Hír-les

• 5601 válasz
  • 2286651 megtekintés
*

Vivaldi

• 2049
Re:Hír-les
« Válasz #2850 Dátum: 2017. Január 02. 11:02 »
Az a gond kedves Attila, hogy itt már leírtam. A petícióval mindenki egyet ért, de a túlnyomó többség nem fog egy órát áldozni arra, hogy regisztráljon és aláírja. a 14000 ből. 12000 nem is halott róla.

« Válasz #2851 Dátum: 2017. Január 02. 11:26 »
5 perc az az 1 óra.

Én mint kiderült meg lehet csinálni 1 gépről is csak internet kapcsolat kell hozzá.

Eljött az OMME laptop-ok kora, elő velük végre hadd szolgálják a közösséget.
(A 2 egyesület ahol tag vagyok nem igazán használta őket eddig................ :()

Méhészegyesületek, fiatal számítógéphez értő tagtársak hajrá, tegyetek a petíció sikeréért!
(Elméletileg minden eszköz adott a sikerhez!)

(A szakik munkába való bevonását nem említem, mivel mint kiderült Ők csak a nemzeti programmal foglalkozhatnak....  ;D ;D ;D ;D ;D)
Szabó György

Az életben egy dolgot jól jegyezz meg!
Az emberek soha nem változnak,
csak te ismered meg őket jobban!

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2852 Dátum: 2017. Január 02. 11:59 »
Na , most akkor vitatkozzunk egy marha nagyot róla. Te mondod, meg más is mondja, hogy ez semmi. Csak az aláírások nem szaporodnak. Mert a túlnyomó többség még azt is nehezen írja alá amit az orra alá nyomnak. Mert már nemigen lelkesedik, mivel nem bízik az ilyen petíciókban meg tüntetésekben, meg az idióta unióba sem. És mert eddig se volt semmi eredménye semminek. Hát amit még keresni is kell...

« Válasz #2853 Dátum: 2017. Január 02. 12:20 »
Vivaldi!
Kapcsold már föl a lámpát!
2017 van!
Ezt írod:
"És mert eddig se volt semmi eredménye semminek."
Hát ha csak a Te írásaidat olvasnánk, akkor valóban.
Ennyire befordult, pesszimista méhésszel még nem találkoztam.
Neked van egyáltalán jövőképed?
Még jó, hogy a méheidnek nem magyarázod meg,hogy ..."Lányok ne dolgozzatok, kár a gőzért. El sem lehet adni azt amiért az életeteket áldozzátok!"
Én pedig azt állítom, hogy az ilyen "Tökös gyerekek" mint Tóth Zoli fogják kitolni a szekerünket a kátyúból.
Vivaldival nem csak az a gond, hogy nem hisz a sikerben, demoralizálja a társaságot.
Próbálj meg egy kicsit pozitívan gondolkodni.
Mi volt az Újévi fogadalmad?
Úgyse lesz semmiből semmi, ezért ne is csináljuk semmit?
Nagyernyei Attila

« Válasz #2854 Dátum: 2017. Január 02. 12:41 »
258 a támogatók száma ma 12:30- kor . Ez tényleg nem nagyon szaporodik. Ennél azért többen vagyunk internettudó méhészek. Itt is 849 regisztrál tag van. Mégis csak Vivaldinak van igaza, abban hogy ennyire érdektelenek az emberek?

« Válasz #2855 Dátum: 2017. Január 02. 12:47 »
"Én pedig azt állítom, hogy az ilyen "Tökös gyerekek" mint Tóth Zoli fogják kitolni a szekerünket a kátyúból."

Azzal a szekérrel nagy baj van. Túl sokan ülnek (meresztik a vala ....mijüket) rajta.
De még ha csak ezt tennék, még köpködik is azokat akik tolni igyekeznek azt a szekeret.
Várjatok, lesz még idő amikor mégis sikerre vezet ez a kampány, hogy fognak tolakodni az én is egyet értettem,
mindent megtettem, sőt a csak én tettem érte,  ráadásul ez az én ötletem volt üldögélők.  ;D

Hol lesz akkor majd Tóth Zoli?  ;D
Szabó György

« Válasz #2856 Dátum: 2017. Január 02. 12:56 »

De még ha csak ezt tennék, még köpködik is azokat akik tolni igyekeznek azt a szekeret.
Várjatok, lesz még idő amikor mégis sikerre vezet ez a kampány, hogy fognak tolakodni az én is egyet értettem,
mindent megtettem, sőt a csak én tettem érte,  ráadásul ez az én ötletem volt üldögélők.  ;D

Remélhetőleg nem ő lesz "az a szamár, aki a rúdnál állt, hogy húzza a szekeret, de húzta is, hiszen azért ütöttük..." :)
Bár ha eredményes lenne a petíciója (részemről 247. sorszámmal megtettem, amit tudtam, a többiekért nem felelhetek), talán még az sem lesz annyira baj, mert legalább elér(t) valamit.
A méhek nem hazudnak.
Sem arról, hogy mivé kellene változtatnunk a környezetünket, sem arról, hogy végül mivé sikerül.

