Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286638 megtekintés
*

Geddekas

• 5859
Re:Hír-les
« Válasz #2835 Dátum: 2016. December 20. 21:39 »
Onnan az íróasztal mellől aztán nagyon tudják, hogy mennyi méhcsalád pusztult el. Egyébként nem hallottam senki szájából 80 %-os méhpusztulást.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2836 Dátum: 2016. December 20. 21:44 »
Én se, azért nem írtam mellé kommentárt.
A kacsa hír is hír.
Biztosan lesz gond, de a 80%-os pusztulás csak az OMME méhesére VOLT igaz.
Ezt írják a jelentésben:
"Az állományfelmérés alapján elmondható, hogy az OMME tulajdonában lévő méhcsaládok több, mint 90%-a elpusztult, illetve túlélésre képtelen állapotba került."
De az már a múlté.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2837 Dátum: 2016. December 21. 21:48 »
Végre felkerült a petíció a honlapra!  ;)

Kíváncsi vagyok mennyivel ugrik meg a támogatók száma, ami jelenleg 90!

Gratulálok az előterjesztőnek, további sok sikert kívánok a munkájához!

Tisztelt Méhésztársak!

Nagyon szépen köszönjük a támogatói szavazatokat, külön köszönöm Szabó Györgynek a petíciónak az egyesületünk weblapján történő megjelenésében kifejtett munkájáért, és a jókívánságokért.

A petíció támogathatóságáról közzétett felhívásom óta eltelt nagyjából 1 hét alatt a támogatói szavazatok száma átlépte a 100-as határt ami kezdésnek egyáltalán nem rossz, ha figyelembe vesszük a petíciók általános támogatottságát pillanat-nyilag megfelelőnek tekinthető.

Természetesen ennél sokkal többre van szükség, ez a petíció akkor tölti be teljesen rendeltetését, ha az EU mézfogyasztók legszélesebb köréhez eljut.

Tájékoztat kockázatokról, megelőz hibás fogyasztói döntéseket, felelős fogyasztói tudatot erősíti, mint ahogyan a méhészek elkötelezett magatartását is növeli a mézfogyasztók védelmében.

Az első hét tapasztalatainak kedvező benyomásai alapján megkezdjük a kampány nemzetközi kiterjesztését .

Indulásként angol, német, francia és olasz nyelven egy felhívás, illetőleg egy adott nyelven a petícióra vezető linkkel bővített bejegyzés fog rendelkezésre állni 1-2 napon belül.

A terv a közösségi média megosztásokban rejlő szinte hihetetlen erejére és gyorsaságára alapoz. A terv lényege, hogy mindenkinek van külföldön rövidebb-hosszabb ideig az EU tagállamaiban élő ismerőse, barátja, rokona esetleg még családtagja is, akik többnyire közösségi portálokon ismerősükként is megtalálhatók.

Szóval Őket kellene megkérni, hogy a felhívás megosztásával segítsék figyelemfelkeltő munkánkat.

A patent.beehive@gmail.com vagy originalhoney2.0@gmail.com e-mail címen vagy a facebookon küldött üzenetben jelezzétek nekem ez irányú segítségeket.

Üdvözlettel: Tóth Zoltán

« Válasz #2838 Dátum: 2016. December 22. 08:40 »
Akkor, hogy a kezdeményezés ne sikkadjon el az OMME honlapon javaslom, hogy a címét pirossal kiemelve a főoldalon mindig az első helyen (ameddig a kampány tart), az aktuális híreket mindig ez alá betéve hívhatnánk fel az emberek figyelmét az ügy kiemelt fontosságára.
(Már a 3. helyen tart és halad a süllyesztő felé......  :o :o :o :o :o)

Az se lenne hátrány ha lenne egy olyan felület ami a napi támogatottsági szintet feltüntetné, sőt az esetleg idetévedő laikusokhoz szólva akár villogva pirossal kérnénk, hogy támogassa a kezdeményezésünket!
(A Te szavazatodra is szükség van címmel!
 Neked is van unokád!
 Kérd a segítségét!)

