Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959391 megtekintés
*

izso60

• 573
Re:Szakma-politika
« Válasz #4500 Dátum: 2024. Október 22. 19:48 »
Üdv. Uraim!  és neked is Üdvözlet Kiara!                                                                                    Ehhez már nem kell semmit hozzáfűzni, megérdemlik, aki nem tudja, vagy nem érti miért az örüljön neki, vagy örvendjen ahogy itt mondani szokás.

« Válasz #4501 Dátum: 2024. Október 22. 20:15 »
Tegnapi hozzászólásomat sajnálom.
Ezt!
"Kokinak annyit válaszolnék, hogy az OMME Küldöttgyűlésére sem megyek, mert nincs tétje."
Nem gondoltam át eléggé, és elhamarkodottan írtam.
Valóban nem megyek az OMME Küldöttgyűlésre, mert csupán pótküldött vagyok, amit én kértem.
Ez azt jelenti, hogy ha valaki beteg, vagy egyéb ok miatt nem tud részt venni, akkor "rendes" küldöttként részt veszek a küldöttgyűlésen.
Sokan felhívtak, hogy az is szerencsétlen megjegyzés, hogy nincs tétje a választásnak.
Ezt ha tudnám visszaszívnám, de leírtam, tehát a történelemben így lesz rögzítve.
Ha a küldöttek szeretnének kitolni a jelenlegi vezetéssel, és az egész OMME-val akkor valóban nem mennek el, de ezt ne tegyék!
Miért?
Mert akkor újra össze kell hívni az OMME Küldöttgyűlését és akkor létszámtól függetlenül lezajlik a választás.
Ennek óriási költsége van, valamint a küldötteknek ismét egy nap szabadidejébe kerül, és macera az egész.
Tehát sajnálom ha valaki ezt úgy értelmezte, hogy arra buzdítom a küldötteket, hogy maradjanak távol a választástól!
Nem így gondoltam, de minden más magyarázkodás.
Menjetek el és szívetek szerint voksoljatok, hogy legyen ÉRVÉNYES a választás.
Ehhez legjobb tudomásom szerint a küldöttek 75%-a szükséges.
Tolna Vármegye teljes létszámmal jelen lesz...nélkülem.
Én közel 30 évig voltam az OMME-ban küldött, átadtam a stafétát.
Csere Tibor és csapata viszi tovább a zászlónkat.
Még egyszer bocsánat, ha valaki ezt úgy értette, hogy ne menjen el a választásokra!
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 222
« Válasz #4502 Dátum: 2024. Október 22. 20:42 »

[/quote]

Dehogy nem mész Attila. Azt nem Te mondod meg. Vagy valaki megy helyetted, akit küldesz.

[/quote]

Mintha ezt írtam volna, csak más szavakkal.
Fátylat rá! Mindenki tévedhet. Ezen ne rágódj, nem ér annyit!
Nagyon lecseszett Bross?

Üdv: Kira

*

Koki

• 222
« Válasz #4503 Dátum: 2024. November 02. 19:30 »
Igen Koki.Az értékesítésen senki nem dolgozik,mindenki hallgat!-pedig sejteni lehetett,de az elnökség mindent félre magyaráz.Sokra megyünk a támogatásokkal ha nem lehet eladni.Szégyenteljes az elnökség vergődése azt hiszem jövőre nem leszek tag.

Az elnökség csicska. Bólogat. Kap érte valamit, nekik az is pénz. Nem is komoly méhészek alkotják. Hobbisták. Akinek volt valamire való állománya, már rég lelépett. Szégyenyei a magyar méhészeknek.
Valóban szégyenteljes. Ezzé lettek.
Ha nem leszel tag, nem jár támogatás. Valamikor Attila jól megírta, hogy az OMME már csak pénzosztó szervezet, nemrég olvastam amikor idézték tőle. Ma nem? Amikor felteszik neki a kérdést e témáról, akkor aztán hallgat. Mit is tehetne mást? Én ebből a szempontból megértem Attilát.  Tudja Ő is, de viszi az ár, és valamivel fogják.
Majd kitisztul a szakma. Tudod, " ha forr az érc...."

*

buksi

• 466
« Válasz #4504 Dátum: 2024. November 02. 20:08 »
Sokan tehettek volna,hogy ne így járjanak a méhészek!Támogatás? A méheim megtermelik az élelmüket,csak a fölösleget veszem el,gyógyszerként atkaírtót lehet kapni máshol is.60 családból eladni ugysem lehet majd,összerakom kevesebbre kisebb költségre,egymás alá mennek felénk az árakkal a méhészek nem sok jót lehet várni,sok szerencse kellene mindenkinek.

