ha valakainek ennyi dolga van, hogy volt ideje anno levelet írni az Apimondia elnökének?
Kiskakas neked ez nincs benne a bögyödben?
Sztahanovistánknak a háta mögé kéne néznie, hogy honnan jött!
Minden nap többször is köszönetet kellene nyilvánítani annak az embernek, aki őt felfedezte.
Pár éve még azt sem tudtuk, hogy a világon van, most meg ő a nagy érdekvédő?
Késsel a kezében jár, és szúr! Mindenkit hátba támadott akinek köze volt Brosshoz!
Lygo 67 csupán egy dolgot emelt ki, de van bőven ilyen "közösségépítő" tevékenysége.
Csak így tud érvényesülni, mert ő is egy OMME katona. Feladatot hajt végre!
A harcálláspont Lajosmizse,ott van az igazi OMME távirányítás.
Még Verőcén is frakkba vágja magát elnökünk, ha jön a dörgedelmes parancs az Alföldről.
Nézzük tovább mit művelt a neok ügyében. Pedig, ha valamiben jó Zsolt, akkor ez a terület az övé!
Még Ő hívta fel a figyelmet a neok káros következményeire, aztán valahogy bekussolt.
Fent leírtam, ő is egy OMME katona, ez volt a faladata.
Parancs, értettem!
De kit véd? Az OMME ...... galerijét, vagy a méhészek érdekét?
A választ a nagybetűs élet adja meg, az pont neki fog fájni a legjobban.
IB tag-alelnök-szaktanácsadó. 3 az 1-ben.
Jobb lenne ha dezertálna, és átállna arra az oldalra ahol a méhészek érdekét kell védeni.
Szerintem már késő! Mi sem várjuk tárt karokkal.
Nagyernyei Attila

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #1412 Dátum: 2015. Március 08. 09:46 »
QUQURIQ!!!

Ha azt mondanád Lászlóffynak, hogy nálunk (ellenzék) van egy olyan állás, ami qu…va jól fizet és még dolgozni sem kell érte, azonnal át állna, és Ő lenne a legnagyobb „ellenzéki”
Róla mintázták meg az érdekembert!!!
Az Apimondia elnökének szóló leveléből mindenki láthatta, hogy elárulta a magyar méhészeket.
Ehhez nem kell semmit hozzá tenni, áruló!
„Minden nap többször is köszönetet kellene nyilvánítani annak az embernek, aki őt felfedezte”.
Felfedezni csak a zseniket és a művészeket lehet!
Van egy közmondás is… Kivakarták a szarból…
„IB tag-alelnök-szaktanácsadó. 3 az 1-ben”. Ez minden csak nem ital..
Se nem kávé se nem tej.. egyveleg. Ki szoktam önteni…
„Jobb lenne ha dezertálna, és átállna arra az oldalra ahol a méhészek érdekét kell védeni”.
Hová dezertáljon már???
Már nincsen hová!
Vagy nevezhetnénk dezerdezertőrnek?
Kinek kell az ilyen kétlaki?
Csak azt felejti, hogy „egyszer volt Budán kutya vásár”!

A Kiskakas!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1413 Dátum: 2015. Március 08. 14:23 »
Szerintem Lászlóffy Zsolt tökéletesen tisztában van a saját helyzetének súlytalanságával. Pedig a pozíciója valódi hatalom lehetne, de a képességei nagyon karcsúak ehhez. A hiányzó képességeket nem a legetikusabban igyekszik pótolni.

Az Apimondia elnökének írt levél faragatlan tuskó megfogalmazása kirívó példa, hogyan nem szabad diplomáciai levelet írni. Aki ilyen levelet ír, abból hiányzik a diplomáciai érzék szikrája is. Tehát a feladatra teljes mértékben alkalmatlan.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1414 Dátum: 2015. Március 08. 15:00 »
Kánya Bácsi!

