Én nem vitatkozom veled. Nem tűnt fel?
Én tényeket írok.
Nem emelgetek, kivétel amikor a pergetés előtt bele kell másznom a fészekbe, azt meg is írtam. Sokat gondoltam rád. Oda tényleg férfi kell.
Ugyan úgy veszem el a mézet mint Te. Seprek. Tető, keretfedő le, 12 keret méhtelenítve,-léphordóláda- aztán vissza (idén) 9 öreg lép, és 3 mű. Ezzel vége. Tehát VÉGE. Ami a fészekben korlátozott, azt felhordják, illetve elfogyasztják. Építtető ki, ha van veselép az is, -kötelező átvizsgálás alkalmával- mert a fedettet nem akarja felbontani, akkor azt elveszem. Csak ez lesz 5-10 hordó,-ami elfogyott-, de van még régi pacsai

- de ez vegyes, mert azokban van galagonya és repce is, aztán mennek nyalatásra az ép. keretek harmadikként fiókkal, legalább azt már elismered rakodóként, hiszen nem 2 fiókos

( Most ismét 8-12 fias (kereten) van a fészekben, és nálam sincsenek sajnos bölcsők. ÉN NEM EMELGETEK. Csak a mézet viszem haza. Százat elszedek egy nap. Fiam is. Még tegnap is pergettünk, mert állításoddal ellentétben több napon keresztül folyik 4 csapon.

(Van több ezer tartalék lépem.) Hallom sok helyről, mennyire rossz év van. Aha. Meg kell tanulni a szakmát.
Sajnos folyamatosan félrevezeted a "népet", és ezt mindig a szakmai gyakorlati ismeretek hiányában teszed.
Nem rossz szándékkal, de akik hisznek neked, sajnos belebuknak, mert követnek. Ezt most azzal indokolnám, hogy félek a sok ezer tartalék lép megemlítésére jön a következő értelmetlen szakmaiatlan válasz, hogy na majd a molyok...

Egy este fel lehet rakni harmadikként, (ha nem kell) több százat. Reggelre nincs kutatás. Tehát este.
Méztér levétel után a fiókokban zárt helyen 2x/10 naponként kénezve és szúnyog hálózva nincs moly. Na most jön, hogy hely kell neki. Na persze. Az kell. 9 magasan 36-nak 1 négyzetméter. (48x48). 20 négyzetméteren 720 fiók. Az egy 5x4-es raktár. Kell bele 2x 1kg kénlap. Ja és egy gyufa.

Az is költség. Ennek az ára 4 csapon kifolyik 0, 00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000001 másodperc alatt.

Javítsatok ki, ha elírtam egy nullát!

Tudod Gömbi én dolgoztam max 72 felessel, hát nekem nem kell megmagyarázni. Sőt azzal kezdtem. Háromszor annyit kényelmesebben, és ugyan annyi idő alatt most. Az Epres Attila színész Apjáé voltak, együtt dolgoztunk. Mindig azt kérdezte, hogy magánál miért tudunk 3x annyival többet megcsinálni egy nap? Aztán soha nem tudott kikeveredni Ő sem a mókuskerékből.
-Mert Jenőkém nekem a Hunor olyan nehéz.
-Akkor a felesből miért 2 fiókot cipel?
-Mert olyan sokáig tart így is.
Szerintem wr nem nevezett senkit sem hülyének. Sőt, minden elismerése gondolom azoknak, akik felessel és egésszel is tudnak nagy állománnyal dolgozni. Aki képes NB-vel közel 200 családdal termelni, az nem lusta ember. Munkájukat el kell ismerni. Nem is adják 2400 alatt az akácot