*

izso60

• 573
« Válasz #4505 Dátum: 2024. November 02. 21:03 »
Üdv. Uraim!                                                                                                                                   ,sok szerencse kellene mindenkinek.
Ezt buksi írta.                                                                                                                                                 De Ő nem tudja hogy kell ide a (marketing is) és egyébként egy igaz ÉRDEK KÉPVISELET ahol a méhészek érdekei vannak előtérbe, nem pedig önös érdekek és csak a haveroké.                          Bocs hogy beleszólok, de valaha én is érdekelt voltam és sok szerencsétlen küldöttgyűlést végig ültem, és láttam az elnökség orcáját akkor is amikor nemmel szavaztam pár küldött társammal együtt, de ezt sok ezren Ti nem láttátok és csak szidjátok a küldötteket, Én soha nem vonultam ki a döntéskor, volt véleményem éspedig az amivel az én egyesületem megbízott engem. Lehet hogy vannak itt sokan akik azt sem értik hogy mi az a küldötti képviselet, de ez nem bűn csak kicsi hiányosság és kicsi butaság.

*

buksi

• 466
« Válasz #4506 Dátum: 2024. November 02. 21:48 »
Izso60.Tisztelet mindenkinek aki jó közérdekű munkát végez,valamikor voltam én is vezetőségi tag/kicsit régebben/akkor még más volt,habár akkor is voltak nagy önzések és hangadók,de most felénk valahogy lapos lett minden,jó pár éve már és több vezetőség választás előtt semilyen egyeztetés megbeszélés sem volt,vélemény kérés sem,minden elleposodott felénk.

*

Koki

• 222
« Válasz #4507 Dátum: 2024. November 06. 07:52 »

411,7. Ez igen.
"Az amerikai választás hatással van a forint alakulására is. Az elnökválasztás végeredményét még nem lehet megmondani szerda reggel fél hétkot, a forint azonban pocsékul áll.

A Portfolio cikke szerint az euróval szemben már 411,7-ig esett a forint, és közel kétéves mélyponton a dollárhoz képest is: 382,4 forint egy dollár.

A magyar valuta az elmúlt hetekben rohamtempóban vesztett értékéből, miután október elején átlépte a 400 forintos határt az euró-forint árfolyam. Legutóbb 2022 decemberében kellett 410 forintnál többet fizetni egy euróért."

Na! Régebben követte a forint árfolyamának alakulását a méz felvásárlási ára.
Jelenleg az usa elnökválasztása miatt gyengül a Forint. Naná! Aki hiszi, aki nem...:)  Egyre több rossz hatás éri a Forintot. Ezek a választások mindig felkavarják a világot.
Vasárnap OMME választás lesz. Úgy látszik, az nem kavarja fel a méhészek nyugodt világát. Vajon az befolyásolja-e majd a méz felvásárlási árát?
Valamiért nem beszélnek e fontos választásról a méhészek.
Tegnap járt nálam egy neve elhallgatását gyakran kérő méhész. Azt hallottam Tőle, hogy nem-mel is lehet szavazni. Remélem ismét megválasztják a régi vezetést, mindenkinek jó ez a helyzet. ŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐŐ lehet. Talán nem árt ha beidézek egy ide kapcsolódó írást. Fő a nyugalom, és a béke!
Na méhésztársak, ki bukott?

Gábor 1985 a "Kérdés" rovatban ezt kérdezi:
"Akkor minek van ez a fórum?"
Ott válaszoltam, hogy a "Méhészeti közéletről feketén-fehéren" kitárgyalására hoztam létre a klubot.
Mivel a kérdése aktuális,mert vannak közéleti híreim, jókor provokált.
Többször az a vád ért a szeptember 5-i választás után, hogy minek rúgok bele a földön fekvőkbe?
Önkritikát gyakoroltam, és nem forszíroztam tovább a méhészeti közéletben eddig tapasztalt legnagyobb pofont.
Kérdésem már csak az lenne, hogy a bukott félre nem vonatkoznak a visszavonulót fújó harsonák?
Ugyanis vannak akik nehezen viselik az "arcra esést" és sorra keresik azokat a lehetőségeket, hogy az ellenlábasaikat feljelentsék, vagy megpróbálják kizáratni az OMME-ból.
Majd csak egyszer belátják, hogy be kéne fejezniük, vagy vállalják az újabb pofonokat.
Szerintem van még lejjebb, ezt be fogják néhányan bizonyítani.
Lényeg, hogy a jelenlegi elnökségben számukra nincs hely, ugyanis ott a nyugalom és a béke lett az Úr!...nélkülük.
Nagyernyei Attila

« Válasz #4508 Dátum: 2024. November 06. 19:30 »
Így visszaolvasva saját írásomat, egész jó.
Nagyernyei Attila

« Válasz #4509 Dátum: 2024. November 20. 18:39 »

*

Koki

• 222
« Válasz #4510 Dátum: 2024. December 09. 08:23 »
Néhányan kérdezik, hogy miért nem reagálok?
Jó ez így tisztelt méhésztársak.