Kérlek csatold be ide az iratokat, hogy olvashassuk és okuljunk belőle.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #1415 Dátum: 2015. Március 08. 17:45 »
Kánya és Geddekas!
Ezt nem értik sokan a Méhészklubon!
Amit Arisztaiosz leír az több OMME vezető megfogalmazása.
Nem kellett ehhez más csak figyelni.
Nálam már a bringás balhénál megbukott, mondjuk úgy beégette magát a történelmünkbe.
Senki más nem tudott erről csak Bross, ő mondta el Zsoltnak.
Akkor Arisztaiosz kitől tudta?
Nem folytatom. Szánalmasok mind ahányan vannak.
A rosszindulat elborított az agyukat, és arra nem gondoltak, hogy átlátszó trükkhöz folyamodnak.
Az OMME szócsöve Arisztaiosz, Tomi papa.
Nekem vele személy szerint nincs semmi gondom, Székesfehérváron meg is mondtam neki.
Írásait azért csűri csavarja, mert így tudta inkognitóban tartani azokat akik orvul támadnak.
A legjobb fegyver ha lebuktatjuk őket, most megtörtént. Szégyen a magyar méhészekre, hogy ilyen emberek irányítják az ágazatot!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1416 Dátum: 2015. Március 08. 19:34 »
Nem találom Tomipapa azon írását, amire Kánya hivatkozik.

Igen! Tomipapát felkészítik.
És még azt se tartom lehetetlennek, hogy még ellenértéket is kap néha vagy rendszeresen az OMME vezérkarától.

Nem hiszem, hogy csak Lászlóffy Zsolt dolgozik be szövegblokkokkal Tomipapának. Kap Ő infót Tükörtől, Cserényitől, Varga Tamástól, még talán Fekete Józsitól is néha.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Március 08. 19:53 írta Geddekas »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1417 Dátum: 2015. Március 10. 13:25 »
Elekes kontra OMME bírósági per első fokú ítélete megszületett. A felperesi keresetet a bíróság elutasította. Fellebbezésnek helye van az írásba foglalt  első fokú ítélet megérkezésétől számított 15 napon belül. Tehát a történet nem ért véget, folytatódik másod fokon.

« Válasz #1418 Dátum: 2015. Március 10. 18:47 »
Sziasztok!

Mi történt? Mik az indokok miért döntöttek így? Mi a folytatás?

ÜDV:KARCSI

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #1419 Dátum: 2015. Március 10. 20:03 »
A tárgyaláson a két ügyvéd záróbeszéde elhangzott, De ez nem befolyásolta a bírónőt, mert az ítélet már a tárgyalás előtt kész volt. Valaki korábban már megírta és a bírónő motyogva, lehajtott fejjel felolvasta az ítéletet következésképpen alig hallottunk valamit belőle. Majd ha kb 30 nap múlva megkapja a felperes írásba foglalva az ítéletet, akkor lehet értelmezni. Annyi azért érthető volt a motyogásból, hogy nemcsak lehet, hanem érdemes is fellebbezni.

Az ítélethirdetésen sokan voltunk jelen, tehát nemcsak a fel- és alperes meg ügyvédei, hanem még kilenc ember.

« Válasz #1420 Dátum: 2015. Március 11. 07:09 »
Jó reggelt!
Tegnap Székesfehérváron volt Bross Péter.
Ahhoz képest, hogy azt hangoztatják Bross nem ért a méhegészségügyhöz, és nincs semmiféle Titanic meg vészhelyzet, az IB újság címlapján ez olvasható:
"AZ ELLEHETETLENÜLÉS KEZDETE?
A méhegészségügyi kockázatok, valamint gyűjtőhelyek túlterheltsége együttesen a méhészeti ágazat összeomlását okozhatja"
Nehéz ilyenkor szavakat találni. Ugyan azt állítják az OMME vezetői, de ők értenek hozzá! Vagy mégse?
A szokásos telt ház fogadta Pétert.
Ma Kalocsán tart ugyanebben a témában előadást este 18 órakor.
Nagyernyei Attila

« Válasz #1421 Dátum: 2015. Március 11. 11:34 »
Köszönöm, hogy népszerűsíted a mai méhészgyűlésünk előadását!

