Tisztelt Méhésztársak!
Ezt a bejegyzést azért kellett megtennem, mert továbbra is félre akarnak egyes választott tisztségviselők vezetni benneteket.
K.-R. János már nem az első alkalommal beszél múlt időben a gyantatechnológia ellen indított petíciómmal kapcsolatban.
Igen, a benyújtása múlt idő. Az elbírálása jövő idő. Jelenleg semmilyen eredmény nincs.
1. A gyantetechnológia elleni 2016 áprilisban benyújtott petíció folyamatban van tovàbbra is.
Igen, tudom.
2. Nem adtam semmiféle felhatalmazást K.-R. Jánosnak sem az elmúlt napokban sem korábban a gyantatechnológia elleni petíció állásának nyilvánosságára hozatalával kapcsolatban.
Nem is kértem tőled semmilyen felhatalmazást. Az EU honlapján van fenn, mindenkinek nyilvános. A nyilvános forrást köztudottnak kell tekinteni, nem kell külön engedélyt kérnem ezzel kapcsolatban.
3. A gyantatechnológia elleni petíció, és a hozzá folyamatosan benyújtott anyagok kényszerítették ki, hogy 2017-ben májusban megkérdezzék a tagállamok méhészeti képviselőit.
A preambulumban a 2012 évtől tartott méhes EU parlamenti napok szerepelnek. Nem látszódik sehol a gyantaszűrés egészségi veszélyeihez kapcsolódó élelmiszerbiztonsági petíció.
4. A mézjelentés egyszerűen még sehol nem lenne a gyantatechnológia elleni petíció nélkül.
Ezt tudod, hogy butaság. A petíció nincs lezárva. Elment hivatalokhoz. Te nem kevesebbet állítasz, mint a nem lezárt ügy befolyásolta volna a méz vitanapot.
A mézjelentés vitájára február 28-án került sor.
Ebben felsorolják az előzményeket.http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A8-2018-0014+0+DOC+XML+V0//HUBármilyen nyelven előjön a jobb felső sarokban kattintgatva.
A Te elbírálatlan, folyamatban levő petíciód nincs felsorolva az előzmények között. De a szövegben sincs egyetlen említése sem.
Nem kevesebbet állítasz, minthogy a gyantaszűrés egészségügyi kockázatának kivizsgálására indított petíciód indokolja a mézjelentést. Elolvastad? Szerepel benne százezer aláírás a neókról. EU szerte, az is a Te érdemed? Értékeld mér reálisan a petíciót. Annak még nincs eredménye, nem tudjuk, mikor lesz.
A sokféle más rendezvénynek meg van eredménye.
Zoli!
A petíciód az egészségügyi kockázatok kapcsán került megfogalmazásra. Ez és a mézjelentés két külön vonal. Két külön parlamenti bizottság tárgyalta: A gyantaszűréseset a
Petíciós Bizottság, a mézjelentést a
Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bitottság. Ez utóbbiban fogadták el 38:1 arányban a mézjelentést bizottságilag.
Az is lehet, hogy a petíciót a végén elmeszelik. Az is lehet, hogy nem. Én inkább az EFSA jelentését emelném ki. Az felsorolásra kerül. Az hozzátett az ügy sikeréhez.
http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+REPORT+A8-2018-0014+0+DOC+XML+V0//HU5. A teljes egészében ( Nagyernyei Attila után szabadon) Bross Péter által írt, de Erdős Norbert által leadott mézjelentés, annyira gyengére sikerült, hogy nem tudta volna megoldani a jelenlegi problémákat.
Igen, olyan gyenge hogy a mézhamisítástól (benne a gyantaszűrés problémájával) a neókig sok problémát tárgyal. A gyantaszűrés által okozott egészségi kockázat - ami a petíció tárgya nem szerepel benne.
A méhészeknek nyújtandó Nemzeti Program pénzét 50 %-kal kívánja megemelni. Értem, szerinted gyenge. Vedd már a fáradtságot, és olvasd el a mézjelentést!
6. A torténelmi helyzetet nem elszalasztva, hogy mégis értelme legyen már a mézjelentésnek is, több oldalas módosító indítványt nyújtottam be, az előterjesztőjé-hez és nem bízva semmit a véletlenre az ügy kapcsán az Europai Bizottság szakpolitikusai részére is.
7. Az előterjesztőtől visszajelzést nem kaptam ugyan, de az Európai Bizottság szakpolitikusai szerencsére meglátták a megoldást az ágazat és a fogyasztók problémáira a benyújtott módosító indítványaimban. Mivel a mézjelentéssel kapcsolatos országjárás alkalmával kiszivárogtatott információk is ezt bizonyítják.
