Örvendek, hogy Te csak a sikereidről írsz, és valóban lett egy kamion mézed.
De hány családtól is Jenő?
Ez valóban nem olyan jó éved.
Én a sikert főként abban éltem meg, hogy a méheim nem mentek teljesen gallyra, mint sok méhész kollégámnak, ehhez valóban kellet 10 tuning családot vásárolnom.
És itt a különbség a sok hozzászóló (wr) és közöttem, hogy én a buktákat is leírom.
Csapkolódsz a közel 1.000 méhcsaládoddal, de mikor pihensz?
Én inkább elmegyek a 4 S Street koncertekre, és ott kipihenem a fáradalmaimat.
Már a 39. koncertjükön voltunk, és nem lehet megunni.
Most viszont hamarosan irány Olaszország, egy 10 napos lazítás következik.
Nekem azért van csak ennyi méhcsaládom, hogy legyen időm az unokákra is, és a családra.
Most már elmondhatom, hogy mindkét unokámat megtanítottam úszni, és nekem ez nagyobb élmény mint egy 30 kilós akác!
Jövőre megint méheket kell vásárolnom?
Köszi a jókívánságokat, de egyelőre úgy néznek ki, hogy velük is meg kéne beszélned, mert még a "tartalékok" is szépek.
Mint írtam a 43. szezonomat kezdtem, voltak éveim amikor 98 kilós család átlagot értem el, de voltak amikor csak szenvedtem.
A nozema tizedelte az állományomat, mert a favágók mínusz tíz fokban a kaptáraimtól pár méterre égették a rőzsét, a füst pedig beterítette a méhészetemet.
Senkinek nem kívánok hasonlót sem!
A mostani helyzet a családoknál úgy néz ki, hogy dől a virágpor, néhány tíz dekás napi gyarapodás, és a nyaralás után még egyszer lesz egy laza pörgetés, mert ennyi mézes lépet én sem karcolok fel.
Üdv: Nagyernyei Attila