NAK honlapon fenn van már a petíció? 
Az lenne az igazi, mert az már azt is jelentené, hogy az állami kötelező is mellénk állt volna!  ;D
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2839 Dátum: 2016. December 22. 21:36 »
Tisztelt Méhésztársak!

Segítség lépésről-lépésre az EU Petíciós portálján való regisztrációhoz és a petíció támogatásához.

Tájékoztató mellékletben csatolva.

Üdv.: Tóth Zoltán

*

ata67

• 525
« Válasz #2840 Dátum: 2016. December 22. 22:09 »
Köszönjük Zoltán!
Gratulálok a petícióhoz!
Sok méhész mondja: ezt, vagy azt kéne tenni odafönt!
Te tedd most meg ezt az egyszerű dolgot idelent!
Attila
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 22. 22:19 írta ata67 »

« Válasz #2841 Dátum: 2016. December 23. 09:53 »
Aztán ha már itt tartunk, a klubunk Szolgálati közlemények részénél nyithatnának az arra jogosultak egy topikot Tóth méhésztárs kezdeményezésének (szerintem legfelül elsőnek) és a felhívását és a "szamár vezetőt" (bocs de néha nekem is kell!  ;D) oda feltenni szíveskednének.  :)

Utána a Szolgálati közlemény akár pirosan is villoghatna, ha lehetne + a petíciós topik is!

A minden nap frissülő támogatók száma külön pirossal valahol a honlap elején már hab volna a tortán!

Aztán majd megnézzük az OMME honlapján vagy a szomszédba sikerül-e valami hasonló hírverést csinálni!  ;)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

« Válasz #2842 Dátum: 2016. December 23. 18:59 »
Sziasztok!
Privátban én is kértem Zolit, hogy adjon segítséget a könnyebb regisztrációhoz.
Sok közöttünk az idős méhész  akik annak is örülnek, hogy be tudják kapcsolni a gépet, és ez nekik már bonyolult feladat volt.
Köszönjük a rugalmasságot!
Kérek mindenkit, hogy támogassa Tóth Zoltán kezdeményezését, most úgyis van rá időnk.
Senki nem fogja megoldani helyettünk a problémánkat.
Nagyernyei Attila

« Válasz #2843 Dátum: 2016. December 24. 11:57 »
Tisztelt Méhésztársak!
Az OMME honlapján is láthatjátok Tóth Zoltán petíciójának támogatásához szükséges információkat.
Néhány perc az egész regisztráció!
Amikor regisztráltatok üssétek be a keresőbe a petíció számát!
0432/2016
Görgessetek a lap aljára, és azonnal tudjátok támogatni.
A sikeres támogatásról e-mailben kaptok értesítést.
Egy ilyent:
"Congratulations, Attila!
You have just added your online support to petition 0432/2016.
This is simply a notification for your records.
This e-mail was sent automatically by the European Parliament's Petitions Portal.en"
Most vagyunk (csak!) 178-nál!
Ne késlekedjetek!
Regisztráljatok és támogassátok Tóth Zoltán petícióját!
14.000 OMME tag hol vagytok?????
Itt egy nagyszerű kezdeményezés!
Hajrá méhészek!
Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
Nagyernyei Attila

« Válasz #2844 Dátum: 2016. December 25. 11:25 »
Tisztelt Méhésztársak!

Köszönjük szépen az eddigi szavazatokat, lassan 200-nál járunk.

A petíciónak néhány napja önálló facebook oldala is van ahonnan, könnyen megosztható mindenkinek ismerősei számára.

Másoljátok be a keresőbe, és lépjetek be már akinek van profilja:

https://www.facebook.com/mondjuknemetamanipulaltmezekre/?ref=bookmarks

Osszátok, terjesszétek, szavazzatok!

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

Üdv.: Tóth Zoltán

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #2845 Dátum: 2016. December 25. 12:42 »
Regisztráltam magam a Peticiós Portálon és az én szavazatom volt a 194.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #2846 Dátum: 2016. December 28. 18:27 »
Tisztelt Méhésztársak!

