Szakma-politika

• 4542 válasz
  • 1959197 megtekintés
*

ata67

• 525
Re:Szakma-politika
« Válasz #4170 Dátum: 2019. December 14. 07:37 »
Ezt írja nem túl barátian linen:
"Azzal tisztában vagy ha nyer a vegyszeres doki, akkor a szőnyeg szélén számot kell adj a támadásaidról.
Tudom vastag a bőr, de azért van egy határ." {***} Tovább írja Nagyernyei Attila
Az a "takony" szó arra viszont elegendő, ha nem tudsz normális hangnemben írni, repülsz.
Tudom nehéz, de próbáld meg!
Ha magadtól kitörlöd maradhatsz.
Köszönöm.
Nagyernyei Attila
Korán örültem előző írásomban az egyenlő mércének... Látom, hogy ez:
WENHARDTGY!
Nekem mindig csak egy (most már) taknyos gyerek maradsz!

::)

meg ez maradt:

"Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek."
Nagyernyei Attila
Ez lenne a lényeg?
Minden kakas úr a saját szemétdombján!

Nem is mondok semmit, a helyzet önmagáért beszél.
Ata67

*

buksi

• 466
« Válasz #4171 Dátum: 2019. December 14. 21:47 »
Ilyen méhész világot megérni egyenlő egy világ háborúval! ::)

« Válasz #4172 Dátum: 2019. December 14. 23:02 »
Emlékszem még.
Emlékszem még azokra a gyűlésekre, amikor vártuk a havi első pénteket, hogy találkozzunk.
Emlékezek még azokra a gyűlésekre amikor mindenki ismerős volt, és sok mindenre emlékszem amiket ott olyanok mondtak, akik már nincsenek is köztünk.
Valaha , ha valaki eladta méheit, mert a kora miatt már nem bírta gondozni, eljött és elköszönt.
Emlékszek még a vándorláskor, vagy helykereséskor egymást segítő méhészekre.
Emlékszem még olyanra is amikor, befogták mások raját, ha azok nem voltak ott. De nem maguknak.
Azokra a gyűlésekre amikor még szabadon lehetett beszélni a problémákról.
 Manapság? Ebből már semmi nem maradt.
Vándorhelyet találni lehetetlen. Problémákat felvetni nem lehet.
 A még élő omme alapítók a pokolba kívánják azt a percet amikor ezt kitalálták.
A méhlegelők agyonterheltek, az egészségügyi rendszer kvázi összeomlott.
Az omme olyan egyesület lett, amit egyesek kifizető helynek használnak, és egy mézfelvásárló érdekeit képviseli.
Az omme vezetés, kiégett és kiöregedett, semmit nem lehet már tőlük várni, és olyanokat kényszerít egy egyesületbe akik másképpen messzire elkerülnék egymást.. Az elnök semmi másra nem képes, mint néhány lózungot ismételgetni.
Az előadások pénzért történnek, és azért olyanok is.
Eltűnt a szépség, a romantika, és oda lett a méhészkedés nimbusza. Üzlet lett az egész.
Az egészre rátelepedtek a pénzhajhász, kapzsi, méhtartók, és mézfelvásárlók.
Ez lett a méhészkedés 2020-ra, és úgy látszik nincs kiút, és ez csak rosszabb évről évre.
Hát ennyi a részleges összefoglaló 2019 karácsonykor. Mert lehetne folytatni, de minek? Ez is falra hányt borsó.
Törődjünk bele. Törődjünk bele?
« Utoljára szerkesztve: 2019. December 14. 23:16 írta Sagittarius A »