« Válasz #2857 Dátum: 2017. Január 02. 14:07 »
A Méhészújság(unk) januári számában a 11. oldalon egy egész oldalas tájékoztató olvasható a petíciós témáról.
Ez az újság elvileg minden OMME tagdíjat fizető méhészhez eljut... 8)
Az OMME honlapon is olvashatunk róla, 12.20-án tették fel.
Én is támogattam. Aki nem támogatja, miért nem támogatja? Csak azért mert nem tud róla, vagy nem ért a számítógéphez, vagy nincs néhány perce? Esetleg van más indok is? Vajon mi történhet ha esetleg támogatná?
Szerintem egyébként vannak más gondok is a mézpiacon, mézkereskedelemben és nem is kell érte Kínáig mennünk...  :( Az is egy helyzet meg ez is.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2858 Dátum: 2017. Január 02. 14:47 »

Remélhetőleg nem ő lesz "az a szamár, aki a rúdnál állt, hogy húzza a szekeret, de húzta is, hiszen azért ütöttük..." :)
Bár ha eredményes lenne a petíciója (részemről 247. sorszámmal megtettem, amit tudtam, a többiekért nem felelhetek), talán még az sem lesz annyira baj, mert legalább elér(t) valamit.

Senki nem köpködi a célt. A módszert kérdőjelezem meg. és nem véletlenül, hanem azért mert valóban semmi sikerélmény. Én már tettem javaslatot ez ügyben is.

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2859 Dátum: 2017. Január 02. 15:08 »
Vivaldi!
Kapcsold már föl a lámpát!
2017 van!
Ezt írod:
"És mert eddig se volt semmi eredménye semminek."
Hát ha csak a Te írásaidat olvasnánk, akkor valóban.
Ennyire befordult, pesszimista méhésszel még nem találkoztam.
Neked van egyáltalán jövőképed?
Még jó, hogy a méheidnek nem magyarázod meg,hogy ..."Lányok ne dolgozzatok, kár a gőzért. El sem lehet adni azt amiért az életeteket áldozzátok!"
Én pedig azt állítom, hogy az ilyen "Tökös gyerekek" mint Tóth Zoli fogják kitolni a szekerünket a kátyúból.
Vivaldival nem csak az a gond, hogy nem hisz a sikerben, demoralizálja a társaságot.
Próbálj meg egy kicsit pozitívan gondolkodni.
Mi volt az Újévi fogadalmad?
Úgyse lesz semmiből semmi, ezért ne is csináljuk semmit?
Nagyernyei Attila

Valóban van köztünk különbség. Én reálisan szeretem nézni a helyzetet.

Ha szabad emlékeztetnem, mintha nem én tápláltam volna az új elnökkel kapcsolatban is túlzó reményeket.
 Én meg azt mondom, inkább te gyújtsd fel a lámpát, de ne a pirosat mert így is rózsaszín köd van a szemed előtt. Ideje lenne ébredezni Attila.
 Mert nézzük már a tényeket is. A méz ára ott ahol én, a béka segge alatt. A méhlegelőkön óriási káosz. A betegségekkel nem bírunk.
 Ja , hogy ez nem az Omme dolga. Hát akkor mi az Omme dolga? Fogalmazza már meg valaki.
 Az Omme dolga az Uniós pénzosztás, az elnöké meg a nagy fizetés felvétele.
Én meg aszondom, ehhez nem kell sem Omme sem elnök.
  Ja és még egy kérdés. Ezt a petíciót is miért a "szegény" Tóth Zoltán találta ki kínjában, és miért nem az Omme?
Nem kéne inkább őt megválasztani elnöknek? Mert a mostani nem csinál semmit.

« Válasz #2860 Dátum: 2017. Január 02. 20:11 »
"Nem kéne inkább őt megválasztani elnöknek? Mert a mostani nem csinál semmit."

Oké!
Akkor kezdeményezd a visszahívását, de hogy Nógrád megye élen járjon ebben is kezdhetnétek az általános elnök helyettes úrral talán, ezzel is példát statuálva, hogy a palócokkal nem lehet így bánni!
Meg aztán mindenki a saját háza körül kezdi a sepregetés először, nem?  ;)

"Én már tettem javaslatot ez ügyben is."
A semmit érő papíros megoldást, ami nem szerepel a lehetőségek között?
Tényleg előre mutató ötleteid vannak!
Csak így tovább!  ;D

Szabó György

« Válasz #2861 Dátum: 2017. Január 02. 23:06 »
Tisztelt Méhésztársak!

Köszönöm szépen a szavazatokat, és a biztatást!

