Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286617 megtekintés
*

Kitin

• 934

*

kiskakas

• 3249
Re:Hír-les
« Válasz #3661 Dátum: 2018. Május 04. 22:57 »
QUQURIQ !!!

Inkább robotokat fejlesztenek és gyártanak, minthogy abbahagynák a rovar és élővilág kiirtását a vegyszergyártók!
Vagy lehet, hogy már vegyszertűrő robotembereket is kifejlesztettek?

Kiskakas

*

Kitin

• 934
« Válasz #3662 Dátum: 2018. Május 05. 08:12 »
Majd mikor már a robotméhek is elkezdenek mászkálni és nem tudják mitől...

« Válasz #3663 Dátum: 2018. Május 10. 21:58 »
https://piacesprofit.hu/klimablog/robotokkal-helyettesitene-a-meheket-a-walmart/

Az megint csak pénz, bevétel. Tehát eladja avegyszert, meg eladja a robotot, ami majd pótolja a méheket. Édekből rombolja a terméshzetet, mert ezt találta piaci résnek...

Majd itt megszedi magát.

Tragikus, hogy az emberiség ilyen hülye. És nem tartja titokban, előáll a nagy megoldással.

*

zümi

• 1382
« Válasz #3664 Dátum: 2018. Május 10. 22:36 »
Vivaldi írását átemeltem ide! Szerintem tanulságos a mondani valója.

Idézet
Így akác tájékán, mi méhészek, mi mást is csinálhatnánk, össze össze verődünk itt ott. Udvarban , út mellett stb.
Ilyenkor, ahogy lenni szokott rendesen, előjön minden, vagy majdnem minden.
Ma is a méhészkedés jövőjét tárgyaltuk ki, fenntarva a forgalmat, mivel nem igen értem rá leparkolni csak úgy megálltam az úton.
Egy gondolat foszlányként felmerült a méhészetek jövője a beruházás szempontjait figyelembe véve.
És ekkor ugrott be egy hír, miszerint a kis kaptár bogár már Francia ország keleti határa felé tart.
Az egyik beszélgető társam, úgy gondolja, ezzel felesleges foglalkozni. És lehet, hogy így is van.
Ám ha abból indulunk ki, hogy Magyarországra eddig még minden kártevő, vagy betegség ideért, nem lehetünk túl optimisták. És bizony jobb ha agyunk kis csücskében ott tartjuk ezt is, ha már nagy kölcsönöket felvéve akarunk bele vágni a méhészkedésbe.
Nagyon jól emlékszem arra, amikor apám 1977-ben azt mondta, hogy az atka, csak a vándor méhészeket érinti, és a következő tavasszal, azaz 1978-ban, az összes méhünk, mind a 25 család ott gyalogolt a kaptár előtt, és amiket megmenteni már nem lehetett.
Reménykedjünk abban, hogy az Alpok, valamint a Német és Osztrák méhészetek, általában kis családszámú, és meglehetősen ritka hobbi méhészetek, valahogy lefékezik a kis kaptár bogár terjedését.
Persze ami van, az már meg van, és ki kell használni amíg lehet. De, én magam, magas kamatozású, nagy összegű, és hosszú lejáratú hitelben már nem gondolkodnék a méhészetem fejlesztését illetően.
Bizonyos, hogy a kis kaptár bogárral is együtt lehet majd élni, bár én a több száz, vagy ezer családos méhészeteket nem fogom irigyelni ez ügyben. Másrészt az is biztos, hogy bizonyos ideig, addig biztosan ameddig a kis kaptár bogár el nem éri a keleti határainkat, vándorlási tilalom lép életbe. Utána már ezt valószínű feloldják, hiszen úgy is mindegy.
Ez, minden esetre nem ijesztegetés akar lenni, vagy fallra festése az ördögnek. Ez inkább a megfontoltságra intő figyelmeztetés. A régi jelszóval élve: "Gondoljátok meg proletárok"
De, mindenki maga tudja, és azt csinál amit akar.
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

« Válasz #3665 Dátum: 2018. Május 11. 07:15 »
http://lakihegyradio.hu/hir/keves-mez-lesz    SE MÉZ SE ÁR !!!!!!!!!

*

huber

• 144
« Válasz #3668 Dátum: 2018. Május 11. 23:05 »
.......Emellett a korai hőség miatt egyszerre virágzik a repce és az akác is, ráadásul a gazdák újfajta repcét kezdtek termeszteni, ami miatt a méhek alig látogatták a repceföldeket. Az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke, Bross Péter elmondta, hogy idén repceméz helyett tavaszi virágméz lesz........
Ha még az is kiderül, hogy újfajta napraforgót vetettek ....

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3669 Dátum: 2018. Május 12. 18:48 »
Klenác szerint meg sok sok méz lesz.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3670 Dátum: 2018. Május 15. 20:06 »
Tisztelt méhészek, méhtartók és állampolgárok.
Értesítjük Önöket, hogy a karancsvölgyet tönbbé ne keressék, Barabás völgy lett a neve.
 Természetsen az itt található falvak is névváltoztatáson esnek át. Úgy mint. Barabás alja. Barabáslapujtő, Barabásberény, és Barabásgerge.
 Megértésüket előre is köszönjük.

*

kiskakas

• 3249
« Válasz #3671 Dátum: 2018. Május 15. 20:36 »
QUQURIQ !!!

A hegy, pedig "Barabás" hegy lett?

Kiskakas

*

zümi

• 1382
« Válasz #3672 Dátum: 2018. Május 15. 20:44 »
Ki az a Barabás? Ember? ::)
Mindig arra kell törekedned, hogy a legjobb legyél, de sosem szabad elhinned, hogy az is vagy.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #3673 Dátum: 2018. Május 15. 20:56 »
Nem tudod? Addig jó neked. Ne is akard tudni.

*

zümi

• 1382
« Válasz #3674 Dátum: 2018. Május 15. 21:09 »
Vivaldi. Ha van húzás az emberen "há mé" nem leckézteted meg? ;D Csak csak ő vándorolt hozzátok :o Mennyi családot vitt?