Mondom én, hogy megélénkült az OMME honlapja!
Végre!
http://www.omme.hu/?p=9009Végigolvasva a jelentést kiemelném ezt a pár sort:
"Szó volt még a neonikotinoidok és a glifozát alkalmazásáról. A Méz-munkacsoport egyértelműen elutasítja mindkettő használatát. A neok használatának teljes betiltását kérik az uniós méhészek,
hiszen mára már egyértelműen igazolódott, hogy nem csak a méhekre, hanem az egész élővilágra negatív hatással van. Azokon a területeken, ahol a nemzeti kormányok már betiltották a neok használatát semmilyen terméscsökkenést sem tapasztaltak a gazdák. Létezik növényvédelmi alternatíva a termesztők számára. A glifozát pedig végső soron komoly méz-minőségi problémát okoz, hiszen egyes térségek mézei már tartalmazzák e hatóanyagot. Ha ez általánossá válik, komoly presztízs-veszteség lesz a méz megítélésében!"
Végig erről pofáztam!
Szerintem az elnökség azon tagjának aki azt hirdette, sőt reklámozta az OMME-s újságban, hogy a neok kivonása mekkora gond, azonnal le kéne mondatni.
A Tolna Megyei Méhész Egyesület nevében, személyesen kérem, hogy szavazzunk az érintett elnökségi tag méhészeti közélettől való eltiltásától.
Remélem ezek után megvonják tőle a Magyar Méhészeti Nemzeti Program által támogatott "elméleti oktatást", mivel teljesen mellévezette a magyar méhészeket!
12 évig küzdöttem azért, amit most már tényként kezelnek!
Meg kell tisztulnunk olyanoktól, akik a neokat Istenítették, és akik a neokat bíráltuk, kipellengéreztek, megcímkéztek.
Ilyen ember nem vezetheti az OMME monitoring vizsgálatát!
Nem személyével, hanem szemléletével van gondom!
Igen is követeljük T.P. azonnali távozását!
Nagyernyei Attila