Köszönjük szépen az eddigi támogató szavazatokat! Ne feledjék továbbra is várjuk a szavazatokat!!

Arra szeretnék kérni mindenkit, hogy a szavazás eredményéről kapott értesítést őrizze meg, és lehetőség szerint küldje meg részemre e-mailben az originalhoney2.0@gmail.com címre.

Egyrészt szeretném hamarosan a támogatói szavazatot leadók névsorát feltüntetni (már aki hozzájárulását adja), a petíciós felhívás által igénybe vett felületeken lehetőség szerint. Másrészt világos képet szeretnék kapni a petíciós kampány ideje alatt is a támogatói szavazatok tekintetében a méhészek és a mézfogyasztók arányának megbecsülésében. Az utóbbi a hatékony kampány további szervezése szempontjából fontos.   

Szándékaim szerint remélhetőleg már a jövő év nyarán, őszén egy egyedi termékinnovációt tartalmazó főleg EU piacra szánt méz termékcsalád csomagolását szeretném megkezdeni egy támogatói szavazatokat leadó méhésztársak tulajdonában álló mézüzemből mely által kiemelt áron elsőként a támogató szavazatokat leadók készleteit kívánjuk piacra juttatni.

A támogatói szavazatot leadók további elsőbbségéről, előnyeiről a későbbiekben nyújtok tájékoztatást.

Köszönettel: Tóth Zoltán
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 28. 18:38 írta Tóth Zoltán »

« Válasz #2847 Dátum: 2016. December 28. 20:51 »
https://youtu.be/DoOB057PbYc

Közzététel: 2016. dec. 17

Az Európai Parlament friss jelentéséből nyilvánvalóvá válik: a hormonok, a szennyező műanyag csomagolóanyagok rendkívül veszélyesek az élelmiszerekre és az élelmiszerek jelentős részére és azokat fogyasztókra. A jelentés részletesen leírja, hogyan okoznak ezek az anyagok rákbetegséget, terméketlenséget és más súlyos egészségügyi problémákat. Az ezzel kapcsolatos aggodalmakat sokáig „összeesküvés-elméletnek” tekintették, mostanra azonban kiderült, hogy ez a valóság. Mint Morvai rámutatott: az Európai Unió globális szabadkereskedelmi szemléletéből, neoliberális gazdaságpolitikájából egyenesen következik ez az életveszélyes folyamat.
Kategória
Hírek és politika
Licenc
Normál YouTube-licenc
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 28. 21:23 írta Tóth Zoltán »

« Válasz #2848 Dátum: 2016. December 30. 17:40 »
Tisztelt Méhésztárs! Tisztelt Küldöttek Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Elnök Asszony, Elnök Úr!

Az Ön által ez év áprilisi küldöttgyűlésen már egyhangúlag kinyilvánított és a novemberi küldöttgyűlésen külön felhatalmazást kapott igényét, mely a gyantatechnológiás mézek kitiltása fogalmazza meg, s mely egyben a 2016. áprilisban benyújtott petícióm alapgondolata, engedje meg, hogy a petíció jelenlegi állásán keresztül tájékoztatást adjak.

Be kell végre látnunk
A 2015 őszétől kialakult mézpiaci helyzet nem egy hullámvölgy csupán, hanem romló tendenciát mutató tartós állapotról van szó. Amennyiben semmit nem teszünk jövőre a mézárak csupán néhány száz forintról fognak szólni, és akkor sem kell majd a teljes mennyiség.  A gyantatechnológiás mézek dömpingje csak a hazai méztermelőknek legalább 10 milliárd forint kárt okozott 2015 őszétől, köztük az Ön egyesületének tagjainak is. A korábbi bevételek hiányzanak a méhészcsaládok költségvetéséből, ennek súlyos következményei vannak máris, és tömegesen méhészcsaládok hullhatnak szét, mehetnek tönkre sőt gyermekek nélkülözhetik valamely szülőt többnyire az apát és egyes kilátástalan helyzetekben gyermekek maradhatnak legalább egyik szülő nélkül. A válaszút elé érkezőket, vagy életük nagy eseményeihez közelítőket elriasztja szakmájuktól, hazájuktól, vagy éppen a családalapítástól, gyermekvállalástól, tesz végképp elkeseredetté vagy magányossá szakmabeliek sokaságát. Ez a nagyon súlyos szociológiai hatás semmilyen késlekedést nem tűrhet.