Üdvözlettel: Bajusz Péter

« Válasz #1422 Dátum: 2015. Március 11. 18:30 »
Kedves Attila!

Bár szemmel láthatóan valóban "nehéz szavakat találnod", de tisztelem a kitartásodat, mellyel továbbra is keresed azokat. Javasolnám a jövőben a keresést némileg szűkíteni: nem kizárólag szavakat kellene keresned, s találnod, komoly előrelépést jelenthetne, ha őszinte szavakat keresnél, s találnál...

Mondom mindezt azért, mert a csőlátás, az irányított látásmód és az irreleváns érveléstechnika ékes példája ez az "üzeneted" is. Csőlátás, mivel -miként Mórickának- gyakorlatilag teljesen mindegy miről szól a történet, neked "mindenről az jut az eszedbe". Irányított a látásmódod, hiszen egyrészt tudatosan kialakított rossz nullhipotézis megválasztásával igyekszel fals konklúzióra jutni, másrészt gyakorta kilóg a lóláb, nehezen tudod titokban tartani azok személyét, akik valójában irányítanak a háttérből. Irreleváns az érveléstechnikád, mivel sem szintaktikai, sem szemantikai szempontból nem állja meg a helyét. Egyvégtében az "argumentum ad personam" érvelési hibát követed el, ráadásként színesíted az "argumentum ad nauseam"-technikával, tehát nem csak hitelteleníteni igyekszel, de azt folyamatos sulykolással próbálod "rögzíteni". Mi a fenéért van erre szükség, hiszen mindenki látja a "valót"...

