Szakma-politika

• 4547 válasz
  • 1967406 megtekintés
*

Koki

• 234
Re:Szakma-politika
« Válasz #4545 Dátum: 2025. Augusztus 16. 21:23 »
Az eléggé árulkodó, hogy neked ez az év siker. Milyen lehetett máskor?
Nekem nem lett egy kamionnyi mézem az idén (kis híján), tehát nagyon rossz évem van. Méheket sem kellett vennem mint neked, és vevőim is voltak méhcsaládokra, de nevük elhallgatását megígértem, tehát ez tabu.,.,.
Az anyáim sem párzottak száz százalékkal mint ahogyan azt te írtad a tieidről, amit egyesek kétkedve értelmeztek. Én elhiszem, hiszen csak az igazat írod....:)
Volt olyan sorom, ahol egymás után 6 volt anyátlan. Igaz volt úgy, hogy 135 mind bepárzott, egyet aztán váltottak, bal hátsó lába csonka volt. Az utolsó 211 rajból 26 nemsikerült. Vásároltam sos kaptárokat Karádról a volt polgármestertől. Másnap tele voltak.
A júniusi rajokat leáztattam, majd lerajzottak elé öntöttem, mert 964-nél elfogyott a kaptáram.
Talán ha 920- 910 lesz betelelve. Most iszonyatosan nagy petézési láz van a szolidágótól, és az etetéstől. Ma este zivatarban etettünk. A Feleségem 200 családját. Ha kétségeid vannak, nézd meg az időképet. Majdnem villámárvíz volt a repkörzetemben, miközben itthon Lellén még egy csepp sem esett.
EGYET VISZONT JÓL JEGYEZZ MEG! TAVASSZAL MÉHEKET KELL VÁSÁROLNOD, MINT AZ IDÉN!!!
« Utoljára szerkesztve: 2025. Augusztus 16. 21:26 írta Koki »

« Válasz #4546 Dátum: 2025. Augusztus 17. 08:10 »
Örvendek, hogy Te csak a sikereidről írsz, és valóban lett egy kamion mézed.
De hány családtól is Jenő?
Ez valóban nem olyan jó éved.
Én a sikert főként abban éltem meg, hogy a méheim nem mentek teljesen gallyra, mint sok méhész kollégámnak, ehhez valóban kellet 10 tuning családot vásárolnom.
És itt a különbség a sok hozzászóló (wr) és közöttem, hogy én a buktákat is leírom.
Csapkolódsz a közel 1.000 méhcsaládoddal, de mikor pihensz?
Én inkább elmegyek a 4 S Street koncertekre, és ott kipihenem a fáradalmaimat.
Már a 39. koncertjükön voltunk, és nem lehet megunni.
Most viszont hamarosan irány Olaszország, egy 10 napos lazítás következik.
Nekem azért van csak ennyi méhcsaládom, hogy legyen időm az unokákra is, és a családra.
Most már elmondhatom, hogy mindkét unokámat megtanítottam úszni, és nekem ez nagyobb élmény mint egy 30 kilós akác!
Jövőre megint méheket kell vásárolnom?
Köszi a jókívánságokat, de egyelőre úgy néznek ki, hogy velük is meg kéne beszélned, mert még a "tartalékok" is szépek.
Mint írtam a 43. szezonomat kezdtem, voltak éveim amikor 98 kilós család átlagot értem el, de voltak amikor csak szenvedtem.
A nozema tizedelte az állományomat, mert a favágók mínusz tíz fokban a kaptáraimtól pár méterre égették a rőzsét, a füst pedig beterítette a méhészetemet.
Senkinek nem kívánok hasonlót sem!
A mostani helyzet a családoknál úgy néz ki, hogy dől a virágpor, néhány tíz dekás napi gyarapodás, és a nyaralás után még egyszer lesz egy laza pörgetés, mert ennyi mézes lépet én sem karcolok fel.
Üdv: Nagyernyei Attila

*

Koki

• 234
« Válasz #4547 Dátum: 2025. Augusztus 17. 11:25 »

Én inkább elmegyek a 4 S Street koncertekre, és ott kipihenem a fáradalmaimat.
Már a 39. koncertjükön voltunk, és nem lehet megunni.
Most viszont hamarosan irány Olaszország, egy 10 napos lazítás következik.

.......Én meg egyszer írtam, hogy vigyázz a nyaralással, mert úgy jársz,mint az egyszeri klubvezető mikor elment nyaralni ...........