Amiben bízhatunk
A petíció nagyon átgondoltan lett felépítve, alapgondolata a gyantatechnológia alkalmazása során kioldódó sztirol és divinil-benzol karcinogén és mutagén hatásán keresztül megvalósítja az élelmiszermérgezés egyik klasszikus meghatározását, mivel technológiából bekerülő kémiai szennyeződés egészségkárosodást okoz. A fogyasztóknak fontos szempont az ár, de mérgező hatásút nem akarnak szerencsére vásárolni, nekünk egyetlen feladatunk tehát Európa szerte tájékoztatni a lehetséges kockázatról az embereket. A petíció felhívásban történő népszerűsítése, fizetett közösségi kampányban a célközönséghez történő eljuttatása megoldhatja a problémát.

Ami eddig történt

A petíció státuszát december elején az Európai Parlament Petíciós Bizottsága támogathatóra váltotta, így elkezdődhetett a támogatói szavazatok leadásának lehetősége. Ez az apróságnak tűnő dolog, nagy jelentőségű mivel a Petíciós Bizottság alapos áttekintést alkalmával kockázatosnak ítélte az ioncserélő műgyanta alkalmazását a mézfeldolgozásban. Nagyon sok minden fog múlni azon mégis, hogy miként tudjuk a mézfogyasztók figyelmét felhívni Európa szerte a problémára és a támogató szavazatok száma hogyan alakul.
A petíció népszerűsítésére több bejegyzést tettem internetes méhész fórumokon, közösségi hálózatok méhész csoportjaiban, majd elkészítettem a petíciós felhívás oldalát, és 2016 Karácsony idején fizetett kampányt indítottam a legnépszerűbb közösségi a facebook-on.
A petíciót akkreditált helyen lefordíttattam angol, német, francia, olasz nyelvekre, és elkészítettem a petíciós felhívás idegennyelvi változatainak külön-külön közösségi hirdethető változatát.
Az európai hatóságok tájékoztatása folyamatos mindig kibővül újabb fontos szereplőkkel az EU Mezőgazdasági Bizottságának mézreferensével, EP magyar képviselőivel.
Az európai méhészegyesületek tájékoztatása folyamatos, és az európai internetes méhész fórumokon is folyamatosan terjesztés alatt áll a petíció felhívása.
Az előzetes elvárásokat követően a gyakorlat is bebizonyította, hogy a legnagyobb hatással az fogyasztók megszólításának irányába a közösségi portálokon történő hirdetés.
Egyetlen hátránya, hogy talán ez a legköltségesebb része a kampánynak, illetőleg az idegen nyelvi lektorált fordítások, ami azért csekély töredéke csak a magyar méhészek által elveszített milliárdoknak.

OMME hol van??
Úgy érzem mindent megtettem, amit egy jól működő országos egyesület csapata megtehetett volna már ez idő alatt, ünnepek ide ünnepek oda, a lehetőséggel akkor kell élni amikor az kínálkozik, és nem akkor amikor már elúszott. Én a karácsonyt is végig dolgoztam, hogy megoldjuk a mézpiaci válságot és megmeneküljön ágazatunk.
 Az OMME „elméleti támogatása” ellenére csupán az omme.hu weblapra történő közzététele történt meg, egyéb más dologgal kapcsolatban az egyesületünktől még egy telefonhívást sem kaptam pl. miben segíthetnénk…., pénzügyi finanszírozás terén sem kaptam egyetlen forintot sem.
Mivel az OMME a küldöttek szándékától eltérően sem gyakorlati, sem pénzügyi támogatást még csak nem is ígért a 2016. 12. 20.-ai közleményében ezért arra nem számíthatunk, az események alakulása pedig nem tűr semmi féle késlekedést.