Most megint nekihuzakodsz az "IB-újságnak". Minek, hiszen olvasni mindenki tud, az ilyen kommentárok pedig csak arra jók, hogy lássa a nép: te is tudnál, ha nem ülné meg a vörös megváltó köd a szemedet. A Méhészújság nem az IB álláspontját közli ebben a cikkben, hanem Nagy Istvánét. Egy szóval sem írták, hogy véleményével azonosulni óhajtanának. Ezt talán jól jelzi, hogy Nagy István a cikk "előszavában" konkrétan azt írja: "Erről a témáról kérte véleményemet a Méhészújság főszerkesztője." A cikk címe sem kijelentő, hanem kérdő módban veti fel a problémát. Aztán ha elolvasod a cikket, akkor gyakorlatilag a brossi jéghegy víziója köszön vissza belőle. Valójában egy erőtlenebb változata annak az előadásnak, mellyel az előző elnök házal országszerte a MMNP keretéből finanszírozottan...
Az OMME álláspontját  a méhegészségügy, oktatás, szakképzés, kutatás és az ágazat leszabályozhatóságának vonatkozásában részleteiben is ismerheti bárki, nem szokták az e témával foglalkozó vezetők titkolni azt. Aki viszont ájultan hallgatja Bross Péter kassandrai jóslatait, jövőképét, annak szeretettel ajánlom a Méhészet márciusi számában Dögei főszerkesztő úr által jegyzett interjút, melyet szintén Nagy Istvánnal készített, bár ez a Nagy István nem azonos azzal a Nagy Istvánnal, aki a Méhészújságban visszhangozta Brosst. Ez a Nagy István az FM parlamenti államtitkára, az a "méhészpista", aki viszont a minisztériumi, kormányzati oldalról teljes körűen rálát a méhészeti ágazatra, s képes autentikus forrásként megválaszolni a brossi és pécsi nagypistai -Armageddont vízionáló- felvetéseket. Ő meg is válaszolta azokat az interjúban, s az én olvasatomban nem egyhamar várható, hogy sarkalatos változások következzenek be a hazai méhészetben. Ráadásul a kormányzati, ágazati szakirányítási szándékok ismeretének függvényében az az érzésem, hogy már a kormányzat is "szembe jön" azon a nyüves "érdekérvényesítő autópályán"... Ezzel szemben viszont nem gondolom, hogy az a Bross "restaurálva" bármit is tenni lenne képes, aki nyolc és fél éves elnöki regnálása idején sem volt többre képes, mint a jéghegy felé kormányozni a Titanicot. A méhegészségügyet nem lehet kivenni a hatósági jogkörből, az OMME pedig nem hatóság. Marad az alkalmazott kutatás, de az sem lehet kizárólag OMME feladatkör, hanem az elsődlegesen állami (költségvetésből finanszírozott) feladat. A méhlegelők kérdésére sincs kormányzati elképzelés, de a vándorlás nem szabályozható úgy, ahogy azt többen szeretnék elképzelni, s a "túlszabályozás" nem is lehet érdeke a méhészeti ágazatnak. A méhtartás, méhészkedés joga sem szabályozható, az szembe menne az Alaptörvénnyel. Marad az érdekképviseletnek a monitorozás, az "önkorlátozás" népszerűsítése, a jobb méhészképzésre tett javaslat kidolgozása, részben megszervezése, a szaktanácsadói hálózat működtetése, a szakmai továbbképzés feltételrendszerének javítása, stb. Elsődlegesen pedig jó ágazati stratégia kidolgozása, s annak a jó stratégiának elfogadtatása és hatékony képviselete az ágazatot irányító kormányzattal, szakhatóságokkal együttműködve. Bross Péter már megkapta egyszer a lehetőséget, hogy egy ilyen stratégiát kidolgozzon, illetve a kidolgozását irányítsa. A mostani -néhányak által az egekbe magasztalt- előadása pedig nem más, mint ennek a -saját- munkájának a cáfolata. Ha ő kormányozta ebbe az irányba a méhészeti ágazatot, akkor nem értem a jelenlegi kampány-körútját. Netán újra kormányozni szeretné a Titanicot? Ha meg nem ő volt a navigátor, akkor miként volt képes 15,5 éven keresztül az IB-ben dolgozni, 8,5 éven keresztül "kapitányként", nevét adva mindahhoz, amit most teljes vehemenciával támad... Ha meg tényleg az ágazatért aggódik, akkor felmerül bennem a kérdés: hét év IB-ban és nyolc és fél év elnöki székben töltött ideje alatt miért nem aggódott...? Vagy aggódott ő, csak a "gonosz" háttéremberek  nem hagyták aggódni...? Akkor viszont megint nem értem, miért vállalta két cikluson és harmadszorra is megválasztva még öt hónapon át az elnökséget? Valami nem "gömbölű" ebben a történetben...

Kedves Attila!

Te állsz talán a legközelebb Bross Péterhez a mostani kampány-csapatból. Kérlek, vedd rá őt, hogy végre valljon színt: vissza kíván-e ismét térni a méhész-közéletbe, vagy sem. Ha vissza szeretne térni, akkor olyan programot kellene vázolnia, vázolnotok, mely nem top secret és nem az a program, melyet Bross Péter több, mint 2 cikluson keresztül fémjelzett, s most 180 fokot fordulva támad. Ha meg nem szeretne visszatérni, akkor a "változás csapata" jelölje már meg, kivel, kikkel képzeli sikerre vinni a "változást", s Bross Pétert hagyja ki a kampányból, tiszteletben tartván az óhaját. Szeretném , szeretnénk már végre látni a csapatod jelöltjeit, "arcait", mert nem tartom valószínűnek, hogy a magyar méhészek "Hangokra", "Kányákra", "Jóbarátokra", "Jolinfrmaltakra" "Kiskakasokra" "Geddekasokra" stb. óhajtják és tudják adni a voksaikat.             

