Méhészkedés rakodó kaptárban

• 917 válasz
  • 399629 megtekintés
*

oszkár

• 1226
Re:Méhészkedés rakodó kaptárban
« Válasz #855 Dátum: 2021. Augusztus 12. 15:45 »
"a méhész meg érdekes ember lett."

Hitetlen az biztos.  Az átlag az átlag,de ha valaki mondani mer jobbat az már dicsekszik, vágyait fogalmazza meg ,hazudik,  "sok méhész nem veszi be" (tudod mint a 16kg "hordás" :D)

Nem a múltról kell itt ábrándozni! Hogy 27 éves pályafutásom alatt  a 80-as években láttam ezt,meg azt.

A hitetleneket meg várom! Lássanak "csodát"!    Ami ugye, csak nekik csoda!!  Sokaknak még  természetes,hogy lehet a családokat felfejleszteni. "Különleges" embernek sem kell lenni hozzá!!!

Ezeket valahol "polgárpukkasztásnak" is szánom.  Meg ugye "nem is értek hozzá",Meg sosem hiszik amit állítok!   

Sosem szoktam olyat állítani amit nem tudok bebizonyítani.   

Nem ismertek engem , csak olvassátok amit írok!! :) :)

*

wr

• 1013
« Válasz #856 Dátum: 2021. Augusztus 12. 16:25 »
Azért abban igaza van oszkárnak, hogy a jobbaknak szotyi után még illik a 2 fiókot takarni, nálam is olyanok. De csak azért, mert az idén a szárazság miatt kevesebb mérget szipákoltak be. Nyilván ami lerajzott vagy kölyökcsalád, az nem fog 2 fiókot takarni, a fiasmentes állapot azért tetten érhető a népességen is (meg az atkaszámon is).
Most a hangsúly azon van, hogy azoknak a kis nyavalyásoknak a létszáma menjen le egy számjegyűre, ahol még nem az. Meg a téli készlet kiegészítésén ahol kell. Na meg az anyákon, mert nálam is eltűnt néhány a szotyi végére ahogy az lenni szokott...

*

oszkár

• 1226
« Válasz #857 Dátum: 2021. Augusztus 12. 21:47 »
Szét nem szedtem.  Tudom, most jön az,hogy lent nincsenek :) :)!

Megkopva bár ,de fogyva nem!

*

buksi

• 466
« Válasz #858 Dátum: 2021. Augusztus 12. 23:31 »
Örülni lehet és kell is a jó családoknak,de  mások lenézése a rossz emberi tulajdonság,különben egyszer mindenkit
elérhet valami baj,addig is nem jó mindjárt gunyolódni egy kis tévedésért, ezek szerint a főszezonban lehettek 4 hunor fiókos családok is...... de ez már csak ilyen lesz.

*

T82

• **
  • 68
« Válasz #859 Dátum: 2021. Augusztus 13. 01:33 »
Oszkár ezt arra a technológiára értettem mikor a naprán is kopaszra pörgetnek. Általában akkor akarnak egyből etetni. Nem fogalmaztam elég pontosan.

Sajnos ma már a családok erőssége kevésbé függ a méhésztől mint a környezetétől. Az elmúlt három év nálam a kisebb nagyobb mérgezések sorozata, minden évben 2-3, repcén és naprán szinte garantált.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #860 Dátum: 2021. Augusztus 13. 07:18 »
 buksi!

Nem kenyerem a hazugság ! Lenézni meg nem igen szoktam senkit ok nélkül!  Nem akarom beidézgetni ,de már unom,ha állítok valamit "mindig" kételkednek benne egyesek!!
Meg akarnak cáfolni. Be akarják "bizonyítani",hogy amit mondok az lehetetlen ,magyarul hazugságnak állítják be!

Ezt milyen emberi tulajdonságnak neveznéd?

, "ezek szerint a főszezonban lehettek 4 hunor fiókos családok is"....

NEM ! 5 fiókosak voltak!!!!!!!  Cinikus én is tudok lenni!! DE , lássuk a méheidet!   Vannak egyáltalán?   
Piszkálódni tudok én is!

T82!  Valamit akkor félreértettem. Elnézést!

MI nem pörgetünk kopaszra sosem. A családokat hordás után átnézzük ( ami most igen sokáig tartott a rettentő kutatás miatt!) és rögtön serkentünk.

Serkentés-etetés, két különböző dolog!   Talán ezt értettem félre.   
« Utoljára szerkesztve: 2021. Augusztus 13. 07:27 írta oszkár »

*

buksi

• 466
« Válasz #861 Dátum: 2021. Augusztus 13. 07:49 »
Oszkár.Valamit félre értettél,én nem állitottam,hogy hazugság van a dologban,de a képek csak a felső fiókot mutatja.igy nem teljes.Egyébbként van 110 családom,igaz nem olyan bombázóak mint a tiéd,nekem elég 1 h. fészek és 2 fél méztér,emelgesd csak az 5 hunor fiókot még sok éven keresztül,kivánom neked.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #862 Dátum: 2021. Augusztus 13. 09:06 »
",nekem elég 1 h. fészek és 2 fél méztér,emelgesd csak az 5 hunor fiókot még sok éven keresztül,kivánom neked."