Érdekes. Én is írtam módosítókat, és el is juttattam a megfelelő emberekhez. Lehet, hogy Te is ugyanazt írtad, mint én?
Tudod, hogy sokunkban megfogalmazódnak ugyanazok a gondolatok, így ha valami visszaköszön, az lehet, hogy pont mástól van...
8. Nagyon nem értek egyet a petíció által indukált mézjelentés politikai kampányban történő felhasználásával, mivel még nem érzékelhető semmi hatása ellenben a féltő gondoskodás eredményeként csávázoszerekben úsznak a méhlegelők pusztítva a mèheket és szennyezve termékeinket.
A petíciód ugye nem tért ki azzan a potenciális veszélyére, hogy esetleg erős mérgek, neonikotionidok is lehetnének a mézben, és azok is lehetnek egészségre károsak? Te Nem tekintetted annyira fontosnak, hogy megemlítsd?
A mézjelentés foglalkozik a neókkal és leszögezi, hogy a neonikotionidok károsak. Részleteiben a mézjelentésben!
9. A méhek, a méhészeti àgazat és nem utólsó sorban a mézfogyasztók érdekében tettem meg ezeket a fontos lépéseket, egy olyan hátráltató és akadályozó helyzetben melyet Bross Péter okozott.
Hogyne, elmet a
Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottság ülésére, felkészült, előadást tartott, kérdésekre válaszolt. Sok-sok témában.
Egyetlen vétke, hogy nem tett fére mindent, hogy a Te kezdeményezéseddel, a mézek egészségkárosító hatásának kockázatával foglalkozzon a gyantaszűrés technologiűja által. Nem tudom, de most úgy tűnik, hogy az OMME elnöke által támogatott ág nem tudni mennyivel, fél év, egy év, vagy több, de beelőzte a petícióhoz kapcsolódó reményeket.
10. Az a Bross Péter aki az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnökeként, mindenféle felhatalmazás nélkül vesz részt politikai kampányban, egy olyan helyen és időpontban ahol már végképp nincs keresnivalója. (Hódmezővásárhely 2018. február 25-ei. Polgármester választást megelőzően.)
Elfelejted, hogy Dr. Mészáros László stratégiai megállapodást kötött az OMME és a minisztéroum között. Nem hinném, hogy a méhész belügy bármilyen szinten befolyásolja egy polgármester választást.
És soraid megírásakor meg Te is tudod, hogy nem is befolyásolta. Múltban van, tehát tudjuk.
11. Ugyanaz a Bross Péter akitől még egy évvel ezelőtt sokadjára hiába kértem segítséget a gyantatechnológia elleni petícióhoz, élből elutasította azt és mindent megtett az ellehetetlenítése mellett.
Mit tett az ellehetetlenítése mellett? Lefogta a kezedet, hogy ne tudd megírni a petíciód? Bezáratta a helyi póstát, hogy ne tudd feladni a leveled? Kikapcsoltatta a Goggle fordítót, hogy egy-egy szó szinonímáját megkeresd? Letiltatta a telefonod, nehogy felhívj valakit?
Vagy ez csak amolyan odavetett mondat, ez is jól hangzik?
12. A gyantatechnológia elleni petíció bírálójának azt üzenem legyen először tisztában az alapokkal. Ha túl lesz az alapozáson meglátja majd saját maga is, azokat az égbe kiáltó hibákat melyeket érvelésében felhasznál.
Ne hagyjátok magatokat átverni és befolyásolni! Főleg nem megkárosítani!
Zoli!
Szabad EU polgár vagy. Egyet kell megértsél. Ha Te kitalálsz valamit, akkor ne várdd el mindenkitől, hogy mindent félredobjon, és csak a Te javaslatod szerint táncoljon.
Egyébként kiderült, hogy Dunába nem kell vizet vinni. Az OMME pénze nélkül is meg tudtad csinálni a projektedet.
Én is kértem könyvkiadáshoz támogatást. A szavazás olyan eredményt produkált, amit nem tudtam elfogadni, nem lett semmiféle támogatás. És hallottad tőlem ezt emlegetni? Nem, tudomásul veszem a demokrácia lényegét, és elfogadom az oda megválasztott vezetők döntését. A könyv kiadásra került, túlléptünk rajta.
Egyébként egyből 1000 javaslatom lenne, mire kellene az OMMÉnak pénzt, időt energiát költenie. Ne sértődj meg, ha sem az én javaslatom, sem a Te javaslatod nem került egyből mindent megelőzve az élre.
A petíciódnak sikert kívánok, mert ugyan most nem volt hatása, de ha pozitívan sikerül, a jövőben majd fel lehet használni érvként. És ugye a petíció más vonalon fut, más lehet a hatása is.
Kitartást, mindenki küzdjön az álmaiért, az általa jónak ítélt dolgokért!