« Válasz #4173 Dátum: 2019. December 15. 11:42 »
Az méhészet, méhészek helyzetét elemző írással egyetértek . Csupán egy dologban van más véleményem . Nincs más kiút -írod.
Van ,ill lenne, ha méhészek belátnák a,hogy az általad írtak  kerserű pirulákat (esetleg sorsokat) tartogatnak. Valóban óriási a hallgatás .
Az utolsó tisztújításkor tettünk le írásos javaslatokat  a szervezet megújítására vonatkozólag, melyek "elfelejtődtek". Megjegyzem : azóta jómagam is tettem javaslatokat  internetes méhészeti fórumokon. Néhány méhésztárs kivételével nem volt érdemi reagálás.
Megismétlen önmagamat: A kiút lehetne .PL: A méhészettel különböző szinten foglakozók (-fő állású ,- hobby méhészetek,-főállás és mellette méhészkedők-, mézfeldolgozók és méhészkedők,-  méhészeti termékekkel foglakozók, és méhészkedők- apiterápiások,és méhészkedők) érdekérvényesítő szervezetet hoznának létre. Ezen önálló szervezeteknek lenne célszerű létrehoznia a saját érdekérvényesítő szervezetüket.
Nem folytatom ….,amit írtam ,az nem most kigondolt ötletbörze volt.
le kell szögeznem...ki nem állhatom,és visszautasítom, a másik ember lejáratását célzó firkálmányokat ,melyek csakis a firkászt minősítik. 
   Csak mementóként arra, hogy az előző országos tisztségviselő választáson volt olyan jelölt,aki egy kukkot sem írt arról, hogy milyen OMME-t szeretne. Akkor, kell csodálkozni, hogy ilyen a testület?!
Vitatkozni érdemes,ha van
nak érvek, elképzelések
, erről nem szabad letenni.
Zárásul,de nem befejezésül. Koncepcionális Okulásképpen: Nem biztos, hogy a jó,elismert méhész jó képviselője tud lenni a szakmai elvárásoknak,-és a szervezeti körülmények nonprofit viszonyai között jól teljesít.
üdvözlettel: Erdélyi János 

*

izso60

• 573
« Válasz #4174 Dátum: 2019. December 15. 20:00 »
Üdv.Uraim!
Egy idézet az előző írásból:
Erdélyi János

Megismétlen önmagamat: A kiút lehetne .PL: A méhészettel különböző szinten foglakozók (-fő állású ,- hobby méhészetek,-főállás és mellette méhészkedők-, mézfeldolgozók és méhészkedők,-  méhészeti termékekkel foglakozók, és méhészkedők- apiterápiások,és méhészkedők) érdekérvényesítő szervezetet hoznának létre. Ezen önálló szervezeteknek lenne célszerű létrehoznia a saját érdekérvényesítő szervezetüket.
És egy észrevétel:
Az "önállóságot"kivéve most pont ez van,mindenki egy egyesületbe amivel semmi gond,hiszen mindenkinek az elvi érdeke ugyanaz hiába ragozzuk ezt túl.
Nem más az érdeke a főállású és a hobbi méhésznek sem.
Az érdekképviselet minősége pedig nem szervezet felépítéséből,és nem a szervezet összetételéből következik.
Az sok minden másra vezethető vissza.
Nem hiszem el hogy ezt nem lehet látni!

« Válasz #4175 Dátum: 2019. December 20. 21:25 »
QuQuríkú!

Írtam egy kis versikét, a méhész Bácsiknak!
Kicsit lazítsanak!

Qukoríqú Kiskakas,
Tarka tollú tarajas.
Mondja, mondja ki-ki-ki,
kis Petike gyere ki!
Ne játsszál a cicával,
adjál tejet búzával,
adj utána tejecskét,
csókolom a kezecskéd!
Inkább nem!
(lehet, hogy csávázószeres)?