Na ,hogy "piszkálódjunk" tovább! :)

Lásd a szemeddel!!  A kedvedért úgysem szedem szét! Gyere nézd meg! :) 

"1H fészek és 2 fél méztér"  Mi is így kezdtük!(De ,"egyszer mindenki hazaér") Most 500 H keretet építettünk ki csak napraforgón.

Ugyanitt 1400 db 1/2 NB méztéri kiépített keret ELADÓ!!!! :) :)

Így 50 és 60 között fél úton ,Köszönöm kívánságodat! Még bírom! Csak legyen mit emelgetni!! :) :)

*

robi 75

• 1010
« Válasz #863 Dátum: 2021. Augusztus 13. 09:20 »
Nyilvánvaló Oszkárnál se "zsúfolt' az alsó fiók ahogy nálam se a méztér, és másnál sem.
Én nem tornyoztam fel a méztéreket
mert se keret se fiók nincs ehez a munkához, de négyszer azért ki kellett pergetni, és már el is van adva.
Már már a jugó korszakot is megszégyenítette ez az idei napra, hangulat totál békebeli.
Én holtbiztosra veszem hogy az időjárás csak kisebb részben okozta ezt semmi különös nem volt benne, a fajták is? Hát felére nem is mentek.
De összességében egyszerűen olyan sok volt vetve hogy ennyit még nem láttam,
A másik döntő hogy méhész alig, tényleg sokan feladták.
Üdv:robi

*

oszkár

• 1226
« Válasz #864 Dátum: 2021. Augusztus 13. 09:45 »
 "Nyilvánvaló Oszkárnál se "zsúfolt' az alsó fiók ahogy nálam se a méztér, és másnál sem."

Csak annyira zsúfolt,hogy azt az átlag 6-7 fiast tudják takarni. ;)( de 10nap múlva több lesz!) Meg még az anyarács bent van.  ;)

Csinálom,DE nem értek hozzá!! ;D ;D ;D

robi75.

Kár volt eladnod 900-ért! Vagy eltudtad adni drágábban?   

" mert se keret se fiók nincs ehez a munkához, de négyszer azért ki kellett pergetni,"

Építtess!  Így nem kell pörgetned "csak" 3X!
« Utoljára szerkesztve: 2021. Augusztus 13. 15:09 írta oszkár »

*

buksi

• 466
« Válasz #865 Dátum: 2021. Augusztus 13. 10:02 »
Ugy látom van ahol azt érzik az anyák,május jön szeptember helyett és az akác is ujra virágzik.

*

oszkár

• 1226
« Válasz #866 Dátum: 2021. Augusztus 13. 10:26 »
Hihetetlen mi?   Na ne táblásra gondolj.
 Még egyszer mondom.  Gyere és láss!! ;)

*

wr

• 1013
« Válasz #867 Dátum: 2021. Augusztus 13. 10:55 »
Az engem is érdekelne, hogy hova és mennyiért lehetett ilyen gyorsan eladni. Amennyire tudom, akácot pl. még szinte senki nem adott el egyetlen hordóval se. Cikkekben 2500-as felvásárlási árat irkafirkálnak csak nem tudom honnan veszik, mert ezidáig nem nagyon akar senki 2200-nél többet adni érte. Annyiért meg inkább itt marad a tárolóban. A boltokban meg 4500 meg 4800.

*

robi 75

• 1010
« Válasz #868 Dátum: 2021. Augusztus 13. 15:55 »
Oszkár, rajta vagyok de idő kell, 18 lefektetett.
Wr, nem nagyon érdekelt sosem ki mennyiért hova? Mennyi a boltba? Stbstb. Ez nekem túl sok info😂😂.
Akácom nincs, akác jellegű van pár mázsa de az mind ki van üvegezve és viszik szépen.
Napra 900 felert ment el.
Ugyan mit lessek rajta??
Pénzünk kalap szart se ér.
Az építőipari brutális áremelkedés gyűrűzik szépen alattomosan befelé mindenhova. Orbán totál korrupt rendszere kezd a Kádár hazug kommunista rendszerére hasonlítani. Itt ott kiköpött ugyanaz.
15 ben se bántam meg hogy 1500 ért az erdőben odaadtam majdnem szószerint.
Nem bízok én már régen senkibe sem.

Üdv:robi

*

T82

• **
  • 68
« Válasz #869 Dátum: 2021. Augusztus 13. 16:11 »
Buksi, a 6-7 kereten lévő fias normális ilyenkor, főleg Hunorban. Vagy sivatag közepén méhészkedsz, vagy gondok vannak a méheid genetikájával. Ajánlom hogy próbálj ki 2-3 anyanevelőt párhuzamosan.