A petíciós kampány finanszírozása
Úgy gondolom, a kampány költségeinek finanszírozása nem egyedül nekem kellene viselnem, mivel a petíció sikeres terjesztése Európában csak hazánkban legalább 10 milliárd forintot helyezne vissza a méhészek zsebébe évente.

Maradt egy lehetőség, amennyiben segítenek akkor a finanszírozást is meg tudom oldani

Az elméleti ismeretterjesztés előadói, előadásai közé az ősz folyamán felvettek, előadásom címe:

Méhészeti eszköz és eljárás illetőleg méhészeti termékfejlesztési innovációk szükségessége, a technika állásának bemutatása az eddig nyilvánosságra hozott iparjogvédelmi bejelentések és a legfrissebb publikációk alapján. Hazai és nemzetközi kutatási projektek. Többet termelve, kevesebb munkával, hatékonyan.

Amennyiben meghívnak előadást tartani egy értékes előadáson túl lehetőség van a petíció és a kampány eddig nem ismert részleteinek áttekintésére is elsőkézből a petíció benyújtójától, továbbá tudok segíteni a regisztráció és a támogatói szavazat leadásának megismerésében.
Hallgassanak meg egy értékes és inspiráló előadást, a jelenlegi méhészeti technológiai, és méhegészségügyi problémák innovatív megoldásainak lehetőségeiről.
Adjon mindenki egy esélyt magának a méhészeti ágazat benne a személyes lehetséges jövőképének megismeréséhez, felállításához.
Találkozzunk, ne feledje már a meghívással a kampány támogatói közé kerül helyi egyesületük, mivel előadói tiszteletdíjam rá tudom fordítani a kampány körüli költségek finanszírozására.

Hívjanak, hallgassanak meg, adják le támogatói szavazatukat és ezzel mindent megtették, amit meg lehetett a mézpiac rendbetétele ügyében!

Vigyük sikerre együtt a petíciót!!

Keressenek elérhetőségeim valamelyikén: patent.beehive@gmail.com., 06204557190, keressenek a facebookon.

Üdvözlettel: Tóth Zoltán

https://youtu.be/DoOB057PbYc
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 31. 13:07 írta Tóth Zoltán »

« Válasz #2849 Dátum: 2017. Január 02. 09:45 »
Tegnap délután segítettem egy kollégának a petíció támogatásában.
Kb.5-7 perc alatt sikerült.
Akkor láttam, hogy a több mint 14.000 OMME tag szinte hallgat.
A petíciót eddig csupán 250-en támogattuk.
Ez a gond tisztelt méhésztársak!
Másoktól várjátok a megváltót?
Ugyan ezt éreztem az OMME Küldöttgyűlésein, ahol felállva mondtam a mondókámat, vélt vagy valós igazamat.
(Ezt soha nem fogom megtudni, mert választ kérdéseimre nem kaptam!)
Hátranézve a teremben mindenki szeretett volna 10 centivel lejjebb csúszni a székében.
Sokszor egyedül maradtam, sőt támadtak, akiket barátoknak hittem,elfordultak.
Senkit nem érdekelnek a Kft. zűrös dolgai, senki nem törődik azzal, hogy néhány balf..cán szórakozott a pénzünkkel, és ha erre rákérdeztem a válasz.......síri csend.
Ezért nem értem a 14.000-nél is több OMME tagot, hogy egy ilyen közös ügyben, mint a mézhamisítás elleni küzdelemben, ami valójában a jövőnk záloga, miért hallgat?
Otthon, a jó meleg szobában várják, hogy valaki megnyomja a csengőt, és bekiabáljon, hogy méhésztárs ismét 1.500 Ft az akácméz?
Január 2-án ki kéne már józanodni, ha nem teszünk egy minimális lépést saját érdekünkben, akkor a 2017-es év a "kiválasztódás" éve lesz.
Aki bírja csinálja, aki nem föladja, bár lehet, hogy ez a cél.
Ha ilyen passzív a társaság semmi jóra ne számítsatok.
Nagyernyei Attila