Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286510 megtekintés
*

atya

• 1043
Re:Hír-les
« Válasz #3240 Dátum: 2017. Május 24. 14:06 »
Ha jól értem akkor minden évben meg kell venni a méhcsaládokat, mert nem teleltetnek?
Akkor viszont nem értem minek kellett venni ISUZU-t, és konténert?
Vagy nem minek, hanem kinek?
A sikerhez csak annyi kell, hogy képes legyél az életed a magad módján élni.

« Válasz #3241 Dátum: 2017. Május 24. 17:07 »
A Marson !!!!!!

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3242 Dátum: 2017. Május 27. 19:30 »
Nem jól érted. A Növényvédelmi Kutatóintézet minden tavaszon vásárol családokat és a kísérletek befejezése után leöli őket. Most nem vásárolt, hanem megkapta az OMME méheit. Ennyi.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

*

kas62

• 146
« Válasz #3244 Dátum: 2017. Május 28. 07:52 »
Nekem erről ez a véleményem.

"Így lesz ám jó mázár!
Azok a méhészek akiknek sikerült repcét pergetniük, folyamatosan hívogatják a kereskedőket, hogy "mennyié veszi?"
Pályafutásom alatt ez a legnagyobb csalódásom a méhészeti ágazatban, hogy a méhészek nem leég taktikusak, nem tudják tartani a szájukat.
Még alig egy hónapja óriási méhpusztulásokról, és gyenge állományokról hallottunk, most meg ismét előkerültek a nagyot mondó, mézáralakító szájkaratésok.
Ha valami ÁRT a méhészeknek, az pont a szájhősök.
Akiknek jég verte, vagy elfagyott az akácvirág a környékükön, biztosan jól esik ezektől dicsekvőktől a "nyóc" kilós napot hallani.
Ha nekik "nyóc", és nincs  mellette deka, akkor ezeket az eredményeket benyögők, nagyképű, mások lelkivilágába beletipró, szívtelen emberek.
Ettől még  az eredmények igazak is lehetnek, de általánosságban nem lehet elmondani, hogy mindenhol BOMBA az akác.
A szerénységgel előrébb jutunk!
A kereskedők természetesen ezeket a SZÉP eredményeket fogják megjegyezni, és az orrunk alá dörgölik,..... hogy mit akartok, nyolc kilós napjaitok vannak folyamatosan?
Nekem erről ez a véleményem.
Nagyernyei Attila"

« Utoljára szerkesztve: 2017. Május 28. 09:35 írta kas62 »

« Válasz #3245 Dátum: 2017. Május 28. 17:09 »
Mindíg van a méhészek között egy nagyotmondó, kár hogy az emberek ezt átlagnak veszik. Így volt régen is, jobb és gyengébb termések is voltak területenként. Ez adja az átlagot. Legyünk szerényebbek mindannyian!

« Válasz #3246 Dátum: 2017. Május 29. 07:01 »
Véleményem szerint elvárható lenne, hogy legalább az OMME honlapjára feltegyék a hírt.
Azt a hírt, amilyen még a magyar méhészeti ágazatban eddig csak álom volt.
Ma 14 órakor Brüsszelben az Európai Parlamentben előadást tart Bross Péter az OMME elnöke.
Téma, ágazatunk problémái, a méhegészségügytől, a kínai hamis méz Európába özönlésétől, a címkézési szabályokig.
Nincs az OMME-ban egy felelős személy (egy elnökségi tag) aki legalább erről tájékoztatná a 14.000 magyar méhészt, hogy .... hé ma rólatok szól egy rövid, de tömör előadás az Európai Parlamentben?
Mit várunk akkor, ha a márciusi(!) OV-n megígérte a honlap átalakításáért felelős elnökség tag, hogy 2-3 hét és minden megváltozik?
Most annyi változás történt, hogy semmi hír!
Gyakorlatilag vége a 2017-es akácvirágzásnak és összegörcsöltek egy helysírási hibáktól, szóismétlésektől hemzsegő fenológiai jelentést, és egy nagy puki az egész.
Szégyen az egész ágazatra ez a honlap!
Na de ne búsuljatok, itt vagyunk mi.
Most már nekem is több időm lesz ide írogatni,mivel az OMME csikorgó gépezete erre alkalmatlan.
Aki tud angolul, nézze délután 14 órától a élő közvetítést Brüsszelből, az Európai Parlamentből.
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #3247 Dátum: 2017. Május 29. 21:10 »
Üdv.Uraim!
Tisztelt Uram!
Hőbörgés helyett olvassa a honlapot!
Szégyen nem szégyen,a miénk,a közösségé,lehet még jobb is,természetesen ezt a fórumot nem kívánja helyettesíteni.
Azért létezik és írnak ott "néha"értelmeset is,épp úgy mint itt.

« Válasz #3248 Dátum: 2017. Május 29. 22:31 »
Még hogy nincsenek véletlenek?
Reggeli írásom óta nézzétek milyen hírrel szolgál az OMME honlapja!