Van akinek jó.
Például nekem, mert elfogytak mellőlem a méhészek, és tisztul a szakma. Nem is volt már atka az idén.
Valamiért még több mézem fogy.
Én kicsi költséggel egyszerűen dolgozok. Nagyon egyszerűen, nagyon kis ráfordítással.

De neked is jó Attila?
Ha leírják itt akárkik, akkor nekik esel. Tényleg nem látod át a helyzetedet?
Azzal a kis terméseddel próbálod eladni magadat itt a méhészek között - mert már sehol nem számítasz, súlytalanná váltál - amit kemény munkával egy elavult kaptárt használva 2024-ben ki tudtál csavarni. Nálad éppen fordítva sült el a mézértékesítés. Talán mivel más években is csekélyke méz csordogált a hordókba nálad, amit az évek múlásával oly gyakran leírtál, ezért ezt az ideit is komoly termésnek állítod be. Vissza lehetett idézni, most is lehet ha igényled, és a méheid állapotát is, amit egy kis fáziskéséssel szoktál elárulni.
Hiába próbálkozol. Nem fog menni. Oszkárnak fogadj szót! Irány Paks.

Aztán azt csinálsz amit akarsz, de neked ha eddig ennyire tellett, akkor legalább alkonyatra csinálj valami olyasmit, amivel tényleg büszkélkedhetsz, mert a méhészet, és méhészeti politikád megbukott, bármennyire is próbálod mosogatni a szennyest.

Tényleg jól van ez így?

Vajon Ludányi dr.és Dögei úr miért nem volt megfelelő?És amikor Bross Péter társadalmi munkáért
vállalta az elnökséget?És most Elnök-főszerkesztő,stb.nem összeférhetetlen?Több szakember
leírta az ágazat helyzetét,mi változott,vagy változik?-csak az összeg.

Azt hiszem a jelenlegi helyzetben, amiben az ágazat van, ha nem Bross lenne az elnök, már habzana a klubvezető úr szája, hogy tönkre tették az méhészeket.
Így viszont "kuss" van.

« Utoljára szerkesztve: 2024. December 09. 08:27 írta Koki »

*

oszkár

• 1226
« Válasz #4511 Dátum: 2024. December 09. 10:05 »
JAJ, Isten mentsen meg attól,hogy szót fogadjon! Könyörgöm,vissza ne menjen már az atomerőműbe! Még a végén bevonulna a történelembe. Nem volt nektek elég Csernobil!? :D :D

Attila, azért nem reagálsz a feltett kérdésre mert szerintem most neked van KUSS felsőbb utasításra.

Mi van azzal a DNS alapú mézvizsgálattal?   Nem tudsz erről semmit? Vagy megint a memóriáddal van baj?