Ne kapaszkodjatok olyan görcsösen azokhoz a székekhez amin csücsültök!
Már fehéredik az ujjaitok a szék ülőkéjéhez.
Igaz, már jól megmelegedett az a bizonyos szék.
Ugye nem ezen alszotok? IB közben...HÚ-pityitű, Hű-pityipű...........Pityipű - pityipű........
Hoppá! Hoppá! Gyorsan szavazni kell!
Mondom! Szavazni kell!
Miről? Miről?
Ja igen! Én is igen!Igen!
Hű, így nem jó! dupla szavazat!
Nem baj! Így legalább nyomatékosabb az igen!
Dehogy, a hiányzók helyett is szavaztál, Te kis butuska!
Most meg aludhatsz tovább....mert megszavaztunk előre mindent tíz évre!
Mit szól ehhez a tagság???
Tagság - tagság?
Az meg mi?
Nem mi!
Hát Ők? Kik ők?
Hát a tagság!
Ja, a tagság, az meg mi vagyunk az IB!....

Aki most felkapta a fejét, az ne örüljön. Ezt nem most írta a kiskakas, hanem 2013-ban. Ugye- ugye, nincs új a nap alatt, csak az elnökök személye.
Ja és a kiskakas azóta kappan hangon kukuríkúzik. Vagy inkább sehogy. Elment a hangja időközben.
« Utoljára szerkesztve: 2019. December 20. 21:29 írta Sagittarius A »

*

Geddekas

• 5859
« Válasz #4176 Dátum: 2020. Január 05. 12:13 »
Idézet
Aki most felkapta a fejét, az ne örüljön. Ezt nem most írta a kiskakas, hanem 2013-ban. Ugye- ugye, nincs új a nap alatt, csak az elnökök személye.
Ja és a kiskakas azóta kappan hangon kukuríkúzik. Vagy inkább sehogy. Elment a hangja időközben.
Kiskakas azon tisztességes méhészek közé tartozik, aki elkeseredett Bross színe változása miatt.
Az élet a legjobb tanítómester, eltekintve attól, hogy minden tanítványát megöli. Bár az erdő zsugorodott, de a fák továbbra is a fejszére szavaztak, mert annak a nyele fából volt, és azt hitték, hogy közülük való.

« Válasz #4177 Dátum: 2020. Január 05. 17:42 »
Megjegyzésül az írásomban állítottakra. A következő idézet egy rossz szillogizmust takar,tehát nem lehet egyetérteni vele, ugyais nem következik az okból az okozat.
 " "önállóságot"kivéve most pont ez van,mindenki egy egyesületbe amivel semmi gond,hiszen mindenkinek az elvi érdeke ugyanaz hiába ragozzuk ezt túl.
Az érdekképviselet minősége pedig nem szervezet felépítéséből,és nem a szervezet összetételéből következik."

Az " elvi érdek" nem értelmezhető ,a"szervezet felépítéséből" pedig az érdekképviselet minősége következhet.
E. János

« Válasz #4178 Dátum: 2020. Január 05. 17:52 »
Üdv.Uraim!
Egy idézet az előző írásból:
Erdélyi János

És egy észrevétel:
Az "önállóságot"kivéve most pont ez van,mindenki egy egyesületbe amivel semmi gond,hiszen mindenkinek az elvi érdeke ugyanaz hiába ragozzuk ezt túl.
Az érdekképviselet minősége pedig nem szervezet felépítéséből,és nem a szervezet összetételéből következik.
Az sok minden másra vezethető vissza.
Nem hiszem el hogy ezt nem lehet látni!
  / Megj: Az észrevételben szillogizmusok vannak ! Magyarán nem érthető,értelmezhető! /
« Utoljára szerkesztve: 2020. Január 05. 17:56 írta Erdélyi János »

« Válasz #4179 Dátum: 2020. Január 05. 18:03 »
"Kiskakas azon tisztességes méhészek közé tartozik, aki elkeseredett Bross színe változása miatt."
Mondja ezt Csuja, aki legalább 2 éve nem beszélt vele!
Sokat változtál mióta ilyen ritkán írogatsz.
Baromira mellé lőttél, de ez nem furcsa annak aki ismer téged.
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #4180 Dátum: 2020. Január 05. 18:40 »
Üdv.Uraim!
Idézet Erdélyi Uramtól:

/ Megj: Az észrevételben szillogizmusok vannak ! Magyarán nem érthető,értelmezhető! /

Nos,az hogy Erdélyi Uram nem ért dolgokat,nem nagy ügy.
Lényeg hogy többen értik.
Azt az elhíresült "alapszabály"tervezetet a kifejezett kérésemre sem kaptam meg (amit "sok"méhésznek elküldtek.
De nem ez a lényeg,ha nem érti hát nem érti már nem iskolázzuk be még egyszer.
Elég ha értik páran akiknek még létező egyesületük van nem úgy mint a "tervezet"kidolgozójának.

