Sziasztok!
Ma kipergettem életem első saját mézét. Lett akác, meg galagonya. Korábban hordtak galagonyát, azt az összes családtól akác előtt elszedtem. Nem vittem akácerdőbe a méheket, a környékről szedtek össze ami van. Természetesen nem olyan eredmény, mint aki akácra viszi, de én így is nagyon örülök neki, annak ellenére, hogy milyen volt az időjárás, nagyon ügyesek voltak a lányok. Nagyon nagy élmény volt megint, mikor nagyapám pergetőjéből kicsordult a méz

Kérdésem is van mára. Van egy családom, aki nagyon szelíd, és átlagon felüli hordást produkált. Szeretném szaporítani, de nem húznak bölcsőt. Ma megszorítottam őket a fészekben 6 hunor keretre. Szerintetek esélyes, hogy így már lesz rajbölcső? Akác előtt is korlátoztam őket, akkor 7 kereten voltak, de húztak maguknak lépeket, az anyarácsról lefelé, hunor méretet

Na most deszkával is lezártam a teret, hátha. Jó lesz így? Vagy inkább mondjuk lépszalagos módszert próbáljam? Csupán három szép bölcsőre lenne szükségem, annyit tudok szaporítani. Idén már kettőt szaporítottam, mert volt más családoknál bölcső. Abból az egyik anya már petézik is szépen. Köszi
Zoli