« Válasz #4512 Dátum: 2024. December 09. 11:39 »
Ezt írja Koki, az-az kivancsi111:
"Azzal a kis terméseddel próbálod eladni magadat itt a méhészek között - mert már sehol nem számítasz, súlytalanná váltál - amit kemény munkával egy elavult kaptárt használva 2024-ben ki tudtál csavarni."
Hát az igazság az, hogy sose legyen jobb évem, méztermés szempontjából.
Ez az ósdi elavult kaptárt olyannyira szeretik a méhek, hogy a 2. sorba éppen négyen pakoltuk fel.
Érdekes, hogy mind olyan ír véleményt a méhészetemről, és a teljesítményemről aki sosem látta az állományomat, nem látta a pergetéseimet.
Nem is a méhállományommal, nem is a méhegészségüggyel van a baj (véleményem szerint) hanem a sok szerencselovag méhésszel, akik akcióznak, és leverik az árakat.
Ez sokkal nagyobb kárt okoz az ágazatnak, mint a méhcsaládokkal való foglalatosság.
A hordós árakról nem is beszélve.
Kemény a helyzet, ettől függetlenül nincs panaszra okom.
Annak viszont örvendek, hogy nem vagyok célkeresztben, súlytalanná váltam.
Bár sokan keresnek különböző szakmai problémákkal, nem érzem ezt a súlytalanságot.
Őszintén megmondva nem is vágyom semmilyen főszerepre, mennek úgyis a dolgok a maguk útján.
Nekem soha senki nem mondta még, hogy KUSS, inkább a véleményemet kérdezték.
Amikor eljöttem a szaktanácsadóktól, akkor sem kirúgtak.
Elmondom, hogy az akkori vezető szaktanácsadóval eljött hozzám Dr.Mészáros László OMME elnök, és győzködtek, hogy maradjak!
Életem egyik legjobb döntése volt, hogy nemet tudtam mondani, bár nagyon szerettem a szaktanácsadói munkámat.
Akkoriban abban az ellenszélben nem éreztem már jól magam, és amikor elmentem az OMME központba elköszönni a kollégáimtól, egy olyan szaki adott engedélyt, hogy bemehessek a terembe...és itt kell befejeznem, mert senkinek nem szeretnék rosszat.
 Nincs bennem bosszúvágy, vagy harag, de néhányuk nem odavaló.
Majd az élet megoldja ezt is, és méltó helyre kerülnek.
A szabadság, a szabad élet, a magam ura vagyok szitu megfizethetetlen.
Amiket pedig a fejemre vetnek a tudatlanok, akik valójában nem is ismernek, rohadtul hidegen hagy.
Akik pedig közelebbről ismernek, ők alázatosak és tisztelettudók velem szemben.
Nem mondok semmit a DNS alapú mézvizsgálatokról, menjetek el valamelyik OMME méhész rendezvényre és élesben hallgassátok meg egy szakembertől.
Én nem kontárkodok bele abba amihez nem értek.
Ti pedig csak ezt teszitek folyamatosan.
Na megyek mézet kiszerelni a kis termésemből, ami annyira kicsi, hogy még legalább két évig ki tudom elégíteni a vevőimet.
Most jön majd az tőletek....persze, mert alig adok el mézet.
Ne irigykedjetek, attól nektek nem lesz jobb!
Nagyernyei Attila

*

Koki

• 222
« Válasz #4513 Dátum: 2024. December 09. 12:20 »
Kicsit figyelmesebben!
Koki írta. Tőle idéztél. Kíváncsi111-et kizártad.

........ a sok szerencselovag méhésszel, akik akcióznak, és leverik az árakat.
Ez sokkal nagyobb kárt okoz az ágazatnak, .............

Most nincs időm és kedvem keresgélni, de mintha Oszkár írta volna, hogy az ilyen megnyilvánulás akár egymillióba is kerülhet. csaxólok

Na megyek mézet kiszerelni a kis termésemből, ami annyira kicsi, hogy még legalább két évig ki tudom elégíteni a vevőimet.

Abból a kevéske mézből ha még kettő évig kitudod elégíteni a vevőidet, akkor még nagyobb a baj. Ha így lenne, nem szatyorban vásárolnád az ommés üveget, hanem 15 raklapjával, mint én.
egyébként, hogy képbe légy, én átlagosan több mint KETTŐ hordó mézet értékesítek HETENTE az idei évben, amit papírokkal is tudok igazolni. Te ennyit öt év alatt sem termeltél, csak hülyíted a méhésztársaidat.

Akik pedig közelebbről ismernek, ők alázatosak és tisztelettudók velem szemben.

Amíg nem ismernek meg. Én is így vagyok. Nem tudok úgy lefolytatni egy beszélgetést a "fekete noteszos emberrel", hogy ezt ne vesse a szememre, mert valamikor egy egész busznyi méhész fele röhögött rajtam, amikor még hittem neked, és próbáltalak megvédeni. Keress valakit ezen a fórumon, vagy bárhol, aki kiáll még melletted!
Olvassák az álmaidat, miközben kiröhögnek.
A DNS alapú előadó előadásán nagyon csendben voltál. Jól tetted!!!

Én nem kontárkodok bele abba amihez nem értek.

Nem? Erről szól a fórum...

« Utoljára szerkesztve: 2024. December 09. 12:26 írta Koki »

« Válasz #4514 Dátum: 2024. December 09. 13:09 »
Erre az egy sorra válaszolok, a többire nem érdemes:
"A DNS alapú előadó előadásán nagyon csendben voltál. Jól tetted!!!"
Mert náthás voltam, és köhögtem.
Ezt elfelejtették jelezni a kémeid.
Aztán ki itt a nagy pofa, a dicsekvő?
Nagyernyei Attila