« Válasz #4181 Dátum: 2020. Január 05. 19:31 »
Izso60!
Tudsz  te egyáltalán kulturáltan hozzászólni egy témához?
Vagy alap beállítottságodból adódik mindez?
Nagyernyei Attila

*

izso60

• 573
« Válasz #4182 Dátum: 2020. Január 05. 19:51 »
Üdv.Uraim!
Kedves Nagyernyi Uram!
Az Én beállítottságom csak egy dolog.
Egy porszem vagyok a gépezetben,csak olyat is hallok amit nem hall mindenki és ez még néha kínos is,nekem is meg akitől hallom annak is.
De TE a túltájékoztatott szócső,akinek ha feltesznek egy nyílt egyenes kérdést aztán jön a mellébeszélés meg a hablaty.
Nos ez sem akármilyen beállítottság!

« Válasz #4183 Dátum: 2020. Január 06. 07:17 »
A normálisan feltett kérdésre mindig válaszoltam, és válaszolni is fogok.
Amit ezerszer kitárgyaltunk, és csak provokáltok arra viszont nem.
Egyébként ezt had döntsem el én magam, hogy kinek a kérdését tartom válaszra érdemesnek.
Abban viszont kár versenyeznünk, hogy kihez fut be több információ.
Amikor elnökségi tagok arról panaszkodnak, hogy sok dolgot itt olvastak először, az mondjuk őket is minősíti.
Nem becsülöm le azt a csapatot akik más hullámhosszon működnek, de egyelőre még van hová fejlődnötök.
Le kell tenni az asztalra egy komoly programot, és azon lehet vitatkozni, kérdéseket feltenni.
Nekem sem válaszoltok több kérdésemre.
Akkor van válság a méhészeti ágazatban vagy nincs?
Ma nagyon sűrű programom lesz, mert este évadnyitó méhészklub Szekszárdon.
Ha engem érintő kérdést írtok, lehet csak később válaszolok.
Nagyernyei Attila

« Válasz #4184 Dátum: 2020. Január 06. 07:58 »
A Zöld Fórumon üzent nekem Bezzeg László, a profik elnöke, egy sorára szeretnék reagálni.
Erre:
"Csakhogy, megalakult egy Méhészklub nevű fórum, aminek vezetője nem is tagadva harcot (háborút) indított az akkori OMME vezetők ellen."
Nagyon sajnálom, hogy a profik elnöke még ma is kipártolja azt a csapatot amely:
1.
Ne adott szót!!!
2.
Kussoltatott!
3.
Kizavart, vagy be sem engedett OMME rendezvényekre.
4.
Az irodai alkalmazottakat folyamatosan vegzálta!
Napi szinten voltak az irodában ordibálások!
5.
Az OMME pénzén vásároltak magáncélra táskát, melynek kiderülése után még a számlát is eltüntették! (cukitáska)
6.
A különböző OMME rendezvényeken (Gödöllő, Gyula) dőzsöltek a méhészek tagdíjából.
Soroljam még Laci?
Ezekből mostanra mi van?
Semmi!
Az OMME átlátható, nyitott, az Etikai Bizottságnak nincs dolga!!!!!!!!!!!!!!!!
Miről is beszélsz?
Mi lett volna ha nem lenne Fekete-Fehér Méhészklub?
Lehet szidalmazni bennünket, de sok dolog éppen miattunk derült ki!
Üdvözlettel:
Nagyernyei Attila
Klubvezető