Egy nagyon kedvező fejleményről szeretnék hírt adni a petíció kampányával kapcsolatban.

Ma Nyíregyházán jártam a helyi egyesület gyűlésén Hok József elnök úr meghívására, rövid tájékoztatást adtam a gyantatechnológia széleskörű felhasználásáról, annak kifogásolható eseteiről, továbbá ismertettem az EU Bizottságának a témában irányadó rendeletét a petíció történetét és a petíciós kampány jelenlegi eredményeit és állását.

Tájékoztatómat meghallgatva a Méhésztársak Nyíregyházán úgy döntöttek 50.000 Ft. értékben finanszírozzák 2017 első hetének kampányát.

Időközben megkaptam a petíció román nyelvű változatát is Gécziné Savaniu Gizella Mária és Géczi János Arnold kisvárdai méhészek jóvoltából. 

A petíciós kampány hirdetési oldala a magyar nyelven kívül, így már angol, német, francia, olasz, román nyelven is rendelkezésre áll, és kiemelten hirdetésként jelenik a facebook közösségi portál hírfolyamaiban célzott közönség részére.

A szlovák, horvát, lengyel, spanyol, finn, svéd, görög nyelvekre történő fordítása folyamatban van méhészek felajánlásai alapján.

Keresünk még szlovén, bolgár, portugál, észt lett, litván fordításban segítséget nyújtó méhésztársakat akár a fordításban akár a fordítás költségeinek vállalásában.   

Amennyiben valaki szeretné és tud segíteni a fordításban indíthatunk figyelemfelkeltő kampányt EU-n kívül is.

Várunk továbbá egyesületeket akik a kampány fizetett hirdetési költségeit egy-egy hétre vállalni tudják.

A kampány-finanszírozásban és a fordításban nyújtott segítséget ezúton is köszönöm a felajánló Méhésztársaknak!!

Sikerekben gazdag, gyantaszűrt mézektől mentes Boldog Új Évet kívánok!!

Üdvözlettel: Tóth Zoltán
« Utoljára szerkesztve: 2017. Január 02. 23:16 írta Tóth Zoltán »

*

Bicska

• 601
« Válasz #2862 Dátum: 2017. Január 03. 06:57 »
Tisztelt Méhésztársak!!

Boldog Újévet mindenkinek!

Sajnos nagyon kevesen írtuk alá eddig az online petíciót. Úgyhogy, ha valakinek segítség kell a felületen történő regisztrációhoz, netán regisztráció után a petíció aláírásával, kérem keressen meg privátban, segítek benne, akár meg is csinálom.

Üdv: Bicska (Szabó József)
"Vassal csorbitott csontváz-leletek
mutatják, hogy itt mivé lehetek,
ha mellemre kitüzöm jeletek, -
csirkefogók! Nem játszom veletek!"

*

Vivaldi

• 2049
« Válasz #2863 Dátum: 2017. Január 03. 08:18 »
"Nem kéne inkább őt megválasztani elnöknek? Mert a mostani nem csinál semmit."

Oké!
Akkor kezdeményezd a visszahívását, de hogy Nógrád megye élen járjon ebben is kezdhetnétek az általános elnök helyettes úrral talán, ezzel is példát statuálva, hogy a palócokkal nem lehet így bánni!
Meg aztán mindenki a saját háza körül kezdi a sepregetés először, nem?  ;)

"Én már tettem javaslatot ez ügyben is."
A semmit érő papíros megoldást, ami nem szerepel a lehetőségek között?
Tényleg előre mutató ötleteid vannak!
Csak így tovább!  ;D

Let, let, let, let, let.= ötlet.

És ennyiben is maradunk. Mivel ebben a Bross által kitalált saját magára szabott rendszerrel, nem lehet kezdeni semmit.

Én brekegek. A méhészeti ágazat egyre nagyobb szarban. Az elnök meg él, mint "marci hevesen."
 Ez van.
Ja, és ez is lesz, ne legyenek illúzióid.

« Válasz #2864 Dátum: 2017. Január 03. 08:49 »
"Én brekegek. A méhészeti ágazat egyre nagyobb szarban. Az elnök meg él, mint "marci hevesen.""

Ha valami nem tetszik, kezdeményezz visszahívást!

Szépen kiállsz a tömeg elé és előadod mi nem tetszik és kéred az aláírásukat (itt viszont a kedvenc) papírodra.

Még az is megeshet, hogy a választások során újra a Nógrád megyei közhaszontalan lesz az elnök.  :)

Aztán lehet a méz témán lovagolni, úgy ahogy neked tetszik, bár a pártlapból úgy tűnik ez már nagyon megy az uraknak!  ;D

Mi mindig azt javasoltuk, hogy egy kiadós takarítás nem ártana az OMME háza táján,
de a többségnek még nem volt rá igénye.

Az itt ott javítgatás, már nem megfelelő megoldás!  ;)

Szabó György