« Válasz #1423 Dátum: 2015. Március 11. 19:11 »
Egy régi előadása jut az eszembe, ugyan is  kis városunkban tiszteletét tette úgy 15 éve formán. Nem sok pozitív élmény maradt meg bennem, és lehet finoman fogalmaztam. Emondta hogyan méhészkedik, egy akkoriban még újdonságnak számító, ipari volumenű termelést célzó projektet ismertetett. A két álló méhészet, a vándorlás kiküszöbölésére, továbbá az ebből adódó terhek ecsetelése. A tonnaszám etetett cukor, az egyik méhészetben míg a másikban ezerrel hordtak a napraforgóról. Majd az előadás végén a panasz, hogy nem igazán olyan jövedelmező a dolog mint azt elvárná....
Persze illedelmesen ahogyan azt illik, végig hallgatta a társaság a még fiatalnak mondható viszonylag ismeretlen előadót. A hallgatóság a tisztességben megőszült, egy  életet át méhészkedő zömében nyugdíjas korosztály volt.( Igaz én még a negyedik x-et közelítettem)
Az előadás végén egy öreg méhész, tisztelettudóan,  jószándékkal, naivan szólásra szánta magát. A kinek van kérdése, most felteheti, szokásos befejező mondat után.
Az öreg így kezdte, fiatal ember ön panaszkodik hogy kevés a haszna. Az egyik telephelyről a másikra kevesebbe kerülne a fuvar, mint a rengeteg cukrot beetetni.
A válsz tömör gyors és határozott volt. Nem tanácsért jöttem, hanem azért hogy elmondjam hogyan méhészkedem! Az az nem beszélgetni, beszélni jöttem!

« Válasz #1424 Dátum: 2015. Március 11. 19:24 »
Tisztelt Petronius arbiter!
A rettegés hangja szólt most belőled!
Még mindig ennyire félnek felbujtóid Brosstól, hogy leizzadnak nevének hallatán?
Lehet, hogy az OMME-ban sokan vettek 180 fokos fordulatot, különösen azok akik Bross idején nyalták fényesre Péter hátsóját. Én akkor sem nyaltam most sem. Tehát én nem változtam, a szám nem csokis.
Kérdezd meg súgóidat, akiknek valamikor Brossi volt, akkor most miért vetkőznek ki emberi mivoltukból, szidják, gyalázzák akkor amikor nincs a teremben? Ov-n hangzott el, hogy Bross nem ért a méhegészségügyhöz.
Szerintem ez öngól volt doktor úrnak, talán vissza is szívta volna, mert sokan felmordultak a teremben.
Ez nem jött be, de megérdemli!
Ha Bross a helyszínen van, akkor meg hallgatnak mint szar a gazban, lásd Balassagyarmatot!
Egy kicsit a jelenlegi vezetéssel kéne foglalkoznod, mert ők élnek igazán a Nemzeti Programból.
Bross idején nem kért az EB független könyvvizsgálót, mert mindent rendben talált.
Most a 37 oldalas Körmendy féle jegyzetet meg nem szeretnék ha tudomásunkra jutna.
Ott kéne piszkálódnod, hamarabb célba érnél!
A jéghegy felé nem kormányozta Péter a Titanicot (OMME-t) annál inkább a mostani vezetés.
Tudom kicsit nyűgösek vagyunk számukra, de képzeld ha nem lennénk mit művelnének.
Kik a jelöltjeink? Nagyon kíváncsi vagy, de ennyire nem nézhetsz balgának.
Nyugi, eljön az idő amikor minden kiderül. Ki vállalja azt, hogy a sárga földig legyalázzák?
Meg egy törpe 10 % alatti kisebbséggel minek foglalkoztok, lekussoltatjátok azt a pár embert és rend lesz.
Nagyernyei Attila