"Lobbizunk az Európai Parlamentben
by Kozma Eszter • 2017-05-29

„Az EU méhészeti ágazatának helyzete” címmel a mai napon szakértői közmeghallgatást tart az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottsága. Örömünkre szolgál, hogy a Bizottság által felkért szakértők előadásait Bross Péter OMME elnök beszéde nyitja meg. A 15:05-kor kezdődő előadás azt mutatja be, hogy a méhészeti ágazat nem csak a benne érdekeltek (méhész, mézfeldolgozó, anyanevelő, műlépes, eszközgyártó ….) ágazata, hanem 510 millió uniós lakos közös mezőgazdasági ágazata. Mindenkinek az érdeke, hogy erős, stabil méhészeti szektor működjön az EU-ban. Ezt a legolcsóbban (adófizetők támogatása nélkül) csak úgy lehet elérni, ha mindenki, az unióban megtermelt méhészeti termékeket vásárolja meg, ezzel támogatja a méhészt és az ágazat minden további szereplőjét. Az az uniós állampolgár, aki ezt megérti és alkalmazni szeretné ezt a vásárlási formát – nem tudja megvalósítani. Nem tudja, mert a harmadik országokból származó mézek uralják a közvetlen értékesítési piacon kívüli bolti, kiskereskedelmi értékesítést. Elnökünk ennek, az uniós mézek nagybani piacának kiteljesedését, egészséges működését elnyomó rendszernek fedi fel okát és ad megoldási javaslatokat. Lászlóffy Zsolt nemzetközi elnökhelyettes is segíti munkáját, kedden Bizottsági szakemberekkel folytatnak megbeszéléseket, szerdán pedig a tavaszi Copa-Cogeca Méz-munkacsoport ülésen vesznek részt."
Nem gondolom, hogy minket olvasnak, és azért dobták be ezt a hírt. :P
Holott már két hónapja tudtuk, hogy ma Bross Péter és Lászlóffy Zsolt Brüsszelbe utazik.
Azért érdekes.
Hiába, a Fekete-Fehér Méhészklub segít egy kicsit a hezitálóknak.
Üdv:
Nagyernyei Attila

« Válasz #3249 Dátum: 2017. Május 30. 20:47 »
Én nem állítom, hogy a tegnapi megjegyzésem betalált, de valahogy az OMME honlapja "észhez tért".
http://www.omme.hu/?p=9002
Tiszta friss hírek, elképesztő tájékoztatás.
Csak így tovább, mert figyelünk!
Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3250 Dátum: 2017. Május 30. 21:00 »
SCHrammel Pál e hónap végén teljesen elköszön az OMME-tól. Mészáros József ma azt mondta, hogy ezt követően veszi át az új ember a feladatot és indul a mandula. Hááááát? Ha indul. Ami elmúlt az biztos.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #3251 Dátum: 2017. Június 01. 10:08 »
Mondom én, hogy megélénkült az OMME honlapja!
Végre!
http://www.omme.hu/?p=9009
Végigolvasva a jelentést kiemelném ezt a pár sort:
"Szó volt még a neonikotinoidok és a glifozát alkalmazásáról. A Méz-munkacsoport egyértelműen elutasítja mindkettő használatát. A neok használatának teljes betiltását kérik az uniós méhészek, hiszen mára már egyértelműen igazolódott, hogy nem csak a méhekre, hanem az egész élővilágra negatív hatással van. Azokon a területeken, ahol a nemzeti kormányok már betiltották a neok használatát semmilyen terméscsökkenést sem tapasztaltak a gazdák. Létezik növényvédelmi alternatíva a termesztők számára. A glifozát pedig végső soron komoly méz-minőségi problémát okoz, hiszen egyes térségek mézei már tartalmazzák e hatóanyagot. Ha ez általánossá válik, komoly presztízs-veszteség lesz a méz megítélésében!"
Végig erről pofáztam!
Szerintem az elnökség azon tagjának aki azt hirdette, sőt reklámozta az OMME-s újságban, hogy a neok kivonása mekkora gond, azonnal le kéne mondatni.
A Tolna Megyei Méhész Egyesület nevében, személyesen kérem, hogy szavazzunk az érintett elnökségi tag méhészeti közélettől való eltiltásától.
Remélem ezek után megvonják tőle a Magyar Méhészeti Nemzeti Program által támogatott "elméleti oktatást", mivel teljesen mellévezette a magyar méhészeket!
12 évig küzdöttem azért, amit most már tényként kezelnek!
Meg kell tisztulnunk olyanoktól, akik a neokat Istenítették, és akik a neokat bíráltuk, kipellengéreztek, megcímkéztek.
Ilyen ember nem vezetheti az OMME monitoring vizsgálatát!
Nem személyével, hanem szemléletével van gondom!
Igen is követeljük T.P. azonnali távozását!

Nagyernyei Attila

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #3252 Dátum: 2017. Június 01. 12:17 »
T.P. távozását támogatom. Azért is, mert a szaktanácsadói munkakör és az elnökségi tagság egyszerre való viselése összeférhetetlen. Nem értem a Ellenőrző Bizottság tagjainak korrupt viselkedését ebben a tekintetben. Az nagyon szúrja a szemüket, hogy ki mire vesz fel 10 000 Ft-ot útiköltségtérítésre, de az nem, hogy havi 500 000 Ft-ot szaktanácsadóként és havi 50 000 Ft-ot elnökségi tagként felszed, holott a kettő kizárja egymást. 

*

Nb18

• 797
« Válasz #3254 Dátum: 2017. Június 14. 23:26 »
Sziasztok!

Én hiányolom a cikkekből azt, hogy a méhész kolléga megúszta-e a balesetet.

Nb18